HWSW Informatikai Kerekasztal: Terratec Cinergy 400 TV (WayJet MPEG Station 851TF) tulajok!!!! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (53 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Terratec Cinergy 400 TV (WayJet MPEG Station 851TF) tulajok!!!!

#931 Felhasználó inaktív   Lulu Bono 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 04. 18. 17:18

A csíkozás az akkor van ha kikapcsolom a deinterlacingot de ez nem hiba.Hanme hogy ha bekapcsolom 704x576 (DVD) YUY-ban akkor egy kicsit fehéresen villog a kép meg 640x480(VGA)-ban a többinél nem de azok képe xar.A legszebb a 704x576-ban lenne de ott igy villog kicsit a kép.

Egyszerűen bosszant hogy miért jobb egy (Pixelview)5600xt (Mert ennél nem csinált ilyet) egy (Leadtek)6600Gt-nél ? :confused:
Miért lett villogos???????MIIIÉÉRRTT????  :confused:  :confused:  :(  :mad:
Nemtudom.Belefáradtam.Már irtam a Pc guru meg a gamestar hardweresegítségbe de basz..ak válaszolni.
Gigabyte Ga-8IPE1000 (-L) ,Intel P4 2.4 GHz ,Leadtek Geforce 6600GT,Dual channel 1 GB Ram/400Mhz,Terratec Cinergy 400 TV,Maxtor 120 GB 7200 rpm Ultra-ATA,

#932 Felhasználó inaktív   szefi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 05. 08. 20:04

Hello mindenkinek!

Egy rövid kérdésem lenne:

Win alatt milyen progival lehet a Terratec 400-as tunert időzített felvételre bírni? :think:
(óra perctől, óra percig)
Előre elnézést kérek, ha a téma már ki van vesézve.(ekkor kérnék 1 linket)

Minden választ köszönök.

#933 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 05. 08. 20:28

iuVCR

De ahhoz, hogy jol mukodjon, le kell szedni a Terratec drivert, es felrakni a par oldallal korabban belinkelt Philips referenciadrivert+altalam keszitett javitast hozza.

Terratec driverrel nincs hangja.

Csatolt fájl:

Szerkesztette: nyunyu 2005. 05. 08. 20:30 -kor

#934 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 08. 20:35

...

Csatolt fájl:

#935 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 05. 23. 21:04

User error.

Replace user, and press ctrl+alt+del.

Mi masert irtam volna, hogy szedd le a zip-et, es azzal mar fel lehet JOL telepiteni a Philips drivert... :omg:

Magyar windows, magyar beallitasokkal: sok program azt hiszi, hogy nalunk meg mindig SECAM adas van, emiatt nem jo a kep/hang. (ezert allitottam Nemeto-ra a Philips drivert...)

Programok: par oldalt visszaolvasol, es legalabb 10 programot emlitettunk nev szerint (iuVCR, DScaler, Fly2000TV, ChrisTV, PowerVCR, WinDVR, VirtualVCR jut eszembe igy hirtelen)

Szerkesztette: nyunyu 2005. 05. 23. 21:22 -kor

#936 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 24. 14:39

[quote name='fcseh' date='2005. máj. 24., kedd - 12:52']Köszi! Már jól működik! Csak egy kicsit bepánikoltam.
Már csak egy gondom van. Ha didigzni akarok TV-ből vagy külső jelforrásból tömörített formátumban, lefagy a program (DScaler legutolsó stabil verzió) és utána a WinXP is!!!  :omg:  :reklamacio:

Miért, mit csináltam rosszul?
Rendesen fönt van a modósított driver és minden jól működik, egészen addig amig nem akarok digizni!
AutoGordian KnokOut tette föl az Xvid kodeket! Már használtam, stabil és jol működik a kodek.
DScaler hibája lenne?[/img]
DScaler nem digizesre valo.

Ez a funkcioja egyelore meg nem mukodik...

Hasznalj mas progit digizni.
[quote]H.X (H.231,stb.) kodekek pedig el sem indulnak.

Van valami ötleted?
Hogy tudok közvetlenül MPEG2-be digizni?[/QUOTE]
En meg mindig jol elvagyok az ffdshow kodekkel...

MPEG2: PowerVCR, WinDVR

#937 Felhasználó inaktív   NoPara 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 08. 30. 18:32

Sziasztok!
Sinergy 4-600-as karihoz van jól működő hbo decodoló program? Oprendszer:Xp.
Egyenlőre próbán van nálam 1 600-as, de valószínüleg én csak egy 400-asra fogok beruházni.

#938 Felhasználó inaktív   NoPara 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 05. 01:52

Kihalt a fórum, zene se szól....

iuVCR-rel kapcsolatban lenne itt egy kérdésem:
  4.9.4.360-as verziót telepítettem fel belőle, mert ehhez még volt ajándék :cool: is. Telepítés közben kérdezi milyen filtereket rakjon fel (mindet). De én a filter fül alatt nem találok semmit (telepítés után). Pedig kipróbálnám a deinterlacing-ot. Mit rontottam el?

Remélem benéz még errefelé egy gugu  :respect: .

Köszi előre is.

#939 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 05. 08:35

Passz, en a GYARI 341-est hasznalom, az rendesen telepul, es meg jo is hozza a neten talalt key file.
348-hoz mar nem.

#940 Felhasználó inaktív   NoPara 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 05. 09:54

A keyfile-al semmi gondom találtam ehhez is, csak a filterek....! De már szedem a régebbit. Ja ha már ittartunk, hova telepíti fel a filtereket?

Köszi

Szerkesztette: NoPara 2005. 09. 05. 09:58 -kor

#941 Felhasználó inaktív   multibit 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 05. 12:44

Idézet: NoPara - Dátum: 2005. szept. 5., hétfő - 2:52

Kihalt a fórum, zene se szól....

iuVCR-rel kapcsolatban lenne itt egy kérdésem:
  4.9.4.360-as verziót telepítettem fel belőle, mert ehhez még volt ajándék :cool: is. Telepítés közben kérdezi milyen filtereket rakjon fel (mindet). De én a filter fül alatt nem találok semmit (telepítés után). Pedig kipróbálnám a deinterlacing-ot. Mit rontottam el?

Remélem benéz még errefelé egy gugu  :respect: .

Köszi előre is.

Csak kikapcsolt preview mellett mutatja a filtereket.

#942 Felhasználó inaktív   Mincza2 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 05. 13:00

Idézet: multibit - Dátum: 2005. szept. 5., hétfő - 13:44

A Fly2000TV ( http://auzol.narod.ru/index_e.html ) tud felvételkor nagyon jó deinterlace-t és elfogadható zajszűrést is produkálni, viszonylag kevés prociteljesítményt feláldozva. Próbáltam BT878 chipes és PhilispSAA chipes tunerkártyával is. Egy-két éve próbáltam az IUVCR deinterlace szűrőt, nem való real-time capture módhoz, sőt a szerző VirtualDUB alá szánt változatának eredménye sem tetszett.

#943 Felhasználó inaktív   NoPara 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 06. 17:51

Idézet: multibit - Dátum: 2005. szept. 5., hétfő - 13:44

Igazad van köszi. Erre hogy nem jöttem rá?  :think:

#944 Felhasználó inaktív   PeC 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 07. 09:56

Komplett gép eladás miatt eladó sorba került a cinergy 400 tunerem.
Akit érdekel, megnézheti itt: https://forum.hwsw.hu/index.php?showtopic=97643
Az ár alkuképes! ;)
"Aki a munkahelyén nem nyal, az szopni fog!!!"

#945 Felhasználó inaktív   esyke 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 10. 19. 14:11

Sziasztok.

Nemrég vettem egy terratec cinergy 400-ast és szeretnék a tv-ból felvenni.
Minél jobb minőségben ha lehet (amennyit a kártya enged)
Az a problémám hogy amikor elkezd felvenni megjelenik a felvétel de az mákosabb mint az eredeti csatorna ahonnan felvenni akarok
Mitől?
Mit állitsak be ?
Előre is köszi a segítséget
:think:

#946 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 19. 20:44

Nem a kartyan mulik :D

Ha eleg eros a geped (3GHz kornyeke vagy ennek megfelelo Amd), akkor lehet real-time akar divx-be is tomoriteni kivalo minoseggel, ha megfelelo programot hasznalsz (pl. ChrisTV, iuVCR))
Kevesbe eros gephez nyilvan kevesbe processzorigenyes codec kell, viszont azok zabaljak a helyet a vinyon.

Makosodas: nem apro csikok jelennek meg veletlenul :think: (vilagos kepen sok, soteten kevesebb)
Azt a foglalt PCI busz okozza, amit altalaban a vinyovezerlo+vinyo rabol el a tuner elol.

De az csak bizonyos vinyovezerlo+vinyo kombinacioknal jon elo, ugyanaz a vinyo mas vezerlovel nem feltetlenul okoz ilyen hibat.

#947 Felhasználó inaktív   fezo99 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 10. 22. 19:03

Sziasztok !  Segítség kéne !? Fly 2000 -t használom asus TV FM kártyával , és tényleg jó a kártya, és a progi is. Egyetlen gondom van, biztosan beállítási probléma, amint elindítom a felvételt, azonnal elmegy a kép, csak a a hang marad meg. Ha valakinek van erre egy jó ötlete, nagyon megköszönném. HIIIIIIII ;) javascript:emoticon(';)')
smilie

#948 Felhasználó inaktív   multibit 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 25. 08:14

Idézet: fezo99 - Dátum: 2005. okt. 22., szombat - 20:03

Sziasztok !  Segítség kéne !? Fly 2000 -t használom asus TV FM kártyával , és tényleg jó a kártya, és a progi is. Egyetlen gondom van, biztosan beállítási probléma, amint elindítom a felvételt, azonnal elmegy a kép, csak a a hang marad meg. Ha valakinek van erre egy jó ötlete, nagyon megköszönném. HIIIIIIII ;) javascript:emoticon(';)')
smilie

A Record-ablakban a General fülön be tudod állítani, hogy legyen kép (preview) felvétel közben is. Bal oldalon a legfelső "pötty" - ha jól emlékszem (most melóban vagyok, nincs előttem a progi).

#949 Felhasználó inaktív   multibit 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 25. 08:35

Segítséget kérek tapasztalt Cinergy-tulajdonosoktól és Fly2000TV-felhasználóktól.
Nem rég cseréltem le Pinnacle PCTV kártyámat Cinergy 400-ra. A képminőség javulás örvendetes számomra, de akadnak problémáim a felvétellel. Korábban - a PCTV idején - iuVCR-t használtam. Miután beépítettem a konfigba egy külön vinyót capture céljára, nem voltak frame-drop és hangelcsúszás gondjaim, bármilyen hosszan is rögzítettem a műsort. A hang rögzítését a deszka (Intel D865PERL) integrált hangrendszere végezte.
Most viszont a Cinergy-vel kínlódok. A hang-kép szinkron csak akkor jó, ha a tuner beépített hangfeldolgozó áramkörét használom hangrögzítésre. Ez viszont - mint tudjuk - csak 32 kHz-es mintavételezéssel dolgozik. Ha a hangkártyára bízom a hangrögzítést, egy óra alatt akár több másodpercet is csúszik a hang. A furcsa az, hogy legtöbbször siet a hang a képhez képest. Sajnos van egy másik gond is, mégpedig a WDM driver frame-dropja. A program három sorban közli az eldobott képkockák számát: "in WDM driver", "in AVI file" és "Total". Mindig csak a "WDM driver" sorban jelentkezik eldobott képkocka. Ez viszont azzal jár, hogy az eldobott frame-ek számától függően a tuner saját hangáramkörét használva is csúszik a hang (késik).
Az általam eddig próbált encoderek: HuffYUV 2.1.1 (ha jól emlékszem), FFDshow (HuffYUY, Lossless JPG, MJPEG).
Mit rontok el?

Szerk:
a Nyunyu által belinkelt Philips referencia drivert használom
konfigom: P4 2.66 GHz, 1.5 GB DDR, D865PERL, Samsung 160 GB ATA (capture vinyó)

Szerkesztette: multibit 2005. 10. 25. 08:42 -kor

#950 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 25. 08:44

Nekem is szokott dobalni, de nalam attol, hogy a Seagate PATA vinyora idonkent rajon a kiirthatatlan offline-scan, es fel masodpercre megakasztja a gepet.

Erre nalam az a megoldas, hogy iuVCR-ben be van kapcsolva a system timer for audio es video, illetve utolag Nandub-bal 25fps-re allitom a frame-rate-jat a felvett avinak.
Ezutan konstans elcsuszas szokott lenni, az meg konnyen orvosolhato.

Hosszabb tavon persze repul a Seagate, mert elegem van belole.

Téma megosztása:

• (53 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.