Idézet: wpepi - Dátum: 2004. Oct. 22., Friday - 5:47
Ha földeletlen konnektorba dugtad és nem csak a PC-t hanem a monitort is (ha csak a PC-t kötöd földeletlenbe akkor a monitoron keresztül még aktív a védőföld) akkor NEM KELETKEZIK FÖLDHUROK.
Mint már említettem, földhurok azért keletkezik mert a kábelTV és a PC között földpotenciál különbség van (oka a PC és a monitor védőföldelt tápja). De ha a PC oldalán megszünteted a védőföldet akkor nincs földhurok. Viszont a védőföld megszüntetésével az a gond, hogy ha a PC vagy a monitor tápja zárlatos lesz akkor a hálózati 230V rákerülhet a PC házra mely áramütést okozhat. Éppen ezért nem célszerű így üzemeltetni de ha nagyon muszáj akkor FI relés konnektort kell használni (ilyen beszerezhető villanyszerelési szaküzletből ill. villanyszerelőktől).
Tehát ha nem földelted le a PC-t és a monitort és akkor is van hiba az nem a földhurok miatt van. Lehet a PC tápjának nagyfrekis szórása miatt is zavar. Általában a gagyibb tápok (Codegen, Vargánya, stb.) okoznak ilyet.
Az antenna hálózaton nagyobb feszültség a távtáplálású erősítők miatt van. Tehát ez természetes.
Az isolator lényege a galvanikus leválasztás. Tehát nincs fizikai (galvanikus) összeköttetés az isolator előtti és utáni ág között. Ha kondis isolator-t készítesz akkor is mind a középsőt mind pedig az árnyékolást meg kell szakítani és kondival áthidalni.
amikor kiprobaltam a vedofold nelkuli megoldast az egesz hobelebancot foldfuggetlenitettem. (az egesz elosztot, tehat, PC, MONITOR,stb.) es ugyis csinalta. 
meg nemsikerult eljutnom a boltba venni cuccot (kondi). most lenne ra idom de mire odaernek mar bezarna 

a tapomra ACORP -van irva. (leven mert az. 

) (nemtom hogy mi szamit gagyi-nak! 

)
de az ok amiert nem tudok rajonni hogy miert is csinalja, mitol, az csupan azert van mert egyik naprol a masikra elkezdte csinalni meg honapokkal ezelott.. akkor nem zavart annyira, elegge gyengen csinalta, es csak nehany halvany szin eseteben volt ez lathato. mostmar ez odaig fajult hogy nagyon brutalisan bezavar neha. (..igen, valtozik az erossege..) neha erosebb neha gyengebb a zavaras.
na akkor meg uj otletnek kiprobalok egy masik tapot, ha tudok valakitol kolcson kerni.
de hogy zavar be itt a tap? es miert eppen csak akkor zavar be amikor a kabel bevan dugva a tunerbe?
(csak emlekeztetoul: a monitort zavarja nem a tunert!)
th@nx