HWSW Informatikai Kerekasztal: Terratec Cinergy 400 TV (WayJet MPEG Station 851TF) tulajok!!!! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (53 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Terratec Cinergy 400 TV (WayJet MPEG Station 851TF) tulajok!!!!

#941 Felhasználó inaktív   multibit 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 09. 05. 12:44

Idézet: NoPara - Dátum: 2005. szept. 5., hétfő - 2:52

Kihalt a fórum, zene se szól....

iuVCR-rel kapcsolatban lenne itt egy kérdésem:
  4.9.4.360-as verziót telepítettem fel belőle, mert ehhez még volt ajándék :cool: is. Telepítés közben kérdezi milyen filtereket rakjon fel (mindet). De én a filter fül alatt nem találok semmit (telepítés után). Pedig kipróbálnám a deinterlacing-ot. Mit rontottam el?

Remélem benéz még errefelé egy gugu  :respect: .

Köszi előre is.

Csak kikapcsolt preview mellett mutatja a filtereket.

#942 Felhasználó inaktív   Mincza2 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 09. 05. 13:00

Idézet: multibit - Dátum: 2005. szept. 5., hétfő - 13:44

A Fly2000TV ( http://auzol.narod.ru/index_e.html ) tud felvételkor nagyon jó deinterlace-t és elfogadható zajszűrést is produkálni, viszonylag kevés prociteljesítményt feláldozva. Próbáltam BT878 chipes és PhilispSAA chipes tunerkártyával is. Egy-két éve próbáltam az IUVCR deinterlace szűrőt, nem való real-time capture módhoz, sőt a szerző VirtualDUB alá szánt változatának eredménye sem tetszett.

#943 Felhasználó inaktív   NoPara 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 06. 17:51

Idézet: multibit - Dátum: 2005. szept. 5., hétfő - 13:44

Igazad van köszi. Erre hogy nem jöttem rá?  :think:

#944 Felhasználó inaktív   PeC 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 07. 09:56

Komplett gép eladás miatt eladó sorba került a cinergy 400 tunerem.
Akit érdekel, megnézheti itt: https://forum.hwsw.hu/index.php?showtopic=97643
Az ár alkuképes! ;)
"Aki a munkahelyén nem nyal, az szopni fog!!!"

#945 Felhasználó inaktív   esyke 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 10. 19. 14:11

Sziasztok.

Nemrég vettem egy terratec cinergy 400-ast és szeretnék a tv-ból felvenni.
Minél jobb minőségben ha lehet (amennyit a kártya enged)
Az a problémám hogy amikor elkezd felvenni megjelenik a felvétel de az mákosabb mint az eredeti csatorna ahonnan felvenni akarok
Mitől?
Mit állitsak be ?
Előre is köszi a segítséget
:think:

#946 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 19. 20:44

Nem a kartyan mulik :D

Ha eleg eros a geped (3GHz kornyeke vagy ennek megfelelo Amd), akkor lehet real-time akar divx-be is tomoriteni kivalo minoseggel, ha megfelelo programot hasznalsz (pl. ChrisTV, iuVCR))
Kevesbe eros gephez nyilvan kevesbe processzorigenyes codec kell, viszont azok zabaljak a helyet a vinyon.

Makosodas: nem apro csikok jelennek meg veletlenul :think: (vilagos kepen sok, soteten kevesebb)
Azt a foglalt PCI busz okozza, amit altalaban a vinyovezerlo+vinyo rabol el a tuner elol.

De az csak bizonyos vinyovezerlo+vinyo kombinacioknal jon elo, ugyanaz a vinyo mas vezerlovel nem feltetlenul okoz ilyen hibat.

#947 Felhasználó inaktív   fezo99 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 10. 22. 19:03

Sziasztok !  Segítség kéne !? Fly 2000 -t használom asus TV FM kártyával , és tényleg jó a kártya, és a progi is. Egyetlen gondom van, biztosan beállítási probléma, amint elindítom a felvételt, azonnal elmegy a kép, csak a a hang marad meg. Ha valakinek van erre egy jó ötlete, nagyon megköszönném. HIIIIIIII ;) javascript:emoticon(';)')
smilie

#948 Felhasználó inaktív   multibit 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 25. 08:14

Idézet: fezo99 - Dátum: 2005. okt. 22., szombat - 20:03

Sziasztok !  Segítség kéne !? Fly 2000 -t használom asus TV FM kártyával , és tényleg jó a kártya, és a progi is. Egyetlen gondom van, biztosan beállítási probléma, amint elindítom a felvételt, azonnal elmegy a kép, csak a a hang marad meg. Ha valakinek van erre egy jó ötlete, nagyon megköszönném. HIIIIIIII ;) javascript:emoticon(';)')
smilie

A Record-ablakban a General fülön be tudod állítani, hogy legyen kép (preview) felvétel közben is. Bal oldalon a legfelső "pötty" - ha jól emlékszem (most melóban vagyok, nincs előttem a progi).

#949 Felhasználó inaktív   multibit 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 25. 08:35

Segítséget kérek tapasztalt Cinergy-tulajdonosoktól és Fly2000TV-felhasználóktól.
Nem rég cseréltem le Pinnacle PCTV kártyámat Cinergy 400-ra. A képminőség javulás örvendetes számomra, de akadnak problémáim a felvétellel. Korábban - a PCTV idején - iuVCR-t használtam. Miután beépítettem a konfigba egy külön vinyót capture céljára, nem voltak frame-drop és hangelcsúszás gondjaim, bármilyen hosszan is rögzítettem a műsort. A hang rögzítését a deszka (Intel D865PERL) integrált hangrendszere végezte.
Most viszont a Cinergy-vel kínlódok. A hang-kép szinkron csak akkor jó, ha a tuner beépített hangfeldolgozó áramkörét használom hangrögzítésre. Ez viszont - mint tudjuk - csak 32 kHz-es mintavételezéssel dolgozik. Ha a hangkártyára bízom a hangrögzítést, egy óra alatt akár több másodpercet is csúszik a hang. A furcsa az, hogy legtöbbször siet a hang a képhez képest. Sajnos van egy másik gond is, mégpedig a WDM driver frame-dropja. A program három sorban közli az eldobott képkockák számát: "in WDM driver", "in AVI file" és "Total". Mindig csak a "WDM driver" sorban jelentkezik eldobott képkocka. Ez viszont azzal jár, hogy az eldobott frame-ek számától függően a tuner saját hangáramkörét használva is csúszik a hang (késik).
Az általam eddig próbált encoderek: HuffYUV 2.1.1 (ha jól emlékszem), FFDshow (HuffYUY, Lossless JPG, MJPEG).
Mit rontok el?

Szerk:
a Nyunyu által belinkelt Philips referencia drivert használom
konfigom: P4 2.66 GHz, 1.5 GB DDR, D865PERL, Samsung 160 GB ATA (capture vinyó)

Szerkesztette: multibit 2005. 10. 25. 08:42 -kor

#950 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 25. 08:44

Nekem is szokott dobalni, de nalam attol, hogy a Seagate PATA vinyora idonkent rajon a kiirthatatlan offline-scan, es fel masodpercre megakasztja a gepet.

Erre nalam az a megoldas, hogy iuVCR-ben be van kapcsolva a system timer for audio es video, illetve utolag Nandub-bal 25fps-re allitom a frame-rate-jat a felvett avinak.
Ezutan konstans elcsuszas szokott lenni, az meg konnyen orvosolhato.

Hosszabb tavon persze repul a Seagate, mert elegem van belole.

#951 Felhasználó inaktív   multibit 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 25. 08:57

Idézet: nyunyu - Dátum: 2005. okt. 25., kedd - 9:44

Nekem is szokott dobalni, de nalam attol, hogy a Seagate PATA vinyora idonkent rajon a kiirthatatlan offline-scan, es fel masodpercre megakasztja a gepet.

Erre nalam az a megoldas, hogy iuVCR-ben be van kapcsolva a system timer for audio es video, illetve utolag Nandub-bal 25fps-re allitom a frame-rate-jat a felvett avinak.
Ezutan konstans elcsuszas szokott lenni, az meg konnyen orvosolhato.

Hosszabb tavon persze repul a Seagate, mert elegem van belole.

Nálam nem csinál ilyet a Samu. A "system timer for audio es video" beállítást a FLY2000TV-ben megtettem, mert amíg ez nem volt beállítva az "in AVI" sorban is írta a program a frame-dropot. Most "csak" a WDM driver dobálja a képkockákat (nem mindig).
A hangkártyás őrületre (nagy mértékű csúszás) nincs valami ötleted? A PCTV-vel jó volt a felvétel szinkronja. Sajnos az általam korábban használt iuVCR nem ad hangot a Cinergy-vel. Áttértem a Fly2000TV-re, már csak azért is mert elvileg ez Philips chip-es tunerekhez van kitalálva. Ennél a proginál csatornánként tudom a monó/sztereó-módot (A2, Nicam) állítani.

#952 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 25. 09:16

Idézet: multibit - Dátum: 2005. okt. 25., kedd - 9:35

Segítséget kérek........

Idézet

Ha a hangkártyára bízom a hangrögzítést, egy óra alatt akár több másodpercet is csúszik a hang. A furcsa az, hogy legtöbbször siet a hang a képhez képest.

A hiba oka az, hogy a hangkártyának nem pontos a mintavételezési frekvenciája. A megoldás az, hogy komolyabb hangkártyát teszel a gépbe.

Idézet

Sajnos van egy másik gond is, mégpedig a WDM driver frame-dropja. A program három sorban közli az eldobott képkockák számát: "in WDM driver", "in AVI file" és "Total". Mindig csak a "WDM driver" sorban jelentkezik eldobott képkocka. Ez viszont azzal jár, hogy az eldobott frame-ek számától függően a tuner saját hangáramkörét használva is csúszik a hang (késik).
Az általam eddig próbált encoderek: HuffYUV 2.1.1 (ha jól emlékszem), FFDshow (HuffYUY, Lossless JPG, MJPEG).
Mit rontok el?

Ha a capture program és a driver nincs felkészítve arra, hogy az eldobott frame-et kipótolja az előző  hibátlan kékpockával akkor jelentkezik a csúszás ha eldob egy vagy több kockát. Ahhoz, hogy frame dobás esetén ne legyenek problémák a kidobott képkocka helyére az előző kockát kell beilleszteni. Ezt a beillesztést a driver-nek ill. a capture programnak kell tudnia.

Szerkesztette: wpepi 2005. 10. 25. 09:18 -kor

#953 Felhasználó inaktív   multibit 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 25. 10:13

Idézet: wpepi - Dátum: 2005. okt. 25., kedd - 10:16

A hiba oka az, hogy a hangkártyának nem pontos a mintavételezési frekvenciája. A megoldás az, hogy komolyabb hangkártyát teszel a gépbe.

Tisztában vagyok az alaplapra integrált hangkártyám szerény képességeivel. Csak azt nem értem, hogy ez a gagyi hangrendszer miért működött jól, amikor a korábbi tuneremmel vettem fel a műsorokat. A tunercsere "elrontotta" a hangkártyát? Ha nem ez a helyzet, akkor viszont valami más is befolyásolja a hang-kép szinkron alakulását.

Idézet: wpepi - Dátum: 2005. okt. 25., kedd - 10:16

Ha a capture program és a driver nincs felkészítve arra, hogy az eldobott frame-et kipótolja az előző  hibátlan kékpockával akkor jelentkezik a csúszás ha eldob egy vagy több kockát. Ahhoz, hogy frame dobás esetén ne legyenek problémák a kidobott képkocka helyére az előző kockát kell beilleszteni. Ezt a beillesztést a driver-nek ill. a capture programnak kell tudnia.

Aha! Lehet, hogy az iuVCR vagy a Pinnacle WDM driver korrektebb ebben a tekintetben mint a Fly2000TV/Philips WDM páros? Az iuVCR soha nem jelzett eldobott képkockákat (a Samu beépítése után). Lehet, hogy mégis dobált, csak - rögtön - pótolta is ezeket?

#954 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 25. 10:44

Idézet: multibit - Dátum: 2005. okt. 25., kedd - 11:13

Tisztában vagyok az alaplapra integrált hangkártyám szerény képességeivel. Csak azt nem értem, hogy ez a gagyi hangrendszer miért működött jól, amikor a korábbi tuneremmel vettem fel a műsorokat. A tunercsere "elrontotta" a hangkártyát? Ha nem ez a helyzet, akkor viszont valami más is befolyásolja a hang-kép szinkron alakulását.

Aha! Lehet, hogy az iuVCR vagy a Pinnacle WDM driver korrektebb ebben a tekintetben mint a Fly2000TV/Philips WDM páros? Az iuVCR soha nem jelzett eldobott képkockákat (a Samu beépítése után). Lehet, hogy mégis dobált, csak - rögtön - pótolta is ezeket?

Abban az esetben ha nem a TV kártya hangrészét használod hanem külön hangkártyát akkor ha nem pontosan 44.100Hz ill. 48.000Hz a mintavételezési frekvencia azaz pld. 44105, 44110, 48006 stb. akkor áll fenn a csúszás. A pontatlan frekvencia oka sok minden lehet azaz lehet oka a hangkártya nem stabil órajele, lehet gond a PCI busz időzítéssel, de lehet driver hiba is (bug).

Idézet

Lehet, hogy mégis dobált, csak - rögtön - pótolta is ezeket?

A capture programok a frame dobásról mindig értesítenek. Az előző képkockával helyettesítés nem szünteti meg a képeldobást. Azért rakják be az előző kockát, hogy megmaradjon a pontos 25 frame másodpercenként.

Idézet

Lehet, hogy az iuVCR vagy a Pinnacle WDM driver korrektebb ebben a tekintetben mint a Fly2000TV/Philips WDM páros?

Nem használok TV programokat capture-re ezért erre nem tudok válaszolni.
Én speciel capture-re capture programot használok (AVI-IO) ill. editor programmal (Adobe Premiere, Canopus Edius) végzek rögzítéseket.  :D

#955 Felhasználó inaktív   multibit 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 25. 10:58

Idézet: wpepi - Dátum: 2005. okt. 25., kedd - 11:44

Abban az esetben ha nem a TV kártya hangrészét használod hanem külön hangkártyát akkor ha nem pontosan 44.100Hz ill. 48.000Hz a mintavételezési frekvencia azaz pld. 44105, 44110, 48006 stb. akkor áll fenn a csúszás. A pontatlan frekvencia oka sok minden lehet azaz lehet oka a hangkártya nem stabil órajele, lehet gond a PCI busz időzítéssel, de lehet driver hiba is (bug).

Mindig 48000 kHz a frekvencia, mégis csúszik. Ha beállítom, hogy master stream-ként a videót vegye figyelembe, akkor változik a mintavételi freki kis mértékben (ahogy Te is írtad), ezért inkább nem használom ezt a lehetőséget.

A capture programok a frame dobásról mindig értesítenek. Az előző képkockával helyettesítés nem szünteti meg a képeldobást. Azért rakják be az előző kockát, hogy megmaradjon a pontos 25 frame másodpercenként.

Nem hittem azt, hogy a helyettesítés megszünteti a képeldobást. Csak arra gondoltam, hogy - talán - sikeres helyettesítés esetén nem jelzi ki a frame drop tényét.

Nem használok TV programokat capture-re ezért erre nem tudok válaszolni.
Én speciel capture-re capture programot használok (AVI-IO) ill. editor programmal (Adobe Premiere, Canopus Edius) végzek rögzítéseket.  :D

Ha lenne rá lehetőségem, már vettem volna egy asztali DVD-recordert...  :mad:

#956 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 25. 11:16

Idézet: multibit - Dátum: 2005. okt. 25., kedd - 11:58

Mindig 48000 kHz a frekvencia, mégis csúszik. Ha beállítom, hogy master stream-ként a videót vegye figyelembe, akkor változik a mintavételi freki kis mértékben (ahogy Te is írtad), ezért inkább nem használom ezt a lehetőséget.

Nem hittem azt, hogy a helyettesítés megszünteti a képeldobást. Csak arra gondoltam, hogy - talán - sikeres helyettesítés esetén nem jelzi ki a frame drop tényét.

Ha lenne rá lehetőségem, már vettem volna egy asztali DVD-recordert...  :mad:

Csúszást okozhat még codec bug is (esetleg nézd meg a Morgan MJPEG codec-et). De a DirectX is lehet kiváltója a csúszásnak.

Egyébként 16bit PCM-be rögzíted a hangot?

Idézet

Ha lenne rá lehetőségem, már vettem volna egy asztali DVD-recordert...

Előbb utóbb mindenki lecseréli majd a PC-s TV kártyáját egy asztalira. A PC-s TV kártyás rögzítésnek lassan már csak az önkínzásban lesz jelentősége. Az árak folyamatosan zuhannak ráadásul felvételi minőségben egy TV kártya el sem éri azt amit egy asztali tud.

#957 Felhasználó inaktív   multibit 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 25. 12:01

Idézet: wpepi - Dátum: 2005. okt. 25., kedd - 12:16

Csúszást okozhat még codec bug is (esetleg nézd meg a Morgan MJPEG codec-et). De a DirectX is lehet kiváltója a csúszásnak.

Kösz a tippet! A Morgan-t még nem próbáltam. Korábban (még a PCTV-vel) jó tapasztalatokat szereztem a Pegasus MJPEG encoderrel.

Egyébként 16bit PCM-be rögzíted a hangot?

Igen.

Előbb utóbb mindenki lecseréli majd a PC-s TV kártyáját egy asztalira. A PC-s TV kártyás rögzítésnek lassan már csak az önkínzásban lesz jelentősége. Az árak folyamatosan zuhannak ráadásul felvételi minőségben egy TV kártya el sem éri azt amit egy asztali tud.

Távol áll tőlem a mazochizmus  :D
Azt tudom (látom), hogy sokkal jobb a képük mint a tuner kártyáknak, csak az az árzuhanás nekem még nem elégséges. A tunerkártyát nem azért vettem, mert azt hiszem, hogy partiban van egy asztali recorderrel! Jelenleg kb 50 ezerbe kerül egy olyan asztali kütyü, amit szívesen használnék és megbíznék benne. A Cinergy 400TV 13800 ft volt...

#958 Felhasználó inaktív   alfa2 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 10. 26. 09:14

Sziasztok!

Nemreg vasaroltam 400-as kartyat...amikor eloszor csinaltam csatorna scan-t, akkor a vege fele kilepett (sajat szoftvere). Masodszorra jo lett. Azota viszont egyre rosszabb a helyzet, ujabban kek hallal elszall. Ezt most a 3.72-es szoftver felrakasa utan van, XP alatt.
Mitol lehet ez? 1szer ha jol emlekszem a 7134.sys-el szallt el, vagy valami hasonloval.

Masik kerdes, hogy a terratec oldalon ez van a kartyahoz valo letolteseknel:

WDM Driver 2.3.0.9 / Software 3.72

A programot tudom installni, de a drivert nem!?
Igazabol nem is tudom hogy kellene, en driver update-el probalkoztam, de az XP azt mondta,
hogy nem talal hozza semmit, marmint a letoltott csomagban...:-(

A device manager most 1.0.5 (asszem) drivert ir ki!?? Amugy a gyari CD-rol telepitettem...

Elore is kossz a segitseget!

#959 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 26. 14:22

"Par" oldallal korabban be volt linkelve a 2.3.1.0-as Philips driver, plusz hozza a *mukodo* Cinergy600 profil.

Meg par oldallal korabban talalsz telepitesi utmutatot is hozza.

[szerk:]50 hozzaszolas/lap-pal nezve 3 oldallal elobb volt.

Szerkesztette: nyunyu 2005. 10. 26. 14:35 -kor

#960 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 26. 14:56

Most olvasom a levelesladamat, ugy tunik eleg nepszeru ez a kerdes :D

Kis olvasnivalo a Philips driverrel kapcsolatban.
Patch 3-4 hozzaszolassal lejjebb.

Téma megosztása:

• (53 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.