Segítséget kérek tapasztalt Cinergy-tulajdonosoktól és Fly2000TV-felhasználóktól.
Nem rég cseréltem le Pinnacle PCTV kártyámat Cinergy 400-ra. A képminőség javulás örvendetes számomra, de akadnak problémáim a felvétellel. Korábban - a PCTV idején - iuVCR-t használtam. Miután beépítettem a konfigba egy külön vinyót capture céljára, nem voltak frame-drop és hangelcsúszás gondjaim, bármilyen hosszan is rögzítettem a műsort. A hang rögzítését a deszka (Intel D865PERL) integrált hangrendszere végezte.
Most viszont a Cinergy-vel kínlódok. A hang-kép szinkron csak akkor jó, ha a tuner beépített hangfeldolgozó áramkörét használom hangrögzítésre. Ez viszont - mint tudjuk - csak 32 kHz-es mintavételezéssel dolgozik. Ha a hangkártyára bízom a hangrögzítést, egy óra alatt akár több másodpercet is csúszik a hang. A furcsa az, hogy legtöbbször siet a hang a képhez képest. Sajnos van egy másik gond is, mégpedig a WDM driver frame-dropja. A program három sorban közli az eldobott képkockák számát: "in WDM driver", "in AVI file" és "Total". Mindig csak a "WDM driver" sorban jelentkezik eldobott képkocka. Ez viszont azzal jár, hogy az eldobott frame-ek számától függően a tuner saját hangáramkörét használva is csúszik a hang (késik).
Az általam eddig próbált encoderek: HuffYUV 2.1.1 (ha jól emlékszem), FFDshow (HuffYUY, Lossless JPG, MJPEG).
Mit rontok el?
Szerk:
a Nyunyu által belinkelt Philips referencia drivert használom
konfigom: P4 2.66 GHz, 1.5 GB DDR, D865PERL, Samsung 160 GB ATA (capture vinyó)
Szerkesztette: multibit 2005. 10. 25. 08:42 -kor