HWSW Informatikai Kerekasztal: Alacsony bemeneti zajszintű hangkártya kb. bruttó 25 ezerig... - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (6 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Alacsony bemeneti zajszintű hangkártya kb. bruttó 25 ezerig...

#101 Felhasználó inaktív   Degeczi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 01. 02. 17:22

Idézet: NEUROFiRE - Dátum: 2005. jan. 1., szombat - 16:09

pl. ~0.01Hz az elteres az egyes osszetevok kozott? maris 10kHz korul jarunk, ami boven hallhato, ezert irtam, hogy analog jelrol van szo

ami egy szokásos, 44 kHz-es mintavétel mellett nem is okoz gondot, bőven visszaállítható az eredeti jelalak
20 kHz fölötti felharmónikusok már nem, valóban - ezért is kell őket még a digitalizálás előtt kiszűrni

azt próbálom mondani, h míg egy stúdióban (ahol a mikrofonoktól kezdve az analóg lánc összes eleme alkalmas ilyen jel szolgáltatására) minden adott lehet a hatalmas frekvenciával mintavételezéshez, addig otthon ennek nem igazán van értelme: mi az a digitalizálandó forrás, ami ilyen minőségű jelet fog adni?

#102 Felhasználó inaktív   Layosh 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 02. 23:05

Idézet: Mumia - Dátum: 2004. márc. 17., szerda - 0:58

Bocs, hogy belepofátlankodok a témádba, de hasonló célre keresek én is hangkártyát, pontosabban nem én, hanem édesapám.

A jó minőségű digitalizálás a lényeg. Régi, pótolhatatlan magnetofon, és egyéb analog hanghordozókról kellene megörökíteni, minél jobb minőségben felvételeket. Sok pénz nincsen rá, ~10-15e de nagyon remélem, hogy még ezért az árért is lehet kapni olyan hangkártyát, aminek jó a vonalbemenete. Az alaplapi realtek AC97-nél, azért gondolom nagyságrendekkel jobbakat kapni ilyen áron :confused:

PS: Semmilyen 3d hóbelebanc térhangzás nem számít, bár elsősorban úgyis játék fog menni a gépen, ha a digitalizálás megvan, de csak stereo hangszóró van a géphez, ahhoz meg nem létkérdés. Azért ha 1 mód van rá, ne legyen problémás, azaz hibátlanul és bugmentesen lehessen játszani rajta.

Köszönöm.

Talán nézzél Terratek hangkarikat talán azok még beleférnek ebbe az árkategóriába.
De ha valami komolyabb dolgot akarsz művelni akkor AUDIGY2 PLATINUM a megoldás.

#103 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 02. 23:13

Idézet: Layosh - Dátum: 2005. jan. 2., vasárnap - 23:05

Jezusom...
Elolvastad a topicot?

Degeczi:
Elegge nem tudok mit mondani, de dolgozok rajta:) (probalok felebredni:)

Szerkesztette: NEUROFiRE 2005. 01. 02. 23:24 -kor

#104 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 02. 23:18

Amugy ez a 'Terratek' olyan mint pl. az 'Adios' vagy a 'Somy'? :>

#105 Felhasználó inaktív   BigWhite 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 10. 16:47

Úgy látom, ebben a topicban van néhány „hozzá értő” ember, így remélem magfelelő választ kapok a kérdésemre. :)

Eredetileg szerettem volna egy hangkártyát, amiben a legfontosabb elvárás az, hogy legyen benne optikai bemenet (S-PDIF TOS-LINK) hogy minőségileg tudjak Mini Discet begrabbelni, majd CD-re kiírni.

Nézegettem az árakat s azt, amiket ide írtatok, és azt gondoltam, erről le kell hogy tegyek egy ideig (a digitális ki/be menetű hangkártyák árai nézve) Azonban felvetődött egy alternatíva:

alaplapi megoldás pl. Pentium CEL procimhoz ABIT IS7E2 16.270 HUF, ami olcsóbb egy minőségi hangkártyánál. Van rajta digitális ki és BEMENET.

Ha financiálisan nézem a dolgot: hangkártya min. 14e HUF; alaplap, amint jó minőségű (???) digitális bemenet is van 16e HUF, akkor úgy látom, felesleges hangkártyát venni! Legalábbis ha csak egy TOS-LINK bementre vágyom...

Tud valaki valamilyen tapasztalatot a fenti alaplappal kapcsolatban? Milyen chip dolgozik benne? Mennyire minőségi az optikai bemenet?
Érték/ár arányban (!) összehasonlítható ez az alaplap egy hangkártyával? (Ha azt nézzük, hogy az alaplapnak még számos más funkciója és szerepe is van, míg ugye egy hangkártya „CSAK” hang bementtel és kimenettel „foglalkozik.”)

Mint írtam, a fő szempont a digitális bemenet. A több csatornás, házi mozis hangzások nem érdekelnek, így ez NEM szempont. (Ha van, jó, ha nem, akkor nem fog hiányozni)

#106 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 10. 20:02

Idézet: MadWhite - Dátum: 2005. jan. 10., hétfő - 16:47

alaplapi megoldás pl. Pentium CEL procimhoz ABIT IS7E2 16.270 HUF, ami olcsóbb egy minőségi hangkártyánál. Van rajta digitális ki és BEMENET.

Abit. Innentol sok jot ne varj tole.
A lapnal nincs kiemelve a hangchip tipusa, ugyhogy valszeg valami ac97 fos.

#107 Felhasználó inaktív   BigWhite 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 13. 06:33

Idézet: NEUROFiRE - Dátum: 2005. jan. 10., hétfő - 19:02

valszeg valami ac97 fos.

Ez sima digitális jelnél is ennyire fontos? (Mert hogy ott az anlóggal ellentétben nincs analóg zaj.)

Alacsonyabb árszegmensben, ha csak a fentebb leírtakra van szükségem (digital in/out) milyen hangkártyát ajánlanál 2005 elején?

Szerkesztette: MadWhite 2005. 01. 13. 06:34 -kor

#108 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 13. 09:13

Idézet: MadWhite - Dátum: 2005. jan. 13., csütörtök - 6:33

Ez sima digitális jelnél is ennyire fontos? (Mert hogy ott az anlóggal ellentétben nincs analóg zaj.)

De legalabb van jitter, meg ugy minden, amit digitalis atvitelnel hibakent fellephet;)

Idézet

Alacsonyabb árszegmensben, ha csak a fentebb leírtakra van szükségem (digital in/out) milyen hangkártyát ajánlanál 2005 elején?

Passz, valami hasznalt cucc. A Hercules Fortissimo II-nek mintha lett volna egy olyan valtozata, ami nekef megfelel, vagy esetleg vehetsz olyan kartyat, amin tenyleg CSAK digitalis ki/bemenet van, de az nem lesz tul olcso...

#109 Felhasználó inaktív   BigWhite 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 14. 20:09

Idézet: NEUROFiRE - Dátum: 2005. jan. 13., csütörtök - 8:13

De legalabb van jitter, meg ugy minden, amit digitalis atvitelnel hibakent fellephet;)

Egy másik  >>>TOPIC<<<ban pedig pont arról áradozott Emvy, hogy elég egy gagyi hangártya (alaplap?) amin van digitális in/out plusz egy MD Recorder (ami nekem van) és ez utóbbit használva (a beépített D/A A/D "high density linear converter") nagyon kis pénzért (alaplap) nagyon jó minőséget lehet elérni.

Akkor most kinek van igaza? Mi a valós tapasztalat?  :confused:

Mit értesz "jitter" alatt?

Idézet

Passz, valami hasznalt cucc. A Hercules Fortissimo II-nek mintha lett volna egy olyan valtozata, ami nekef megfelel, vagy esetleg vehetsz olyan kartyat, amin tenyleg CSAK digitalis ki/bemenet van, de az nem lesz tul olcso...

Ez nem valami bíztató...  :(

#110 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 16. 21:16

Ide is bepofátlankodok...
Jelenleg Audigy 2-t használok de előre szeretnék majd lépni. Jelenleg ami fontos: legalább 5.1-es kimenet tiszta szép hang esetleg optikai ki és bemenet. Főleg dvd-t nézek zenét hallgatok néha egy kis játék főleg cs.
Amiket kinéztem több totyik olvasgatás és nézelődés után:
Terratec aureon Sky/space
Audiotrak Prodigy (ez szimpatikusabb mivel előzőt is moddolnám erre de ez nem fellelhető egy árlistán sem. Miskolcon tutkó nincs depo-n sem láttam)

Kérdésem milyen tapasztalotok van ezekkel? Melyiket ajánlanátok? Max 30e a határ

Válaszokat köszönöm!

Üdv

Szerkesztette: Xero 2005. 01. 16. 21:24 -kor

#111 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 17. 13:34

Idézet: MadWhite - Dátum: 2005. jan. 14., péntek - 20:09

Egy másik  >>>TOPIC<<<ban pedig pont arról áradozott Emvy, hogy elég egy gagyi hangártya (alaplap?) amin van digitális in/out plusz egy MD Recorder (ami nekem van) és ez utóbbit használva (a beépített D/A A/D "high density linear converter") nagyon kis pénzért (alaplap) nagyon jó minőséget lehet elérni.

Akkor most kinek van igaza? Mi a valós tapasztalat?  :confused:

Mit értesz "jitter" alatt?

Ja olvastam en is.
Leszamitva, hogy a gyari CD/MD/akarmi cuccokban levo konverterektol finoman szolva nem vagyok elajulva jo otlet.

Jitter alatt pedig a jittert ertem:)
www.jitter.de

#112 Felhasználó inaktív   BigWhite 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 17. 15:04

Idézet: NEUROFiRE - Dátum: 2005. jan. 17., hétfő - 12:34

Jitter alatt pedig a jittert ertem:)
www.jitter.de

A megadott helyen érdekes dolgokat írnak a megbízhtatlan barátnőről, aki hol késik, hol siet...  :think:  :D

A jitter ezek szerint egy frekvencia elcsúszási anomália lenne?
Szóval a digitális hangkép megváltozásának (romlásának) jelensége áll fenn?  :eek:

#113 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 17. 15:19

Idézet: MadWhite - Dátum: 2005. jan. 17., hétfő - 15:04

Szóval a digitális hangkép megváltozásának (romlásának) jelensége áll fenn?  :eek:

Igen.

#114 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 03. 16. 22:24

Idézet: Layosh - Dátum: 2005. jan. 2., vasárnap - 23:05

:nevet2:
Az M-audio pl. azért valami más.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

Téma megosztása:

• (6 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó