Nekem WinDVR-em van, valami miatt a PowerDirector nem komálja a pctv-t. Amikor irány kepcsör, akkor szabálytalan a művelet...

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Elküldve: 2003. 05. 06. 11:51
Elküldve: 2003. 05. 06. 12:23
idézet:
Ezt írta Mykee:
Na én is hallottam erről, de mi az, hogy csak simának ismeri fel? Ha pro, akkor pro, ha nem, akkor nem. Miért függne az alaplaptól?
[/quote]
Ha tudnám, miért volt a jelenség, leírnám, de két alaplak közül egyikben sem ment, akármilyen BIOS beállítás volt, és akármilyen oprendszer, egyiknél sem lett PRO, csak simának ismerte fel. A régi alaplapom már nem volt meg, de egy másik régebbibe beletettem, ott ismét rendesen működött. Akinek eladtam, annak is működik. Ha valakinek van kedve, írjon a panaszlistára a Pinnacle-nél, nekem nem volt kedvem hozzá.
Elküldve: 2003. 05. 06. 12:23
Elküldve: 2003. 05. 06. 13:37
idézet:
Ezt írta FőDudu:
A te kártyád miro vagy Pinnacle?[/quote]
Ez:
![]()
Elküldve: 2003. 05. 06. 13:52
idézet:
Ezt írta FőDudu:
"Arra viszont keszulj fel, hogy a 4000kbites DVD PAL profil szepen tud kockasodni"
Ezzel mit akartál mondani?
Mitől kockásodik?[/quote]
En arra tippelek, hogy nem tokeletesen hangolja be a csatornakat a PowerVCR (nem lehet manualisan finomhangolni), es igy neha fuggolegesen csikoz, meg enyhen zizeg a kep.
De az is elkepzelheto, hogy az deinterlace filtere (ami szerintem jo munkat vegez elo kepet nezve, osszemerheto a Dscalerrel) kever be vmit, es ez latszik meg gyorsan mozgo kepeken.
Kimerevitve a felvett filmet ugy nez ki, mintha szellemkepes lenne, mert egyszeruen blendeli a felkepeket... Motion blur rulz...
Elküldve: 2003. 05. 06. 14:05
idézet:
Ezt írta nyunyu:
En arra tippelek, hogy nem tokeletesen hangolja be a csatornakat a PowerVCR (nem lehet manualisan finomhangolni), es igy neha fuggolegesen csikoz, meg enyhen zizeg a kep.
De az is elkepzelheto, hogy az deinterlace filtere (ami szerintem jo munkat vegez elo kepet nezve, osszemerheto a Dscalerrel) kever be vmit, es ez latszik meg gyorsan mozgo kepeken.
Kimerevitve a felvett filmet ugy nez ki, mintha szellemkepes lenne, mert egyszeruen blendeli a felkepeket... Motion blur rulz...[/quote]
Gondolom a fentebb leírt hiba nem jön elő ha a kompozit vagy Svhs bemenetről digizek. Igazam van?
Nálam úgyis a kompoziton kapja majd a képet. A hangot meg digizze az7 alaplap. Menni fog így?
Elküldve: 2003. 05. 06. 14:30
idézet:
Ezt írta FőDudu:
Gondolom a fentebb leírt hiba nem jön elő ha a kompozit vagy Svhs bemenetről digizek. Igazam van?
Nálam úgyis a kompoziton kapja majd a képet. A hangot meg digizze az7 alaplap. Menni fog így?[/quote]
Elküldve: 2003. 05. 06. 14:56
Elküldve: 2003. 05. 06. 15:04
idézet:
Ezt írta Obi-Wan:
Miért van az, hogy az 5.5-ös PCTV Vision a Capture-nél nincs MPEG2-es formátumú mód? Se VCD, DVD, ... Illetve van, de inaktív, nem lehet feléleszteni. 5let? Megoldás? Plug-in?[/quote]
VisionID.dll...
Elküldve: 2003. 05. 06. 15:10
idézet:
Ezt írta nyunyu:
VisionID.dll...[/quote]
Khm. Parancsolsz?
Hiányzik?Vagy van, az a baj? Nem vagyok benne járatos.
Mit kéne tennem az MPEG2 eléréséhez?
Elküldve: 2003. 05. 06. 15:38
Elküldve: 2003. 05. 06. 17:03
idézet:
Ezt írta Obi-Wan:
Khm. Parancsolsz?
Hiányzik?Vagy van, az a baj? Nem vagyok benne járatos.
Mit kéne tennem az MPEG2 eléréséhez?[/quote]
Elküldve: 2003. 05. 06. 17:04
idézet:
Ezt írta vargasa:
A következő problémám van: a Vision programot használva a Pro-s kártyámnál a csatorna neve melletti helyen nem jelenik meg a mono vagy stereo adás jele, így nem tudom eldönteni, hogy az adás mono vagy stereo. Más is tapasztalt ilyet, vagy egyedi eset? Hogyan lehetne kideríteni esetleg más programmal, hogy a kártya tudja-e a sztereot illetve a kábelen van-e sztereo adás?[/quote]
Elküldve: 2003. 05. 06. 18:40
idézet:
Ezt írta Poci76:
Köszi, ez működik, igaz erősen megnöveli a procihasználatot, úgyhogy felvételnél célszerű kikapcsolni.
Továbbá a 640x480-as divx tömörítés processzorhasználata 55-60% körülire csökkent az eddigi kb. 80%-ról amiatt, hogy YUY2-re állítottam a korábbi RGB24-ről a színtartományt (vagyhogyhívják).
Viszont ami zavar: bármilyen felvétel (akár 768x576-os is) sokkal életlenebb, mint ha valamelyik TV programmal nézném (akár az eredeti PCTV Vision-ről, akár a ChrisTV-ről van szó), akkor is, ha tömörítetlenül veszek fel.[/quote]
Azt nem irtad, hogy RGB24-et állitottál be, különben irtam volna, hogy állitsd át yuy2-re.
Máskor ilyen esetekre tudok javasolni egy keresőt.
De hogy most ne kelljen, itt egy link a kodekek státusz táblájával: [url="http://"http://www.mplayerhq.hu/DOCS/codecs-status.html"]http://www.mplayerhq...ecs-status.html[/url]
Ha életlen, próbáld beállitani. Fényerő, szintelitettség, kontraszt, stb....
Settings/devices és alul az ablakban valamelyik video kezdetűt (most nem tudom melyik az, ezen a gépen nincs fenn a progi) kijelölve és a prop gombra kattintva a megjelenő ablak/2. fül alatt lehet, ha jól emlékszem.
Azért valami lehet benne, mert olyan szintű élességet, mint vfw-s driverrel és avi_io-val, még nekem sem sikerült összehozni a Vvcr-rel (mindkét esetben divx 4.12 a kodek).
Elküldve: 2003. 05. 06. 20:07
Elküldve: 2003. 05. 07. 07:24
idézet:
Ezt írta Mykee:
Valszeg régi a driver. Nekem az 5.0-ásnál csinálta ezt.
Az 5.50 b137-esnél is elő szokott fordulni, ott nem megy a sztereó, ellenben a 110-es buildel, ami hivatalos...
[/quote]
Feltelepítettem a 5.50 b110-es drivert és ugyan úgy nem sikerült a sztereo jelet megjeleníteni, így még mindig nem tudom eldönteni, hogy az adó sztereo e. A ChrisTV-vel is próbálkoztam, de ott az audio beállításoknál csak a mono választható, ha meg bejelölöm az msp-t elmegy a hang. A csatornáknál mindenhol csak mono adást jelöl, pedig a kábelen biztosan van sztereo adás.
Amúgy a Vision minden csatornát megtalált és a képminősége is megfelelő és a rádió adókat is sikerült behangolnia. Csak ez a sztereo probléma ne volna. Működik a TimeShift is.
Ötlet?
Elküldve: 2003. 05. 07. 08:15
idézet:
Ezt írta vargasa:
Feltelepítettem a 5.50 b110-es drivert és ugyan úgy nem sikerült a sztereo jelet megjeleníteni, így még mindig nem tudom eldönteni, hogy az adó sztereo e. A ChrisTV-vel is próbálkoztam, de ott az audio beállításoknál csak a mono választható, ha meg bejelölöm az msp-t elmegy a hang. A csatornáknál mindenhol csak mono adást jelöl, pedig a kábelen biztosan van sztereo adás.
Amúgy a Vision minden csatornát megtalált és a képminősége is megfelelő és a rádió adókat is sikerült behangolnia. Csak ez a sztereo probléma ne volna. Működik a TimeShift is.
Ötlet?[/quote]
Elküldve: 2003. 05. 07. 09:33
idézet:
Ezt írta Mykee:
Nemtom, nekem megy. De azt tapasztaltam már a PCTV progiknál, hogy ahányszor újrateszed, mindig másképp műxik. Hogy ezt hogy csinálja... Nekem a rádióval adta elő uezt...hol volt, hol nem volt.
[/quote]
Nálam a 4.02 csinálja ezt. Akárhányszor újratelepitettem, elsőre a rádió soha nem volt meg. Csak ha újra ráengedtem a telepitőt, akkor lett 2-szorra rádióm is.
De ugyanilyen volt, amikor az AVDV-t telepitettem, elsőre az sem ment, egyszerűen újra rá kellett engedni (mindenféle előtörlés nélkül) a telepitőt és már jó is volt.
A Pinnacle tudja, miért...![]()