HWSW Informatikai Kerekasztal: Miro PCTV Pro - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (153 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 150
  • 151
  • 152
  • 153
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Miro PCTV Pro

#3021 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 02. 27. 17:07

Idézet: nyunyu - Dátum: 2005. febr. 27., vasárnap - 16:00

Korrekt minoseg. :up:

Ha ilyen lett volna az MT2032-esem kepe, akkor orultem volna, es nem kellett volna lecserelnem.

Egyebkent valahol gond van a kabelezeseddel, mert eleg szep reflexiot osszeszed a jel. (Emiatt szellemkepes)
Ugyanez most a bajom a Cinergy400-zal, de kiderult, hogy 60dB a bejovo jel, nem azzal van a gond, hanem lakason belul osszeszed 30dB zavart a gagyi kabel :(

Lehet, hogy valami nem teljesen jó a kábelezéssel, de nekem így megfelelő. (mint mondtam már leosztot jel).

Most  viszont van egy "kis" gondom, ha valaki tudna segíteni, megköszönném:

Ugyanúgy Visionnal veszek vel DV Aviba, azonban a következő jelenség tapasztalható:

Videó LINK, 6 mega, DivX

A videón tapasztalható, hogy a hang furán eltorzul egy-két másodpercre, majd kábé fél percig ismét jó a hang, aztán 1-2 mp-re megint torz.

Korábban nem tapasztaltam ilyet sosem, legalábbis nem vettem észre, ez azt jelenti hogy nem bírja írni rendesen a vinyó az adatokat? (konfig lent). Ha MPEG-1 HQ 3 megabit-et választok, nincs ilyen probléma
--
Most megpróbáltam ChrisTV-vel MJPEG-be felvenni, és így jónak tűnik a hang (PCM), viszont rosszabb minőségű a felvétel.

#3022 Felhasználó inaktív   attilav 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 28. 16:16

Közben szétkaptam takarítani a gépet, és a tuner nem temic hanem philips FM1216 kártya dobozán temic van.

Szerkesztette: attilav 2005. 02. 28. 16:17 -kor

Abit IC7, Kingmax MPXD42F-D8KT4B 400Mhz 2x1GB,
Pioneer 112D, Prescott 2.8, Leadtek A6200TD,
Samsung 160GB 8MB HD160JJ S-ATA NIDEC motor,
WD5002ABYS-01B1B0 S-ATA 500 GB, Hannsg HI221DP 22" LCD,
Intel Pro/100S

#3023 Felhasználó inaktív   oldmp 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 02. 28. 19:24

Sziasztok!

Új vagyok itt...  Itt figyel az asztalon egy Régi MIRO PCTV Pro. Kb. 6 éves lehet. Az van ráírva, hogy miroVideoPCTV. egyéb azonosító nincs rajta, vagy nem tudom, mi a fontos...  :eek:  Ez még az a változat, ahol a PRO feltétet egy külön kártyával kell rádugni a végére. (ezen van a rádió is....) A chip az BT848

El is kezdtem böcsületesen végigolvasni a hozzászólásokat az elejéről kezdve, de nem lettem okosabb.. (igaz, úgy a 10. oldal fele letelt a munkaidőm..  ;)  )

Igazából csak 1 kérdésem lenne: Milyen driver verzióval tudnám életre kelteni W2K SP4 alatt, és XP SP2 alatt... És ha már lehet.. honnan tölthetem le?

Kb. 2 éve azért adtam fel, mert  nem találtam új drivert hozzá WinME alatt ment az eredetivel, amit CD-n adtak hozzá.. de 2K alatt nem megy már... Aztán töltögettem indenféle drivert hozzá, és meguntam... Most viszont kellene video bemenetnek... (ha menne a rádió, az csak nagyon jó lenne.. :-)

Köszi előre is, és bocsi, hogy biztos egy jól megrágott, és kiköpött csontot szagolgatok megint... :think:

Bye!

#3024 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 02. 28. 20:22

Ha tovább jutottál volna, akkor megmondhattad volna, melyik az:
http://louie.atw.hu
Különben nekem is két paneles van és az 5.30-assal megy a rádió is, tévé is, és XP-m van. :)
Sukitore - Igényes, párosan írt erotikus történetek

#3025 Felhasználó inaktív   oldmp 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 02. 28. 22:12

Hali!

Köszi szépen! megnéztem :-) A képek szerint a középső sor. 2. generációs, és Temic tuner van rajta. :think:

#3026 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 02. 28. 22:39

Akkor nekem is az van. :)
Megy az 5.30-as driverrel a rádió is, a többi 5.xx-es driverrel viszont csak a tévé.

#3027 Felhasználó inaktív   attilav 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 01. 00:30

Nekem 3. generációs van. Nem értem egyébként hogy a fenébe lehetséges hogy az 5.x driverek mennek a 1. 2. 4 .5 generációs kártyákon és a 3-ason meg nem ??? Illetve mennek csak az inf-et módosítani kell, de csak a videoórészre mászik fel az audiórészt nem támogatja, ennek ellenére van sztereó hang.
Szerintem az lehet az oka hogy nem sima Pctv hanem studio Pctv kártyám van és ezek hivatalosan vmiért csak a 4.x driverrel mennek.

Érdekes hogy a pci azonosítóban szerepel a 036 ez azt is jelentheti hogy egy magyarországra gyártott szériáról lenne szó?
Intel Pro/100S

#3028 Felhasználó inaktív   yogibear 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 01. 08:16

Idézet: attilav - Dátum: 2005. febr. 28., hétfő - 23:30

Nekem 3. generációs van. Nem értem egyébként hogy a fenébe lehetséges hogy az 5.x driverek mennek a 1. 2. 4 .5 generációs kártyákon és a 3-ason meg nem ??? Illetve mennek csak az inf-et módosítani kell, de csak a videoórészre mászik fel az audiórészt nem támogatja, ennek ellenére van sztereó hang.
Szerintem az lehet az oka hogy nem sima Pctv hanem studio Pctv kártyám van és ezek hivatalosan vmiért csak a 4.x driverrel mennek.

Érdekes hogy a pci azonosítóban szerepel a 036 ez azt is jelentheti hogy egy magyarországra gyártott szériáról lenne szó?

5.11 teljesen jól működik...
Eredetileg a 4.02 volt mellette (nem a 4.02a!).

Kép

Conexant Fusion 878 chip, Temic 4009 Frontend tuner...
Studio Pctv.

Ps.:a képen a vezeték az az átalakitás, ami anno a topic elején volt leirva. :)
A jobb felső sarokban lévő 2 csati eredetileg nincs rajta, utólagos applikáció, de nem ment, csak nem szedtem ki...

5.11 driver

Szerkesztette: yogibear 2005. 03. 01. 08:19 -kor

Fizetős WC belső oldalán papírlap:
A WC-KEFÉT UGYANÚGY KELL HASZNÁLNI MINT OTTHON!
alatta kisbetűs kézzelírott szöveg:
A hátsó fogaknál előre-hátra, az elsőknél le-fel?

#3029 Felhasználó inaktív   attilav 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 01. 13:34

Akkor az enyém vmi nagyon ritka széria lehet.
Így néz ki:
http://users.atw.hu/...tos/photo10.jpg
Intel Pro/100S

#3030 Felhasználó inaktív   attilav 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 01. 13:48

Érdekelne hogyan lehet megoldani hogy a módosított pinpctv.inf a telepítővel felmenjen, mertha módosítom akkor a telepítő nem megy crc-re hivatkozva, először telepíteni kell majd az inf átírása után kézzel felrakni a drivert. Jó lenne ha kapásból felkúszna az 5.x, a lustaság nagy úr.

Valamint az pinpctv.inf átírása oly módon hogy az audio eszközre is ráhúzzon vmi nevet anélkül hogy driver kerülne rá. Már csak azért hogy ne  álljon ott felkiáltó vagy kérdőjelesen, mert zavar.
Egyébként a Btwincap sem támogatja a 878 audio részét, csak ráhúz egy nevet hogy ne éktelenkedjen az eszközkezelőben.
Intel Pro/100S

#3031 Felhasználó inaktív   lorenzo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 01. 16:32

Hogy az x-aktás esetek számát szaporítsam:

Az "én" vision-öm az utolsó xp telepítés óta (2004 június) csak úgy hajlandó elindulni, ha azelőtt kompozit bemenetre volt beállítva. Ha utoljára egy tv csatornát néztem, és úgy léptem ki sebtiben (hogy nem kapcsoltam át a kompozit bemenetre) akkor indulásnál elszáll, azaz "hardver init... failed" üzenetet kapok.
Hogy ezt miért csinálja, nem értem, de nem is akarom megérteni, lehet ezzel együtt élni. :)
Csak 1 kicsit bántsa a lelkivilágomat, hogy nem tökéletes a rendszerem. :(

Egyébként minden kíválóan működik, tudok digizni, meg minden.
Ja, és 5.90-es driver van fent a gépen, és a Quick tájm se b@sztass@ már a vision-t. Pedig régebben az is bekavart neki a felvételnél.
KONFIG: GA-MA78GM-S2H A62X2_6000+ 4GBDDR2_800 HD4850_512+AC_S1 Antec_Sonata Corsair_HX450 BENQ_E2200HD

#3032 Felhasználó inaktív   Gozi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 03. 01. 19:59

Idézet: lorenzo - Dátum: 2005. márc. 1., kedd - 16:32

Hogy az x-aktás esetek számát szaporítsam:

Az "én" vision-öm az utolsó xp telepítés óta (2004 június) csak úgy hajlandó elindulni, ha azelőtt kompozit bemenetre volt beállítva. Ha utoljára egy tv csatornát néztem, és úgy léptem ki sebtiben (hogy nem kapcsoltam át a kompozit bemenetre) akkor indulásnál elszáll, azaz "hardver init... failed" üzenetet kapok.
Hogy ezt miért csinálja, nem értem, de nem is akarom megérteni, lehet ezzel együtt élni. :)
Csak 1 kicsit bántsa a lelkivilágomat, hogy nem tökéletes a rendszerem. :(

Egyébként minden kíválóan működik, tudok digizni, meg minden.
Ja, és 5.90-es driver van fent a gépen, és a Quick tájm se b@sztass@ már a vision-t. Pedig régebben az is bekavart neki a felvételnél.

Nem csak a sima Quicktime, hanem a Nero Quicktime moduljával voltak/vannak gondok.
Ez a hiba nem felvételkor, hanem a Vision indulásakor jelentkezik.

Üdv!

Szerkesztette: Gozi 2005. 03. 01. 20:00 -kor

#3033 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 03. 03. 13:19

Na hogy én is dicsekedjem, másrészt bebizonyítsam, hogy öreg tuner nem vén tuner. :)

Van ugye a jó kis Temic vevős PCTV Pro-m , amihez plusz panel csatlakozik, mint rádió. (2. generáció) Na, mivel sokan istenítették a Philips csipeket, ezért készítettem két videót ChrisTV-vel DV-be, majd divx-be konvertáltam 2 passal. Az egyik egy videoklip, a másik pedig reklámok (a jobb minőség miatt). Mindegyik csak 1 perces, ami épp elég, hogy alaposan meg lehessen vizsálni mindkettőt.
Itt a két videó, és várom a véleményeket:

http://louie.atw.hu/klip.avi  (9 MB)

http://louie.atw.hu/reklam.avi (11 MB)

Szerkesztette: Mykee 2005. 03. 03. 13:20 -kor

#3034 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 03. 14:05

Idézet: Mykee - Dátum: 2005. márc. 3., csütörtök - 13:19

Van ugye a jó kis Temic vevős PCTV Pro-m , amihez plusz panel csatlakozik, mint rádió. (2. generáció) Na, mivel sokan istenítették a Philips csipeket, ezért készítettem két videót ChrisTV-vel DV-be,

Elárulnád milyen DV codecet használsz a ChrisTV-ben felvételre?

Én felraktam a Mainconcept DV codecet, de nem hajlandó elindítani a Chris TV a felvételt, csak villan egyet a kép, és nem rögzít semmit... :think:
--
KÖSZI
---
Jelenleg nálam az a helyzet, hogy DV-be kizárólag Visionnal tudok felvenni, viszont annál meg 1-2 percenként elkezd sisteregni a hang, Így
--
Ja elfelejtettem, tényleg nagyon jó a minőség :)

Szerkesztette: Kory 2005. 03. 03. 14:11 -kor

#3035 Felhasználó inaktív   lorenzo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 03. 16:48

Idézet: Mykee - Dátum: 2005. márc. 3., csütörtök - 12:19

Na hogy én is dicsekedjem, másrészt bebizonyítsam, hogy öreg tuner nem vén tuner. :)

Van ugye a jó kis Temic vevős PCTV Pro-m , amihez plusz panel csatlakozik, mint rádió. (2. generáció) Na, mivel sokan istenítették a Philips csipeket, ezért készítettem két videót ChrisTV-vel DV-be, majd divx-be konvertáltam 2 passal. Az egyik egy videoklip, a másik pedig reklámok (a jobb minőség miatt). Mindegyik csak 1 perces, ami épp elég, hogy alaposan meg lehessen vizsálni mindkettőt.
Itt a két videó, és várom a véleményeket:

http://louie.atw.hu/klip.avi  (9 MB)

http://louie.atw.hu/reklam.avi (11 MB)

Most nem tudom, hogy a philips csip pro vagy kontra, de a reklám az nagyon jó minőség, a klip meg ultragagyi. Eszméletlen kocekás. Gondolom, ez már amúgy is mpeg2-be jön a csatornán, mint a viva is :( .
Én nem szoktam divx-be kódolni, csak mpeg-be szoktam felvenni műsort, ha még később is meg szeretném nézni, de ilyen minőséget, mint a reklám én is tudnék produkálni, csak mivel nem használok divx-et nem tenném ide be mpeg2-be.
Amúgy piros nyákos akárhányadik generációs kártyám van.
KONFIG: GA-MA78GM-S2H A62X2_6000+ 4GBDDR2_800 HD4850_512+AC_S1 Antec_Sonata Corsair_HX450 BENQ_E2200HD

#3036 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 03. 03. 17:03

DV-re a Mainconcept 2.04-es kodeket használom, csak ordibál, hogy a Smart Tee filter legyen bekapcsolva három füllel odébb. Másrészt eleve 720*576-ot adok meg rögzítési felbontásnak.
A VH-1 klip azért is lehet gagyi, mert ugye a szám sem mai, hanem a 80-as években készült. :)
Ezért csináltam a reklámosat, mert az meg a DV korszakot idézi.
A kockásodás lehet a dupla tömörítés eredménye is (DV+DivX), de másképp én sem mertem volna kitenni, hiszen a DV 233 mega lett volna. :D
Különben nálam volt egy piros nyákos PCTV Pro is (nem a sztereo, és Conexant chipes), és a képe rosszabb volt, mint a régebbié. Igaz, az ment sztereóban meg mindent tudott, de a szebb képért inkább a régit tettem vissza. Másrészt szerintem a Philipseknek sem jobb a képük ennél. :)

Szerkesztette: Mykee 2005. 03. 03. 17:05 -kor

#3037 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 03. 19:07

Aham, sajna nekem az a változat nincs meg, egyéb meg fizetős, de most egy sima (talán a Windowsba beépített??) "DV codec"-el sikerült felvennem ChrisTv-vel (csak annyi beállítópanelje van, hogy NTSC - PAL - 720,stb...). Úgy tűnik ez jó.
--

Szerkesztette: Kory 2005. 03. 03. 19:18 -kor

#3038 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 03. 03. 19:10

Azzal is működik, csak nekem ez volt kéznél. :D

#3039 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 03. 19:23

Én is feltöltöttem :)

"Fél"Saridon reklám, 4 Mega, DivX 2-pass, Slow, "dv codec" felvétel ChrisTv

Egy helyen látszik, hogy a hülye elektromos rendszer miatt, egy pillanatra belecsíkozódik (valaki fe-le kapcsolja a nagy lámpát a szobában, akkor néha csinál ilyet...)

#3040 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 03. 03. 19:52

Mindjárt megnézem, de a csíkozódást esetleg kiszűrheted ha overlay helyett VMR módot használsz. Nekem legalábbis sikerült. :)
(Ezért nem használhatom a tuti 3.0-ás verziót, mert abban még csak overlay volt, csak a DC30-as kártyámmal veszekedett...)

Téma megosztása:

• (153 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 150
  • 151
  • 152
  • 153
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.