HWSW Informatikai Kerekasztal: Terratec Cinergy 400 TV (WayJet MPEG Station 851TF) tulajok!!!! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (53 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Terratec Cinergy 400 TV (WayJet MPEG Station 851TF) tulajok!!!!

#951 Felhasználó inaktív   multibit 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 10. 25. 08:57

Idézet: nyunyu - Dátum: 2005. okt. 25., kedd - 9:44

Nekem is szokott dobalni, de nalam attol, hogy a Seagate PATA vinyora idonkent rajon a kiirthatatlan offline-scan, es fel masodpercre megakasztja a gepet.

Erre nalam az a megoldas, hogy iuVCR-ben be van kapcsolva a system timer for audio es video, illetve utolag Nandub-bal 25fps-re allitom a frame-rate-jat a felvett avinak.
Ezutan konstans elcsuszas szokott lenni, az meg konnyen orvosolhato.

Hosszabb tavon persze repul a Seagate, mert elegem van belole.

Nálam nem csinál ilyet a Samu. A "system timer for audio es video" beállítást a FLY2000TV-ben megtettem, mert amíg ez nem volt beállítva az "in AVI" sorban is írta a program a frame-dropot. Most "csak" a WDM driver dobálja a képkockákat (nem mindig).
A hangkártyás őrületre (nagy mértékű csúszás) nincs valami ötleted? A PCTV-vel jó volt a felvétel szinkronja. Sajnos az általam korábban használt iuVCR nem ad hangot a Cinergy-vel. Áttértem a Fly2000TV-re, már csak azért is mert elvileg ez Philips chip-es tunerekhez van kitalálva. Ennél a proginál csatornánként tudom a monó/sztereó-módot (A2, Nicam) állítani.

#952 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 25. 09:16

Idézet: multibit - Dátum: 2005. okt. 25., kedd - 9:35

Segítséget kérek........

Idézet

Ha a hangkártyára bízom a hangrögzítést, egy óra alatt akár több másodpercet is csúszik a hang. A furcsa az, hogy legtöbbször siet a hang a képhez képest.

A hiba oka az, hogy a hangkártyának nem pontos a mintavételezési frekvenciája. A megoldás az, hogy komolyabb hangkártyát teszel a gépbe.

Idézet

Sajnos van egy másik gond is, mégpedig a WDM driver frame-dropja. A program három sorban közli az eldobott képkockák számát: "in WDM driver", "in AVI file" és "Total". Mindig csak a "WDM driver" sorban jelentkezik eldobott képkocka. Ez viszont azzal jár, hogy az eldobott frame-ek számától függően a tuner saját hangáramkörét használva is csúszik a hang (késik).
Az általam eddig próbált encoderek: HuffYUV 2.1.1 (ha jól emlékszem), FFDshow (HuffYUY, Lossless JPG, MJPEG).
Mit rontok el?

Ha a capture program és a driver nincs felkészítve arra, hogy az eldobott frame-et kipótolja az előző  hibátlan kékpockával akkor jelentkezik a csúszás ha eldob egy vagy több kockát. Ahhoz, hogy frame dobás esetén ne legyenek problémák a kidobott képkocka helyére az előző kockát kell beilleszteni. Ezt a beillesztést a driver-nek ill. a capture programnak kell tudnia.

Szerkesztette: wpepi 2005. 10. 25. 09:18 -kor

#953 Felhasználó inaktív   multibit 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 25. 10:13

Idézet: wpepi - Dátum: 2005. okt. 25., kedd - 10:16

A hiba oka az, hogy a hangkártyának nem pontos a mintavételezési frekvenciája. A megoldás az, hogy komolyabb hangkártyát teszel a gépbe.

Tisztában vagyok az alaplapra integrált hangkártyám szerény képességeivel. Csak azt nem értem, hogy ez a gagyi hangrendszer miért működött jól, amikor a korábbi tuneremmel vettem fel a műsorokat. A tunercsere "elrontotta" a hangkártyát? Ha nem ez a helyzet, akkor viszont valami más is befolyásolja a hang-kép szinkron alakulását.

Idézet: wpepi - Dátum: 2005. okt. 25., kedd - 10:16

Ha a capture program és a driver nincs felkészítve arra, hogy az eldobott frame-et kipótolja az előző  hibátlan kékpockával akkor jelentkezik a csúszás ha eldob egy vagy több kockát. Ahhoz, hogy frame dobás esetén ne legyenek problémák a kidobott képkocka helyére az előző kockát kell beilleszteni. Ezt a beillesztést a driver-nek ill. a capture programnak kell tudnia.

Aha! Lehet, hogy az iuVCR vagy a Pinnacle WDM driver korrektebb ebben a tekintetben mint a Fly2000TV/Philips WDM páros? Az iuVCR soha nem jelzett eldobott képkockákat (a Samu beépítése után). Lehet, hogy mégis dobált, csak - rögtön - pótolta is ezeket?

#954 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 25. 10:44

Idézet: multibit - Dátum: 2005. okt. 25., kedd - 11:13

Tisztában vagyok az alaplapra integrált hangkártyám szerény képességeivel. Csak azt nem értem, hogy ez a gagyi hangrendszer miért működött jól, amikor a korábbi tuneremmel vettem fel a műsorokat. A tunercsere "elrontotta" a hangkártyát? Ha nem ez a helyzet, akkor viszont valami más is befolyásolja a hang-kép szinkron alakulását.

Aha! Lehet, hogy az iuVCR vagy a Pinnacle WDM driver korrektebb ebben a tekintetben mint a Fly2000TV/Philips WDM páros? Az iuVCR soha nem jelzett eldobott képkockákat (a Samu beépítése után). Lehet, hogy mégis dobált, csak - rögtön - pótolta is ezeket?

Abban az esetben ha nem a TV kártya hangrészét használod hanem külön hangkártyát akkor ha nem pontosan 44.100Hz ill. 48.000Hz a mintavételezési frekvencia azaz pld. 44105, 44110, 48006 stb. akkor áll fenn a csúszás. A pontatlan frekvencia oka sok minden lehet azaz lehet oka a hangkártya nem stabil órajele, lehet gond a PCI busz időzítéssel, de lehet driver hiba is (bug).

Idézet

Lehet, hogy mégis dobált, csak - rögtön - pótolta is ezeket?

A capture programok a frame dobásról mindig értesítenek. Az előző képkockával helyettesítés nem szünteti meg a képeldobást. Azért rakják be az előző kockát, hogy megmaradjon a pontos 25 frame másodpercenként.

Idézet

Lehet, hogy az iuVCR vagy a Pinnacle WDM driver korrektebb ebben a tekintetben mint a Fly2000TV/Philips WDM páros?

Nem használok TV programokat capture-re ezért erre nem tudok válaszolni.
Én speciel capture-re capture programot használok (AVI-IO) ill. editor programmal (Adobe Premiere, Canopus Edius) végzek rögzítéseket.  :D

#955 Felhasználó inaktív   multibit 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 25. 10:58

Idézet: wpepi - Dátum: 2005. okt. 25., kedd - 11:44

Abban az esetben ha nem a TV kártya hangrészét használod hanem külön hangkártyát akkor ha nem pontosan 44.100Hz ill. 48.000Hz a mintavételezési frekvencia azaz pld. 44105, 44110, 48006 stb. akkor áll fenn a csúszás. A pontatlan frekvencia oka sok minden lehet azaz lehet oka a hangkártya nem stabil órajele, lehet gond a PCI busz időzítéssel, de lehet driver hiba is (bug).

Mindig 48000 kHz a frekvencia, mégis csúszik. Ha beállítom, hogy master stream-ként a videót vegye figyelembe, akkor változik a mintavételi freki kis mértékben (ahogy Te is írtad), ezért inkább nem használom ezt a lehetőséget.

A capture programok a frame dobásról mindig értesítenek. Az előző képkockával helyettesítés nem szünteti meg a képeldobást. Azért rakják be az előző kockát, hogy megmaradjon a pontos 25 frame másodpercenként.

Nem hittem azt, hogy a helyettesítés megszünteti a képeldobást. Csak arra gondoltam, hogy - talán - sikeres helyettesítés esetén nem jelzi ki a frame drop tényét.

Nem használok TV programokat capture-re ezért erre nem tudok válaszolni.
Én speciel capture-re capture programot használok (AVI-IO) ill. editor programmal (Adobe Premiere, Canopus Edius) végzek rögzítéseket.  :D

Ha lenne rá lehetőségem, már vettem volna egy asztali DVD-recordert...  :mad:

#956 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 25. 11:16

Idézet: multibit - Dátum: 2005. okt. 25., kedd - 11:58

Mindig 48000 kHz a frekvencia, mégis csúszik. Ha beállítom, hogy master stream-ként a videót vegye figyelembe, akkor változik a mintavételi freki kis mértékben (ahogy Te is írtad), ezért inkább nem használom ezt a lehetőséget.

Nem hittem azt, hogy a helyettesítés megszünteti a képeldobást. Csak arra gondoltam, hogy - talán - sikeres helyettesítés esetén nem jelzi ki a frame drop tényét.

Ha lenne rá lehetőségem, már vettem volna egy asztali DVD-recordert...  :mad:

Csúszást okozhat még codec bug is (esetleg nézd meg a Morgan MJPEG codec-et). De a DirectX is lehet kiváltója a csúszásnak.

Egyébként 16bit PCM-be rögzíted a hangot?

Idézet

Ha lenne rá lehetőségem, már vettem volna egy asztali DVD-recordert...

Előbb utóbb mindenki lecseréli majd a PC-s TV kártyáját egy asztalira. A PC-s TV kártyás rögzítésnek lassan már csak az önkínzásban lesz jelentősége. Az árak folyamatosan zuhannak ráadásul felvételi minőségben egy TV kártya el sem éri azt amit egy asztali tud.

#957 Felhasználó inaktív   multibit 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 25. 12:01

Idézet: wpepi - Dátum: 2005. okt. 25., kedd - 12:16

Csúszást okozhat még codec bug is (esetleg nézd meg a Morgan MJPEG codec-et). De a DirectX is lehet kiváltója a csúszásnak.

Kösz a tippet! A Morgan-t még nem próbáltam. Korábban (még a PCTV-vel) jó tapasztalatokat szereztem a Pegasus MJPEG encoderrel.

Egyébként 16bit PCM-be rögzíted a hangot?

Igen.

Előbb utóbb mindenki lecseréli majd a PC-s TV kártyáját egy asztalira. A PC-s TV kártyás rögzítésnek lassan már csak az önkínzásban lesz jelentősége. Az árak folyamatosan zuhannak ráadásul felvételi minőségben egy TV kártya el sem éri azt amit egy asztali tud.

Távol áll tőlem a mazochizmus  :D
Azt tudom (látom), hogy sokkal jobb a képük mint a tuner kártyáknak, csak az az árzuhanás nekem még nem elégséges. A tunerkártyát nem azért vettem, mert azt hiszem, hogy partiban van egy asztali recorderrel! Jelenleg kb 50 ezerbe kerül egy olyan asztali kütyü, amit szívesen használnék és megbíznék benne. A Cinergy 400TV 13800 ft volt...

#958 Felhasználó inaktív   alfa2 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 10. 26. 09:14

Sziasztok!

Nemreg vasaroltam 400-as kartyat...amikor eloszor csinaltam csatorna scan-t, akkor a vege fele kilepett (sajat szoftvere). Masodszorra jo lett. Azota viszont egyre rosszabb a helyzet, ujabban kek hallal elszall. Ezt most a 3.72-es szoftver felrakasa utan van, XP alatt.
Mitol lehet ez? 1szer ha jol emlekszem a 7134.sys-el szallt el, vagy valami hasonloval.

Masik kerdes, hogy a terratec oldalon ez van a kartyahoz valo letolteseknel:

WDM Driver 2.3.0.9 / Software 3.72

A programot tudom installni, de a drivert nem!?
Igazabol nem is tudom hogy kellene, en driver update-el probalkoztam, de az XP azt mondta,
hogy nem talal hozza semmit, marmint a letoltott csomagban...:-(

A device manager most 1.0.5 (asszem) drivert ir ki!?? Amugy a gyari CD-rol telepitettem...

Elore is kossz a segitseget!

#959 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 26. 14:22

"Par" oldallal korabban be volt linkelve a 2.3.1.0-as Philips driver, plusz hozza a *mukodo* Cinergy600 profil.

Meg par oldallal korabban talalsz telepitesi utmutatot is hozza.

[szerk:]50 hozzaszolas/lap-pal nezve 3 oldallal elobb volt.

Szerkesztette: nyunyu 2005. 10. 26. 14:35 -kor

#960 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 26. 14:56

Most olvasom a levelesladamat, ugy tunik eleg nepszeru ez a kerdes :D

Kis olvasnivalo a Philips driverrel kapcsolatban.
Patch 3-4 hozzaszolassal lejjebb.

#961 Felhasználó inaktív   alfa2 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 10. 27. 09:28

Idézet: nyunyu - Dátum: 2005. okt. 26., szerda - 15:56

Most olvasom a levelesladamat, ugy tunik eleg nepszeru ez a kerdes :D

Kis olvasnivalo a Philips driverrel kapcsolatban.
Patch 3-4 hozzaszolassal lejjebb.

Nyunyu, köszönöm a segítséget!

Egyébként nem tudom mi lehet, már a falat vakarom...tegnap újrainstalltam az XP-t. (4-szer, de ez most mellékes...:-) )
Leszedtem a legújabb ATI drivert (9600 pro-m van). SP2. Leszedtem Terratec-től a legújabb szoftvert (3.72) + driver. Leszedtem nyunyu által megadott ref. drivert is.

Aztán kipróbáltam a gyár driver+szoftverrel. Csatorna keresés (de csak ha minden frekvenciát választottam) elszállt a progi.

XP újrahúz, ref. driver fel, iuVCR fel. Csatornakeresés elszáll.

Sebaj, néhány adó azért megvan. fddshow fel, MPEG4 capture...oké. Másodszor próba, fagyi.

XP újrahúz, gyári driver + szoftver fel. Csatornakeresés minden frekvencián OK!?
fddshow fel, gyári programmal capture. Frankó, csak épp 1 indítás, 1 capture, mert stop után ha
újra felvételt nyomok, akkor egyszerűen kilép a program. Ja, ha nem választok tömörítést, akkor frankón megy!?

iuVCR fel. Indít...HIBA. El sem indul...:-(

Itt tartok most. :-(

Ja, a ref. drriverrel megcsinaltam a patchelest is, amit nyunyu ajánlott.

Annyit javult a helyzet, hogy kék halál egyelőre nem volt.

Mi lehet a gond? Lehet hogy hardveres probléma? Vigyem vissza a kártyát? De mit mondjak?

Ja, iuVCR access violation-al is leállt, olyankor nem lehet kilépni belőle..

Bocs ha hosszú voltam, de jó lenne ha működne ez a...kártya.

#962 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 27. 21:20

Jut eszembe, valakinek a forumon mar volt ilyen gondja, hogy gyarilag hibas kartyat kapott.
Cseredarab elsore ment neki hibatlanul.

Vidd vissza, hogy nem jo.

#963 Felhasználó inaktív   Norbi1983 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 11. 02. 16:58

Sziasztok!
Segitséget szeretnék kérni.
Vettem egy Terratec Cinergy 1200 DVB-S Satelites kártyát.
Nem tudok befogni vele semmilyen adót.
Mi lehet a probléma???
Driver???
Lehet a kártyával kódólt adokat nézni, valami codec,plugin segítségével????
Én szeretném nézni a Cooltv-t,Sport1-2-őt.
A parabola kábele közvetlenül megy a kártyába,nincs beltéri egység,nem is akarok.
A parabola a UCP műhold-ra van löve,mert régebben az volt.
Szoftveresen szeretném megoldani a dolgot.
köszi

#964 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 02. 17:30

Laikus kerdes: muhold is DVB-S szabvany szerint sugaroz :think:

#965 Felhasználó inaktív   multibit 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 03. 13:13

Megoldódott a felvételi problémám (Cinergy 400 + Fly2000TV).
Hálás köszönet wpepi! :respect:
Említetted, hogy a DirectX is okozhat csúszást. Leszedtem az FFDshow-t és feltettem a HuffYUV 2.1.1, valamint a PicVideo MJPEG 3 encodereket. A PicVideo encodernek DS és VfW modulja is van, először a DS-t próbáltam. Eredmény: csúszás. A VfW változat viszont kitűnően működik! Szintén hibátlan a HuffYUV működése (ez csak VfW-módban üzemel). A deszkára integrált hangkártyával veszem a hangot, a legkisebb hangelcsúszás nélkül. Nincs beállítva master-stream, a kép jellemzői: 25.000 fps, 40000 us, a hang pontosan  48000 Hz mintavételezésű.

#966 Felhasználó inaktív   alfa2 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 11. 07. 09:58

Sziasztok!

Lehet hogy nem ide kellene írnom, de zöldfülü vagyok...
Szóval a kártya most már elég stabilan működik, jött a köv. gond.

VHS-ről felvett anyagot egyből "Xvid-be" kódolok, mert nem akarok vacakolni
az utólagos tömörítgetéssel, és TV-n nézve teljesen jó a minőség így is.

A gond csak az, hogy szeretnék összefűzni több így felvett filet. (Egyébként ezt TV felvételere is
szeretném...)

A gond az, hogy minden külön felvett rész egy picit más framerateet produkál, pl. 24.998, 25.002...

Emiatt pedig a VDUB nem fűzi össze a kép filet. :-(

Amit próbáltam, hogy külön-külön azonos framerate-re konvertálom a filekot, mondjuk 25-re. Ez oké is,
ha frame rate conversion-t használok, mert akkor nem csúszik el a hang.

Tehát végül van két fileom azonos (vagy látszólag azonos!!??) frame rate-el. Ezt a VDUB már frankón összefűzi...CSAKHOGY az összefűzés után már elcsúszik a hang! :-(

Kérdésem, hogy van-e valami megoldás erre a problémára?

Egyszerű lenne, ha már a felvételkor minden file azonos frame rate-el készülne, de nem tudom hogy ez
megoldható-e?

Előre is köszi a válaszokat. Ha rossz fúrumba írtam, akkor lécci irányítsatok át!

#967 Felhasználó inaktív   Erzsébeti 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 01. 29. 13:44

Hali!
Lenne egy problémám, biztos tudtok segíteni:)

Szal. Vettem egy ilyen TV kártyát kb 3 hete. Egy-két napon belül be is tettem, és gyorsan ki is próbáltam, hogy megy -e.
Akkor nem próbáltam a composit bemenetet, mert nem nagyon volt rá időm stb. Mára az is beérett, és megpróbáltam, hogy milyen is az, ha a videoról veszek fel valamit a pc-re. Na, ez nem sikerült:(
Amikor átkapcsolom a TV kábelről composit-ra akkor csak befeketedik az ablak, és semmi jelet nem vesz, vagyis nem látom:(
Próbáltam több féle progival ( CrisTV; Terratec TV; DScaler; IV WinDVDR), de mindegyikkel ugyanaz a probléma:(
Remélem ez valami beállítási dolog amit nem tettem meg, és nem halott ez a bemenet a kártyán.
Tudtok ebben segíteni?

Erzsébeti

#968 Felhasználó inaktív   Erzsébeti 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 01. 30. 17:07

Megoldottam.

#969 Felhasználó inaktív   dilan 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 03. 03. 21:47

Idézet: alfa2 - Dátum: 2005. nov. 7., hétfő - 9:58

Sziasztok!

Lehet hogy nem ide kellene írnom, de zöldfülü vagyok...
Szóval a kártya most már elég stabilan működik, jött a köv. gond.

VHS-ről felvett anyagot egyből "Xvid-be" kódolok, mert nem akarok vacakolni
az utólagos tömörítgetéssel, és TV-n nézve teljesen jó a minőség így is.

A gond csak az, hogy szeretnék összefűzni több így felvett filet. (Egyébként ezt TV felvételere is
szeretném...)

A gond az, hogy minden külön felvett rész egy picit más framerateet produkál, pl. 24.998, 25.002...

Emiatt pedig a VDUB nem fűzi össze a kép filet. :-(

Amit próbáltam, hogy külön-külön azonos framerate-re konvertálom a filekot, mondjuk 25-re. Ez oké is,
ha frame rate conversion-t használok, mert akkor nem csúszik el a hang.

Tehát végül van két fileom azonos (vagy látszólag azonos!!??) frame rate-el. Ezt a VDUB már frankón összefűzi...CSAKHOGY az összefűzés után már elcsúszik a hang! :-(

Kérdésem, hogy van-e valami megoldás erre a problémára?

Egyszerű lenne, ha már a felvételkor minden file azonos frame rate-el készülne, de nem tudom hogy ez
megoldható-e?

Előre is köszi a válaszokat. Ha rossz fúrumba írtam, akkor lécci irányítsatok át!

Szia!

Nemtom aktuális-e még, a következő a javaslatom:
a felvételt mpeg2-be csináld valamilyen dvcr programmal (pl. asus digital vcr).
azért fontos, mert ezt a kártya hardvere támogatja, így kevesebb a proci kihasználtsága (emiatt kezdi az avi eldobálni a képeket, ami a hang csúszásához vezet), ráadásul mpegben a 720×576os felbontást is el lehet érni, míg nekem aviban nem sikerült 384×288 fölé menni.
a virtualdub 1.5.10.1es verzióját használom vágásra - ez meg tudja nyitni az mpeg2t. a következő paramétereket javaslom:
mpeg2:
video: 10000kbps (1óra video kb. 4100 mega)
audio: 224kbps(ezt nem is engedte nekem átállítani)

avi:
video: xvid 1600kbps (1óra video kb. 700 mega)
audio: 64kbps mono (vagy sztereo)

a módszer hátrányi:
1. a tömrítéssel utólag is kell bajlódni
2. viszonlyag nagy méretű hddre van szükség

mindezek ellnére érdemes így csinálni, mert:
1. nem fog elveszni egyetlen kép sem
2. nem fog csúszkálni a hang
3. jobb lesz a felbontás
4. ott vágod el az anyagot ahol akarod (tehát nem csak keyframe-nál lehet)
5. a frame rate állandó 25.000 lesz, így bármit bármivel össze tudsz később illeszteni.

#970 Felhasználó inaktív   multibit 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 04. 07:25

Idézet: dilan - Dátum: 2006. márc. 3., péntek - 22:47

Szia!

Nemtom aktuális-e még, a következő a javaslatom:
a felvételt mpeg2-be csináld valamilyen dvcr programmal (pl. asus digital vcr).
azért fontos, mert ezt a kártya hardvere támogatja, így kevesebb a proci kihasználtsága (emiatt kezdi az avi eldobálni a képeket, ami a hang csúszásához vezet), ráadásul mpegben a 720×576os felbontást is el lehet érni, míg nekem aviban nem sikerült 384×288 fölé menni.
a virtualdub 1.5.10.1es verzióját használom vágásra - ez meg tudja nyitni az mpeg2t. a következő paramétereket javaslom:
mpeg2:
video: 10000kbps (1óra video kb. 4100 mega)
audio: 224kbps(ezt nem is engedte nekem átállítani)

avi:
video: xvid 1600kbps (1óra video kb. 700 mega)
audio: 64kbps mono (vagy sztereo)

a módszer hátrányi:
1. a tömrítéssel utólag is kell bajlódni
2. viszonlyag nagy méretű hddre van szükség

mindezek ellnére érdemes így csinálni, mert:
1. nem fog elveszni egyetlen kép sem
2. nem fog csúszkálni a hang
3. jobb lesz a felbontás
4. ott vágod el az anyagot ahol akarod (tehát nem csak keyframe-nál lehet)
5. a frame rate állandó 25.000 lesz, így bármit bármivel össze tudsz később illeszteni.

:omg:
Bocs, hogy csak így. Majd valaki biztosan kifejti bővebben...

Téma megosztása:

• (53 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.