idézet:
Ezt írta Mighty:
bajnokpityu: azert, mert TeamSpeak, Ventrilo, stb progik alatt a mikrofon bemenet lassitva adja vissza a hangom az engem hallgatoknak, ha installalva van a kartyahoz adott control panel. Most ket hangkartya van a gepemben. Az mx300-ba van dugva a miki.
Egyeb gondom nincs a kartyaval. Rendkivul szepen szol, faszan erositi a fejhallgatot is.[/quote]
Hm, az én kis Seismic Edge-em is ilyen. A hangjával meg vagyok elégedve, de pl. CS alatt több másodpercet késett a hangom.Zavaró volt..
Ahogy olvasgatok, velószínűleg Aureon mellett teszem majd le a voksom (és a pénzem), és majd csak reménykedhetek, hogy nem fog sokat gebaszolni a gépemmel. De majd eldől. Még van 2 napom fizetésig, addig gondolkodhatok.![]()
Audigy 2 vs. Terratec 5.1 Aureon Sky
Elküldve: 2004. 01. 07. 11:03
ASUS V9280TD + Zalman ZM80C-HP + Zalman ZM-OP1 / Samsung SyncMaster 755DFX
Samsung SP1213C / Seagate ST3160023AS / Seagate ST3120022A / Pioneer DVR-108 / TEAC CD-W552E
Philips PSC705 + Logitech X-530 / Logitech Cordless Desktop MX / Thermaltake Silent Purepower 420
Elküldve: 2004. 01. 07. 11:10
várjál,lassitja a jelet,széthúzza a hangot?vagy késik?
mert az elsőt ugye lehet állitani a control panelben,nem lehet véletlen beállitottál lassitást?
idézet:
Ezt írta Mighty:
bajnokpityu: azert, mert TeamSpeak, Ventrilo, stb progik alatt a mikrofon bemenet lassitva adja vissza a hangom az engem hallgatoknak, ha installalva van a kartyahoz adott control panel. Most ket hangkartya van a gepemben. Az mx300-ba van dugva a miki.
Egyeb gondom nincs a kartyaval. Rendkivul szepen szol, faszan erositi a fejhallgatot is.[/quote]
[ 2004. január 07.: bajnokpityu szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2004. 01. 07. 11:21
idézet:
Ezt írta Mighty:
Erre egyébként már van megoldás, a Terratec honlapján lévő legutóbbi driver (mondjuk az is tavalyi) control paneljében 48 KHz-re kell állítani az Internal Clock-ot és mellette bepöttyölni az "IP Voice" jelet. Ezzel rendesen megy a hang counter strike és teamspeak alatt is (Aureon Sky Kártyával legalábbis).
Egyébiránt ezt a megoldást pont a Teamspeak forumán írták le, az ottani okosok szerint az a gond, hogy a hálón továbbított hang 48kHZ-es, de a control panel ezt alapból felülvágja és 41kHZ-es hangot erőltet. A fent említett driverben ezt javította a Terratec.
Elküldve: 2004. 01. 07. 11:56
idézet:
Ezt írta kcsaba:
Arn !
Nem lehet ugyan az a DAC A2ZS 192Khz/24bit.
ADC 500ms latency 96Khz/24 bit a WAVELAB szerint.
A telepítő készlet szerint az AUDIGY2=AUDIGY2 LS WDM driver szinten,az AUDIGY1 ADC nem tud 96KHz/24bit-et.
A DSP valószínüleg azonos az összes kártyán.[/quote]
a dac tuti ugyanaz.
de tud lejatszasi oldalon. az mas kerdes, hogy ha atmegy a jelefeldolgozon, akkor az lebutitja. de a da az 96khz, 24b. az a2lsnek semmi koze nincs az a2hoz. meg most nezem... tegnap mintha audigy2ls lett volna kiirva, most audigyls! :confused:
vagy csak felreolvastuk?? [url="http://"http://www.soundblaster.com/products/audigyLS/"]http://www.soundblas...ducts/audigyLS/[/url]
ergo
a2 - a2zs
a1 - a2ls (vagy a1ls)
ezek szerintem hardverileg nem sokban ternek el (dsp, dac).
Elküldve: 2004. 01. 07. 11:58
idézet:
Ezt írta bajnokpityu:
most fel tudom ajánlani,egy genius szettel meg tudod hallgatni a ZSitthon.
drivereivel alig alig akad probléma,zenehallgatásra alkalmas lenne,legalább annyira mint a terratec.bár a mai aktiv hangfalok zöme alkalmatlan zenehallgatásra.Mint irtam már egy rendes nagykategóriás denon erősitővel+mission hangfalakkal+CD jelforrással értelmes zeneélményt tud adni,val elég jó minőségű analóg kimenete.
Mighty:miért adod el a terratecet?[/quote]
koszi, de letettem rola. frissitett a2 nem kell![]()
Elküldve: 2004. 01. 07. 15:18
idézet:
Ezt írta Paco:
Erre egyébként már van megoldás, a Terratec honlapján lévő legutóbbi driver (mondjuk az is tavalyi) control paneljében 48 KHz-re kell állítani az Internal Clock-ot és mellette bepöttyölni az "IP Voice" jelet. Ezzel rendesen megy a hang counter strike és teamspeak alatt is (Aureon Sky Kártyával legalábbis).
Egyébiránt ezt a megoldást pont a Teamspeak forumán írták le, az ottani okosok szerint az a gond, hogy a hálón továbbított hang 48kHZ-es, de a control panel ezt alapból felülvágja és 41kHZ-es hangot erőltet. A fent említett driverben ezt javította a Terratec.[/quote]
A legutóbbi driver (5.1.2600.14) van fenn és nem lehet beállítani a 48 kHz-et. Visszaugrik 41-re. Hidd el próbáltam mindent. Ha fel van telepítve a control panel, 41 kHz-en száguld a hangom.
Elküldve: 2004. 01. 07. 15:23
idézet:
Ezt írta bajnokpityu:
hmm,és erre hogy jöttél rá? :DDDDD
várjál,lassitja a jelet,széthúzza a hangot?vagy késik?
mert az elsőt ugye lehet állitani a control panelben,nem lehet véletlen beállitottál lassitást?
[/quote]
Hogyan? A haverok röhögőgörcsöt kaptak a hangomtól. Irásban tudtam csak tudatni velük, hogy ki vagyok.
Elküldve: 2004. 01. 07. 15:25
Elküldve: 2004. 01. 07. 17:42
idézet:
Ezt írta Mighty:
Hogyan? A haverok röhögőgörcsöt kaptak a hangomtól. Irásban tudtam csak tudatni velük, hogy ki vagyok.[/quote]
Sensaurát kapcsold be.
Elküldve: 2004. 01. 07. 20:26
idézet:
Ezt írta saen:
Sensaurát kapcsold be.[/quote]
milyen sensaurát?audigy-n??
eltévettél.nekem semmi ilyen nem jeletkezett.vagyis még nem szólt abból a pár száz gamer közül,akik hallottak.
Elküldve: 2004. 01. 07. 20:34
idézet:
Ezt írta bajnokpityu:
milyen sensaurát?audigy-n??
eltévettél.nekem semmi ilyen nem jeletkezett.vagyis még nem szólt abból a pár száz gamer közül,akik hallottak.[/quote]
Kár, hogy nem is neked írta Pityu!![]()
Elküldve: 2004. 01. 10. 12:24
Ilyesmre lenne szükségem, de nem ezen az áron?! FUN lenne árkategóriájában szimpatikus. Nekem az lenne a fontos hogy Dolby Digital menjen rendesen Digital Out-on (5.1).
Énis megkérdezem FUN/SKY?
An-Dee: írta a különbségeket:
Fun:
Joystick
midi
Sky:
24 bit / 96 khz - 4 g sound
második cd-audio in
intervideo windvd
steinberg wavelab lite
Ezek körül egyedük a 24 bit...-ra lenne szükségem ha tudnám mi a bánatot jelent?! (többire NEM)
Elküldve: 2004. 01. 10. 14:56
idézet:
Ezt írta MiSA:
Zoch: "Sok zenehallgatás, filmnézés, kevés játék: Terratec Aureon Sky/Space"
Ilyesmre lenne szükségem, de nem ezen az áron?! FUN lenne árkategóriájában szimpatikus. Nekem az lenne a fontos hogy Dolby Digital menjen rendesen Digital Out-on (5.1).
Énis megkérdezem FUN/SKY?
An-Dee: írta a különbségeket:
Fun:
Joystick
midi
Sky:
24 bit / 96 khz - 4 g sound
második cd-audio in
intervideo windvd
steinberg wavelab lite
Ezek körül egyedük a 24 bit...-ra lenne szükségem ha tudnám mi a bánatot jelent?! (többire NEM)[/quote]
Azért nem csak ennyi a különbség, tudtommal a Fun kártyán nem az Envy24HT chip van, hanem valami jóval gyengébb. Mondjuk ez a DD5.1 direkt átküldését a digitális kimeneten a legkevésbé sem befolyásolja.
Elküldve: 2004. 01. 10. 16:25
Az Aureon Fun nem egy nagy durranás; egy egyszerű C-Media DSP van rajta...
Elküldve: 2004. 01. 11. 13:05
idézet:
Ezt írta Paco:
Azért nem csak ennyi a különbség, tudtommal a Fun kártyán nem az Envy24HT chip van, hanem valami jóval gyengébb. Mondjuk ez a DD5.1 direkt átküldését a digitális kimeneten a legkevésbé sem befolyásolja.[/quote]
Mostmár teljesen bekavarodtam! CMedia chipes kártyát próbáltam már, köszönöm inkább kihagyom. De miért volt rossz?! Lehet hogy a D/A-ja volt gyenge? Nekem inkább már az a kérdés hogy FUN vagy SKY? Fun mellett szól az ára, SKY mellett még nem tudom mi. Ha jól tudom a Digital Out kihagyja a kártya D/A-ját és ezt majd az erősítő fogja helyben elvégezni, szóval a gyenge D/A nem probléma?!
Erősítő Kenwood V4550D, dokumentáció alapján:
3 digital bemenet (2 coax, 1 optical)
Dolby Digital (AC-3), Dolby ProLogic,
24-bit crystal DSP, 24-bit resolution D/A A/D (CODEC)
96kHz 24-bit data input capability
Sampling frequency 32 / 44.1 / 48 / 96kHz
SKY kártya képén nem láttam RCA kimenetet. Itt is át kell alakítani valamit?!
Elküldve: 2004. 01. 11. 17:11
idézet:
Ezt írta MiSA:
Ha jól tudom a Digital Out kihagyja a kártya D/A-ját és ezt majd az erősítő fogja helyben elvégezni, szóval a gyenge D/A nem probléma?!
[/quote]
Így van, abban az esetben, ha a médialejátszó program támogatja az SPDIF pass-through -t. A DVD lejátszó progidban pl. ilyenkor benyomod a Use SPDIF pöttyöt és kész is.
idézet:
Erősítő Kenwood V4550D, dokumentáció alapján:
3 digital bemenet (2 coax, 1 optical)
Dolby Digital (AC-3), Dolby ProLogic,
24-bit crystal DSP, 24-bit resolution D/A A/D (CODEC)
96kHz 24-bit data input capability
Sampling frequency 32 / 44.1 / 48 / 96kHz
SKY kártya képén nem láttam RCA kimenetet. Itt is át kell alakítani valamit?![/quote]
A SKY-on valóban nincs koax kimenet, csak optikai, de ahogy olvasom az erősítődben van optikai bemenet, úgyhogy nem kell átalakítgatnod semmit.
[ 2004. január 11.: Paco szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2004. 01. 12. 10:28
az aláírásomban lévő hangcuccal kapcsolatban lenne gondom.
Egy hete lecseréltem az Au1-em Au2-re és van egy idegesítő alap zúgása. AUDIGY2-nek!!!
Nem tom mi lehet... az au1-nek semmi baja nem volt.
Egébként Digital Out-ot használok.
A másik: A Speaker tesztnél csak az első kettő szól, ha a Dekoderen Pro-Logic-ra van állítva a hang. Egyébként ha mást játszok le akkor mind szól. Normális ez?
Még egy dolog Creative Inspire 5700 tulajoknak: Számítógéphez kötve tudta már valaki használni a dekoderen lévő Dolby Digital és a DTS opciót?
Nekem eddig csak asztali dvd-vel sikerült.
[ 2004. január 12.: XC-biker szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2004. 01. 12. 10:48
idézet:
Ezt írta arn:
valami zavarja. venti, tap stb.[/quote]
hát nem tom. az Au1-nél nem volt zúgás...
meg asztán a táp is elég korrekt, + venti meg nincs a gépben a CPU-n kívül. -egyenlőre.

Súgó
A téma zárva.