HWSW Informatikai Kerekasztal: Audigy 2 vs. Terratec 5.1 Aureon Sky - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (7 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Audigy 2 vs. Terratec 5.1 Aureon Sky

#81 Felhasználó inaktív   Lala 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 01. 02. 11:49

A fő kérdés nálam az, hogy érdemes-e egy santacruz-t lecserélnem, és ha igen mire? A santacruz kimenetét analógban használom, de dd/dts dekóderes erősítőm van 4 hangszóróval.

Jelenleg versenyben lévő játékosok (nem DVD :) ) :
Audigy2 (a gyártó honlapján már nincs sima, csak ZS... ez azt jelenti, hogy már nem gyártják???)
Audigy2 ZS (ez jobban fáj árban... megéri-e a többletet?)
Terratec Aureon Sky/Space (az erősítő 5.1, szóval nem tudom érdemes-e a 7.1)
MAudio revolution 7.1 (nincs 5.1-es nekik, ami értelmes árban lenne, bár ezen nincs midiport. )

És most jön a mire használnám: filmek, zene, illetve játék. A fontos az lenne, hogy filmekben és játékokban is ott érezzem magam, az irányokat jól lehessen érzékelni, és lehetőleg ez minél több játékban használható legyen. Sok játékban az van, hogy beixelhetem, hogy akarok-e hardware accelerationt, aztán jóvan... nem tudom sose, ez mit jelent.Az EAXről annyit tudok, hogy mindenféle visszang, meg torzítás, meg effektek, amikkel azt tudják elérni, hogy azt érezd, bizonyos környezetben vagy, de irányt nem ad a hangnak. Viszont tetszik a live-okban, hogy realtime ráeresztheted az effekteket akár a mikrofonbemenetre.

Mindemellett szeretném, ha legalább olyan szép hangja lenne a cuccnak, mint a santacruzomnak, mindegy, hogy analóg vagy digitális módon, de ha digitálisan, akkor az mindenben szóljon rendesen.
Santacruzzal annyi bajom van, hogy játékokban néha kihagy hangokat, néha alig szól valami. Digitálisan meg nem tudom belőni, hogy rendesen játsszon dvd-t (i have no center), meg úgy a játékokban még furcsábbak a hangok. Lehet, hogy ez driver, de próbáltam az újakat, egykét dolgot segített, egykét dolgot elrontott. Ja igen, és az erősítő effektjeit, stb csak akkor tudom ráereszteni a bejövő hangra, ha az nem az analóg 6 csatornás bemeneten jön.

De lehet, hogy a 3d hangtámogatás eleve halott dolog, és felesleges másik kártyát vennem, mert azok se jobbak?

Sorry a sok szövegért. Összefoglalva, a felsorolt hangkártyák hangja milyen a santacruz-hoz képest?
Melyik mennyire működik jól játékok alatt a gyakorlatban?
Technikai adatok annyira nem érdekelnek, inkább szubjektív dolgok. Bár láttam egy audigy2 tesztet, hogy valami 45Khz-ig visz át (és mindvégig egyenletesen)... számít ez hangzásban? A többiek mit tudnak?

[ 2004. január 02.: Lala szerkesztette a hozzászólást ]
ingyombingyom

#82 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 02. 11:56

A Sky-hoz tudok hozzászólni. A kártya gyönyörűen szól, de a driverei nem tökéletesek. Van gép amiben hibátlanul megy, van amelyikben nem. Elsősorban az EAX-nál lehetnek problémák, de ott is kevés játékban. Space-t szerintem felesleges venni ha nem tervezel 7.1-et, más különbség nincs a két kártya között.

#83 Felhasználó inaktív   kcsaba 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 02. 12:33

A volt AUDIGY2-őt most AUDIGY2 LS-nek hívják ,de hiányzik róla a 1394-es digitális port.Olcsóbb DAC-van rajta mint az AUDIGY2 ZS-en.Nyilván ez hang minőségben gyengébb.

#84 Felhasználó inaktív   BigBear 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 02. 13:15

idézet:
Ezt írta Lala:
A fő kérdés nálam az, hogy érdemes-e egy santacruz-t lecserélnem, és ha igen mire? A santacruz kimenetét analógban használom, de dd/dts dekóderes erősítőm van 4 hangszóróval.

Jelenleg versenyben lévő játékosok (nem DVD :) ) :
Audigy2 (a gyártó honlapján már nincs sima, csak ZS... ez azt jelenti, hogy már nem gyártják???)
Audigy2 ZS (ez jobban fáj árban... megéri-e a többletet?)
Terratec Aureon Sky/Space (az erősítő 5.1, szóval nem tudom érdemes-e a 7.1)
MAudio revolution 7.1 (nincs 5.1-es nekik, ami értelmes árban lenne, bár ezen nincs midiport. )

És most jön a mire használnám: filmek, zene, illetve játék. A fontos az lenne, hogy filmekben és játékokban is ott érezzem magam, az irányokat jól lehessen érzékelni, és lehetőleg ez minél több játékban használható legyen. Sok játékban az van, hogy beixelhetem, hogy akarok-e hardware accelerationt, aztán jóvan... nem tudom sose, ez mit jelent.Az EAXről annyit tudok, hogy mindenféle visszang, meg torzítás, meg effektek, amikkel azt tudják elérni, hogy azt érezd, bizonyos környezetben vagy, de irányt nem ad a hangnak. Viszont tetszik a live-okban, hogy realtime ráeresztheted az effekteket akár a mikrofonbemenetre.

Mindemellett szeretném, ha legalább olyan szép hangja lenne a cuccnak, mint a santacruzomnak, mindegy, hogy analóg vagy digitális módon, de ha digitálisan, akkor az mindenben szóljon rendesen.
Santacruzzal annyi bajom van, hogy játékokban néha kihagy hangokat, néha alig szól valami. Digitálisan meg nem tudom belőni, hogy rendesen játsszon dvd-t (i have no center), meg úgy a játékokban még furcsábbak a hangok. Lehet, hogy ez driver, de próbáltam az újakat, egykét dolgot segített, egykét dolgot elrontott. Ja igen, és az erősítő effektjeit, stb csak akkor tudom ráereszteni a bejövő hangra, ha az nem az analóg 6 csatornás bemeneten jön.

De lehet, hogy a 3d hangtámogatás eleve halott dolog, és felesleges másik kártyát vennem, mert azok se jobbak?

Sorry a sok szövegért. Összefoglalva, a felsorolt hangkártyák hangja milyen a santacruz-hoz képest?
Melyik mennyire működik jól játékok alatt a gyakorlatban?
Technikai adatok annyira nem érdekelnek, inkább szubjektív dolgok. Bár láttam egy audigy2 tesztet, hogy valami 45Khz-ig visz át (és mindvégig egyenletesen)... számít ez hangzásban? A többiek mit tudnak?

[ 2004. január 02.: Lala szerkesztette a hozzászólást ]
[/quote]

Ha játékokhoz kell kártya, akkor azt kell mondjam, hogy AU2-t vegyél. Minden hibája ellenére játékra szerintem ma ez a legjobb választás. Mellesleg egyébként simcs vele semmi problémám, se driverhiba, se egyéb.

Van egy Terratec 5.1 Sky hangkártyám is, amire viszont sajnos azt kell mondjam, hogy jelenlegi formájában kidobott pénz volt. Félreértés ne essék, a kártya hangja gyönyörű, tiszta, lemossa az AU2-met, de a drivere egy kalap szar. Finoman szólva. Emiatt rohadtul ideges is vagyok. Egyszerűen nem bírom megérteni, hogy a Terratec hogyan nem képes ennyi ideje egy normális drivert írni ehhez a kártyához? :mad:

Szóval perpill az AU2-t használom, abszolut elégedetten. A digit kimenete szépen rá van kötve a Yamaha erősítőmre és így ez is szépen szól, játékokra pedig tökéletes.
42

#85 Felhasználó inaktív   bajnokpityu 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 02. 14:53

nekem a TB egyetlen hangot sem hibázott játékban,és a fülesen való térhatása még mindig lenyűgöző.szerintem szedjél le friss TB drivert.
hangzásban meg a ZS van olyan jó,mint a TB,sőt a magasok még tisztábbak.

mozira meg verhetetlen a ZS.a control panelben fokra,távolságra be lehet lőni a hangfalakat.térhatása még az aktiv hangfalakkal is korrekt.

#86 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 02. 15:03

idézet:
Ezt írta BigBear:

Van egy Terratec 5.1 Sky hangkártyám is, amire viszont sajnos azt kell mondjam, hogy jelenlegi formájában kidobott pénz volt. Félreértés ne essék, a kártya hangja gyönyörű, tiszta, lemossa az AU2-met, de a drivere egy kalap szar. Finoman szólva. Emiatt rohadtul ideges is vagyok. Egyszerűen nem bírom megérteni, hogy a Terratec hogyan nem képes ennyi ideje egy normális drivert írni ehhez a kártyához? :mad:
[/quote]

Ezt azért egy picit erősnek érzem. Tény, hogy van még mit javítani a drivereken, de azért nem használhatatlan.

Azt én sem értem a Terratec miért nem dolgozik gőzerővel egy stabil driveren. :confused:

[ 2004. január 02.: saen szerkesztette a hozzászólást ]

#87 Felhasználó inaktív   Lala 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 02. 15:29

idézet:
Ezt írta bajnokpityu:
nekem a TB egyetlen hangot sem hibázott játékban,és a fülesen való térhatása még mindig lenyűgöző.szerintem szedjél le friss TB drivert.
hangzásban meg a ZS van olyan jó,mint a TB,sőt a magasok még tisztábbak.

mozira meg verhetetlen a ZS.a control panelben fokra,távolságra be lehet lőni a hangfalakat.térhatása még az aktiv hangfalakkal is korrekt.
[/quote]

Milyen játékokkal próbáltad a santacruzt, és melyik driverrel?
Én battlefield1942-ben kaptam néha furcsa hangokat, meg mohaa alatt is asszem. Néha csak egy-egy rakétahang szólt semmi más környezeti hang, stb.
Bár régen próbálgattam, de szerintem akkor próbáltam 4187-es drivert is. Ettől még lehet, hogy a játékok hibája, és patch kérdése.
Ha nem muszáj, nem cserélek kártyát...
Lehet, hogy futok akkor még egy kört vele valamikor.
ingyombingyom

#88 Felhasználó inaktív   Dév 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 04. 17:07

Azért engem még mindig érdekelne, hogy melyik hangkártyát érdemesebb megvenni az Aureon Space és az AU2 ZS közül. Főleg játékra, és filmnézésre lenne használva, talán már most veszek mellé 5.1-et, de lehet, hogy csak pár hónap múlva.
Szóval? :rolleyes:
ABIT IC7-MAX3 + Zalman ZM-NB47J / Intel P4 2.6C + Zalman CNPS7000-Cu / "Brand" :) 2*512 PC2700
ASUS V9280TD + Zalman ZM80C-HP  + Zalman ZM-OP1 / Samsung SyncMaster 755DFX
Samsung SP1213C / Seagate ST3160023AS / Seagate ST3120022A / Pioneer DVR-108 / TEAC CD-W552E
Philips PSC705 + Logitech X-530 / Logitech Cordless Desktop MX / Thermaltake Silent Purepower 420

#89 Felhasználó inaktív   kcsaba 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 04. 17:44

Az AUDIGY2 ZS már most is nagyon jól teljesít, a TERRATEK egy igéret ,hogy ha lessz egyszer korrekt driver nagyon jó kártya lehet.De ez nem valószínü, mert a meghajtó motorja (SENSAURA) is már a CREATIV tulajdonát képzi.Kicsi a lehetőség arra ,hogy a konkurenciát támogatná.Mem csak a VIA ENVY alapozott erre a technológiára, hanem több DSP is.
Amennyiben nem akarsz széllel szembe pis..ni akkor tudod a választ.

#90 Felhasználó inaktív   Zoch 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 04. 21:42

Sok zenehallgatás, filmnézés, kevés játék: Terratec Aureon Sky/Space
Kevés zenehallgatás, filmnézés, sok játék: Creative Audigy 2ZS

Bár az utóbbinak is jóóó sok problémája akad a drivereivel, ez tény.

#91 Felhasználó inaktív   Mighty 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 05. 17:48

Dév! Ha a Terratec mellet döntesz, nálam van egy eladó sorban (space) kicsivel kevesebb, mint 10 hónap garanciával.
Bolti ár 29e, tőlem megkaphatod 22e-ért.

#92 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 06. 09:53

idézet:
Ezt írta kcsaba:
A volt AUDIGY2-őt most AUDIGY2 LS-nek hívják ,de hiányzik róla a 1394-es digitális port.Olcsóbb DAC-van rajta mint az AUDIGY2 ZS-en.Nyilván ez hang minőségben gyengébb.[/quote]

de az audigy2zsn is mas dac van az a2hoz kepest? tehat a2ls dac<>a2 dac<>a2zs dac???

#93 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 06. 09:57

ezt csak azert kerdem, mert nekem ket nagy kriteriumom van a hangkartyakkal kapcsolatban: szepen szoljon az analog kimenet (zenere), es minel kevesebb gebac legyen a drvel. persze normalis arban :D

#94 Felhasználó inaktív   tus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 06. 10:21

Buék mindenkinek!!!!
Vége a szabinak, megen a qrv@ melo, de legalább lehet forumozni.
In medias res. Vettem tavaly sulinetre 1 Audigy 2 es hangarit, de van 1-2 dolog amit nem értek.
Dvd zésnél hiába állitom be a 24/96-ot, azt irja ki hogy 16/48.Má mindet állítottam - azt is néha - de nem akar össszejönni 24/96.
A másik, az efekteket mindig kikapcsolja. Ha envirormentre, vagy Eax ra kapcsolok, mindig kikapcsolja.Bármilyen effektet nyomok neki, amiko megnyitom megen, má kivan kapcsolva
MÉÉÉ????
Feltettem más topikban is a kérdést, de eleddig nemgyött válasz
THX
üdv
tus

#95 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 06. 14:15

ahogy elnezem... ez az a2ls tulajdonkeppen a sima audigy1 (illetve annal is szarabb). az a2zs pedig toldozott a2. de ami engem erdekel... gyakorlatilag nem valtozott.

#96 Felhasználó inaktív   kcsaba 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 06. 17:12

Arn !
Nem lehet ugyan az a DAC A2ZS 192Khz/24bit.
ADC 500ms latency 96Khz/24 bit a WAVELAB szerint.
A telepítő készlet szerint az AUDIGY2=AUDIGY2 LS WDM driver szinten,az AUDIGY1 ADC nem tud 96KHz/24bit-et.
A DSP valószínüleg azonos az összes kártyán.

#97 Felhasználó inaktív   bajnokpityu 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 06. 18:05

idézet:
Ezt írta arn:
ezt csak azert kerdem, mert nekem ket nagy kriteriumom van a hangkartyakkal kapcsolatban: szepen szoljon az analog kimenet (zenere), es minel kevesebb gebac legyen a drvel. persze normalis arban :D[/quote]

most fel tudom ajánlani,egy genius szettel meg tudod hallgatni a ZSitthon.
drivereivel alig alig akad probléma,zenehallgatásra alkalmas lenne,legalább annyira mint a terratec.bár a mai aktiv hangfalok zöme alkalmatlan zenehallgatásra.Mint irtam már egy rendes nagykategóriás denon erősitővel+mission hangfalakkal+CD jelforrással értelmes zeneélményt tud adni,val elég jó minőségű analóg kimenete.

Mighty:miért adod el a terratecet?

visszavonom a meghallgatási ajánlatot

[ 2004. január 07.: bajnokpityu szerkesztette a hozzászólást ]

#98 Felhasználó inaktív   Zoch 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 06. 18:34

Van a ZS-n erősített fejhallgató-kimenet, hogy egy tisztességes fejest rendesen meghajtson? :confused:

#99 Felhasználó inaktív   bajnokpityu 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 06. 19:42

idézet:
Ezt írta Zoch:
Van a ZS-n erősített fejhallgató-kimenet, hogy egy tisztességes fejest rendesen meghajtson? :confused:[/quote]

ehh,akkora jelszintje van,hogy simán betorzit a füles.félhangerőn is majd megsüketülsz

#100 Felhasználó inaktív   Mighty 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 07. 10:21

bajnokpityu: azert, mert TeamSpeak, Ventrilo, stb progik alatt a mikrofon bemenet lassitva adja vissza a hangom az engem hallgatoknak, ha installalva van a kartyahoz adott control panel. Most ket hangkartya van a gepemben. Az mx300-ba van dugva a miki. :)

Egyeb gondom nincs a kartyaval. Rendkivul szepen szol, faszan erositi a fejhallgatot is.

Téma megosztása:

• (7 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.