Terratec Cinergy 400 TV (WayJet MPEG Station 851TF) tulajok!!!!
Elküldve: 2003. 10. 08. 12:18
Elküldve: 2003. 10. 08. 15:25
idézet:
Ezt írta Mumia:
Én a saját programját használom. WinDVR mér nem tudom hányas volt akkor amikor én próbáltam. Asszem 2.xx[/quote]
A sajátjával nálam következetesen lefagyA WinDVR 2.0-t mellékelték, de azzal nem volt hang, mert nem engedte kiválasztani a line-in csatlakozót, ahová a hangkártyacsatlakozást dugtam, kizárólag az Audigy drive csatlakozóit kínálta.
Az meg nem nyerő, hogy állandóan egy hosszabb kábellel kössem össze a front panel line-in2 csatlakozóval. A WinDVR 3.0 már minden csatlakozót mutatott, ezzel korrekt.
Elküldve: 2003. 10. 09. 14:39
Elküldve: 2003. 10. 10. 06:51
idézet:
Ezt írta gza:
WinDVR 2-est használok, a 3-mas nálam igen-igen lassú. A gyári progit azért nem használom, mert a screen capture nagyon lassú benne, nemúgy mint a WinDVR-ben, ahol nagyon gyors! Semmivel nem is lenne bajom, ha az mtv, m2, duna tv-nek lenne hangja, de nincs! Sem a saját progijával, sem a WinDVR-rel, holott a többi csatornának van hangja! Az egyik ismerősöm azt mondta, hogy a hangnormát kell átállítani 5,5kHz-ről 6-ra (ennyi a különbséggel jön a kép, meg a hang), vagy fordítva (én egyébként ehhez nem értek), és úgy jó lesz! Persze ilyet nem találtam sehol, úgyhogy maradt ezeknél a sistergés! Megjegyzem, előtte volt egy ősrégi, kb. 4 éves tunerem és annál jó volt a hang! Akkor most alapból a kártya nem tudná, vagy csak a szofter a szar? Ja, és az egyik haveromnak Pinnacle PCTV Pro-ja van és neki sincs ezeknél a csatornáknál hangja! Gondolom, hogy a helyi kábeltévések nem lehetnek ludasak ebben (vagy igen?), hiszen az előző kártyámmal jó volt![/quote]
Bárhogy erőlködtem, nem sikerült előállítani az elnémulást. Új drivert próbáltál?
Elküldve: 2003. 10. 12. 13:57
Vagyis csak az RDS-es rádióban különböznek?
Elküldve: 2003. 10. 14. 08:57
idézet:
Ezt írta zetecR:
A 400-asnak és a 600-asnak ugyan az a tunerje?
Vagyis csak az RDS-es rádióban különböznek?[/quote]
Igen.
Elküldve: 2003. 11. 11. 16:18
Klubtag vagyok kb. egy hete.

Még csak probálgatom,mert nem mindig van időm.
Azt mondja meg valaki biztosan:ez a sztereo nicam,vagy A2??
Sehol sem találtam hivatkozást erre vonatkozólag.
Mumia,te ismered ezt elég jól,hátha ezt is tudod.
Elküldve: 2003. 11. 11. 17:31
Ezt hol találtad?
Elküldve: 2003. 11. 12. 09:05

Köszöntem szépen.
Elküldve: 2003. 11. 13. 03:39
Mi lehet gond,nem ertem valami talan felul irja a divx beallitasait ?
Elküldve: 2003. 11. 13. 08:12
idézet:
Ezt írta zako:
Üdv mindenkinek!
Lenne egy gyors kérdésem a Terratec Cinergy tulajokhoz: kinek megy problémamentesen a teletext? Nekem ugyanis nem igazán akar... Dscaler-t használok, de a gyári szoftverrel is ugyanolyan rossz a txt.
[/quote]
Nos, csak érdekességképpen gondoltam megjegyzem, hogy magától megjavult a teletextem... Lehet, hogy a kábelszolgáltató bütykölt valamit, mert én nem állítgattam semmit. Mind a gyári szoftver, mind a DScaler szépen megy, bár ez utóbbi ebben is sokkal gyorsabb. Csak azt sajnálom, hogy nem tudja kitenni külön ablakba a teletextet...![]()
Elküldve: 2003. 11. 18. 19:43
Én konkrétan arra lennék kiváncsi,hogy mit tudok ezzel a terratec-el muvelni egy PIII 733-al?
Gondolok itt elsosorban az mjpeg codecre,max mire képes,hogy a felvétel jó legyen (ill. mennyire birja max ezzel)
Más,nem tudok választani,terratec,vagy pctv pro. Milyen különbségek vannak,melyiket érdemesebb?
THX.
Elküldve: 2003. 11. 18. 20:19
Szóval a legerőforrás kímélőbb a huffyuv?
Mi a véleményed konkrétan a morgan mjpeg-ről?
Ehhez a kártyához kell valami különleges driver ahhoz,hogy pl. az iuvcr,meg a windvr felismerje,vagy magától megy a dolog? Én láma vagyok hozzá mert még sosem volt tunerem,de valami rémlik vfw-ról meg a wdm dologról..
?
Holnap lenne a vásárlás help

Ja és még mindig nemtudom pctv pro,vagy terratec :-?
Kösz a gyors választ amugy!
idézet:
Ezt írta Mumia:
Egy PIII733 simán elég mjpegnek, a 720x576-hoz. De ha mégsem akkor még mindig ott van a huffyuv, csak legyen elég üres helyed[/quote]
Elküldve: 2003. 11. 18. 20:27

Iuvcr wdm capture program a kártya is wdm-es elvileg fel kell ismernie, igaz én sosem próbáltam vele. Elégedett vagyok a hozzá adott szoftverrel.
A huffyuv az veszteségmentes tömörítő, az erőforrásigénye azért annyira nem kicsi, több mint emlékeztem rá.
Én mindenesetre Picvideo mjpeg-et preferálom, az max 25% prociterhelést jelent nálam 720x576-ban. A huffyuv ezzel szemben 30-at is eléri.
Régebben morgan-t használtam de az nem skálázható, hogy milyen minőségben rögzítsen. Vagyis csak vfw-ban volt állítható.
Ha max minőség kell akkor huffyuv, ha fontosabb a kisebb méret akkor picvideo-t ajánlom.
[ 2003. november 18.: Mumia szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 11. 18. 20:37
Szóval adott a felbontás,ami esetünkben 720x576, és ezen belül még állítható a minőség.
Milyen minőséget érdemes beállítani? Mert gondolom nem csak a méretre kell figyelni. (Hely még csakcsak van,aztán ugyis áttömörítés szépen softwaresen,nyugodtan..)