HWSW Informatikai Kerekasztal: Terratec Aureon 7.1 Space vagy Audigy 2 ?? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (3 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Terratec Aureon 7.1 Space vagy Audigy 2 ??

#41 Felhasználó inaktív   ipetrovits 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 04. 18. 18:45

Idézet

Digitális kimenetet nem próbáltam, ez egy hátránya, hogy optikai kimenete van, az pedig ~2-3ezer ft

Az a helyzet, hogy a Terratecen is van S/PDIF kimenet/bemenet, csak nincs kivezetve a hátlapra. Egy asszem 2x5 tűs IDC csatlakozó van magán a kártyán, amit a Prodigy-modos manusz részletesen leírt az oldalán, hogy mi-mi. Az meg innentől egy RCA csatlakozót jelent, meg megfelelő forrasztást, nem egy vészes kiadás.. (Amúgy normális optikai kábel meg a KCSaudionál van, telefonon kérdeztem, 10m->6500,-)
DerMedve

#42 Felhasználó inaktív   Lala 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 19. 00:21

Idézet: IThomas - Dátum: 2004. április 18, vasárnap - 17:21

Igaz ,nekem nem zs,csak sima Audigy 2-m van,de nálam abszolut nem jött elő a probléma.
Az is igaz hogy pc-s szettem van de a bass 40%!!!-ra tekerve bőven beteliti a szobát.
Megaztán az is fura hogy egészen idáig én nem nagyon hallottam erről a problémáról pedig elég sok fórumot olvasok.(Igaz csak magyarokat)Biztos vagy benne hogy ez a probléma minden AU2-t érint?Lehet hogy csak speciális esetekben jön elő mondjuk vmi hardver vagy szoftver bug vagy nemtom,de az hogy ez mindenhol olyan szar ahogy leírtad elég hihetetlennek tünik. :think:

Nem biztos, hogy minden darabot, azt a kettőt, ami nálam járt (egy sima, meg egy zs) azt biztosan. Én is nagyon meglepődtem, aztán kezdtem el kutatni, hogy ezzel senki más nem találkozott csak én?
Mindenki pc-s hangfalszettel hallgatja?

egy thread, amire nem válaszolnak a creative-os emberkék (ez erről a problémáról szól)
http://hu.europe.creative.com/support/foru....asp?thre=13916

Itt valaki, akinek összejött:
http://forums.extremeoverclocking.com/show...=&postid=764240
Neki a háromágú csatlakozó segített, a sárga zsinórt dugta be, nem a feketét a mélynyomóba.

Én próbáltam a cd-s drivert, meg az update-eltet is (hálóról legaktuálisabb verziót). És a szobatársam audigy2-jét (sima) is bekötöttük az én erősítőmbe, és kiderült, hogy onnan is gyengébben jön a jel. Szobatársamnál is 50% körül van a basszus beállítva a hangfalszettjén (genius ht 5.1 a fadobozos), és neki van sok basszusa. Nekem akkor van, ha 30-40-50% környékére húzom a többi csúszkát, a subwoofert pedig 100%on hagyom.

Minden lehetőséget végigpróbáltam, és egyértelműen az jön ki belőle, hogy gyenge jel jön ki az audigy2-kből. Ugyanazon zsinórokra kötve a terratecet nincs hiány mélyből...
A subwooferem 40%-ra tekerve elég hangerőt ad a terratec-kel, 100%ra tekerve is keveset az audigyvel.

Szerkesztette: Lala 2004. 04. 19. 00:33 -kor

ingyombingyom

#43 Felhasználó inaktív   whiskey 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 20. 14:23

Idézet: pccoder - Dátum: 2004. április 16, péntek - 1:09

Részemről továbbra is egyértelműen a Terratec Sky-t választanám, pedig ha egy másik topicban nem javasolják ezt, akkor egy Audigy 2ZS-t választottam volna...

Ugye-ugye...  :)  :up:
Whiskey

#44 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 04. 21. 15:35

Nálam csak néha, zenehallgatásnál olyan, mintha nem lenne basszus. Pl. Jetaudio. Pedig audigy2 zs-em van.
Sukitore - Igényes, párosan írt erotikus történetek

#45 Felhasználó inaktív   Lala 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 21. 16:21

Idézet: Mykee - Dátum: 2004. április 21, szerda - 16:35

Nálam csak néha, zenehallgatásnál olyan, mintha nem lenne basszus. Pl. Jetaudio. Pedig audigy2 zs-em van.

Min hallgatod?
Én arra tippelek, hogy nagy álló frontok esetén nincs feltűnő hiány mélyből. Nekem polc kategóriás hangfalaim vannak, 56hz-ig mennek le gyári adat szerint.
ingyombingyom

#46 Felhasználó inaktív   Lala 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 21. 16:22

Amúgy farcry alatt egykét dolog más hangú volt, feltűnően jobb volt az audigy2zs. De akkor is azt adtam el :)
Majd az audigy3-mal biztos próbálkozok egyet :)
ingyombingyom

Téma megosztása:

• (3 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó