HWSW Informatikai Kerekasztal: Terratec Cinergy 400 TV (WayJet MPEG Station 851TF) tulajok!!!! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (53 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Terratec Cinergy 400 TV (WayJet MPEG Station 851TF) tulajok!!!!

#601 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 01. 23. 12:08

idézet:
Ezt írta lameXpert:
Memóriaterületek sem ütköznek? Az a másolási gond valami ilyesmit takarhat.
Gondolom ACPI telepítés megvan.
[/quote]

ACPI megvan. A memóriaterületről őszintén szólva nem tudom, hogy micsoda, így fogalmam sincs, ütközik-e :)

#602 Felhasználó inaktív   zako 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 23. 21:25

idézet:
Ezt írta Satriani:

ACPI megvan. A memóriaterületről őszintén szólva nem tudom, hogy micsoda, így fogalmam sincs, ütközik-e :)
[/quote]

Szerintem a Live!-val ütközik. Próbáld ki, hogy leszeded a Live! driverét, restart, tuner install, Live! install. Talán a hangkártya rugalmasabb lesz az erőforrásokat illetően.
ASUS P5N-E SLI * Intel Core2Duo E6600 @ 2.4 GHz * 4 x 1GB DDR2-800 Geil Ultra * NVidia GeForce GTS 450 1 GB * OCZ Agility3 SSD 120 GB * Samsung HD160JJ 160 GB 7200 RPM SATA-II * Pioneer DVR-110D * Terratec Cinergy 400 * Alcor DTV HS DVB-T vevő * Benq E2200HDA 22" FullHD * ThermalTake Soprano * Chieftec 450W * Genius SW-HF5.1 5000

#603 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 23. 22:56

Szerintem egyszerűbb, 1 pci slottal odébb tenni, a kártyát, ha van rá lehetőséged.

#604 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 25. 17:04

Köszönöm a tanácsokat, többé-kevésbé mindkettő bejött :) Péntek du. óta nem voltam netközelben, de a problémát szerencsésen (valóban szerencsésen :)) megoldottam.

Amit Mumia írt, arra én is gondoltam, csak épp nem volt üres PCI slotom: a VGA mellettibe nem rakok semmit, 3-ban volt a Live, egy hálókártya meg a Cinergy, egyet meg elfoglaltak az USB HUB-ok (ill. azok közül az egyik). Ezért kivettem a Live-ot, és beraktam annak a helyére a Cinergy-t. Persze, hogy működött :cool: Ezután már csak az USB HUB-ot kellett átrakni a Cinergy "eredeti" helyére, a Live-ot pedig a HUB helyére. Pénteken még volt időm szórakozni vele egy-két órát, hibátlanul ketyegett.

A Pixel oldaláról letölthető szoftvert használtam először hozzá. Viszont a legújabb DScalert felpakolva feltűnt, hogy utóbbival nagyságrendekkel szebb a kép! Úgyhogy majd bekonfigurálom a távirányítót a DScalerhez, és azzal fogom használni. Sikerült úgy belőni, hogy nem nagyon megy a CPU használat 30% fölé, így hibátlannak tűnik.

Felvenni az iuVCR nagyon tetszene, kár, hogy az nem freeware... Így marad egyelőre a próbálkozás a saját szoftverrel. Abban az időzítés a kecsegtető :)

#605 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 27. 10:19

Nektek megy a távírányító a DScaler-rel? Nekem minden programhoz sikerült belőni, egyedül a DScaler nem akarja az igazságot. Elindítja a programot, majd nem csinál semmit, sőt utána a többi programot sem sikerül (újraindításig) kezelni vele. Ilyet semmelyik más programnál nem tapasztaltam.

#606 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 27. 14:56

idézet:
Ezt írta New Age:
Mint szinte mindig az iuVCR tökéletesen működik.[/quote]
Hmm, PCTV Pro-hoz bevalt ket kedvenc progim ezek szerint tokeletesen megy a Cinergy-vel. (masik a DScaler)

Kiraly, megyek is Cinergy 400-at venni :D

#607 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 27. 15:17

idézet:
Ezt írta nyunyu:
...(masik a DScaler)

Kiraly, megyek is Cinergy 400-at venni :D
[/quote]

Azért várd meg, mit írnak a többiek a DScaler vs. Cinergy távirányító gyíkra :D Remélem, csak nálam van a bibi.

#608 Felhasználó inaktív   tamas13 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 27. 17:24

idézet:
Ezt írta Satriani:

Azért várd meg, mit írnak a többiek a DScaler vs. Cinergy távirányító gyíkra :D Remélem, csak nálam van a bibi.
[/quote]

A PCTV távirányítóját megtartja. :)
Azzal tökéletesen megy a DScaler.

#609 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 27. 19:21

idézet:
Ezt írta Satriani:
Azért várd meg, mit írnak a többiek a DScaler vs. Cinergy távirányító gyíkra :D Remélem, csak nálam van a bibi.[/quote]
Nem igazan erdekel a taviranyito, PCTV Pro-et se hasznaltam, talan ha egyszer kiprobaltam a 2 ev alatt.

#610 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 27. 21:37

Engem is csak akkor érdekelne a távirányító, ha működne falon keresztül.

#611 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 28. 00:12

Kerdes: hogy a rakba lehet beloni az iuVCR-t Cinergy 400-on?

Vmiert ugy inicializalja a kartyat, hogy az SAA7134 opcioinal maximumon van a hue meg saturation csuszka, ennek megfeleloen teljesen torz szineket kapok.

Masik: hangot is csak neha sikerul elkapnia, kulonben hallgathatom a feherzajt a felvetelben.

#612 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 28. 07:48

Hulye kerdes: automatikus hangero, es kepszabalyozast valahogy ki lehet kapcsolni, vagy ezt fixen a hardver vegzi?

Zavar, hogy DScaler-ben csatornavaltaskor halk, majd folyamatosan hangosodik max hangerore a tuner, valamint a kep fenyereje is megno.

Ezt nemcsak a Terratec, hanem a 2.1.5.0-es Philips referenciadriverrel is csinalja...

PCTV Pro nem csinalt ilyet. sot ott en allithattam a hangerot DScalerben. (nem egy utolso szempont ejszaka)

Mas: ugy tunik, a nicam sztereo hangszabvanyt nem ismeri a Cinergy400. ugyanis a mtv, tv2, rtl klub-ot altalaban mono-nak ismeri fel, csak filmek eseten valt sztereo-ra. Tobbi adoval (m2, viasat3) nincs ilyen gond, azokat fixen sztereonak kezeli.

#613 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 28. 10:36

idézet:
Ezt írta nyunyu:
Kerdes: hogy a rakba lehet beloni az iuVCR-t Cinergy 400-on?

Vmiert ugy inicializalja a kartyat, hogy az SAA7134 opcioinal maximumon van a hue meg saturation csuszka, ennek megfeleloen teljesen torz szineket kapok.
[/quote]

Gondolom, v3.x iuVCR-ed van. Azzal nekem is egyesével kellett beállítani a csatornákat. Viszont a honlapról letölthető trial 4.8.x.x korrekt értékeket ad alapból - 30 napig...

#614 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 28. 10:49

idézet:
Ezt írta nyunyu:
Mas: ugy tunik, a nicam sztereo hangszabvanyt nem ismeri a Cinergy400.[/quote]

[url="http://"http://www.semiconductors.philips.com/acrobat/datasheets/SAA7134HL_2.pdf"]> datasheet <[/url] - ennek tanulsága szerint ismeri.

idézet:
1.3 TV sound decoder and audio I/O
· TV stereo decoding for NICAM and dual FM
· Audio sampling locked to video field rate, no drift of
audio stream against video stream
· On-chip stereo audio ADCs and DACs (2 ´ 16-bit)
· Sampling rate, e.g. 32, 44.1 and 48 kHz
· Integrated analog audio pass-through for analog audio
loop back cable to sound card. [/quote]

#615 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 28. 11:17

idézet:
Ezt írta nyunyu:
Mas: ugy tunik, a nicam sztereo hangszabvanyt nem ismeri a Cinergy400. ugyanis a mtv, tv2, rtl klub-ot altalaban mono-nak ismeri fel, csak filmek eseten valt sztereo-ra. Tobbi adoval (m2, viasat3) nincs ilyen gond, azokat fixen sztereonak kezeli.[/quote]

Nem lehet, hogy azért, mert csak a filmeket adják stereo-ban? :D

#616 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 28. 11:18

idézet:
Ezt írta nyunyu:
Hulye kerdes: automatikus hangero, es kepszabalyozast valahogy ki lehet kapcsolni, vagy ezt fixen a hardver vegzi?
[/quote]

Az meg mi a fene :eek: Ilyenről életemben nem hallottam. Nincs is hangerő szabályzás benne szerintem, csak a hangkártya bemenetének a hangerejét szabályozza.

#617 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 28. 11:42

idézet:
Ezt írta Satriani:
Gondolom, v3.x iuVCR-ed van. Azzal nekem is egyesével kellett beállítani a csatornákat. Viszont a honlapról letölthető trial 4.8.x.x korrekt értékeket ad alapból - 30 napig...[/quote]
4.4.0.260-at hasznalok, persze megfelelo orvossaggal.

#618 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 28. 11:45

idézet:
Ezt írta Mumia:
Nem lehet, hogy azért, mert csak a filmeket adják stereo-ban? :D[/quote]
Nem.

Pl. Hirado szignal is sztereoban megy az mtv-n, (legalabbis a PCTV Pro-val), ehhez kepest siman lemonozta a Cinergy.

m2-on persze rendesen szolt, mert ott A2 sztereot hasznalnak, nem nicam-et.

#619 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 28. 12:07

idézet:
Ezt írta nyunyu:
m2-on persze rendesen szolt, mert ott A2 sztereot hasznalnak, nem nicam-et.[/quote]

Próbáltál finomhangolni? Én a hangra kevésbé figyeltem oda, viszont a teletext egyes programoknál hibázott DScalerrel és a gyári szoftverrel is. A DScalerrel még nem próbálkoztam ezt kiküszöbölni, viszont a gyárinál minimális finomhangolással ki lehetett javítani a dolgot. Persze lehet, hogy a hangnak ehhez semmi köze.

#620 Felhasználó inaktív   Wolfish 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 01. 28. 12:16

Ezt én is tapasztaltam, igaz a finomhangolásos trükköt még nem csináltam. Nálunk axelero kábel van, a sztereó grundig tv-nk szerint majd minden ado sztereó (és hallatszik is), míg a terratecen csak néhány...de mintha a gyári szoft vitte volna a többit is sztereóban, csakhogy én Dscalert használok.

Téma megosztása:

• (53 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.