HWSW Informatikai Kerekasztal: Terratec Cinergy 400 TV (WayJet MPEG Station 851TF) tulajok!!!! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (53 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Terratec Cinergy 400 TV (WayJet MPEG Station 851TF) tulajok!!!!

#521 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2003. 10. 08. 12:18

Melyik Windvr-t használod? Nálam a 3.0 megy Cinergy 600-al, semmi bajom vele.
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#522 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 08. 15:01

Én a saját programját használom. WinDVR mér nem tudom hányas volt akkor amikor én próbáltam. Asszem 2.xx

#523 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 08. 15:25

idézet:
Ezt írta Mumia:
Én a saját programját használom. WinDVR mér nem tudom hányas volt akkor amikor én próbáltam. Asszem 2.xx[/quote]

A sajátjával nálam következetesen lefagy :( A WinDVR 2.0-t mellékelték, de azzal nem volt hang, mert nem engedte kiválasztani a line-in csatlakozót, ahová a hangkártyacsatlakozást dugtam, kizárólag az Audigy drive csatlakozóit kínálta. :mad: Az meg nem nyerő, hogy állandóan egy hosszabb kábellel kössem össze a front panel line-in2 csatlakozóval. A WinDVR 3.0 már minden csatlakozót mutatott, ezzel korrekt.
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#524 Felhasználó inaktív   gza 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2003. 10. 09. 14:39

WinDVR 2-est használok, a 3-mas nálam igen-igen lassú. A gyári progit azért nem használom, mert a screen capture nagyon lassú benne, nemúgy mint a WinDVR-ben, ahol nagyon gyors! Semmivel nem is lenne bajom, ha az mtv, m2, duna tv-nek lenne hangja, de nincs! Sem a saját progijával, sem a WinDVR-rel, holott a többi csatornának van hangja! Az egyik ismerősöm azt mondta, hogy a hangnormát kell átállítani 5,5kHz-ről 6-ra (ennyi a különbséggel jön a kép, meg a hang), vagy fordítva (én egyébként ehhez nem értek), és úgy jó lesz! Persze ilyet nem találtam sehol, úgyhogy maradt ezeknél a sistergés! Megjegyzem, előtte volt egy ősrégi, kb. 4 éves tunerem és annál jó volt a hang! Akkor most alapból a kártya nem tudná, vagy csak a szofter a szar? Ja, és az egyik haveromnak Pinnacle PCTV Pro-ja van és neki sincs ezeknél a csatornáknál hangja! Gondolom, hogy a helyi kábeltévések nem lehetnek ludasak ebben (vagy igen?), hiszen az előző kártyámmal jó volt!

#525 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 10. 06:28

idézet:
Ezt írta gza:
WinDVR 2-est használok, a 3-mas nálam igen-igen lassú. A gyári progit azért nem használom, mert a screen capture nagyon lassú benne, [/quote]

Miaz hogy lassú, ezt nem vágom :D

Talán megfelelő codecet kellene használni :p

#526 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 10. 06:51

idézet:
Ezt írta gza:
WinDVR 2-est használok, a 3-mas nálam igen-igen lassú. A gyári progit azért nem használom, mert a screen capture nagyon lassú benne, nemúgy mint a WinDVR-ben, ahol nagyon gyors! Semmivel nem is lenne bajom, ha az mtv, m2, duna tv-nek lenne hangja, de nincs! Sem a saját progijával, sem a WinDVR-rel, holott a többi csatornának van hangja! Az egyik ismerősöm azt mondta, hogy a hangnormát kell átállítani 5,5kHz-ről 6-ra (ennyi a különbséggel jön a kép, meg a hang), vagy fordítva (én egyébként ehhez nem értek), és úgy jó lesz! Persze ilyet nem találtam sehol, úgyhogy maradt ezeknél a sistergés! Megjegyzem, előtte volt egy ősrégi, kb. 4 éves tunerem és annál jó volt a hang! Akkor most alapból a kártya nem tudná, vagy csak a szofter a szar? Ja, és az egyik haveromnak Pinnacle PCTV Pro-ja van és neki sincs ezeknél a csatornáknál hangja! Gondolom, hogy a helyi kábeltévések nem lehetnek ludasak ebben (vagy igen?), hiszen az előző kártyámmal jó volt![/quote]

Bárhogy erőlködtem, nem sikerült előállítani az elnémulást. Új drivert próbáltál?

#527 Felhasználó inaktív   zetecR 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 12. 13:57

A 400-asnak és a 600-asnak ugyan az a tunerje?
Vagyis csak az RDS-es rádióban különböznek?

#528 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 14. 08:57

idézet:
Ezt írta zetecR:
A 400-asnak és a 600-asnak ugyan az a tunerje?
Vagyis csak az RDS-es rádióban különböznek?
[/quote]

Igen.

#529 Felhasználó inaktív   img001 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 11. 16:18

Sziasztok!
Klubtag vagyok kb. egy hete. :D
Még csak probálgatom,mert nem mindig van időm.
Azt mondja meg valaki biztosan:ez a sztereo nicam,vagy A2??
Sehol sem találtam hivatkozást erre vonatkozólag.

Mumia,te ismered ezt elég jól,hátha ezt is tudod.
Nehéz dolog a diavetítőmbe 5.1-es filmeket szerezni.

#530 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 11. 16:30

idézet:
all European TV stereo formats[/quote]

Ez alapján arra tippelek mind2-t tudja, de konkrétumot nem láttam sehol.

#531 Felhasználó inaktív   img001 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 11. 17:31

Köszi,gyors voltál.
Ezt hol találtad?

#532 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 11. 23:26

Ezt a rajta lévő philips philips dekóderről írja a philips, sőt most még ezt találtam:

"Detection and decoding of TV Stereo formats: NICAM and A2/Dual-FM"

#533 Felhasználó inaktív   img001 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 12. 09:05

:) Nagyon jó.
Köszöntem szépen.

#534 Felhasználó inaktív   duke 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 13. 03:39

T400-al probalok felveni divx-be,de valamiert hulyen mukodik a Divx.Akarmilyen bitratet allitok be mondjuk 2000 kbitet egymentes tomoriteshez,ettol fuggetlenul mindig 12000-16000 kbiten tomorit.Probaltam 4.0,5.04,5.1 divx-et de mindegyik ezt csinalta,mind a sajat,mind kulso capture programokkal is.Xvid,mjpeg,mpeg2 -es tomoritesek mukodnek gond nelkul csak ez nem.
Mi lehet gond,nem ertem valami talan felul irja a divx beallitasait ?

#535 Felhasználó inaktív   zako 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 13. 08:12

idézet:
Ezt írta zako:
Üdv mindenkinek!

Lenne egy gyors kérdésem a Terratec Cinergy tulajokhoz: kinek megy problémamentesen a teletext? Nekem ugyanis nem igazán akar... Dscaler-t használok, de a gyári szoftverrel is ugyanolyan rossz a txt.
[/quote]

Nos, csak érdekességképpen gondoltam megjegyzem, hogy magától megjavult a teletextem... Lehet, hogy a kábelszolgáltató bütykölt valamit, mert én nem állítgattam semmit. Mind a gyári szoftver, mind a DScaler szépen megy, bár ez utóbbi ebben is sokkal gyorsabb. Csak azt sajnálom, hogy nem tudja kitenni külön ablakba a teletextet... :)
ASUS P5N-E SLI * Intel Core2Duo E6600 @ 2.4 GHz * 4 x 1GB DDR2-800 Geil Ultra * NVidia GeForce GTS 450 1 GB * OCZ Agility3 SSD 120 GB * Samsung HD160JJ 160 GB 7200 RPM SATA-II * Pioneer DVR-110D * Terratec Cinergy 400 * Alcor DTV HS DVB-T vevő * Benq E2200HDA 22" FullHD * ThermalTake Soprano * Chieftec 450W * Genius SW-HF5.1 5000

#536 Felhasználó inaktív   wazzu 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 11. 18. 19:43

ÜDV!

Én konkrétan arra lennék kiváncsi,hogy mit tudok ezzel a terratec-el muvelni egy PIII 733-al?

Gondolok itt elsosorban az mjpeg codecre,max mire képes,hogy a felvétel jó legyen (ill. mennyire birja max ezzel)

Más,nem tudok választani,terratec,vagy pctv pro. Milyen különbségek vannak,melyiket érdemesebb?

THX.

#537 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 18. 20:14

Egy PIII733 simán elég mjpegnek, a 720x576-hoz. De ha mégsem akkor még mindig ott van a huffyuv, csak legyen elég üres helyed :D

#538 Felhasználó inaktív   wazzu 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 11. 18. 20:19

Huh kösz!
Szóval a legerőforrás kímélőbb a huffyuv?
Mi a véleményed konkrétan a morgan mjpeg-ről?
Ehhez a kártyához kell valami különleges driver ahhoz,hogy pl. az iuvcr,meg a windvr felismerje,vagy magától megy a dolog? Én láma vagyok hozzá mert még sosem volt tunerem,de valami rémlik vfw-ról meg a wdm dologról..
?
Holnap lenne a vásárlás help :)
Ja és még mindig nemtudom pctv pro,vagy terratec :-?

Kösz a gyors választ amugy!

idézet:
Ezt írta Mumia:
Egy PIII733 simán elég mjpegnek, a 720x576-hoz. De ha mégsem akkor még mindig ott van a huffyuv, csak legyen elég üres helyed :D[/quote]

#539 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 18. 20:27

Windvr-t adják hozzá, így elég érdekes lenne ha nem ismerné :)

Iuvcr wdm capture program a kártya is wdm-es elvileg fel kell ismernie, igaz én sosem próbáltam vele. Elégedett vagyok a hozzá adott szoftverrel.

A huffyuv az veszteségmentes tömörítő, az erőforrásigénye azért annyira nem kicsi, több mint emlékeztem rá.

Én mindenesetre Picvideo mjpeg-et preferálom, az max 25% prociterhelést jelent nálam 720x576-ban. A huffyuv ezzel szemben 30-at is eléri.

Régebben morgan-t használtam de az nem skálázható, hogy milyen minőségben rögzítsen. Vagyis csak vfw-ban volt állítható.

Ha max minőség kell akkor huffyuv, ha fontosabb a kisebb méret akkor picvideo-t ajánlom.

[ 2003. november 18.: Mumia szerkesztette a hozzászólást ]

#540 Felhasználó inaktív   wazzu 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 11. 18. 20:37

Tehát azt mondod, picvideo, és hogy skálázható a minősége.
Szóval adott a felbontás,ami esetünkben 720x576, és ezen belül még állítható a minőség.
Milyen minőséget érdemes beállítani? Mert gondolom nem csak a méretre kell figyelni. (Hely még csakcsak van,aztán ugyis áttömörítés szépen softwaresen,nyugodtan..)

Téma megosztása:

• (53 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.