Terratec Cinergy 400 TV (WayJet MPEG Station 851TF) tulajok!!!!
Elküldve: 2004. 04. 29. 02:38
Philips es SAA713x??
Fontos lenne.
Koszi a valaszokat.
SziLaj
Elküldve: 2004. 04. 29. 16:58
Idézet: Mumia - Dátum: 2004. április 26, hétfő - 19:53

Hali!
A DScalert ha hasznalom,akkor a taviranyitot nem tudom hasznalni?
Koszike!

Abit AN8 Ultra, AMD Athlon64 3500+ Venice, 2x512 Mb Kingston 400 Mhz,Gigabybte 7300GS passziv vga, 120GB IBM/Hitachi vinyo, LG 4120b DVD iro, 19" Samsung SyncMaster 193P+ TFT, Terratec 400 TV Tuner, 420W Chieftec...
Elküldve: 2004. 04. 29. 17:42
Idézet: Sziszka - Dátum: 2004. április 29, csütörtök - 3:38
x=4
Elküldve: 2004. 04. 29. 17:45
Idézet: bmw - Dátum: 2004. április 29, csütörtök - 17:58
Kicsit macerás. Elindítod a DScalert, taskmanagerrel kilövöd a távirányítót, elindítod a távirányítót (Remote Control Editor néven van hozzá parancsikon a Start menüben), és használható. Ha bezárod a DScalert, és újra szeretnéd használni a távirányítót, ugyanezt el kell játszani. Nem tudom, miért van ez... Macerás, de nálam így működik.
Elküldve: 2004. 04. 29. 20:37
Vettem én is egy Cinergy 400 TV tunert. Viszont egy napi kínlódás után sem sikerül beüzemelni

"A következő hardver telepítése történt meg:
Cinergy 400 TV Capture
Az eszköz szoftvere most telepítve van, de valószínűleg nem működik megfelelően.
Az eszköz nem indítható el (Kód: 10)"
Kiszedtem az SB Live!-omat, de úgy is. Tehát nem azzal ütközik (már ha egyáltalán ütközésről van szó, nemtom). Átrakram másik PCI slotba, ott is. Újraraktam a windowst, akkor is. Mikor el akarom indítani a gyári szoftverét, akkor az leáll, és hibaüzit dob:
"No supported video capture device found!
Please check if the driver are properly installed."
Szóval valamiért nem akar felmászni, és már ötletem sincs, mitől.

Tudnátok segíteni? Mijaza 10-es kód?!
Elküldve: 2004. 04. 30. 09:41

De ötletem az nemsok van... első körben azokat mondtam volna, amiket már megtettél (összes egyéb kártya kihúz, tuner benthagy, slot csere..). Szóval nemtom.. tehát másik gépben megy simán? Akkor mégis csak nálad van valami hw, vagy esetleg sw hiba. Nemtod megpróbálni egy szűz rendszerrel?
Elküldve: 2004. 04. 30. 09:48
Régebbi driverrel/szoftverrel is próbáltad?
Nekem volt egy pont ugyanilyen problémám, és csak másik slotba kellett átrakni. Írtad, hogy ez nem segített. Azért amíg az összes slotban (kivéve az AGP mellettit) ki nem próbáltad, ne add föl! Nekem átrendezte teljesen a gépem hátulját, de működik

Elküldve: 2004. 04. 30. 14:15
Joci: Gondolom, hogy nálam van a bibi, mivel a másik gépben ment. Újraraktam a Windowst, és akkor is ezt csinálja.
Satriani: Most próbáltam a Fülöp driverével, azzal is. Este kipróbálom még azokat a slotokat, amiket még nem, de már 3 slotban járt a kártya...
Mumia: A Windowsban megnéztem az eszközkezelőt, ott azt írta, hogy az eszköznek nincs szüksége erőforrásra. Ezek szerint nem használ IRQ-t

Ha ez nem segít, akkor beteszek a GF2MX400 helyett egy GF4MX-et, bár ez már csak egy halovány próbálkozás... Kezd elegem lenni az egészből, az is zavar, hogy nemtom, mi az a 10-es hibakód, amit fentebb írtam...
Elküldve: 2004. 04. 30. 14:18
Idézet: YoungOld - Dátum: 2004. április 30, péntek - 15:15

...
A windows nem érdekes mit ír, nem a bios ban, post után minden normális bios kiírja a pci device listing-et, csak ha windows van, az azonnal törli a képernyőt, pause-al pont el kell csípni, hogy még lásd, vagy olyan oprendszert kell bootolni, ami nem váltja grafikus módra a képernyőt azonnal.
Elküldve: 2004. 05. 02. 07:59
Idézet: Mumia - Dátum: 2004. április 30, péntek - 14:47
Nálam nem volt anno ütközés, mégsem indult

Elküldve: 2004. 05. 02. 08:06
Idézet: Satriani - Dátum: 2004. április 29, csütörtök - 16:45
Koszike!
Eleg problemas igy.Akkor jobb ha a bill. nyomogatom.

Abit AN8 Ultra, AMD Athlon64 3500+ Venice, 2x512 Mb Kingston 400 Mhz,Gigabybte 7300GS passziv vga, 120GB IBM/Hitachi vinyo, LG 4120b DVD iro, 19" Samsung SyncMaster 193P+ TFT, Terratec 400 TV Tuner, 420W Chieftec...
Elküldve: 2004. 05. 02. 09:26
Idézet: Satriani - Dátum: 2004. máj 2, vasárnap - 8:59

Pedig ha nincs ütközés, szerintem működnie kellene abban a slotban is. Hacsak nem rossz a slot (láttam már ilyet).
Elküldve: 2004. 05. 02. 09:40
Idézet: Mumia - Dátum: 2004. máj 2, vasárnap - 10:26
A slot jó, pláne, hogy másikban is próbáltam. Viszont még nem az összesben. Csak most nem vagyok otthon... De majd beszámolok a dolgokról, jóóól

De ha ez sem segít, akkor már nem tudok majd mit kitalálni.
A PCI slotokból egyetlen egy van lefoglalva, ez az SB Live!, de ezt is kiszedtem és eltávolítottam, és úgy se ment. Szóval végig fogom próbálgatni az összes még kimaradt slotot.
Elküldve: 2004. 05. 02. 09:46
Idézet: Mumia - Dátum: 2004. máj 2, vasárnap - 10:26
Ez így is lenne normál esetben, valóban. Én is lecsekkoltam a BIOS szerinti IRQ-kiosztást, és nem volt ütközés. (Illetve én nem láttam

Elküldve: 2004. 05. 02. 17:52
Idézet: bmw - Dátum: 2004. április 26, hétfő - 19:57
Tudnatok segiteni?
A kepe nem vmi jo!Homalyos,mozgasnal neha csikosodik az alakok szele.
Meghat nem a legjobb kepe van.
hali,
én is vettem egy ilyen kártyát és nekem is hasonló gondjaim vannak.
a csatornák többségénél kb. vhs a minőség, egy-kettő szép, tiszta, aztán van, ami meg trutyi

valszeg a helyi kábel-tv a szar, mert az utcában másnak sem túl jó a képe (bár az pinnacle kártya)
hogyan lehet megállapítani azt, hogy elég erős-e a jel? és lehet azt vhogy erősíteni? létezik "jelerősítő"? (nem vagyok tv-s szakember

más probléma: van, hogy a gép elindítása után nincs hang az állomásokon és ez csak akkor jön vissza, ha a windvr-ben ide-oda állítgatom az országbeállítást...
(amúgy a windvr secamd-t ajánl Hungary-nál, de ha jól tudom, a cinergytv meg pal-b-t? most akkor mire kell állítani?)
a gyári progival sajnos nem nagyon tudok felvenni, mert egy csomó frame-t eldob, szaggatott lesz (1700xp, 512 ddr, xp) - a windvr-rel viszont kb. 50%-os prociterheltségnél ment a dv-felvétel.
szóval a kártya nem rossz, csak szeretnék élesebb képet! vagy ne is álmodozzak róla? :confused:
(főleg felvételnél lenne érdekes, a tévé az mindegy)
- It's artificial?
- Of course it is.
- Must be expensive.
- Very.
Elküldve: 2004. 05. 02. 18:14
a távirányítón nálam nem működik a -/-- gomb (ami ugye a kétszámjegyű csatornákhoz kellene)
viszont mégis tudok ilyenekre váltani, ha gyorsan benyomom pl. az 1-est és utána a 7-est, akkor a 17-esre lép - ez mind szép és jó, DE ilyenkor ELMEGY A HANG!!!

vagyis elnémul az összes csatorna és csak akkor lesz újra hang, ha újraindítom a progit.
(a hangkártya amúgy Philips Acoustic Edge - ez már csak nem ütközik egy Philips-tunerrel?)
- It's artificial?
- Of course it is.
- Must be expensive.
- Very.
Elküldve: 2004. 05. 02. 18:23
Idézet: probalaci - Dátum: 2004. máj 2, vasárnap - 18:52
a csatornák többségénél kb. vhs a minőség, egy-kettő szép, tiszta, aztán van, ami meg trutyi

valszeg a helyi kábel-tv a szar, mert az utcában másnak sem túl jó a képe (bár az pinnacle kártya)
hogyan lehet megállapítani azt, hogy elég erős-e a jel? és lehet azt vhogy erősíteni? létezik "jelerősítő"? (nem vagyok tv-s szakember

Van, lehet kapni pl. MediaMarkt-ban, antennaerositonek hivjak, kb. 7-8k az ara. Bar nekem anno tobbet rontott a kepen, mint javitott, ugyanis tul eros volt a jel...
Masik otlet: rugdosd a kabelTV szolgaltatodat, hogy rossz az adas. Ekkor kijon a szerelojuk, mericskel egy kort, es ha tenyleg rossz a lakasod elott a jel, akkor intezkedik.
Idézet
(amúgy a windvr secamd-t ajánl Hungary-nál, de ha jól tudom, a cinergytv meg pal-b-t? most akkor mire kell állítani?)
Ismeros problema, nekem sem jo a hang iuVCR-ben gep inditas utan, csak akkor, ha csatornat valasztok.
Utana mar nincs gond, mig ki nem kapcsolom a gepet. A szivas csak akkor van, ha elfelejtem kezzel inicializalni a kartyat, es elindul az automata capture...
WinDVR: na igen, Magyarorszagon regen tenyleg SECAM volt, de most mar regota PAL-B az osszes ado... Allits be Germany-t, akkor jonak kell lennie.
Elküldve: 2004. 05. 02. 18:29
Idézet: nyunyu - Dátum: 2004. máj 2, vasárnap - 19:23
Ez kész, engem már személyesen ismert a helyi kábeltévés, mert ha 10x nem járt itt, akkor 1x sem. Mindig, telefon: szar a kép csináljanak valamit. Másnap jön, méricsgél, nézeget, tesz-vesz, fel az oszlopra, le. Most jó a kép, rendben. Aztán telik az idő, pár nap múlva megint elromlik a kép. És ezt legalább 10x eljátszotta, mire végül stabilan megmaradt a szint. Decemberben köttettük be a kábelt, és valamikor május volt már, mire jó lett.
Elküldve: 2004. 05. 02. 19:11
Idézet: probalaci - Dátum: 2004. máj 2, vasárnap - 16:52
én is vettem egy ilyen kártyát és nekem is hasonló gondjaim vannak.

más probléma: van, hogy a gép elindítása után nincs hang az állomásokon és ez csak akkor jön vissza, ha a windvr-ben ide-oda állítgatom az országbeállítást...
a gyári progival sajnos nem nagyon tudok felvenni, mert egy csomó frame-t eldob, szaggatott lesz (1700xp, 512 ddr, xp) - a windvr-rel viszont kb. 50%-os prociterheltségnél ment a dv-felvétel.
szóval a kártya nem rossz, csak szeretnék élesebb képet! vagy ne is álmodozzak róla? :confused:
(főleg felvételnél lenne érdekes, a tévé az mindegy)
Hali!
Nekem is azt irtak,hogy hasznaljam a DScalert.
Valamivel jobb lett a kep.
Probaltad mar?