HWSW Informatikai Kerekasztal: SVCD segitseg - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (27 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 25
  • 26
  • 27
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

SVCD segitseg

#521 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 03. 06. 15:44

TMPEGEnc nálam 2 okból csinál akadós SVCD-t.

Az egyik amikor a avi nem 25 fps, ekkor simán vdubmod-on átengedem, hogy rakja át 25 fps-re. Egy perc alatt megcsinálja és nem fog akadni.

A másik meg az, hogy ha pl az avit nem a legelejéről kezdem el kódolni, hanem mondjuk leszedem a film elejéről a logókat. A TMPEGEnc nekem általában minden filmet 30 fps-nek ismer fel, lehet ezért is csinálja ezt a hibát. Szóval... Be van állítvan hogy kódolja le az avit 1000-100.000-ig. Megcsinálok pár másodpercet, lejátszom, hogy akad e. Ha akad akkor vissza a kijelöléshez és 1001-100.000-ig. megnézem, hogy most akad e, ha igen akkor 1002-100.000-ig. Ezt addig kell játszani amíg akadás mentes lesz, általában 3-4 frame szokott lenni.

#522 Felhasználó inaktív   zako 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 06. 18:17

Köszönöm az ötleteket, igazából nekem sem nagyon fordult még elő ezen kívül akadós SVCD. A problémát gordiuszi csomó módjára "megoldottam": letöltöttem divx-ben, átkonvertáltam és tökéletes lett a kép. Szinte biztos, hogy a kodek lehetett a hunyó, mert az avi 25 fps-ű PAL volt, ebből PAL SVCD-t csináltam, nem vágtam le belőle semmit és az eredeti avi tökéletesen megy. Az info file-ban volt egy figyelmeztetés, hogy a legújabb xvid kodek kell hozzá, azt föl is raktam.
ASUS P5N-E SLI * Intel Core2Duo E6600 @ 2.4 GHz * 4 x 1GB DDR2-800 Geil Ultra * NVidia GeForce GTS 450 1 GB * OCZ Agility3 SSD 120 GB * Samsung HD160JJ 160 GB 7200 RPM SATA-II * Pioneer DVR-110D * Terratec Cinergy 400 * Alcor DTV HS DVB-T vevő * Benq E2200HDA 22" FullHD * ThermalTake Soprano * Chieftec 450W * Genius SW-HF5.1 5000

#523 Felhasználó inaktív   ddd 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 06. 20:25

idézet:
Ezt írta Lipton:
TMPEGEnc nálam 2 okból csinál akadós SVCD-t.

Az egyik amikor a avi nem 25 fps, ekkor simán vdubmod-on átengedem, hogy rakja át 25 fps-re. Egy perc alatt megcsinálja és nem fog akadni.

A másik meg az, hogy ha pl az avit nem a legelejéről kezdem el kódolni, hanem mondjuk leszedem a film elejéről a logókat. A TMPEGEnc nekem általában minden filmet 30 fps-nek ismer fel, lehet ezért is csinálja ezt a hibát. Szóval... Be van állítvan hogy kódolja le az avit 1000-100.000-ig. Megcsinálok pár másodpercet, lejátszom, hogy akad e. Ha akad akkor vissza a kijelöléshez és 1001-100.000-ig. megnézem, hogy most akad e, ha igen akkor 1002-100.000-ig. Ezt addig kell játszani amíg akadás mentes lesz, általában 3-4 frame szokott lenni.
[/quote]

Kifejtenéd bővebben, hogy mi a "vdubmod"?!
Gondolom valami virtualdub cuccos.
Nekem a Vdub lazán átkonvertálja a filmet 25 fps-re de akkor elcsesződik a hang. Én ilyenkor beesweet-el a hangot is átcseszem 25fps-re nem igazán értem, hogy miért kell, a hangnak mi köze az fps-hez? Na de hagyjuk működik .
Ha ezt egy perc alatt megcsinálja a vdubmodakkor akkor kell!!!

#524 Felhasználó inaktív   szabe 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 03. 07. 22:38

idézet:
Ezt írta ddd:

Kifejtenéd bővebben, hogy mi a "vdubmod"?!
Gondolom valami virtualdub cuccos.
Nekem a Vdub lazán átkonvertálja a filmet 25 fps-re de akkor elcsesződik a hang. Én ilyenkor beesweet-el a hangot is átcseszem 25fps-re nem igazán értem, hogy miért kell, a hangnak mi köze az fps-hez? Na de hagyjuk működik .
Ha ezt egy perc alatt megcsinálja a vdubmodakkor akkor kell!!!
[/quote]

Vegyünk egy filmet ami 30 FPS-ű és mondjuk 162.000 frame-ből álljon.
162000/30/60=90 perces a film, a hozzátartozó hang is 90 perces
Ha Virtualdubbal átteszed 25 FPS-re a filmet, akkor 162000/25/60=108 perces lesz a film, de a hang csak 90 perces, így csúszik el.

Üdv: szabe

#525 Felhasználó inaktív   ddd 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 08. 12:47

idézet:
Ezt írta szabe:

Vegyünk egy filmet ami 30 FPS-ű és mondjuk 162.000 frame-ből álljon.
162000/30/60=90 perces a film, a hozzátartozó hang is 90 perces
Ha Virtualdubbal átteszed 25 FPS-re a filmet, akkor 162000/25/60=108 perces lesz a film, de a hang csak 90 perces, így csúszik el.

Üdv: szabe
[/quote]

Ok ezt vágom, csak a Lipton említette a Vdubmod-ot, ami "egy" perc alatt megcsinálja, gondolom hang nélkül, aztán ő is szarakodik a hang konvertálásával nem????

#526 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 08. 13:09

idézet:
Ezt írta ddd:

Ok ezt vágom, csak a Lipton említette a Vdubmod-ot, ami "egy" perc alatt megcsinálja, gondolom hang nélkül, aztán ő is szarakodik a hang konvertálásával nem????
[/quote]

De! ;) :D A képet átmenti egy perc alatt 25 fps-re. A hangot hamar kimuxolom, aztán irány a Besweet és a hangot is átkonvertálom 25-re. TMPEGEnc-be az átkonvertálom a képet és hangot mpeg-be. Ez az egész előkészítés max 5 perc.

Mostanában pár filmet 1 CD-re konvertáltam és úgy is elég jó lett a minősége. A hangot le szoktam venni mindig 128 kbps-re, így tobb hely marad a képnek. 224 kbps felesleges, mert nagyon ritka az olyan avi aminek a hangja eléri a 224 kbps-t.

[ 2004. március 08.: Lipton szerkesztette a hozzászólást ]

#527 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 08. 14:26

idézet:
Ezt írta Lipton:
Van a TMPEGEnc-ben a Video panelen olyan, hogy Profile&Level. Az mit állít pontosan?[/quote]

A profile@level a kep pel-jeinek szamat, szinlekepzeset, maxamalis bitratajat, stb definialja:
http://www.quantel.c...dElemFormat=gif
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#528 Felhasználó inaktív   ddd 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 08. 21:09

idézet:
Ezt írta Lipton:

De! ;) :D A képet átmenti egy perc alatt 25 fps-re. A hangot hamar kimuxolom, aztán irány a Besweet és a hangot is átkonvertálom 25-re. TMPEGEnc-be az átkonvertálom a képet és hangot mpeg-be. Ez az egész előkészítés max 5 perc.

Mostanában pár filmet 1 CD-re konvertáltam és úgy is elég jó lett a minősége. A hangot le szoktam venni mindig 128 kbps-re, így tobb hely marad a képnek. 224 kbps felesleges, mert nagyon ritka az olyan avi aminek a hangja eléri a 224 kbps-t.

[ 2004. március 08.: Lipton szerkesztette a hozzászólást ]
[/quote]

Nem tom nekem 128 kbps-es mpeg1 layer II (mp2??) hang eléggé fémesen cseng én min 192-t szoktam használni.
Ja és nem mindegy, hogy mp3 az a 128 vagy mp1 layer II. :)
:D
Én ha mindenképpen jót akarok akkor ac3-t rakok alá. :)

[ 2004. március 08.: ddd szerkesztette a hozzászólást ]

#529 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 08. 22:40

idézet:
Ezt írta ddd:

Nem tom nekem 128 kbps-es mpeg1 layer II (mp2??) hang eléggé fémesen cseng én min 192-t szoktam használni.

[/quote]

AC3 hangu SVCD-t asztali gepnek nem kotelessege tamogatni, mert nem szabvanyos. celszer a 224 kbps-es mpeg LayerII-t hasznalni.
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#530 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 10. 03:28

idézet:
Ezt írta ddd:

[/quote]

Rendes hagja van 128-as hanggal is. A fémes hangzást egyszer én is tapasztaltam, kicsit mintha visszhangos lenne és vibrálna a hang. Sajnos megszívtam, mert ki is írtam a filmet mielött leellenőriztem volna. :) Itt az eredeti avi hangja is csak 120 kbps volt.

Simán a TMPEGEnc-ben beállítom, hogy a hang 128 kbps legyen. Akkor ez most milyen? :)

AC3-as hangot hogy raksz bele SVCD-be? Ez a dolog érdekelne.

[ 2004. március 10.: Lipton szerkesztette a hozzászólást ]

#531 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 10. 03:33

idézet:
Ezt írta Supposed Former Infatuation Junkie:

A profile@level a kep pel-jeinek szamat, szinlekepzeset, maxamalis bitratajat, stb definialja:
http://www.quantel.c...dElemFormat=gif
[/quote]

Hogy őszinte legyek nem lettem sokkal okosabb, de legalább tudom, hogy azt ne állítgassam. :)

Lehetséges, hogy a 800 megás mpg-ből azért csinál a Vcdeasy 950 megás iso-t mert ezt elállítottam?

#532 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 12. 01:22

A következők pontosan mit jelentenek?

TMPEGEnc/MPEG Settings/GOP structure

Number of I picture in Gop: 1
Number of P picture in Gop: 5
Number of B picture in Gop: 2

IBBPBBPBBPBBPBBPBB

Az I az ha jól tudom, akkor az egész kép, a többi pedig a "változás". A "P" és "B" értéket ha állítom, azzal lehet jobb képminőséget nyerni? Ha igen akkor jól jönne valami klassz beállítás amivel csökkenthető alacsony bitraten (1000-1200 kbps) a blokkosodás.
Ha van alacsony bitratehez speckó quantize matrix, akkor az is érdekelne.

#533 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 13. 02:24

Kicsit feltolom, hátha így hamarabb lesz válasz. :up:

#534 Felhasználó inaktív   closed 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 13. 10:24

Idézet: Lipton - Dátum: 2004. máj. 12, szerda - 2:22

Az I az ha jól tudom, akkor az egész kép, a többi pedig a "változás". A "P" és "B" értéket ha állítom, azzal lehet jobb képminőséget nyerni? Ha igen akkor jól jönne valami klassz beállítás amivel csökkenthető alacsony bitraten (1000-1200 kbps) a blokkosodás.
Ha van alacsony bitratehez speckó quantize matrix, akkor az is érdekelne.

Igen, az I (intra coded) képek vannak eltárolva, a P (predeicted) és a B (bi-directional predicted) csak a változást tárolják el az előző I (vagy P) képhez képest.
A legjobb minőséget persze az nyújtja, ha csupa I-pictures van, ehhez viszont horror bitráta kell természetesen, különben blokkosodik. Minél több az B és P kép, annál jobban tömöríthető a dolog. Szóval alacsony bitrátán szaporíthatod őket (főleg a P-t, B-t nem ajánlom, mivel míg a P-t tudja referenciaképnek használni, B-t nem) bár, mivel kevesebb a teljes referenciakép, nagyobb a valószínűsége egy-egy hibának. Breakpoint-ot (pl. chapter) is csak I-hez tudsz rakni.
Fontos lehet még, hogy szabvány szerint PAL DVD-n csak 15 fame lehet egy GOP-ban (group of pictures).

Ami a mátrixot illeti: alacsony bitrátához ajánlom a KVCD mátrixát.

Remélem nem írtam nagy hülyeségeket... :)

Szerkesztette: closed 2004. 05. 13. 10:25 -kor

#535 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 13. 17:15

Idézet: closed - Dátum: 2004. máj. 13, csütörtök - 11:24

Igen, az I (intra coded) képek vannak eltárolva, a P (predeicted) és a B (bi-directional predicted) csak a változást tárolják el az előző I (vagy P) képhez képest.
A legjobb minőséget persze az nyújtja, ha csupa I-pictures van, ehhez viszont horror bitráta kell természetesen, különben blokkosodik. Minél több az B és P kép, annál jobban tömöríthető a dolog. Szóval alacsony bitrátán szaporíthatod őket (főleg a P-t, B-t nem ajánlom, mivel míg a P-t tudja referenciaképnek használni, B-t nem) bár, mivel kevesebb a teljes referenciakép, nagyobb a valószínűsége egy-egy hibának. Breakpoint-ot (pl. chapter) is csak I-hez tudsz rakni.
Fontos lehet még, hogy szabvány szerint PAL DVD-n csak 15 fame lehet egy GOP-ban (group of pictures).

Ami a mátrixot illeti: alacsony bitrátához ajánlom a KVCD mátrixát.

Remélem nem írtam nagy hülyeségeket... :)

Kipróbáltam még régebben, hogy csak I volt, de tényleg nagyon blokkos lett a kép. Megpróbálom, hogy növelem a többit, kíváncsi vagyok, hogy milyen minőségű lesz a kép.
Köszi a mátrixot, azt is kipróbálom!

#536 Felhasználó inaktív   netQkac 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 05. 28. 02:08

Szasztok!

Volna 1 gondom! Megszereztem a Pokoli torony balekjait 2 SVCD formátumú mpg fájlban. Ki akartam írni SVCD-be Neroval (6.3.1.6. verzió). Az 1. CD sikerült, viszont a 2. CD-nél problémázik, miszerint a fájlom nem is tartalmaz se hang, se képi információt. Nem tudom mit hiányol, hiszen a Bsplayer pikk-pakk lejátszotta! Most mihez kezdjek?

#537 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 29. 17:35

Idézet: netQkac - Dátum: 2004. máj. 28, péntek - 3:08

Szasztok!

Volna 1 gondom! Megszereztem a Pokoli torony balekjait 2 SVCD formátumú mpg fájlban. Ki akartam írni SVCD-be Neroval (6.3.1.6. verzió). Az 1. CD sikerült, viszont a 2. CD-nél problémázik, miszerint a fájlom nem is tartalmaz se hang, se képi információt. Nem tudom mit hiányol, hiszen a Bsplayer pikk-pakk lejátszotta! Most mihez kezdjek?

Csináld meg az image file-t VCDEasy-vel, és azt írd ki Nero-val. Írd ki egy RW lemezre, ha jó akkor mehet simára is.

#538 Felhasználó inaktív   Sumi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 22. 09:39

lenne egy problemam egy ac3? as filmmel.. az a baj, hogy a tmpegenc nem akarja elfogadni a filmet mint hang forras, csak mint video forras.. namost arra gondoltam, hogy le kene szedni mas progival rola a hangot, es ugy megadni ezt a tmpegencnek..

otlet?

(esetleg arra hogy a tmpegenc elfogadja a film file-t mint hangforrast?)
Per Aspera Ad Astra

#539 Felhasználó inaktív   Gyulavitéz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 22. 09:44

Virtualdub-ban kimented a csak hangot "direct stream copy" módszerrel, majd ac3dec.exe -vel kiíratod wav fájlba, és máris megeszi a tmpgenc.
Vagy winamp "disk writer" pluginnal is kírhatod sztereó wav-nak.

Szerkesztette: Gyulavitéz 2004. 10. 22. 09:53 -kor

<a href='http://notik.hu' target='_blank'>bontott notebook alkatrészek</a>

#540 Felhasználó inaktív   redsas 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 10. 25. 14:55

Háj Vdubbal hogyan tudok egy VBR,felíratos.23,976 fps xvidből VCD csinálni(Out of time a fílm címe)???
Már tobb tucat vcd csináltam(vdub,subtaxt,frameserver,tmpg),de ez a hétszenségenek sem akarodzik!!!
HELP!!!

redsas
redsas

Téma megosztása:

• (27 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 25
  • 26
  • 27
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.