SVCD segitseg
Elküldve: 2004. 02. 12. 11:21
Túlírással sem megy fel?
Ugyan nemszeretem, de esetleg nero-val vcdeasy helyett? Vagy Tscv-vel? (bár az ugyanúgy csak egy GUI a vcdimager felett, mint a vcdeasy)
Elküldve: 2004. 02. 12. 15:16
idézet:
Ezt írta closed:
Ez tényleg furcsa. Pakol még ezt-azt mellé a vcdeasy, meg DAT fejlécet rak az mpegre, de 120 megával nem illene nagyobbnak lennie az image-nek. (bár az igazat megvallva még sosem néztem meg mekkora lesz az image amit a vcdeasy gyárt, nem volt ilyen gondom soha)
Túlírással sem megy fel?
Ugyan nemszeretem, de esetleg nero-val vcdeasy helyett? Vagy Tscv-vel? (bár az ugyanúgy csak egy GUI a vcdimager felett, mint a vcdeasy)[/quote]
Ha Nero-val akarom írni akkor is több lesz, nem fér fel egy CD-re. A Vcdeasy amikor írja az image-t akkor azt írja ki, hogy 90 merc lesz. Nem értem mi van, eddig teljesen jól ment minden. Az elején azt is írja ki, hogy 801 mega lesz a file. Tscv-t nem ismerem, az mi pontosan?
Most csináétam egy másikat is, ez 2220 kbps és minden rendben van vele, TC szerint 845 mega a bin file. Szerintem valahogy a 3150 kbps zavarja meg a programokat, azért lesz nagyobb az image. A Vcdeasy-vel a 3150-esbe nem is tudok léptetőpontokat rakni.
[ 2004. február 12.: Lipton szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2004. 02. 12. 16:23
A [url="http://"http://www.tscv.org/"]TSCV[/url] egy igen nagy tudású SVCD gyártó progi, sokkal többet tud, mint a vcdeasy (pl: menü), bár a kezelése is jóval bonyolultabb, ráadásul kissé bugos. Egy próbát esetleg megér, bár, mint írtam, ez is csak a vcdimager-hez gyárt egy XML-t, akárcsak a vcdeasy, szóval ha az elhasalt, akkor gondolom ez is el fog.
[ 2004. február 12.: closed szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2004. 02. 12. 17:05
idézet:
Ezt írta closed:
Nekem itt megáll a tudományom, mivel még sosem próbáltam ilyen magas bitrátájú svcd-t csinálni.
A [url="http://"http://www.tscv.org/"]TSCV[/url] egy igen nagy tudású SVCD gyártó progi, sokkal többet tud, mint a vcdeasy (pl: menü), bár a kezelése is jóval bonyolultabb, ráadásul kissé bugos. Egy próbát esetleg megér, bár, mint írtam, ez is csak a vcdimager-hez gyárt egy XML-t, akárcsak a vcdeasy, szóval ha az elhasalt, akkor gondolom ez is el fog.
[ 2004. február 12.: closed szerkesztette a hozzászólást ][/quote]
Köszi szépen, megpróbálom! Ami furcsa, hogy a Vcdeasy is azt mondja az elején, hogy 801 mega lesz az image. A másik ciciki, hogy letöröltem már az eredeti avikat, nem lenne jó megint újradigizni a cuccot.
El tudnád küldeni a progit mailben? Az oldalról nem tudom leszedni, rosszak a linek.
[ 2004. február 12.: Lipton szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2004. 02. 12. 18:00

Elküldve: 2004. 02. 23. 21:37
Elküldve: 2004. 02. 23. 23:23
idézet:
Ezt írta closed:
Passz. De miért is nem tudod kapásból a megfelelő mpg-vel elkészíteni az svcd-t?[/quote]
Mert a 833 megás mpeg-ből(TC szerint) 953 megás lesz valamiért a bin. Ha simán bedobom a Nero-ba akkor is ennyi lesz. A Vcdeasy azt írja, hogy a file autopadding-et igényel. Az elején a Vcdeasy azt írja, hogy a fileméret 801 mega lesz, de a végén mégis sokkal több lesz es nem fér rá a CD-re.
Elküldve: 2004. 02. 25. 19:53
idézet:
Ezt írta Lipton:
Mert a 833 megás mpeg-ből(TC szerint) 953 megás lesz valamiért a bin. Ha simán bedobom a Nero-ba akkor is ennyi lesz. A Vcdeasy azt írja, hogy a file autopadding-et igényel. Az elején a Vcdeasy azt írja, hogy a fileméret 801 mega lesz, de a végén mégis sokkal több lesz es nem fér rá a CD-re.[/quote]
Nem lesz egyszerű dolog. Az image-be nem csak simán beledobja a program az mpeg-et, hanem kicsit át is alakítja, pl átírja a fejlécet, sőt, minden valószínűség szerint mellédob egy padding stream-et, valószínűleg ezért is lesz túlméretes.
Ha mindenképpen így akarod megoldani, akkor keress valami image-manipuláló progit, ami tudja kezelni a mode2/form2-es image-et (sajna erre nincs tippem), aztán rippeld ki az avseq-t, demultiplexeld belőle a padding stream-et pl tmpgenc mpegtools-al (szedd ki belőle a video és az audio streamet is, és multiplexeld újra), aztán keríts egy progit, ami képes a fejlécet újra DAT-tá alakítani (erre sincs most tippem), és pakold vissza.
Lehet, hogy amit most írtam, az kapitális baromság, még sosem próbáltam. Valószínűleg azzal jársz a legjobban, ha újratömöríted, és nem felejted el beXelni az "enable padding" opciót a kódoló progiban.
Elküldve: 2004. 02. 26. 00:30
idézet:
Ezt írta closed:
Nem lesz egyszerű dolog. Az image-be nem csak simán beledobja a program az mpeg-et, hanem kicsit át is alakítja, pl átírja a fejlécet, sőt, minden valószínűség szerint mellédob egy padding stream-et, valószínűleg ezért is lesz túlméretes.
Ha mindenképpen így akarod megoldani, akkor keress valami image-manipuláló progit, ami tudja kezelni a mode2/form2-es image-et (sajna erre nincs tippem), aztán rippeld ki az avseq-t, demultiplexeld belőle a padding stream-et pl tmpgenc mpegtools-al (szedd ki belőle a video és az audio streamet is, és multiplexeld újra), aztán keríts egy progit, ami képes a fejlécet újra DAT-tá alakítani (erre sincs most tippem), és pakold vissza.
Lehet, hogy amit most írtam, az kapitális baromság, még sosem próbáltam. Valószínűleg azzal jársz a legjobban, ha újratömöríted, és nem felejted el beXelni az "enable padding" opciót a kódoló progiban.[/quote]
TMPEGEnc-el kódoltam. Mi az a paddig, pontosan mit csinál? Az a baj, hogy eredeti digizett avikat már letöröltem, mert nem volt akkor elég helyem. A kazetták újradigizését szerettem volna elkerülni valahogy.
Elküldve: 2004. 02. 27. 19:27
Lehet, hogy a fentiek nem fedik pontosan (vagy egyáltalán) a valóságot, szívesen látnám e téren nálam tájékozottabbak véleményét is...
Elküldve: 2004. 02. 27. 23:48
idézet:
Ezt írta closed:
A paddingról sajnos csak homályos információim vannak, nem találtam sehol épképzláb leírást róla. Olyasmi a lényeg, hogy a változó bitrátájú tömörítésnél elképzelhető (sőt gyakori), hogy az információszegény részeknél a szabvány szerinti minimum bitrátánál kevesebb is elegendő. Azonban ez gondot okozhat a lejátszókban, ezért az image-készítő programok egy "padding stream"-et csapnak a film mellé, ami itt-ott "kipótolja" csupa 0-val a cuccot, hogy mindenhol elérje a szükséges minimum bitrátát. Ha ezt maga a kódoló program végzi, akkor természetesen a végső méretbe beleszámítja ennek a padding stream-nek a méretét is, de, ha utólag kerül mellé, akkor a kelleténél nagyobbra hízhat az mpeg. (bár ez a több, mint 100 megás növekedés nálad elég meglepő: nekem, ha ilyen gonom volt, csak pár megával nőtt meg a fileméret)
Lehet, hogy a fentiek nem fedik pontosan (vagy egyáltalán) a valóságot, szívesen látnám e téren nálam tájékozottabbak véleményét is...[/quote]
Az az érdekes, hogy ez a "film" nem VBR, hanem CBR lett, 3140 kbps a kép, 128 kbps a hang. Ami furcsa, hogy a Vcdeasy nem tud bele fejezeteket (belépőpontokat) rakni. Esetleg lehet az baj, hogy a TMPEGEnc-ben a profil az nem az alapon volt hanem elállítottam high-ra?
Elküldve: 2004. 02. 28. 03:32
1:lamer vagyok a videókódoláshoz, még nem csináltam ilyet.
2:Adott két átlagban 900 megás mpg, SVCD formátumban. A kép össze van nyomva.
3:Ezekből szeretnék én egy rendes fullscreen (4:3, a forrás is ilyen) xvidet csinálni. Mivel 2 fájl van, ezért 2cd-set, hoyg ne kelljen összeillesztgetni/szétvagdosni.
Mi a teendő? Hogyan lesz az SVCD-ből XViD? Milyen programok alkalmazását javasoljátok? Mennyi ideig tart?
Elküldve: 2004. 03. 02. 15:24

Szóval valahogy egy nap ráakadtam a Kapitány és katona 2 CD-s, magyar szinkronnal ellátott xvid-formátumú filmre a winchesteremen... ha már ott volt, gondoltam átkonvertálom SVCD-be a DVD2SVCD és a TMPGEnc segítségével. A művelet le is zajlott szépen, képarány jó, hang jó, majdnem minden szuper, de... a kép nem folyamatos. Mintha akadna a lejátszás - nagyon zavaró. Mi lehet a gond? Tudom, hogy az xvid nem a legszerencsésebb mint SVCD bemeneti formátum, ráadásul ezt a legújabb, xvid 1.0RC-vel kódolták (telepítve van). Ha az xvidet játszom le, az persze gyönyörű, nem akad.
Elküldve: 2004. 03. 03. 19:44
De nem akarom őket Nero-val 2 svcd-s lemezre kiírni, hanem egyesíteni szeretném őket - de mivel? -, és átkódolni divx,xvid-be, és egy 700MB-os fájlt szeretnék belőle csinálni.
Az átkódoláshoz ha minden igaz, jó a flaskmpeg, de ha tudtok jobbat, ide vele , mert ott egyelőre nem tudom belőni, hogy pont 700MB-os fájlt csináljon a végén.
És az összefűzéshez milyen progit?
(virtualdubbal próbáltam, de az nem komálja az svcd-t.)
Köszi előre is.
[ 2004. március 03.: Kill Bill szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2004. 03. 05. 17:45
idézet:
Ezt írta Kill Bill:
Sziasztok, van 2 db 830Mb-os MPG-s SVCD fájlom.
De nem akarom őket Nero-val 2 svcd-s lemezre kiírni, hanem egyesíteni szeretném őket - de mivel? -, és átkódolni divx,xvid-be, és egy 700MB-os fájlt szeretnék belőle csinálni.
Az átkódoláshoz ha minden igaz, jó a flaskmpeg, de ha tudtok jobbat, ide vele , mert ott egyelőre nem tudom belőni, hogy pont 700MB-os fájlt csináljon a végén.
És az összefűzéshez milyen progit?
(virtualdubbal próbáltam, de az nem komálja az svcd-t.)
Köszi előre is.
[ 2004. március 03.: Kill Bill szerkesztette a hozzászólást ][/quote]
Szerintem a megoldás a VDubmód nevű progi, mert az betölti az mpg fájlt is. Egyesíteni is lehet vele, valamint el tudod menteni avi-ban. A bitrátát számoltasd ki valamilyen erre a célra készült progival.Másik megoldás a Nandu. Ez mindent megcsinál és van bitráta számoló is benne.
Elküldve: 2004. 03. 06. 11:57
DeF, Kill Bill: Pynki-nél a válasz: VirtualDubModdal össze is lehet fűzni, meg át is lehet kódolni divx/Xvid-be.
[ 2004. március 06.: closed szerkesztette a hozzászólást ]