HWSW Informatikai Kerekasztal: Audigy 2 vs. Terratec 5.1 Aureon Sky - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (7 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Audigy 2 vs. Terratec 5.1 Aureon Sky

#101 Felhasználó inaktív   Dév 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 01. 07. 11:03

idézet:
Ezt írta Mighty:
bajnokpityu: azert, mert TeamSpeak, Ventrilo, stb progik alatt a mikrofon bemenet lassitva adja vissza a hangom az engem hallgatoknak, ha installalva van a kartyahoz adott control panel. Most ket hangkartya van a gepemben. Az mx300-ba van dugva a miki. :)

Egyeb gondom nincs a kartyaval. Rendkivul szepen szol, faszan erositi a fejhallgatot is.
[/quote]

Hm, az én kis Seismic Edge-em is ilyen. A hangjával meg vagyok elégedve, de pl. CS alatt több másodpercet késett a hangom. :( Zavaró volt..

Ahogy olvasgatok, velószínűleg Aureon mellett teszem majd le a voksom (és a pénzem), és majd csak reménykedhetek, hogy nem fog sokat gebaszolni a gépemmel. De majd eldől. Még van 2 napom fizetésig, addig gondolkodhatok. :D
ABIT IC7-MAX3 + Zalman ZM-NB47J / Intel P4 2.6C + Zalman CNPS7000-Cu / "Brand" :) 2*512 PC2700
ASUS V9280TD + Zalman ZM80C-HP  + Zalman ZM-OP1 / Samsung SyncMaster 755DFX
Samsung SP1213C / Seagate ST3160023AS / Seagate ST3120022A / Pioneer DVR-108 / TEAC CD-W552E
Philips PSC705 + Logitech X-530 / Logitech Cordless Desktop MX / Thermaltake Silent Purepower 420

#102 Felhasználó inaktív   bajnokpityu 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 07. 11:10

hmm,és erre hogy jöttél rá? :DDDDD
várjál,lassitja a jelet,széthúzza a hangot?vagy késik?
mert az elsőt ugye lehet állitani a control panelben,nem lehet véletlen beállitottál lassitást?

idézet:
Ezt írta Mighty:
bajnokpityu: azert, mert TeamSpeak, Ventrilo, stb progik alatt a mikrofon bemenet lassitva adja vissza a hangom az engem hallgatoknak, ha installalva van a kartyahoz adott control panel. Most ket hangkartya van a gepemben. Az mx300-ba van dugva a miki. :)

Egyeb gondom nincs a kartyaval. Rendkivul szepen szol, faszan erositi a fejhallgatot is.
[/quote]

[ 2004. január 07.: bajnokpityu szerkesztette a hozzászólást ]

#103 Felhasználó inaktív   Paco 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 01. 07. 11:21

idézet:
Ezt írta Mighty:

[/quote]

Erre egyébként már van megoldás, a Terratec honlapján lévő legutóbbi driver (mondjuk az is tavalyi) control paneljében 48 KHz-re kell állítani az Internal Clock-ot és mellette bepöttyölni az "IP Voice" jelet. Ezzel rendesen megy a hang counter strike és teamspeak alatt is (Aureon Sky Kártyával legalábbis).

Egyébiránt ezt a megoldást pont a Teamspeak forumán írták le, az ottani okosok szerint az a gond, hogy a hálón továbbított hang 48kHZ-es, de a control panel ezt alapból felülvágja és 41kHZ-es hangot erőltet. A fent említett driverben ezt javította a Terratec.

#104 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 07. 11:56

idézet:
Ezt írta kcsaba:
Arn !
Nem lehet ugyan az a DAC A2ZS 192Khz/24bit.
ADC 500ms latency 96Khz/24 bit a WAVELAB szerint.
A telepítő készlet szerint az AUDIGY2=AUDIGY2 LS WDM driver szinten,az AUDIGY1 ADC nem tud 96KHz/24bit-et.
A DSP valószínüleg azonos az összes kártyán.
[/quote]

a dac tuti ugyanaz.

de tud lejatszasi oldalon. az mas kerdes, hogy ha atmegy a jelefeldolgozon, akkor az lebutitja. de a da az 96khz, 24b. az a2lsnek semmi koze nincs az a2hoz. meg most nezem... tegnap mintha audigy2ls lett volna kiirva, most audigyls! :confused:

vagy csak felreolvastuk?? [url="http://"http://www.soundblaster.com/products/audigyLS/"]http://www.soundblas...ducts/audigyLS/[/url]

ergo
a2 - a2zs
a1 - a2ls (vagy a1ls)

ezek szerintem hardverileg nem sokban ternek el (dsp, dac).

#105 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 07. 11:58

idézet:
Ezt írta bajnokpityu:

most fel tudom ajánlani,egy genius szettel meg tudod hallgatni a ZSitthon.
drivereivel alig alig akad probléma,zenehallgatásra alkalmas lenne,legalább annyira mint a terratec.bár a mai aktiv hangfalok zöme alkalmatlan zenehallgatásra.Mint irtam már egy rendes nagykategóriás denon erősitővel+mission hangfalakkal+CD jelforrással értelmes zeneélményt tud adni,val elég jó minőségű analóg kimenete.

Mighty:miért adod el a terratecet?
[/quote]

koszi, de letettem rola. frissitett a2 nem kell :)

#106 Felhasználó inaktív   Mighty 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 07. 15:18

idézet:
Ezt írta Paco:

Erre egyébként már van megoldás, a Terratec honlapján lévő legutóbbi driver (mondjuk az is tavalyi) control paneljében 48 KHz-re kell állítani az Internal Clock-ot és mellette bepöttyölni az "IP Voice" jelet. Ezzel rendesen megy a hang counter strike és teamspeak alatt is (Aureon Sky Kártyával legalábbis).

Egyébiránt ezt a megoldást pont a Teamspeak forumán írták le, az ottani okosok szerint az a gond, hogy a hálón továbbított hang 48kHZ-es, de a control panel ezt alapból felülvágja és 41kHZ-es hangot erőltet. A fent említett driverben ezt javította a Terratec.
[/quote]

A legutóbbi driver (5.1.2600.14) van fenn és nem lehet beállítani a 48 kHz-et. Visszaugrik 41-re. Hidd el próbáltam mindent. Ha fel van telepítve a control panel, 41 kHz-en száguld a hangom.

#107 Felhasználó inaktív   Mighty 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 07. 15:23

idézet:
Ezt írta bajnokpityu:
hmm,és erre hogy jöttél rá? :DDDDD
várjál,lassitja a jelet,széthúzza a hangot?vagy késik?
mert az elsőt ugye lehet állitani a control panelben,nem lehet véletlen beállitottál lassitást?

[/quote]

Hogyan? A haverok röhögőgörcsöt kaptak a hangomtól. Irásban tudtam csak tudatni velük, hogy ki vagyok.

#108 Felhasználó inaktív   Paco 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 01. 07. 15:25

Marha jó! Nekem az első perctől kezdve működött 48 KHz-n, hetente többször is counterezek neten probléma nélkül. Mondjuk ha azt az IP config-ot nem kapcsolom be akkor tényleg olyan hangom van, mint Darth Vadernek.

#109 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 07. 17:42

idézet:
Ezt írta Mighty:

Hogyan? A haverok röhögőgörcsöt kaptak a hangomtól. Irásban tudtam csak tudatni velük, hogy ki vagyok.
[/quote]

Sensaurát kapcsold be.

#110 Felhasználó inaktív   bajnokpityu 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 07. 20:26

idézet:
Ezt írta saen:

Sensaurát kapcsold be.
[/quote]

milyen sensaurát?audigy-n??
eltévettél.nekem semmi ilyen nem jeletkezett.vagyis még nem szólt abból a pár száz gamer közül,akik hallottak.

#111 Felhasználó inaktív   Paco 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 01. 07. 20:34

idézet:
Ezt írta bajnokpityu:

milyen sensaurát?audigy-n??
eltévettél.nekem semmi ilyen nem jeletkezett.vagyis még nem szólt abból a pár száz gamer közül,akik hallottak.
[/quote]

Kár, hogy nem is neked írta Pityu! :p

#112 Felhasználó inaktív   MiSA 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 01. 10. 12:24

Zoch: "Sok zenehallgatás, filmnézés, kevés játék: Terratec Aureon Sky/Space"
Ilyesmre lenne szükségem, de nem ezen az áron?! FUN lenne árkategóriájában szimpatikus. Nekem az lenne a fontos hogy Dolby Digital menjen rendesen Digital Out-on (5.1).
Énis megkérdezem FUN/SKY?

An-Dee: írta a különbségeket:
Fun:
Joystick
midi

Sky:
24 bit / 96 khz - 4 g sound
második cd-audio in
intervideo windvd
steinberg wavelab lite

Ezek körül egyedük a 24 bit...-ra lenne szükségem ha tudnám mi a bánatot jelent?! (többire NEM)
ASUS P4P800, P4 2.8HT NW, Kingston HyperX 512MB CL2, Samsung 160GB, SONY DVD+-RW, ATI 9800, ACER AL712 DVI, IrDA, APC BK350EI

#113 Felhasználó inaktív   Paco 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 01. 10. 14:56

idézet:
Ezt írta MiSA:
Zoch: "Sok zenehallgatás, filmnézés, kevés játék: Terratec Aureon Sky/Space"
Ilyesmre lenne szükségem, de nem ezen az áron?! FUN lenne árkategóriájában szimpatikus. Nekem az lenne a fontos hogy Dolby Digital menjen rendesen Digital Out-on (5.1).
Énis megkérdezem FUN/SKY?

An-Dee: írta a különbségeket:
Fun:
Joystick
midi

Sky:
24 bit / 96 khz - 4 g sound
második cd-audio in
intervideo windvd
steinberg wavelab lite

Ezek körül egyedük a 24 bit...-ra lenne szükségem ha tudnám mi a bánatot jelent?! (többire NEM)
[/quote]

Azért nem csak ennyi a különbség, tudtommal a Fun kártyán nem az Envy24HT chip van, hanem valami jóval gyengébb. Mondjuk ez a DD5.1 direkt átküldését a digitális kimeneten a legkevésbé sem befolyásolja.

#114 Felhasználó inaktív   Zoch 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 10. 16:25

[url="http://"http://www.techconnect.ws/images/aureon.html"]Itt egy review, amiben a Philips Seismic Edge, az Aureon Fun és az Aureon Sky/Space összehasonlítása szerepel[/url]

Az Aureon Fun nem egy nagy durranás; egy egyszerű C-Media DSP van rajta... :(

#115 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 10. 19:10

Az SB Live!-ot ne cseréld le Funra, nincs semmi értelme.

#116 Felhasználó inaktív   MiSA 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 01. 11. 13:05

idézet:
Ezt írta Paco:

Azért nem csak ennyi a különbség, tudtommal a Fun kártyán nem az Envy24HT chip van, hanem valami jóval gyengébb. Mondjuk ez a DD5.1 direkt átküldését a digitális kimeneten a legkevésbé sem befolyásolja.
[/quote]

Mostmár teljesen bekavarodtam! CMedia chipes kártyát próbáltam már, köszönöm inkább kihagyom. De miért volt rossz?! Lehet hogy a D/A-ja volt gyenge? Nekem inkább már az a kérdés hogy FUN vagy SKY? Fun mellett szól az ára, SKY mellett még nem tudom mi. Ha jól tudom a Digital Out kihagyja a kártya D/A-ját és ezt majd az erősítő fogja helyben elvégezni, szóval a gyenge D/A nem probléma?!

Erősítő Kenwood V4550D, dokumentáció alapján:
3 digital bemenet (2 coax, 1 optical)
Dolby Digital (AC-3), Dolby ProLogic,
24-bit crystal DSP, 24-bit resolution D/A A/D (CODEC)
96kHz 24-bit data input capability
Sampling frequency 32 / 44.1 / 48 / 96kHz

SKY kártya képén nem láttam RCA kimenetet. Itt is át kell alakítani valamit?!
ASUS P4P800, P4 2.8HT NW, Kingston HyperX 512MB CL2, Samsung 160GB, SONY DVD+-RW, ATI 9800, ACER AL712 DVI, IrDA, APC BK350EI

#117 Felhasználó inaktív   Paco 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 01. 11. 17:11

idézet:
Ezt írta MiSA:

Ha jól tudom a Digital Out kihagyja a kártya D/A-ját és ezt majd az erősítő fogja helyben elvégezni, szóval a gyenge D/A nem probléma?!
[/quote]

Így van, abban az esetben, ha a médialejátszó program támogatja az SPDIF pass-through -t. A DVD lejátszó progidban pl. ilyenkor benyomod a Use SPDIF pöttyöt és kész is.

idézet:

Erősítő Kenwood V4550D, dokumentáció alapján:
3 digital bemenet (2 coax, 1 optical)
Dolby Digital (AC-3), Dolby ProLogic,
24-bit crystal DSP, 24-bit resolution D/A A/D (CODEC)
96kHz 24-bit data input capability
Sampling frequency 32 / 44.1 / 48 / 96kHz

SKY kártya képén nem láttam RCA kimenetet. Itt is át kell alakítani valamit?!
[/quote]

A SKY-on valóban nincs koax kimenet, csak optikai, de ahogy olvasom az erősítődben van optikai bemenet, úgyhogy nem kell átalakítgatnod semmit.

[ 2004. január 11.: Paco szerkesztette a hozzászólást ]

#118 Felhasználó inaktív   XC-biker 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 12. 10:28

Üdv!

az aláírásomban lévő hangcuccal kapcsolatban lenne gondom.

Egy hete lecseréltem az Au1-em Au2-re és van egy idegesítő alap zúgása. AUDIGY2-nek!!! :eek: :eek:
Nem tom mi lehet... az au1-nek semmi baja nem volt.
Egébként Digital Out-ot használok.

A másik: A Speaker tesztnél csak az első kettő szól, ha a Dekoderen Pro-Logic-ra van állítva a hang. Egyébként ha mást játszok le akkor mind szól. Normális ez?

Még egy dolog Creative Inspire 5700 tulajoknak: Számítógéphez kötve tudta már valaki használni a dekoderen lévő Dolby Digital és a DTS opciót?
Nekem eddig csak asztali dvd-vel sikerült.

[ 2004. január 12.: XC-biker szerkesztette a hozzászólást ]
Adatmentés Fizikailag és Logikailag Sérült Merevlemezekről. Bevizsgálási Díj Nincs! Veszek Rossz HDD-ket is.- Notebook, PC és PDA Javítás. MSN, Mail: adatmentes@hotmail.com

#119 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 12. 10:40

valami zavarja. venti, tap stb.

#120 Felhasználó inaktív   XC-biker 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 12. 10:48

idézet:
Ezt írta arn:
valami zavarja. venti, tap stb.[/quote]

hát nem tom. az Au1-nél nem volt zúgás...
meg asztán a táp is elég korrekt, + venti meg nincs a gépben a CPU-n kívül. -egyenlőre.
Adatmentés Fizikailag és Logikailag Sérült Merevlemezekről. Bevizsgálási Díj Nincs! Veszek Rossz HDD-ket is.- Notebook, PC és PDA Javítás. MSN, Mail: adatmentes@hotmail.com

Téma megosztása:

• (7 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó