HWSW Informatikai Kerekasztal: Miro PCTV Pro - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (153 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 130
  • 131
  • 132
  • 133
  • 134
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Miro PCTV Pro

#2621 Felhasználó inaktív   des 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 10. 21. 19:55

Idézet: lorenzo - Dátum: 2004. Oct. 21., Thursday - 18:54

Hubazz, mi van benne arany? De jó hogy kaptam 1-et ajándékba :D

Bár nem tudom, hogy az enyém galavanikuss-e, de izolátornak isolator

hat az izolator ugyan az... (masneven a galvanikus levalaszto... tudomasom szerint. :) )

mindenesetre ha nem talalok mas megoldast az en problemamra akkor vennem kel egyet nekemis.. :confused:

es neked mi volt a probleamad hogy kellet az izolator?

Szerkesztette: Desorder 2004. 10. 21. 19:58 -kor

A gépemről küldve billentyűzettel | Egy bringás blogja: http://deviantrider.co.nf

#2622 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 21. 20:11

Idézet: Desorder - Dátum: 2004. okt. 21., csütörtök - 19:15

valamelyikotok tudja mennyibe kerul egy izolator?
a faxom kivan mar .! egyre jobban bezavar nekem valami. (foldhurok?) a monitorom foltokban remeg, rezeg, hullamzik,... es mind persze akkor amikor a pctv-be bevan dugva az antenna! kiprobaltam hogy csak az arnyekolast erintem a pctv csatlakozojahoz es akkor is csinalta.
ramertem muszerrel ket celpont vezetekenek a arnyekolasara hat igen csak mozgott a a feszultseg...szikrazik is picit, nomeg raz mint atom. (inkabb csak kellemetlenul csip.)
szoval az nekem bezavarja a monitorom..es az a gyanum hogy 1-2 adonal is az bass*a el a kepet!
es szerintem ennek nem kellene hogy legyen! SZERINTEM! :D

valaki mondja mar meg hogy segitene nekem egy izolator?
:reklamacio:

Az isolator szükségességét egyszerű ellenőrizni. Mivel a földhurok a PC védőföldelése miatt van megszüntetni úgy lehet, hogy a PC-t és a monitort nem földelt konnektorba dugod így  nem keletkezik földhurok.
De csak ellenőrzés céljából mert védőföld nélkül a tápegység egy esetleges zárlata esetén fennáll az áramütés veszélye

Ha így megszűnik a hiba akkor kell isolator.
Egyébként isolator házilag is egyszerűen elkészíthető. Hozzávalók: 2 db 10nF 250V kondi.
Bekötés: kábeltv  ---------- 10nF kondi --------
                          ----------  10nF kondi -------

Tehát  mind a középső érhez mind pedig az árnyékoláshoz kell kondi (galvanikus leválasztás). A legegyszerűbb egy olyan közdarabot készíteni melynek csatlakozói a kondikra vannak rákötve.

Isolator elhelyezése: közvetlenül a lakásba bejövő kábelre kell rátenni (ezzel biztosított a lakáson belüli összes végpont galvanikus leválasztása)

#2623 Felhasználó inaktív   des 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 21. 20:36

Idézet: wpepi - Dátum: 2004. Oct. 21., Thursday - 19:11

Az isolator szükségességét egyszerű ellenőrizni. Mivel a földhurok a PC védőföldelése miatt van megszüntetni úgy lehet, hogy a PC-t és a monitort nem földelt konnektorba dugod így  nem keletkezik földhurok.
De csak ellenőrzés céljából mert védőföld nélkül a tápegység egy esetleges zárlata esetén fennáll az áramütés veszélye

Ha így megszűnik a hiba akkor kell isolator.
Egyébként isolator házilag is egyszerűen elkészíthető. Hozzávalók: 2 db 10nF 250V kondi.
Bekötés: kábeltv  ---------- 10nF kondi --------
                          ----------  10nF kondi -------

Tehát  mind a középső érhez mind pedig az árnyékoláshoz kell kondi (galvanikus leválasztás). A legegyszerűbb egy olyan közdarabot készíteni melynek csatlakozói a kondikra vannak rákötve.

Isolator elhelyezése: közvetlenül a lakásba bejövő kábelre kell rátenni (ezzel biztosított a lakáson belüli összes végpont galvanikus leválasztása)

nos... probaltam foldeletlen elosztoba dugva is a pc-t de a hiba tovabbra is fennalt.
kiprobaltam jelerositonelkul is kozvetlenul a bejovo kabelt dugtam a pc-be ugyis csinalta.

akkor ez nem foldhurok :think: ... de akkor meg nemtom miez... miez? mert a koax arnyekolasan feszultseg van. pedig nem kellene hogy legyen... akkor most mit tegyek?
probaltam 10mikros kondival de alig javitott a helyzeten.

jaj..bocs..  :omg: most latom te nano faradost emlitettel.... azt meg nemprobaltam mert olyanom nem volt itthon..majd veszek es kiprobalom.

mindegy hogy folia kondenzator vagy keramia?

Szerkesztette: Desorder 2004. 10. 21. 20:46 -kor

A gépemről küldve billentyűzettel | Egy bringás blogja: http://deviantrider.co.nf

#2624 Felhasználó inaktív   Gozi 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 10. 21. 20:57

Idézet: Desorder - Dátum: 2004. okt. 21., csütörtök - 21:36

Nem mindegy!

Ide kerámia kondi kell.

Üdv!

#2625 Felhasználó inaktív   des 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 21. 21:00

Idézet: Gozi - Dátum: 2004. Oct. 21., Thursday - 19:57

Nem mindegy!

Ide kerámia kondi kell.

Üdv!

okes ! :up: kosz mindenkinek aki segiteni probalt. :)
holnap megis veszem es kiprobalom. aztan beszamolok a fejlemenyekrol.
:respect:  :up:

ugye a kepminosegre ez nem lesz rosz hatassal? nem fog romlani tole?
szerintem en eloszor csak az arnyekolasra fogok rakni. aztan majd meglatom utana milesz.

Szerkesztette: Desorder 2004. 10. 21. 21:07 -kor

#2626 Felhasználó inaktív   Gozi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 10. 21. 21:27

Idézet: Desorder - Dátum: 2004. okt. 21., csütörtök - 22:00

ugye a kepminosegre ez nem lesz rosz hatassal? nem fog romlani tole?

A kondenzátoros megoldás hibája: Magas frekvenciákon csillapítás jelentkezik. Ki kell próbálni, hogy ez esetben észrevehető-e a jelcsökkenés.

Idézet

szerintem en eloszor csak az arnyekolasra fogok rakni. aztan majd meglatom utana milesz.

Ha csak az árnyékolásra teszel, akkor nem galvanikus a leválasztás!

Üdv!

Szerkesztette: Gozi 2004. 10. 21. 21:28 -kor

#2627 Felhasználó inaktív   des 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 21. 21:32

Idézet: Gozi - Dátum: 2004. Oct. 21., Thursday - 20:27

A kondenzátoros megoldás hibája: Magas frekvenciákon csillapítás jelentkezik. Ki kell próbálni, hogy ez esetben észrevehető-e a jelcsökkenés.

Ha csak az árnyékolásra teszel, akkor nem galvanikus a leválasztás!

Üdv!

kosz.. :up:
akkor majd probalgatom, hogy is lesz nekem a legjobb. ;)

#2628 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 22. 06:47

Idézet: Desorder - Dátum: 2004. okt. 21., csütörtök - 21:36

nos... probaltam foldeletlen elosztoba dugva is a pc-t de a hiba tovabbra is fennalt.
kiprobaltam jelerositonelkul is kozvetlenul a bejovo kabelt dugtam a pc-be ugyis csinalta.

akkor ez nem foldhurok :think: ... de akkor meg nemtom miez... miez? mert a koax arnyekolasan feszultseg van. pedig nem kellene hogy legyen... akkor most mit tegyek?
probaltam 10mikros kondival de alig javitott a helyzeten.

jaj..bocs..  :omg: most latom te nano faradost emlitettel.... azt meg nemprobaltam mert olyanom nem volt itthon..majd veszek es kiprobalom.

Ha földeletlen konnektorba dugtad és nem csak a PC-t hanem a monitort is (ha csak a PC-t kötöd földeletlenbe akkor a monitoron keresztül még aktív a védőföld) akkor NEM KELETKEZIK FÖLDHUROK.
Mint már említettem, földhurok azért keletkezik mert a kábelTV és a PC között földpotenciál különbség van (oka a PC és a monitor védőföldelt tápja). De ha a PC oldalán megszünteted a védőföldet akkor nincs földhurok. Viszont a védőföld megszüntetésével az a gond, hogy ha a PC vagy a monitor tápja zárlatos lesz akkor a hálózati 230V rákerülhet a PC házra mely áramütést okozhat. Éppen ezért nem célszerű így üzemeltetni de ha nagyon muszáj akkor FI relés konnektort kell használni (ilyen beszerezhető villanyszerelési szaküzletből ill. villanyszerelőktől).

Tehát ha nem földelted le a PC-t és a monitort és akkor is van hiba az nem a földhurok miatt van. Lehet a PC tápjának nagyfrekis szórása miatt is zavar. Általában a gagyibb tápok (Codegen, Vargánya, stb.) okoznak ilyet.

Az antenna hálózaton nagyobb feszültség a távtáplálású erősítők miatt van. Tehát ez természetes.

Az isolator lényege a galvanikus leválasztás. Tehát nincs fizikai (galvanikus) összeköttetés az isolator előtti és utáni ág között. Ha kondis isolator-t készítesz akkor is mind a középsőt mind pedig az árnyékolást meg kell szakítani és kondival áthidalni.

Szerkesztette: wpepi 2004. 10. 22. 06:47 -kor

#2629 Felhasználó inaktív   Flashget 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 22. 06:55

Üdv.
Rég jártam erre.

Állítólag van már 5.80 driver a kártyához amit lehet leszedni ha van 5.6,5.7. nekem az utóbbi van de nem lelem ezt az 5.80-t a cég honlapján csak 5.50a-t.
Hol keressem?

#2630 Felhasználó inaktív   Gozi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 10. 22. 13:39

Idézet: Flashget - Dátum: 2004. okt. 22., péntek - 7:55

Üdv.
Rég jártam erre.

Állítólag van már 5.80 driver a kártyához amit lehet leszedni ha van 5.6,5.7. nekem az utóbbi van de nem lelem ezt az 5.80-t a cég honlapján csak 5.50a-t.
Hol keressem?

Az 5.60, 5.70, 5.80 a PCTV Stereo drivere. Tehát PCTV Rave, sima PCTV, illetve PCTV Pro kártyákhoz nem jó.

Illetve van az 5.90-es driver, de ezért fizetni kell.
Ebben ugyanaz a meghajtóprogram van, mint az 5.50-ben, csak beletették a Vision programba az MPEG2 aktiválást.

Üdv!

Szerkesztette: Gozi 2004. 10. 22. 13:40 -kor

#2631 Felhasználó inaktív   Flashget 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 22. 13:42

Szóval akkor felesleges leszedni ezt az én 5.70-es driveremhez?
PCTV Stereo 5.8 update

#2632 Felhasználó inaktív   Flashget 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 22. 13:45

No és ez sem jó?  :]

#2633 Felhasználó inaktív   Gozi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 10. 22. 14:19

Idézet: Flashget - Dátum: 2004. okt. 22., péntek - 14:42

Szóval akkor felesleges leszedni ezt az én 5.70-es driveremhez?
PCTV Stereo 5.8 update

Az jobb, csak hozzá le kell tölteni ezt:
PCTV Stereo 5.80 Fix

Idézet

No és ez sem jó?

Az jó, csak az MPEG2 aktiválással vannak gondok. Olvass visszább, és megtalálod a megoldást... :rolleyes:

#2634 Felhasználó inaktív   des 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 22. 14:53

Idézet: wpepi - Dátum: 2004. Oct. 22., Friday - 5:47

Ha földeletlen konnektorba dugtad és nem csak a PC-t hanem a monitort is (ha csak a PC-t kötöd földeletlenbe akkor a monitoron keresztül még aktív a védőföld) akkor NEM KELETKEZIK FÖLDHUROK.
Mint már említettem, földhurok azért keletkezik mert a kábelTV és a PC között földpotenciál különbség van (oka a PC és a monitor védőföldelt tápja). De ha a PC oldalán megszünteted a védőföldet akkor nincs földhurok. Viszont a védőföld megszüntetésével az a gond, hogy ha a PC vagy a monitor tápja zárlatos lesz akkor a hálózati 230V rákerülhet a PC házra mely áramütést okozhat. Éppen ezért nem célszerű így üzemeltetni de ha nagyon muszáj akkor FI relés konnektort kell használni (ilyen beszerezhető villanyszerelési szaküzletből ill. villanyszerelőktől).

Tehát ha nem földelted le a PC-t és a monitort és akkor is van hiba az nem a földhurok miatt van. Lehet a PC tápjának nagyfrekis szórása miatt is zavar. Általában a gagyibb tápok (Codegen, Vargánya, stb.) okoznak ilyet.

Az antenna hálózaton nagyobb feszültség a távtáplálású erősítők miatt van. Tehát ez természetes.

Az isolator lényege a galvanikus leválasztás. Tehát nincs fizikai (galvanikus) összeköttetés az isolator előtti és utáni ág között. Ha kondis isolator-t készítesz akkor is mind a középsőt mind pedig az árnyékolást meg kell szakítani és kondival áthidalni.

amikor kiprobaltam a vedofold nelkuli megoldast az egesz hobelebancot foldfuggetlenitettem. (az egesz elosztot, tehat, PC, MONITOR,stb.) es ugyis csinalta.

meg nemsikerult eljutnom a boltba venni cuccot (kondi). most lenne ra idom de mire odaernek mar bezarna :omg:

a tapomra ACORP -van irva. (leven mert az. :D ) (nemtom hogy mi szamit gagyi-nak! :think: )

de az ok amiert nem tudok rajonni hogy miert is csinalja, mitol, az csupan azert van mert egyik naprol a masikra elkezdte csinalni meg honapokkal ezelott.. akkor nem zavart annyira, elegge gyengen csinalta, es csak nehany halvany szin eseteben volt ez lathato. mostmar ez odaig fajult hogy nagyon brutalisan bezavar neha. (..igen, valtozik az erossege..) neha erosebb neha gyengebb a zavaras.

na akkor meg uj otletnek kiprobalok egy masik tapot, ha tudok valakitol kolcson kerni.
de hogy zavar be itt a tap? es miert eppen csak akkor zavar be amikor a kabel bevan dugva a tunerbe?
(csak emlekeztetoul: a monitort zavarja nem a tunert!)
th@nx

#2635 Felhasználó inaktív   Gozi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 10. 22. 15:14

Idézet: Desorder - Dátum: 2004. okt. 22., péntek - 15:53

amikor kiprobaltam a vedofold nelkuli megoldast az egesz hobelebancot foldfuggetlenitettem. (az egesz elosztot, tehat, PC, MONITOR,stb.) es ugyis csinalta.

meg nemsikerult eljutnom a boltba venni cuccot (kondi). most lenne ra idom de mire odaernek mar bezarna :omg:

a tapomra ACORP -van irva. (leven mert az. :D ) (nemtom hogy mi szamit gagyi-nak! :think: )

de az ok amiert nem tudok rajonni hogy miert is csinalja, mitol, az csupan azert van mert egyik naprol a masikra elkezdte csinalni meg honapokkal ezelott.. akkor nem zavart annyira, elegge gyengen csinalta, es csak nehany halvany szin eseteben volt ez lathato. mostmar ez odaig fajult hogy nagyon brutalisan bezavar neha. (..igen, valtozik az erossege..) neha erosebb neha gyengebb a zavaras.

na akkor meg uj otletnek kiprobalok egy masik tapot, ha tudok valakitol kolcson kerni.
de hogy zavar be itt a tap? es miert eppen csak akkor zavar be amikor a kabel bevan dugva a tunerbe?
(csak emlekeztetoul: a monitort zavarja nem a tunert!)
th@nx

Ajánlom a következő topik átolvasását:

Tápkérdés....

Illetve:
Szétnézni a PÁF-ban...

Üdv!

#2636 Felhasználó inaktív   des 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 22. 15:31

Idézet: Gozi - Dátum: 2004. Oct. 22., Friday - 14:14

Ajánlom a következő topik átolvasását:

Tápkérdés....

Illetve:
Szétnézni a PÁF-ban...

Üdv!

jo,. kosz.! nemis akarom most  mar az en problemamat itten eroltetni.. telleg az lesz  a legjobb ha neman elkezdem olvasni a dolgokat. (bar kicsit soknak tunik) stb.. meg szerintem a kondis megoldas befog valni nekem. tegnap bekotottem egy "ismeretlen" kondit (narancs sarga, 2.2, 16 V ezek vannak rajta + meg valami iras, mindegy) azzal mar hatarozottabban jobb lett de picit meg erezheto volt, nem volt teljesen nyugodt a kep. es a tv adasokat sem rontotta el. szal kiserletezgetek itten mert nincs kedvem 7000-ert izolatort vennem.. plane ha nemis foldhurkom van. :omg:

na kosz, vege... :)

#2637 Felhasználó inaktív   des 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 22. 17:16

ki milyen taviranyito progit hasznal a pctv-jehez?

azert kerdezem mert kiprobaltam 2-t az eredetin kivul de sehogy sem tudtam (vagy nemis lehet) ugy beallitani a progit hogy amikor a winampot iranyitom vele akkor a hangerot ne egyesevel kelljen fel pumpalnom hanem ha folyamatosan nyomom a gombot akkor a hangero is folyamatosan maszkaljon fel..

melyik progit hasznaljam hogy jolegyen a cucc?
az uIce-t most probalgatom de meg nem sikerult belonom. ott latok olyasmit hogy repeated commands.
ez kellene nekem. a vision a sajat taviranyito progijaval es masikkal is ha hangerot valtok folyamatosan valtja, nem kell nyomogatnom. de winampnal mar nyomogatnom kell. :reklamacio: szoval ott mar nem megy igy a dolog. nemertem miert nem, pedig valahogy csak ralehetne birni a dolgot ha a vision-nel meg mukodik. :think:

pedig leginkabb winamphoz hasznalom a tavketyeret.! :D es ugy elegge idegesito a dolog.
meg amikor 5 sec-et ugrok a winampal azt is mindig nyomogatnom kell,...kiabrandito. az lenne a jo ha egyfolytaba ugrana 5-sec et elore/hatra amig nyomom a gombot...

na tippeket kerek..
elore is kosz!

#2638 Felhasználó inaktív   kisgabo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 22. 20:38

skacok, nekem pctv stereom van, de genyózik, nincs olyan pci slot ahol menne, és ne akadna össze valamivel, mai a f...t kell ezzel kezdeni?  :reklamacio:

seggijetek.  :respect:

#2639 Felhasználó inaktív   des 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 22. 20:51

Idézet: kisgabo - Dátum: 2004. Oct. 22., Friday - 19:38

skacok, nekem pctv stereom van, de genyózik, nincs olyan pci slot ahol menne, és ne akadna össze valamivel, mai a f...t kell ezzel kezdeni?  :reklamacio:

seggijetek.  :respect:

elegge szeles a problema lehetoseg skalaja ugyhogy kicsit bovebben.,
elsem indul?
a sajat progija nemindul, akad valamivel?? (nero, quicktime, ezekkel akad kemenyen,stb)

vagy nem lehet felrakni a drivert? kicsit bovebben mert ugy szukiteni tudjuk a kort. :smoker:

#2640 Felhasználó inaktív   kisgabo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 22. 21:13

Idézet: Desorder - Dátum: 2004. okt. 22., péntek - 21:51

elegge szeles a problema lehetoseg skalaja ugyhogy kicsit bovebben.,
elsem indul?
a sajat progija nemindul, akad valamivel?? (nero, quicktime, ezekkel akad kemenyen,stb)

vagy nem lehet felrakni a drivert? kicsit bovebben mert ugy szukiteni tudjuk a kort. :smoker:

driver fentvan.

sárga felkiáltójellel.

Windows cannot load the device driver for this hardware. The driver may be corrupted or missing. (Code 39)

Click Troubleshoot to start the troubleshooter for this device.

( 5.9 )

Téma megosztása:

• (153 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 130
  • 131
  • 132
  • 133
  • 134
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.