Jelenleg versenyben lévő játékosok (nem DVD
Audigy2 (a gyártó honlapján már nincs sima, csak ZS... ez azt jelenti, hogy már nem gyártják???)
Audigy2 ZS (ez jobban fáj árban... megéri-e a többletet?)
Terratec Aureon Sky/Space (az erősítő 5.1, szóval nem tudom érdemes-e a 7.1)
MAudio revolution 7.1 (nincs 5.1-es nekik, ami értelmes árban lenne, bár ezen nincs midiport. )
És most jön a mire használnám: filmek, zene, illetve játék. A fontos az lenne, hogy filmekben és játékokban is ott érezzem magam, az irányokat jól lehessen érzékelni, és lehetőleg ez minél több játékban használható legyen. Sok játékban az van, hogy beixelhetem, hogy akarok-e hardware accelerationt, aztán jóvan... nem tudom sose, ez mit jelent.Az EAXről annyit tudok, hogy mindenféle visszang, meg torzítás, meg effektek, amikkel azt tudják elérni, hogy azt érezd, bizonyos környezetben vagy, de irányt nem ad a hangnak. Viszont tetszik a live-okban, hogy realtime ráeresztheted az effekteket akár a mikrofonbemenetre.
Mindemellett szeretném, ha legalább olyan szép hangja lenne a cuccnak, mint a santacruzomnak, mindegy, hogy analóg vagy digitális módon, de ha digitálisan, akkor az mindenben szóljon rendesen.
Santacruzzal annyi bajom van, hogy játékokban néha kihagy hangokat, néha alig szól valami. Digitálisan meg nem tudom belőni, hogy rendesen játsszon dvd-t (i have no center), meg úgy a játékokban még furcsábbak a hangok. Lehet, hogy ez driver, de próbáltam az újakat, egykét dolgot segített, egykét dolgot elrontott. Ja igen, és az erősítő effektjeit, stb csak akkor tudom ráereszteni a bejövő hangra, ha az nem az analóg 6 csatornás bemeneten jön.
De lehet, hogy a 3d hangtámogatás eleve halott dolog, és felesleges másik kártyát vennem, mert azok se jobbak?
Sorry a sok szövegért. Összefoglalva, a felsorolt hangkártyák hangja milyen a santacruz-hoz képest?
Melyik mennyire működik jól játékok alatt a gyakorlatban?
Technikai adatok annyira nem érdekelnek, inkább szubjektív dolgok. Bár láttam egy audigy2 tesztet, hogy valami 45Khz-ig visz át (és mindvégig egyenletesen)... számít ez hangzásban? A többiek mit tudnak?
[ 2004. január 02.: Lala szerkesztette a hozzászólást ]

Súgó
A téma zárva.