HWSW Informatikai Kerekasztal: Terratec Cinergy 400 TV (WayJet MPEG Station 851TF) tulajok!!!! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (53 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Terratec Cinergy 400 TV (WayJet MPEG Station 851TF) tulajok!!!!

#741 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 05. 02. 07:59

Idézet: Mumia - Dátum: 2004. április 30, péntek - 14:47

Szerintem egyszerűbb megnézni a bios pci device listing-jét, hogy mivel is ütközik.

Nálam nem volt anno ütközés, mégsem indult  :think: Pont te (vagy nyunyu  :confused: ) javasoltad a slot cserét, és működött/működik.

#742 Felhasználó inaktív   bmw 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 02. 08:06

Idézet: Satriani - Dátum: 2004. április 29, csütörtök - 16:45

Kicsit macerás. Elindítod a DScalert, taskmanagerrel kilövöd a távirányítót, elindítod a távirányítót (Remote Control Editor néven van hozzá parancsikon a Start menüben), és használható. Ha bezárod a DScalert, és újra szeretnéd használni a távirányítót, ugyanezt el kell játszani. Nem tudom, miért van ez... Macerás, de nálam így működik.

Koszike!

Eleg problemas igy.Akkor jobb ha a bill. nyomogatom. :)
"A legszebb dolog az életben, maga az élet!"

Abit AN8 Ultra, AMD Athlon64 3500+ Venice, 2x512 Mb Kingston 400 Mhz,Gigabybte 7300GS passziv  vga,  120GB IBM/Hitachi vinyo, LG 4120b DVD iro, 19" Samsung SyncMaster 193P+ TFT, Terratec 400 TV Tuner, 420W Chieftec...

#743 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 02. 09:26

Idézet: Satriani - Dátum: 2004. máj 2, vasárnap - 8:59

Nálam nem volt anno ütközés, mégsem indult  :think: Pont te (vagy nyunyu  :confused: ) javasoltad a slot cserét, és működött/működik.

Pedig ha nincs ütközés, szerintem működnie kellene abban a slotban is. Hacsak nem rossz a slot (láttam már ilyet).

#744 Felhasználó inaktív   YoungOld 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 02. 09:40

Idézet: Mumia - Dátum: 2004. máj 2, vasárnap - 10:26

Pedig ha nincs ütközés, szerintem működnie kellene abban a slotban is. Hacsak nem rossz a slot (láttam már ilyet).

A slot jó, pláne, hogy másikban is próbáltam. Viszont még nem az összesben. Csak most nem vagyok otthon... De majd beszámolok a dolgokról, jóóól :cool:
De ha ez sem segít, akkor már nem tudok majd mit kitalálni.
A PCI slotokból egyetlen egy van lefoglalva, ez az SB Live!, de ezt is kiszedtem és eltávolítottam, és úgy se ment. Szóval végig fogom próbálgatni az összes még kimaradt slotot.
[Gigabyte GA-770TA-UD3] [AMD Phenom II X4 955 AM3 BOX Black Edition C3] [Kingston 2x2GB DDR3 1333MHz CL9] [Sapphire HD5750 1GB DDR5 Vapor-X] [Seagate 7200.12 1TB 32MB SATAII] [Pioneer 109 XLB] [Chieftec DA-01 SLD] [Corsair HX450W] [Samsung 970p] [Logitech MX518] [APC Smart UPS SU700INET] [Win7 Ultimate x64 HUN]

#745 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 02. 09:46

Idézet: Mumia - Dátum: 2004. máj 2, vasárnap - 10:26

Ez így is lenne normál esetben, valóban. Én is lecsekkoltam a BIOS szerinti IRQ-kiosztást, és nem volt ütközés. (Illetve én nem láttam :D) A slotom nem hiszem, hogy rossz lett volna, illetve rossz lenne, ugyanis a Live! azóta is abban megy.

#746 Felhasználó inaktív   probalaci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 02. 17:52

Idézet: bmw - Dátum: 2004. április 26, hétfő - 19:57

En is vettem 1 400-as kareszt.
Tudnatok segiteni?
A kepe nem vmi jo!Homalyos,mozgasnal neha csikosodik az alakok szele.
Meghat nem a legjobb kepe van.

hali,

én is vettem egy ilyen kártyát és nekem is hasonló gondjaim vannak.
a csatornák többségénél kb. vhs a minőség, egy-kettő szép, tiszta, aztán van, ami meg trutyi  :(

valszeg a helyi kábel-tv a szar, mert az utcában másnak sem túl jó a képe (bár az pinnacle kártya)
hogyan lehet megállapítani azt, hogy elég erős-e a jel? és lehet azt vhogy erősíteni? létezik "jelerősítő"? (nem vagyok tv-s szakember ;) )

más probléma: van, hogy a gép elindítása után nincs hang az állomásokon és ez csak akkor jön vissza, ha a windvr-ben ide-oda állítgatom az országbeállítást...
(amúgy a windvr secamd-t ajánl Hungary-nál, de ha jól tudom, a cinergytv meg pal-b-t? most akkor mire kell állítani?)

a gyári progival sajnos nem nagyon tudok felvenni, mert egy csomó frame-t eldob, szaggatott lesz (1700xp, 512 ddr, xp) - a windvr-rel viszont kb. 50%-os prociterheltségnél ment a dv-felvétel.

szóval a kártya nem rossz, csak szeretnék élesebb képet! vagy ne is álmodozzak róla?  :confused:
(főleg felvételnél lenne érdekes, a tévé az mindegy)
- Do you like our owl?
- It's artificial?
- Of course it is.
- Must be expensive.
- Very.

#747 Felhasználó inaktív   probalaci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 02. 18:14

no, még 1 érdekesség...

a távirányítón nálam nem működik a -/-- gomb (ami ugye a kétszámjegyű csatornákhoz kellene)
viszont mégis tudok ilyenekre váltani, ha gyorsan benyomom pl. az 1-est és utána a 7-est, akkor a 17-esre lép - ez mind szép és jó, DE ilyenkor ELMEGY A HANG!!!  :eek:
vagyis elnémul az összes csatorna és csak akkor lesz újra hang, ha újraindítom a progit.

(a hangkártya amúgy Philips Acoustic Edge - ez már csak nem ütközik egy Philips-tunerrel?)
- Do you like our owl?
- It's artificial?
- Of course it is.
- Must be expensive.
- Very.

#748 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 02. 18:23

Idézet: probalaci - Dátum: 2004. máj 2, vasárnap - 18:52

a csatornák többségénél kb. vhs a minőség, egy-kettő szép, tiszta, aztán van, ami meg trutyi  :(

valszeg a helyi kábel-tv a szar, mert az utcában másnak sem túl jó a képe (bár az pinnacle kártya)
hogyan lehet megállapítani azt, hogy elég erős-e a jel? és lehet azt vhogy erősíteni? létezik "jelerősítő"? (nem vagyok tv-s szakember ;) )

Van, lehet kapni pl. MediaMarkt-ban, antennaerositonek hivjak, kb. 7-8k az ara. Bar nekem anno tobbet rontott a kepen, mint javitott, ugyanis tul eros volt a jel...

Masik otlet: rugdosd a kabelTV szolgaltatodat, hogy rossz az adas. Ekkor kijon a szerelojuk, mericskel egy kort, es ha tenyleg rossz a lakasod elott a jel, akkor intezkedik.

Idézet

más probléma: van, hogy a gép elindítása után nincs hang az állomásokon és ez csak akkor jön vissza, ha a windvr-ben ide-oda állítgatom az országbeállítást...
(amúgy a windvr secamd-t ajánl Hungary-nál, de ha jól tudom, a cinergytv meg pal-b-t? most akkor mire kell állítani?)

Ismeros problema, nekem sem jo a hang iuVCR-ben gep inditas utan, csak akkor, ha csatornat valasztok.
Utana mar nincs gond, mig ki nem kapcsolom a gepet. A szivas csak akkor van, ha elfelejtem kezzel inicializalni a kartyat, es elindul az automata capture...

WinDVR: na igen, Magyarorszagon regen tenyleg SECAM volt, de most mar regota PAL-B az osszes ado... Allits be Germany-t, akkor jonak kell lennie.

#749 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 02. 18:29

Idézet: nyunyu - Dátum: 2004. máj 2, vasárnap - 19:23

Masik otlet: rugdosd a kabelTV szolgaltatodat, hogy rossz az adas. Ekkor kijon a szerelojuk, mericskel egy kort, es ha tenyleg rossz a lakasod elott a jel, akkor intezkedik.

Ez kész, engem már személyesen ismert a helyi kábeltévés, mert ha 10x nem járt itt, akkor 1x sem. Mindig, telefon: szar a kép csináljanak valamit. Másnap jön, méricsgél, nézeget, tesz-vesz, fel az oszlopra, le. Most jó a kép, rendben. Aztán telik az idő, pár nap múlva megint elromlik a kép. És ezt legalább 10x eljátszotta, mire végül stabilan megmaradt a szint. Decemberben köttettük be a kábelt, és valamikor május volt már, mire jó lett.

#750 Felhasználó inaktív   bmw 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 02. 19:11

Idézet: probalaci - Dátum: 2004. máj 2, vasárnap - 16:52

hali,

a gyári progival sajnos nem nagyon tudok felvenni, mert egy csomó frame-t eldob, szaggatott lesz (1700xp, 512 ddr, xp) - a windvr-rel viszont kb. 50%-os prociterheltségnél ment a dv-felvétel.

szóval a kártya nem rossz, csak szeretnék élesebb képet! vagy ne is álmodozzak róla?  :confused:
(főleg felvételnél lenne érdekes, a tévé az mindegy)

Hali!

Nekem is azt irtak,hogy hasznaljam a DScalert.
Valamivel jobb lett a kep.
Probaltad mar? :)

Abit AN8 Ultra, AMD Athlon64 3500+ Venice, 2x512 Mb Kingston 400 Mhz,Gigabybte 7300GS passziv  vga,  120GB IBM/Hitachi vinyo, LG 4120b DVD iro, 19" Samsung SyncMaster 193P+ TFT, Terratec 400 TV Tuner, 420W Chieftec...

#751 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 02. 20:23

Idézet: Mumia - Dátum: 2004. máj 2, vasárnap - 19:29

Ez kész, engem már személyesen ismert a helyi kábeltévés, mert ha 10x nem járt itt, akkor 1x sem. Mindig, telefon: szar a kép csináljanak valamit. Másnap jön, méricsgél, nézeget, tesz-vesz, fel az oszlopra, le. Most jó a kép, rendben. Aztán telik az idő, pár nap múlva megint elromlik a kép. És ezt legalább 10x eljátszotta, mire végül stabilan megmaradt a szint. Decemberben köttettük be a kábelt, és valamikor május volt már, mire jó lett.

En is rugdostam oket parszor a soros rendszer miatt, mert a fel haz lopta a TV-t, emiatt nagyon gyenge volt a jel, es iszonyuan erzekeny a viharokra.

Aztan az eredetileg igerthez kepest 2 ev kesessel bekotottek csillagpontra, azota nincs panaszom az UPC-re.

#752 Felhasználó inaktív   des 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 02. 21:42

antenna erositot mar lehet 3000-4000 ft-tol venni.... csak megfelelo boltban kell venni! (pl valami szakiranyu, tv ,video, msuzerboltban, alkatreszbolt, elektronikai bolt,stb.)
szal nehogy 7-8000-ert vegyebn valaki!!!!!
A gépemről küldve billentyűzettel | Egy bringás blogja: http://deviantrider.co.nf

#753 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 02. 21:45

7 ezer vagy 4 ezer tökmind1, halottnak a csók leginkább. Az antenna erősítő arra nem jó, hogy a szar jelből csodát tegyen. Csak arra, hogy a jó jelet el lehessen osztani több készülékhez. Vagyis akinek csak 2-3 TV lóg az antennán sokra nem megy vele, ha jó a jel annyit el kell bírnia erősítő nélkül is, ha meg nem az, ettől sem lesz jó. Más megoldás nincs, mint a szolgáltatót rugdosni, hogy generáljon nézhető minőségű jelet.

Szerkesztette: Mumia 2004. 05. 02. 21:45 -kor

#754 Felhasználó inaktív   des 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 02. 21:52

Idézet: Mumia - Dátum: 2004. máj 2, vasárnap - 20:45

7 ezer vagy 4 ezer tökmind1, halottnak a csók leginkább. Az antenna erősítő arra nem jó, hogy a szar jelből csodát tegyen. Csak arra, hogy a jó jelet el lehessen osztani több készülékhez. Vagyis akinek csak 2-3 TV lóg az antennán sokra nem megy vele, ha jó a jel annyit el kell bírnia erősítő nélkül is, ha meg nem az, ettől sem lesz jó. Más megoldás nincs, mint a szolgáltatót rugdosni, hogy generáljon nézhető minőségű jelet.

hat nem eppen nem er semmit!..nalam legalabbis nem igy van...... NALAM CSODAT TETT! igaz 4 fele agazik a bemeno jel ..(ezert is vettem mert a tuneremnek mar keves volt a jelszint).. szal EG es FOLD a kulonbseg! a 40 csatorna kozul csak 2 jon be picit roszabbul mint tv-n..a tobbi nagyon kafka lett! erosito nelkul sokkal tobb benabb volt... valamelyik meg nagyon rosz volt es SZEP-et csinalt belole...

nalam bevalt..
A gépemről küldve billentyűzettel | Egy bringás blogja: http://deviantrider.co.nf

#755 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 02. 21:59

Nos, ha csak a tuneren gyenge a kép, de tv-n egyébként tökéletesen bejön akkor valóban segíthet. De én arra gondoltam, ahol még tv-n is szar a kép, azon bizony nem segít az erősítő.

#756 Felhasználó inaktív   probalaci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 04. 18:50

nos, a képminőség valszeg a helyi kábeltv miatt vacak - majd szólok nekik, hogy csináljanak vmit.

viszont van egy nagyobb gondom:

a Cinergy TV-n (de az iuvcr-en is) a számítógép bekapcsolása után nincs hang! és a beállításoknál is "error"-t ír ki az audiónál.
csak akkor javul meg, ha elindítom az intervideo windvr-t, ahol már rendesen működik (van hang) és ezután már a Cinergy-t újraindítva ott is megjön a hang...  :confused:  :eek:

ez vajon mitől lehet?
- Do you like our owl?
- It's artificial?
- Of course it is.
- Must be expensive.
- Very.

#757 Felhasználó inaktív   bmw 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 08. 07:06

:)  :)

#758 Felhasználó inaktív   bmw 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 10. 16:56

Hali!

Szerintetek milyen a DScaler 419 es progi?
Most a 418-as van felrakva.Erdemes lecserelni?
Elore is koszi. :)

#759 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 10. 17:30

Idézet: bmw - Dátum: 2004. máj. 10, hétfő - 17:56

Szerintetek milyen a DScaler 419 es progi?
Most a 418-as van felrakva.Erdemes lecserelni?

Felesleges lecserelni.

Nem tudom, mivel tud tobbet a 419-es, mert nekem a 418 van felrakva, de havernak gondja volt a 419-cel, 418-cal meg rendesen megy az Asus tunerje.

#760 Felhasználó inaktív   bmw 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 10. 18:26

Idézet: nyunyu - Dátum: 2004. máj. 10, hétfő - 16:30

Felesleges lecserelni.

Nem tudom, mivel tud tobbet a 419-es, mert nekem a 418 van felrakva, de havernak gondja volt a 419-cel, 418-cal meg rendesen megy az Asus tunerje.

Koszike. :)

Téma megosztása:

• (53 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.