Miro PCTV Pro
Elküldve: 2003. 03. 25. 11:12
Elküldve: 2003. 03. 25. 12:58

Dark köci a levélt, de még nemtok rá reagálni mert még nem utaztam haza. Majd csütin.
üdv, uni
Elküldve: 2003. 03. 25. 13:16
idézet:
Ezt írta tomesz:
Én is nagyon meg vagyok elégedve ezzel az új DScaler-rel, a régiek nem volt hajlandóak menni menni a kártyámmal. (Ez az újabb Microtune chipes v. milyen)
A Pinnacle programfejlesztő részlegéről mondottakkal is 100%-ban egyetértek... A Vision úgy trágya ahogy van, tapasztalataim szerint 3 emberből 1-nél el se indul, akármit csinál szerencsétlen user, 1-nél elindul, de fagy, bugzik, és talán 1-nél rendesen müxik...[/quote]
Akkor csatlakozok még ahoz az 1hez, akinél működik, mert a Visiont használom, és nincs gondom vele.
IBM/Lenovo T400
MSI Wind
Elküldve: 2003. 03. 25. 13:35
Fentebb írtam, hogy a régi PCTV pro-ban milyen chipek vannak. Namost a Dscaler 4002 FH5-öt ad meg (amivel szép a kép!), míg a fentebb írt lista szerint ebben 4006-os van.
Mástészt meg nincs egy deka hang sem, a hangot nem tudom bekonfigolni úgy, mint a chipsetet a tunernél. Bármit állítgattam, semmi. Néma.

idézet:
Ezt írta uni:
Hogy honnan ? Hát innen!) [url="http://"http://sourceforge.net/project/showfiles.php?group_id=7420"]http://sourceforge.n...p?group_id=7420[/url]
Dark köci a levélt, de még nemtok rá reagálni mert még nem utaztam haza. Majd csütin.
üdv, uni[/quote]
Elküldve: 2003. 03. 25. 14:27
A visionnal egyébként nekem is jó, a rave-sel és a normáléval is.
Elküldve: 2003. 03. 25. 17:59

üdv, uni
Elküldve: 2003. 03. 25. 20:54
idézet:
Ezt írta nyunyu:
...[/quote]
Hali! Meg tudnál segíteni egy PowerVCR III-al?
Köszi.
Elküldve: 2003. 03. 25. 21:19
Elküldve: 2003. 03. 26. 01:20
idézet:
Ezt írta MamaSaid:
Belőttem a PCTV visiont, kézzel. Most be van programozva az összes lehetséges csatorna. Hogyan tudom elmenteni a listát, hogy legkzöelebb ne kelljen ezzel tökölni két-három órát? Lehet exportálni, illetve később importálni?[/quote]
Elküldve: 2003. 03. 26. 01:23
miért nem hajlandó MPEG2-ben rögzíteni a Cyberlink két cucca (PowerDirector 2.5 Pro, PowerVCR)?
Az Intervideo WinDVR viszont nyekkenés nélkül teszi uezt.
A PowerDirector MPEG1-ben szó nélkül, csak az MPEG2-vel vacakol, amikor megnyomom a rögzítés gombot.
Elküldve: 2003. 03. 26. 11:35
Tegnap csinalt egy bakit, digizes elso 19 perce hibatlan, aztan a tobbi reszen meg nem volt hang.
Bar ez lehetett a hangkartya is, mert lusta voltam alaplapcsere utan XP-t telepiteni, csak felpakoltam a hangkartya drivereit, es mar mentem is.

Azota ha csatornat valtok PowerVCR-ben a System Setting menuben, akkor elmegy a hang, hangkartyadriverben atallit 4 csatornara, vissza 2-re megoldja...
Vmi ilyesmit jatszhatott el tegnap digizes kozben, hogy vmiert elnemult a bemenet

Elküldve: 2003. 03. 26. 20:20
idézet:
Ezt írta MamaSaid:
Belőttem a PCTV visiont, kézzel. Most be van programozva az összes lehetséges csatorna. Hogyan tudom elmenteni a listát, hogy legkzöelebb ne kelljen ezzel tökölni két-három órát? Lehet exportálni, illetve később importálni?[/quote]
A másik fórumban, ahol szintén feltetted a kérdést, már leirtam, hadd ne másoljam ide feleslegesen, ott megtalálod.
Használd egészséggel.![]()
A WC-KEFÉT UGYANÚGY KELL HASZNÁLNI MINT OTTHON!
alatta kisbetűs kézzelírott szöveg:
A hátsó fogaknál előre-hátra, az elsőknél le-fel?
Elküldve: 2003. 04. 02. 17:22
A következő problémám van, és örülnék ha valaki tudna segíteni. Van egy Pinnacle PCTV kártyesz a gépben, amit XP alatt az 5.valahányas driverrel hajtok meg, és 2.65 PCTV Vision-t használok hozzá. A mai napig csodálatosan működött minden, viszont ma rájött a görcs, és elfelejtette az össze csatornát. Ez magában nem lenne gond, mert újra hangolom, de azonnal, hogy kilépek elfelejti az összes beállítást ! Ahogy elnézem a registrybe nem sieti el létrehozni a csatornákat. Ráadásul csatorna váltás után kb. 5 másodpercig csak hang van, kép nincs...
Eddig mint említettem minden teljesen tökéletesen működött ! A PCTV Vision lecserélése nem opció, mert kell nekem a távirányító, és csak néha akarok TV-t nézni, akkor meg ez is tökéletes volt idáig...
Tehát a nagy kérdésem találkozott valaki ezzel a problémával már, illetve nem tudna valaki valami tippet adni, hogy mit csináljak ?
Thanx !
Elküldve: 2003. 04. 03. 22:10
Nekem is lenne pár kérdésem a TV Tunerrel kapcsolatban!
Az egyik, hogy csatorna váltásnál, miért szaggat a kép?
Mekkora proci kell egy tökéletes felvételhez, és milyen progival lehetne javítani a misőséget?
Az utolsó, hogy vízszintes mozgás közben, miért csíkoz a képernyő? Rossz a monitor vízszintes frissitése? Be van kapcsolva a deinterlace.
Nincs csillagpontos rendszer még
Köszi
Elküldve: 2003. 04. 05. 15:53
Én általában a VirtualDub-ot használom, ha valamit rögzíteni szeretnék a '98-as PCTV Pro kártyámmal. A szitu a következő:
Ha tv adást rögzitek, tehát az input a tuner, akkor semmi gond sincsa a rögzítéssel, de ha átkapcsolom, hogy a composit bemenet legyen aktív, akkor elkezdi a szarakodást, nevezetesen a frame-dobálást, holott a cpu használat ugyan ugy 6-12% mozog, mint tuner esetében, ahol persze nincs frame-drop.
Kérdés: Ne lehetséges, hogy azért dobálja el a képeket, mert a bevitt video-jel time-kódja, vagy valamilyen szinkronjele hibás vagy hiányos, és ennek hatására az eredmény képdobásban realizálódik?
Üdv, P34k
Elküldve: 2003. 04. 06. 07:31
idézet:
Ezt írta Peak:
Üdv!
Én általában a VirtualDub-ot használom, ha valamit rögzíteni szeretnék a '98-as PCTV Pro kártyámmal. A szitu a következő:
Ha tv adást rögzitek, tehát az input a tuner, akkor semmi gond sincsa a rögzítéssel, de ha átkapcsolom, hogy a composit bemenet legyen aktív, akkor elkezdi a szarakodást, nevezetesen a frame-dobálást, holott a cpu használat ugyan ugy 6-12% mozog, mint tuner esetében, ahol persze nincs frame-drop.
Kérdés: Ne lehetséges, hogy azért dobálja el a képeket, mert a bevitt video-jel time-kódja, vagy valamilyen szinkronjele hibás vagy hiányos, és ennek hatására az eredmény képdobásban realizálódik?
Üdv, P34k[/quote]
De igen, lehet, ha a mondjuk vhs-kazettáról digizel. A magnó nemigazán tartja hajszálpontosan a szinkronjelet.
Nálam anno az Asus DC/vadiúj Pana magnó összeállitással (és persze egy vadonatúj Sony szalaggal, amire akkor vettem fel először) is dobott egy-két frame-et 45 perc alatt.
Más kérdés, hogy ha a bemenőjel mondjuk a magnó tunerjéből jön, akkor nem szabad dobnia.
Próbáld ki az Avi_io-t a Vdub helyett esetleg.
A WC-KEFÉT UGYANÚGY KELL HASZNÁLNI MINT OTTHON!
alatta kisbetűs kézzelírott szöveg:
A hátsó fogaknál előre-hátra, az elsőknél le-fel?
Elküldve: 2003. 04. 16. 14:15
Elküldve: 2003. 04. 16. 14:20
Elküldve: 2003. 04. 16. 21:49
idézet:
Ezt írta iNTi:
2.65 PCTV Vision-t használok hozzá.
[/quote]
nekem gyarilag 2.50-es pctv vision jart hozza, es nem talalok frissitest a pinnacle homepagejen. tudsz linket kuldeni a v2.65-os verziohoz ?
Elküldve: 2003. 04. 18. 13:17
Most vettem egy PCTV Pro-t és van egy pár problémám vele.
Ha felinstallálom a drivereit (5.11-et adtak hozzá), akkor ezek után a VGA kártya bizonyos funkcióihoz nem férek hozzá. (GF4 Ti4200). Ha pl. az "MSI Clock" fülre kattintok, akkor egy hibaüzenetet ad, amire most nem emlékszek pontosan, de a lényege, hogy "Kivétel történt a desk.cpl futtatása közben". És kilép a Control panelből. (Ez több, más fülnél is bármikor reprodukálható) Ez a 27.x-es Detonator mellett volt így. Felraktam a 40.x-et, akkor pedig hibaüzenet nélkül lépett ki. Azt hiszem, a desk.cpl az XP-nek egy komponense, lehet hogy azzal nem bírják egymást?
Egyébként a kártya működik, nincs sehol ütközésre, hibás működésre utaló jelzés. (Nincs sárga felkiáltójel, pl.)
Úgy vettem észre, hogy az új Detonator felrakása után sokat javult a kép minősége, amit nem is értek, hogy miért van összefüggés a kettő között.
A másik probléma az, hogy megpróbáltam a Vision 2.50-nel próbaképpen felvett mpg file-t lejátszani a Media Playerrel, akkor meg szó nélkül újraindította a gépet.
A segítségeteket szeretném kérni, hogy most merre induljak el a hibakereséssel?
Rakjak fel újabb PCTV drivert? Úgy hallottam, már van 5.20-as.
Még újabb Detonatort kellene telepítenem?
Esetleg az XP-hez kellene valami javítás?
Azért nem nagyon értem a dolgot, mert a Pctv Pro, a Ti4200 és az XP Prof. sem egy ritkán előforduló alkatrész, tehát ezeknek elvileg bírniuk kellene egymást.
Bármilyen sgítségért hálás lennék.
Üdv.