HWSW Informatikai Kerekasztal: Terratec Cinergy 400 TV (WayJet MPEG Station 851TF) tulajok!!!! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (53 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Terratec Cinergy 400 TV (WayJet MPEG Station 851TF) tulajok!!!!

#681 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 04. 07. 08:56

Kerdesem lenne:

Par napja szivok a felvetellel, de nem jovok ra, miert.
Pelda:
Kép

Ilyesmi vonalak szurodnak be veletlenszeruen a felvetelbe harom napja, fuggetlenul attol, fut-e a hatterben mas taszk, illetve probaltam mar a jol belott Win-emet Ghost image-bol visszaallitani, de semmi hatasa, ugyanugy csikoz.
Erdekesseg, hogy amikor nezem a TV-t, akkor nem latok semmi hibat, a vonalak csak felvetelkor jelentkeznek.

Eleg gaz, mert igy hiaba capture-olom a kedvenc sorozataimat :(

Otletek?

Arra mar gondoltam, hogy tulmelegszik a tuner (mint ahogyan a PCTV Pro szeretett fagyni emiatt), de alig langyos a tuner.

#682 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 07. 09:42

PCI ütközés?

#683 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 07. 10:01

Vazze, ilyen nincs. :banghead: :banghead: :reklamacio:

Kivettem az egyik ramot a gepbol, hatha az a rossz. Semmi valtozas.
Kivettem a masikat, detto.

Vegso elkeseredesemben beallitottam, hogy arra a vinyora capture-oljon, amire regen. Ott jo!!! :omg:

Csak ugye ott allando helygondjaim voltak, gondoltam egyszerubb a vadiuj, ures vinyora felvenni az adast, aztan 3 napja ennyit allitottam at az iuVCR-en...

Samsung elmegy a sunyiba, viszem vissza mindkettot a francba, ugyis elegem van az egyik csapagyazasabol... :mad:

Szerkesztette: nyunyu 2004. 04. 07. 10:12 -kor

#684 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 07. 14:50

Idézet: nyunyu - Dátum: 2004. április 7, szerda - 11:05

Vegso elkeseredesemben beallitottam, hogy arra a vinyora capture-oljon, amire regen. Ott jo!!! :omg:

Rosszul is rögzít, vagy csak visszajátszáskor rossz?

#685 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 07. 14:57

Idézet: Satriani - Dátum: 2004. április 7, szerda - 15:54

Rosszul is rögzít, vagy csak visszajátszáskor rossz?

Rosszul rogzit.

Ilyen kephibat eddig csak akkor lattam, amikor valami mas taszk tartos 100% processzorterhelest okozott, es a Philips-drivernek nem maradt eleg processzorido zajszuresre, ekkor csikoz igy TV-nezeskor.

De mint irtam, ugy is probaltam felvenni, hogy minden mas taszk le volt allitva... (TaskManager szerint 70%-on volt a proci vegig)

Sebaj, tegnap esti Scrapheap dontot rosszul vettem fel, ma reggeli ismetlest is, deli ismetleskor a jo vinyora mentesnel meg kifagyott a gep :mad: :banghead:
Hogy legkozelebb mikor adjak megint ezt a reszt? Az jo kerdes, par honapon belul tuti nem...
Meg tudnek orulni vmi hetvegi Enterprise ismetlesnek is...

Szerkesztette: nyunyu 2004. 04. 07. 14:59 -kor

#686 Felhasználó inaktív   des 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 07. 19:41

Idézet: nyunyu - Dátum: 2004. április 7, szerda - 14:02

Sebaj, tegnap esti Scrapheap dontot rosszul vettem fel, ma reggeli ismetlest is, deli ismetleskor a jo vinyora mentesnel meg kifagyott a gep :mad: :banghead:
Hogy legkozelebb mikor adjak megint ezt a reszt? Az jo kerdes, par honapon belul tuti nem...
Meg tudnek orulni vmi hetvegi Enterprise ismetlesnek is...

SCRAPHEAP RULEZ! ;D

amugy szoktak ismetelni pl a regebbi reszeket is szal egyszer biztos lesz ez a legujabb is..:D
ugyan nekem nem terratec-em van de azt a kepen lathato zold "zajt" egyszer enis lattam a pctv pro-mon aszthiszem azert mert minden maxon volt es mar nembirta a proci, meg ugy eleve az egesz gepemnek mar sok volt..;D
A gépemről küldve billentyűzettel | Egy bringás blogja: http://deviantrider.co.nf

#687 Felhasználó inaktív   n.drews 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 07. 19:45

Üdv!

Egy mai felfedezés a kártyával (cinergy.400): az axelero kábelen bejövő FM rádióadásokat is be bírja fogni, igaz egyelőre csak mono-ban tudtam begépészkedni, de jön, és hallgatható...dscalerrel:)
Ez kész...lehet hogy a 400-as tunerje bír rádióként is üzemelni?!

Üdv!
A processzorok füsttel működnek. Ha kijön belőlük a füst, nem működnek  tovább.

#688 Felhasználó inaktív   des 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 07. 19:53

...nemreg elgondolkodtam, hogy enis lecserelem a pctv pro-mat cinergy-re de elotte azert meg informalodom egy picit.

jo tudom, olvassam vegig a topikot, megis teszem hamarosan de azert egy artatlan kerdes:
tobb a baj ezzel a kartyaval mint a pinnacle pro-javal??? (hang,kep,software,hardware,driver updates,stb...)

elore is tenkes! (egy kezdodo "pctv-pro-elmebajos tulaj!") :reklamacio:
:D  :D  :D  :cool:  :p
A gépemről küldve billentyűzettel | Egy bringás blogja: http://deviantrider.co.nf

#689 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 08. 00:50

Idézet: n.drews - Dátum: 2004. április 7, szerda - 20:50

Egy mai felfedezés a kártyával (cinergy.400): az axelero kábelen bejövő FM rádióadásokat is be bírja fogni, igaz egyelőre csak mono-ban tudtam begépészkedni, de jön, és hallgatható...dscalerrel:)
Ez kész...lehet hogy a 400-as tunerje bír rádióként is üzemelni?!

Elso ranezesre a Cinergy600 meg a 400 csak a tunerbe kotott radioantenna aljzatban ter el egymastol. (helye megvan a 400 tuneren is)

Viszont a 600-as a Terratec szoftver radio reszevel tudja venni a kabelTV koaxan jovo radiokat is, akkor is, ha nincs semmi se bekotve a radio csatlakozoba, kabel a TV aljzatba van dugva.

Szoval valszeg a 400-as is tudja ezt hardveresen, csak a driver nem engedelyezi ezt a funkciot.

DScalerben hol sikerult elocsalogatni ezt a funkciot? En a 4.1.8-asban nem talalom. De lehet, hogy a Philips-driver miatt nem.

#690 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 04. 08. 08:43

Ez a fórummotor egyre lolabb, innen is eltűnt egy hozzászólásom  :reklamacio: Tegnap én is megkérdeztem, hogy hogyan sikerült fognia a rádió adásokat.

#691 Felhasználó inaktív   n.drews 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 08. 13:19

Idézet: nyunyu - Dátum: 2004. április 8, csütörtök - 1:55

DScalerben hol sikerult elocsalogatni ezt a funkciot? En a 4.1.8-asban nem talalom. De lehet, hogy a Philips-driver miatt nem.

Véletlenül: felfedeztem, hogy a csatorna beállításnál 100Mhz körüli értékeket is beírhatok, és ott kép nincs, de hang van. Aztán előkaptam az matávkábel frekikiosztását, és szépen beazonosítottam a csatornákat. A következő próba az lesz, hogy megnézem, egy árva dróttal a sima FM rádiókat tudja-e fogni. A gond, hogy a hangnormával kell szórakozni kicsit, és még úgy is csak monoba jön be.
Felraktam egy rádióprogramot is, de sajna hiába kezeli a terratecet, nem vált csatornákat, sehogyse müxik. (Axife FM Player deluxe)

De továbbra sem adom fel. Valahogy meg kellene hekkelni a terratec softot, hogy felmenjen a rádió-rész is. Vajon telepítés nélkül futna? Pl. ha valaki feltenné vhova a 600-as fullos progiját betömörítve (a felinstallált változatot...)

Üdv!

#692 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 08. 14:34

Idézet: n.drews - Dátum: 2004. április 8, csütörtök - 14:24

Véletlenül: felfedeztem, hogy a csatorna beállításnál 100Mhz körüli értékeket is beírhatok, és ott kép nincs, de hang van. . A gond, hogy a hangnormával kell szórakozni kicsit, és még úgy is csak monoba jön be.

Én akárhogy szórakozom a hangnormával, nem értem el semmit, egymáson több adást hallok átfedésben vagy semmit, csak sistergést. És teljesen tisztán semmi sem jött be, amikor egymáson szólt kettő, akkor is nagyon erős zaj volt alatta.

#693 Felhasználó inaktív   n.drews 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 08. 14:54

Idézet: Mumia - Dátum: 2004. április 8, csütörtök - 15:39

Én akárhogy szórakozom a hangnormával, nem értem el semmit, egymáson több adást hallok átfedésben vagy semmit, csak sistergést. És teljesen tisztán semmi sem jött be, amikor egymáson szólt kettő, akkor is nagyon erős zaj volt alatta.

A következőt állítsd be: Audio Standard /Custom Settings: Major Carrier 10.7, FM emph: 50us, mode: FM, Minor Carrier 10.7, emph 50us, Mode NICAM. Ennyi. Sajna egyelőre mono.

#694 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 08. 15:46

Idézet: n.drews - Dátum: 2004. április 8, csütörtök - 15:59

A következőt állítsd be: Audio Standard /Custom Settings: Major Carrier 10.7, FM emph: 50us, mode: FM, Minor Carrier 10.7, emph 50us, Mode NICAM. Ennyi. Sajna egyelőre mono.

Ilyen beállítással spec semmi sem szól, nálam 5.5-ön emph OFF mellett jön be valami, ott tiszta, de több adót hallok átfedésben. Pedig ez is matávkábel.

#695 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 08. 20:55

Idézet: Mumia - Dátum: 2004. április 8, csütörtök - 16:51

Ilyen beállítással spec semmi sem szól, nálam 5.5-ön emph OFF mellett jön be valami, ott tiszta, de több adót hallok átfedésben. Pedig ez is matávkábel.

Vonj le a frekvenciaallito panelen 2.8Mhz-t az ado frekvenciajabol, es a csatorna formatumat allitsd FM Radio-ra.
Ha meg mindig sistereg, akkor kezzel allitsd at a frekit, mig jo nem lesz. (ne hasznald a <> gombokat, mert az 0.625MHz-t von le/ad hozza, ennel joval finomabb beallitas kell a radionak, kb. 0.01MHz-s leptek)

Szeretjuk az UPC-t, Bartok radional 4.8-at kell levonni.
Ugy tunik vmiert minden csatorna duplan jelenik meg a kabelen, egymastol 2MHz tavolsagra.

Szerkesztette: nyunyu 2004. 04. 08. 21:47 -kor

#696 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 09. 11:38

Idézet: nyunyu - Dátum: 2004. április 8, csütörtök - 22:00

Ugy tunik vmiert minden csatorna duplan jelenik meg a kabelen, egymastol 2MHz tavolsagra.

Nem lehet, hogy 2mhz-el odébb a másik stereo csatorna jön?

#697 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 13. 21:27

Idézet: nyunyu - Dátum: 2004. április 7, szerda - 10:01

Kerdesem lenne:

Par napja szivok a felvetellel, de nem jovok ra, miert.
Pelda:

Hehe, most próbáltam, nálam is ugyanezt produkálja, ha Samsung vinyóra captureölök.

De nem lehet, hogy csak az Iuvcr okozza? Holnap kipróbálom gyári szoftverrel is.

#698 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 13. 22:14

Idézet: mumia

Hehe, most próbáltam, nálam is ugyanezt produkálja, ha Samsung vinyóra captureölök.

SATA/PATA?

Nekem SATA SP1614C a ludas.

Idézet: mumia

De nem lehet, hogy csak az Iuvcr okozza? Holnap kipróbálom gyári szoftverrel is.

Nem hinnem.
Ilyen csikokat a DScaler is csinal, ha a processzorterheles 100%-on van, tehat a TV tuner hibazik.
Pl. videotomorites mellett nem igazan lehet emiatt TV-t nezni.

Amit nem ertek: nalam capture mellett semilyen program nem futott, iuVCR konstans 70%-nek jelezte ki a procihasznalatot, tehat nem kene hibaznia a tunernek. (masik vinyoval nem is hibazik)
Talan a Samsung neha teljesen megakasztja a procit egy pillanatra?

Erosen filozom a Samsung-ok visszavitelen, mert egyreszt idegesit a csapagyazasuk (hangos, mint allat, mint egy 3 honapos golyoscsapagyas Maxtor), masreszt videocapture-re total hasznalhatatlan a kiszamithatatlan prociterheles miatt.

Masnak, mas SATA-s vinyo+iuVCR-rel van tapasztalata?

#699 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 13. 23:27

SP0812C De még azért holnap megbizonyosodok dolgokról, milyen SATA vezérlőn van a tied? Nálam Sil3112 NF7-S 1.2

#700 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 14. 09:22

Idézet: Mumia - Dátum: 2004. április 14, szerda - 0:32

SP0812C De még azért holnap megbizonyosodok dolgokról, milyen SATA vezérlőn van a tied? Nálam Sil3112 NF7-S 1.2

Sil3112 detto, NF7-S 2.0.

Probalkoztam uj firmware+uj driverrel is, de ugy is csikoz.

Téma megosztása:

• (53 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.