Úgy látom, ebben a topicban van néhány „hozzá értő” ember, így remélem magfelelő választ kapok a kérdésemre.
Eredetileg szerettem volna egy hangkártyát, amiben
a legfontosabb elvárás az, hogy legyen benne optikai bemenet (S-PDIF TOS-LINK) hogy minőségileg tudjak Mini Discet begrabbelni, majd CD-re kiírni.
Nézegettem az árakat s azt, amiket ide írtatok, és azt gondoltam, erről le kell hogy tegyek egy ideig (a digitális ki/be menetű hangkártyák árai nézve) Azonban felvetődött egy alternatíva:
alaplapi megoldás pl. Pentium CEL procimhoz
ABIT IS7E2 16.270 HUF, ami olcsóbb egy minőségi hangkártyánál. Van rajta
digitális ki és BEMENET.
Ha financiálisan nézem a dolgot: hangkártya min. 14e HUF; alaplap, amint jó minőségű (???) digitális bemenet is van 16e HUF, akkor úgy látom, felesleges hangkártyát venni! Legalábbis ha csak egy TOS-LINK bementre vágyom...
Tud valaki valamilyen tapasztalatot a fenti alaplappal kapcsolatban? Milyen chip dolgozik benne? Mennyire minőségi az optikai bemenet?
Érték/ár arányban (!) összehasonlítható ez az alaplap egy hangkártyával? (Ha azt nézzük, hogy az alaplapnak még számos más funkciója és szerepe is van, míg ugye egy hangkártya „CSAK” hang bementtel és kimenettel „foglalkozik.”)
Mint írtam, a fő szempont a digitális bemenet. A több csatornás, házi mozis hangzások nem érdekelnek, így ez NEM szempont. (Ha van, jó, ha nem, akkor nem fog hiányozni)