HWSW Informatikai Kerekasztal: Terratec Cinergy 400 TV (WayJet MPEG Station 851TF) tulajok!!!! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (53 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Terratec Cinergy 400 TV (WayJet MPEG Station 851TF) tulajok!!!!

#901 Felhasználó inaktív   AiRLAC 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 01. 30. 13:43

Idézet: nyunyu - Dátum: 2005. jan. 30., vasárnap - 13:20

Alapvetoen 4.8.8.341-et hasznalok, mert az iuVCR-hez torest gyarto csapat sosem allt a helyzet magaslatan, viszont a neten talaltam egy szeriaszamot, ami a 341-gyel meg megy, ujabbak viszont mar nem fogadjak el, es azonnal letiltodnak.

Hali!

Esetleg ezeket egy mailben nem tudnád átdobni (airlac@airlac.hu)? Nekem is Cinergy 400-am van, de a gyári progival nem nagyon sikerül framedrop nélkül digizni :(

Köszi előre is!  :respect:
Sose vitatkozz idiótákkal. Lesüllyedsz az ő szintjükre, és legyőznek a rutinjukkal.

#902 Felhasználó inaktív   PeC 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 30. 22:49

nyunyu: PÜ nem ment el, ezért itt kérlek, hogy ha lehet nekem is... ;)
"Aki a munkahelyén nem nyal, az szopni fog!!!"

#903 Felhasználó inaktív   Agent11 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 01. 31. 10:14

Köszi nyunyu a segítséget, ki fogom próbálni amiket leírtál !

Közben egy külföldi fórumon megtaláltam a hibaüzenet számát és ott
azt tanácsolták, hogy állítsam be a "system timer for video" és a
"system timer for audio" opciókat...

Csak ennyit változtattam rajta, és most egész éjjel ment a capture,és nem állt meg.

Remélem ez megoldja a problémámat...

Üdv,

#904 Felhasználó inaktív   dale74 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 01. 31. 13:56

Átraktam egy másik gépbe a kártyát, ahol tökéletesen működött az eredeti driverével.
Legalább azt tudom, hogy a tuner jó.
Nagyobb különbségek a két gép között:
alaplap: KT333 ill.  nForce2 chipset
hangkártya:  Live 5.1 ill. integrát nForce2 ( a Live kiiktatását majd megpróbálom)

Találkoztam egy ugyanilyen problémával egy másik topikban. Ott az volt a megoldás, hogy a winyót egy különálló  tápvezetékre kötötték és megszünt a csikozás.  Én ezt hiába próbáltam, sőt csak a boot winyót hagytam bekötve mégsem változott semmi.  (állítólag az újabb kártyákon gyengébb a táp zavarszűrése)

#905 Felhasználó inaktív   dale74 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 01. 31. 14:04

Még annyit, hogy a Terratec honlapján van újabb program, ami már magyarul is tud, én januárban vettem és a CD-n még valami régi szar volt.
De egész jó hozzá a Fly2000tv, a WINDVR-t még fel kell tenni mellé és Mpeg2-bel egész jól rögzít.
http://auzol.narod.ru/index_e.html (itt van a ref. driver is)

(az mondjuk érdekes, hogy ref. drivert  csak egy eldugott orosz honlapról lehet leszedni a Philips chip-hez)

#906 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 31. 22:03

Idézet: dale74 - Dátum: 2005. jan. 31., hétfő - 14:04

De egész jó hozzá a Fly2000tv, a WINDVR-t még fel kell tenni mellé és Mpeg2-bel egész jól rögzít.
http://auzol.narod.ru/index_e.html   (itt van a ref. driver is)

(az mondjuk érdekes, hogy ref. drivert  csak egy eldugott orosz honlapról lehet leszedni a Philips chip-hez)

WinDVR-t felejtsetek el, nagy rakas bughalmaz, nem lehet rendesen idoziteni, idorol idore elfelejti a csatornakiosztast, etc, etc.

2.3.1.0-as driver meg nem egy mai csirke, kartyamhoz kapott masfel eves teretek driver 2.3.0.9-es alapu volt.

Egyebkent tenyleg vicces, hogy csak onnan lehet referenciadrivert talalni, Google sem talal mashol SAA7134-hez windowsos drivert.

#907 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 31. 22:23

Idézet: dale74 - Dátum: 2005. jan. 31., hétfő - 13:56

Átraktam egy másik gépbe a kártyát, ahol tökéletesen működött az eredeti driverével.
Legalább azt tudom, hogy a tuner jó.
Nagyobb különbségek a két gép között:
alaplap: KT333 ill.  nForce2 chipset
hangkártya:  Live 5.1 ill. integrát nForce2 ( a Live kiiktatását majd megpróbálom)

Találkoztam egy ugyanilyen problémával egy másik topikban. Ott az volt a megoldás, hogy a winyót egy különálló  tápvezetékre kötötték és megszünt a csikozás.  Én ezt hiába próbáltam, sőt csak a boot winyót hagytam bekötve mégsem változott semmi.  (állítólag az újabb kártyákon gyengébb a táp zavarszűrése)

Jut eszembe, annak idejen a gagyi PCTV Pro-mnal sokat szamitott, hogy az amds alaplapon van-e ATX12V tapellatas, vagy 5V-bol allitja elo a processzor altal kajalt feszultseget. (elobbire pelda a mostani Abit NF7-S, utobbira Asus A7N8X Deluxe)
Elobbivel nem csikozt, mig utobbi esetben igencsak fugg a kep minosege a processzor pillanatnyi terhelesetol, hiaba van rendes tapom. (Sooot, az Asus alaplap majdnem kinyirta a Chieftec tap 5V agat...)

Cinergy400-asommal nem vettem eszre akkora kulonbseget a ket alaplap kozott, egyikkel sem csikoz.

Live? Az egy vicc. Annal meg az alaplapomra integralt Realtek ALC650 DAC is pontosabban mintavetelez...
Live-nak eleg gyenge oszcillatora van, nagyon nem tartja a 44100Hz-s mintaveteli frekvenciat, hanem ekorul ugral. Emiatt csuszik a hang ezerrel.

#908 Felhasználó inaktív   dale74 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 02. 02. 16:58

(Most jutottam internethez, az index miatt váltanom kellett)
Kidobtam az SB Live-ot és most szépen megy minden ( az alaplapi ALC650-el).
A táp Azona 400W-os , minőségileg nemtom hova tartozik, eddig nem volt vele gondom. Az proci külön nem kap tápot - ha arra a 4 csatlakozós éritkezőre gondolsz)
A WinDVR csak az mpg II  codec miatt kell , biztos máshogy is fel lehet tenni. Mintha a Fly2000 honlapján is fenn lenne a codec.

#909 Felhasználó inaktív   dale74 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 02. 02. 17:01

Kicsit off, de nem ismer valaki olyan linuxos live cd-t amivel müködik ez a tuner ?

#910 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 02. 17:34

???

Linux ala minek driver?
2.6.0-as kerneltol felfele alapbol van Philips chip tamogatas.

Mivel erosen anti-linux vagyok, igy nem probaltam, de amikor a referenciadrivert vadasztam, 5-bol 4 talalat arra vonatkozott, hogy nem kell kulon driver linux ala, mert gyarilag benne van.

Szerkesztette: nyunyu 2005. 02. 02. 17:37 -kor

#911 Felhasználó inaktív   dale74 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 02. 02. 18:42

Idézet: nyunyu - Dátum: 2005. febr. 2., szerda - 18:34

???

Linux ala minek driver?

Nem kell driver, csak olyan disztro, amin van valami tuner program.  Amivel eddig találkoztam azon csak bt chipes kártyákhoz volt program.

#912 Felhasználó inaktív   Hori25 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 06. 23:29

feltettem a dscalert a  chanels ful alatt megkerestettetem a csatikat,baloldalon meg is jelentek szepen nevvel sorszammal, viszont a foablakban csak egy csati van az is sz@r nem tudom valltani a csatornakat . hol a hiba ? segitsetek please.

hori

#913 Felhasználó inaktív   dilan 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 03. 23. 23:06

üdv!

mumia, ha jársz errefelé, azt mondd meg léci, hogy amikor a szóbanforgó tunerkártya saját programját említetted, akkor ott a >>Cinergy TV<< nevű programról volt szó?

#914 Felhasználó inaktív   AiRLAC 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 24. 06:38

Idézet: Hori25 - Dátum: 2005. márc. 6., vasárnap - 23:29

feltettem a dscalert a  chanels ful alatt megkerestettetem a csatikat,baloldalon meg is jelentek szepen nevvel sorszammal, viszont a foablakban csak egy csati van az is sz@r nem tudom valltani a csatornakat . hol a hiba ? segitsetek please.

hori

Középen a jobbra mutató nyilakkal hozzáadtad a megtalált csatornákat a jobb oldalhoz? (fejből írom, már nem ilyenem van)
Sose vitatkozz idiótákkal. Lesüllyedsz az ő szintjükre, és legyőznek a rutinjukkal.

#915 Felhasználó inaktív   dilan 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 04. 04. 15:44

a címben említett tunerkártya tud felvenni 720×576os képet mpeg2-be deinterlace nélkül?
ASUS DVCR programot használok felvételre, kikapcsoltam a deinterlace funkcióját - ami jól látszik miközben nézem az adást. ám a felvett képen a mozgó tárgyak már megkettőzve látszanak...  :eek: ezt egy beépített - felvétel közben működö - deinterlace okozza, vagy a felvételen így kell kinéznie?

#916 Felhasználó inaktív   r2r 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 04. 16:21

Pinnacle PCTV Prohoz képest milyen a Terratec kártyája?

(FM-rádió kell)

Milyenek típusok vannak, milyen áron?

(akinek nem megerőltető (és mondjuk fejből tudja az árakat) attól kérdezem, mert még nem nagyon sikerült találnom infót róla)
(\__/)
(='.'=)
(")_(")   
r2r   ty

#917 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 04. 23:12

Nincs kedvem ide is leirni, amit a "melyik tunert" topikban irtam, bovebbet meg megtalalod ebben a topikban 2004 januar vege-februar eleje kornyeken. (Akkor csereltem...)

#918 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 04. 23:20

Idézet: dilan - Dátum: 2005. ápr. 4., hétfő - 16:44

a címben említett tunerkártya tud felvenni 720×576os képet mpeg2-be deinterlace nélkül?
ASUS DVCR programot használok felvételre, kikapcsoltam a deinterlace funkcióját - ami jól látszik miközben nézem az adást. ám a felvett képen a mozgó tárgyak már megkettőzve látszanak...  :eek: ezt egy beépített - felvétel közben működö - deinterlace okozza, vagy a felvételen így kell kinéznie?

Deinterlace hianya abban nyilvanul meg a felvett kepen, hogy a gyorsan mozgo reszek csikosak a kepen, kvazi kettot latsz belole. (jo pelda a focimeccs, 4 laba lesz a focistanak)

Deinterlace a 20ms elteressel rogzitett ket felkepet fesuli/keni valamilyen modon ossze, hogy ne latszon a csikossag.

#919 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 04. 23:21

Idézet: Hori25 - Dátum: 2005. márc. 7., hétfő - 0:29

PgUp/PgDn?
Eger scroll?

Masreszt full frequency search-re raktad? (sokkal tovabb tart, viszont mindent megtalal)

Szerkesztette: nyunyu 2005. 04. 04. 23:26 -kor

#920 Felhasználó inaktív   r2r 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 05. 06:47

Idézet: nyunyu - Dátum: 2005. ápr. 5., kedd - 0:12

Nincs kedvem ide is leirni, amit a "melyik tunert" topikban irtam, bovebbet meg megtalalod ebben a topikban 2004 januar vege-februar eleje kornyeken. (Akkor csereltem...)

OK, megtaláltam.  :)
Szép munka.  :respect:
(\__/)
(='.'=)
(")_(")   
r2r   ty

Téma megosztása:

• (53 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 44
  • 45