HWSW Informatikai Kerekasztal: Terratec Aureon 7.1 Space vagy Audigy 2 ?? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (3 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Terratec Aureon 7.1 Space vagy Audigy 2 ??

#21 Felhasználó inaktív   whiskey 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 04. 05. 16:28

Idézet: Lala - Dátum: 2004. április 4, vasárnap - 19:12

Szóval most a szívem így látatlanban (hallatlanban) az audigy2 zs felé húz, de szívesen meghallgatnék egyszer egy sky-t is.

Most, hogy van összehasonlítási alapom, érdekelne, hogy milyen az audigy2-höz képest a ZS, és milyen a terratec sky ezekhez képest. Le lehet írni a különbséget? Nem nagyon találtam tesztet, ahol hangminőségre összehasonlították volna őket.

Ja, a santa cruzom szerintem eladó, ha valakit érdekel :)

Tartok tole, hogy sokat nem tudok segiteni, mivel meg nem hallottam Au2 zs-t szolni.Azt azonban tovabbra is tartom, hogy jatekok alatt nem gaz a Terratec (bar en nem vagyok hc gamer), a hangzas teren pedig eleve csak a sajat ful mondhat biztosat.En Live!-rol valtottam es a hatas nem maradt el :D.Ha tutira akarsz menni muszaj lesz szerezned probara egy Sky-t.
Whiskey

#22 Felhasználó inaktív   Emvy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 05. 16:34

Hangminosegre semmikepp sem Audigy. Ha a creative vegre hajlando lenne normalis DAt pakolni az egyebkent egeszen okos DSP melle, akkor lehetne jo. Meg nem az.
while (!sleep) sheep++;

#23 Felhasználó inaktív   Lala 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 05. 17:24

DA? (DACra gondolsz?)
Mondom, én olyan egetverő különbséget nem éreztem a santa és az  au2 között. Tudom, vicces, hogy egy 24bites dsp-vel már kezdik elérni egy (asszem) 16bites dsp minőségét :)
A furcsa számomra az volt, hogy digitálisan rákötve az erősítőre az au2-t, nem sok különbség volt, sőt, nem tűnt fel semmi az analóg kimeneteihez képest. Innentől úgy gondolom, hogy nem az analóg kimenetekkel van a probléma, hanem még előtte a digitális hangösszeállításnál. De ezt hogy lehet máshogy csinálni, mikor pl egy mp3at játszok le, ami már tisztán a sztereó 16bites hang, amit ki kell nyomni???

Amúgy abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy egy sky-t kapok egy napra "kölcsön".  Ha jó, akkor marad, ha nem, akkor visszavihetem.
Majd beszámolok :) Kíváncsi vagyok már nagyon, mert még nem tudom elképzelni miben lehet még ezeknél is jobb  :think:

Szerkesztette: Lala 2004. 04. 05. 17:25 -kor

ingyombingyom

#24 Felhasználó inaktív   Swallow 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 04. 09. 21:02

Sziasztok!

Hamarosan szeretnék vásárolni egy Audigy2 ZS hagkártyát. Egy dolgot viszont nem tudok kideríteni! A side left és a side right oldalaknak van külön hangerő szabályozója?
Egyáltalán, ha a hangkártya 7.1-re van állítva van ilyen szabályozási lehetőség a surround mixerben?
Mégis miket lehet szabályozni az Audigy2 ZS surround mixerében? Hol lehet a csatornákat vezérelni, vagy a balanceval, és a faderrel kell trükközni úgy ahogy az SB!Livenél kellett?
A platinum pros változatnál képen olyat láttam, hogy mint a 8 csatorna külön vezérelhető!! Egy másik honlapos oldalon pedig ezt:  http://www.digit-lif...ive-audigy2-zs/ itt hat csatorna változtatható. A Platinum pros oldal pedig a következő: http://www.xbitlabs.com/articles/multimedi...digy2-zs_8.html
A THX beállítás lehetséges 7.1-ben?
Válaszotokat várom
Kellemes Ünnepeket előre is!

Bárki akinek van Audigy2 ZS-e nagyon örülnék, ha minél hamarabb válaszolna.
Köszi.
Mondja meg nekem valaki, hogy mi az igazság, mert én már nem tudom!!  :confused:

#25 Felhasználó inaktív   -KP- 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 09. 23:47

Én is filózok egy új hangkártyán. A kiszemeltem minő véletlen egy Audigy2zs és egy Terratec kártya. Jelenleg egy Live-om van. Egy Akg vagy Sennheiser fülest fogok hajtani majd vele, nem bóvli kategóriást. Típusok keresése még folyamatban van. Kérdés, hogy az SB Live-hoz képest mennyivel jobb az Audigy2zs kizárólag játékban. Mert jelen állás szerint úgy vagyok hogy játékra bőven jó lesz a Live, a füleshez meg majd egy Terratec. így végülis 2 legyet üthetnék egy csapásra. nem kéne eladjam fillérekért a live-ot, s lenne egy zenében/dvdben király kártyám. Vagy jobb annyival az A2zs játékra? Ja elfelejtettem mondani: kizárólag fülessel használnám. Előre is kösz.

Üdv.:
KP

#26 Felhasználó inaktív   Tinca 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 12. 20:24

Nahát, nahát...én is ilyesmin gondolkodom, annyi kiegészítéssel, hogy elég lenne a Sky. Hiába olvastam el az ide vonatkozó topikokat, csak bizonytalan maradtam. Zenéhallgatáshoz és játékhoz is kellene (a játék kizárólag GP Legend, IL-2 és PG2 :) várhatóan semmi más még 5 évig).
1.1 Tua Cerka, TUSL2-C alaplap, ha ez számít.

Valaki győzködjön még jól meg, hogy nem is olyan szar a Terratec driver.

Egyébként a Chip magazinban volt vmi összehasonlító teszt, ahol kiderült, hogy az A2 ZS szinte minden jellemzőben veri az Aureon Space-t és Sky-t is :confused:

Üdv
Tinca tinca: Szerényen háttérbe szorul ... holott előnyös tulajdonságai miatt  a mainál nagyobb megbecsülést érdemelne. (Pénzes - Tölg)

#27 Felhasználó inaktív   Lala 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 12. 22:26

Idézet: Tinca - Dátum: 2004. április 12, hétfő - 21:29

Nahát, nahát...én is ilyesmin gondolkodom, annyi kiegészítéssel, hogy elég lenne a Sky. Hiába olvastam el az ide vonatkozó topikokat, csak bizonytalan maradtam. Zenéhallgatáshoz és játékhoz is kellene (a játék kizárólag GP Legend, IL-2 és PG2 :) várhatóan semmi más még 5 évig).
1.1 Tua Cerka, TUSL2-C alaplap, ha ez számít.

Egyébként a Chip magazinban volt vmi összehasonlító teszt, ahol kiderült, hogy az A2 ZS szinte minden jellemzőben veri az Aureon Space-t és Sky-t is :confused:

Üdv

Technikai adatokban? vagy szubjektív hangminőségteszt is volt?
ingyombingyom

#28 Felhasználó inaktív   Lala 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 12. 22:34

Amúgy azt tudnám mondani, hogyha nem kell annyira erősen a térérzet játékok alatt, és hogy minden játék eax hangjainak az hangerőarányait a au2-khöz tervezik, akkor a terratec jobb.
Az említett játékokat nem ismerem hang szempontjából, nézzél utána mennyire eax-esek.
A mélytartományokkal nem tudom, hogy a zs-nél is vannak gondok, ennek kéne utána nézned. Ha ezzel nem lettek volna gondok az au2-nél, akkor a gyengébb hangminőség ellenére au2zs-t vettem volna.

Szerkesztette: Lala 2004. 04. 12. 23:09 -kor

ingyombingyom

#29 Felhasználó inaktív   whiskey 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 13. 16:23

Idézet

A Space elott nekem Live!-om volt.Annak a driverevel is kellett par kort fussak mire felment rendesen win98 ala, bar azutan mar ment ahogy kell.A Space drivere fapadosabb es van, amit meg kell szokni vele kapcsolatban (pl. ujrainditgatast a Sensaura bekapcsolasahoz), de amugy eddig semmi mas gondom nem volt vele sem jatekok alatt, sem mashol.

Idézet

Regebben meg olvastam, most viszont tobb helyrol is hallom, hogy sajnos mar az a magazin sem a regi.Hajlanak ra, hogy az nyerjen, aki jobban fizet vagy a vegeredmenyt a technikai adatok esetleg nem megfeleloen elvegzett meresek alapjan hozzak ki,.
Whiskey

#30 Felhasználó inaktív   Martin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 13. 23:13

Nekem, Audigy 2-m nem volt,viszont volt audigy 1 és most van Terratec Sky.

Nos:

A Terratec cd-s drivere - szerintem nem szólt jól. Utána feltettem a 2003. augusztusit, és azzal mindjárt jobb. Lényeges különbég az Audigy és a Terratec között, hogy a Terra driveében nincs EQ, így én elég erősen támaszkodok a magasok kiemelésre az ATP3-mal ill. a Winamppal.  Az Audigy-vel szerintem természetesellenesen erősen ki lehet emelni a magasakat - vagyis jobban mint a Terratec-nél. Ennk viszont csak nagyon rossz minőségű felvételnél lehet jelenetősége. De ha az Audiginél sem használok EQ-t akkor szvsz a creartive le van maradva. Egyébként a EQ-s segitséggel mindkettőt be lehet lőni olyanra, amilyennek az adott zene Neked tetszik, max más beállításokkal lesz ugyanolyan.

A Terra Sky komoly előnye lehet a fejhallgatóhoz készült előerősítő. nagyon állatul szól.

A Terra Sky viszont nem megy bele normálisan nagyon keskeny álló házba. (Ami pont olyan széles, mint a CD-olvasó).
  Nekem a mikrofoncsati fele le van takarva. Sajnos, a Philips Acoustic Edge-hez hasonlóan már másodszor szívom meg (ahhoz is keskeny volt a házam), bár én mikrofont nem használok.

Remélem, sikerült hozzátennem némi plusz infót a már leírtakhoz.
CM Stacker 831 - Asus P5Q Deluxe - Intel Core2 Q9450 2666@3520 MHz - Scythe Orochi - 2x2GB  OCZ Reaper 1066@1103 Mhz - 2x Samsung HD321KJ 320 GB RAID 0  - Pioneer DVR110 - ASUS DVD-E616A  - Gigybyte GV-R485MC-1GH - Logitech Internet Pro Keyboard - Logitech Premium Optical Mouse - Altec Lansing ATP3 - Kingston HyperX 8 GB  - Samsung SyncMaster 710T

Az emberek nem abban különböznek egymástól, hogy kinek mennyi esze van, hanem abban, hogy ki mennyire tudja azt használni. :-)

Martin

#31 Felhasználó inaktív   whiskey 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 14. 15:01

Idézet: Martin - Dátum: 2004. április 14, szerda - 2:18

Lényeges különbég az Audigy és a Terratec között, hogy a Terra driveében nincs EQ, így én elég erősen támaszkodok a magasok kiemelésre az ATP3-mal ill. a Winamppal.  Az Audigy-vel szerintem természetesellenesen erősen ki lehet emelni a magasakat - vagyis jobban mint a Terratec-nél. Ennk viszont csak nagyon rossz minőségű felvételnél lehet jelenetősége. De ha az Audiginél sem használok EQ-t akkor szvsz a creartive le van maradva. Egyébként a EQ-s segitséggel mindkettőt be lehet lőni olyanra, amilyennek az adott zene Neked tetszik, max más beállításokkal lesz ugyanolyan.

En soha nem hasznalok sehol EQ-t.Maniam, hogy a hang ugy szoljon, ahogy azt a studioban kikevertek.Ehhez persze jo minosegu hanganyag is kell.
Whiskey

#32 Felhasználó inaktív   Tinca 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 15. 20:43

Köszi a hozzászólásokat.

Még egy apró kérdés:sima 2/2.1 is jól szól a Sky-on? Ugyanolyan könnyen állítható, mint a SB-n a különböző hangzáskép?
Tinca tinca: Szerényen háttérbe szorul ... holott előnyös tulajdonságai miatt  a mainál nagyobb megbecsülést érdemelne. (Pénzes - Tölg)

#33 Felhasználó inaktív   pccoder 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 15. 22:09

Idézet: Tinca - Dátum: 2004. április 15, csütörtök - 19:48

Köszi a hozzászólásokat.

Még egy apró kérdés:sima 2/2.1 is jól szól a Sky-on? Ugyanolyan könnyen állítható, mint a SB-n a különböző hangzáskép?

Én csak stereo kimenetet használok, igaz dolby surroundos HI-FI-re küldöm a jelet. Szerintem teljesen tökéletesen működik stereoban is, ráadásul szoftverből pofonegyszerűen állítható, hány csatornát akarsz használni. De csak át kell flashelni a BIOS-át, hogy AudioTrak Prodigy legyen és akkor csúcsszuper drivereket használhatsz hozzá!
Részemről továbbra is egyértelműen a Terratec Sky-t választanám, pedig ha egy másik topicban nem javasolják ezt, akkor egy Audigy 2ZS-t választottam volna...

#34 Felhasználó inaktív   Lala 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 16. 01:37

Idézet: Tinca - Dátum: 2004. április 15, csütörtök - 21:48

Köszi a hozzászólásokat.

2.1-et úgy érhetsz el, ha beállítod sensaura módba, és a winamppal directx outputra játszol, és annak a configjában beállítod a hardware acceleration -t. És jól szól :)
ingyombingyom

#35 Felhasználó inaktív   Lala 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 16. 01:54

AU2/AU2ZS -hez a subwoofer kimenet nagyon halk téma  :reklamacio:
http://uk.europe.creative.com/support/foru....asp?thre=13916

összefoglalva : a creative baszik rája. Valakinek megjavult attól, hogy sima driver fel-le, majd kx driver fel-le, majd sima driver vissza. Ezekről a 12. oldalon beszélgetnek.

A probléma csak akkor jelentkezik, ha erősítőbe tolja valaki az 5.1 jelet analógon (kis jack -> 2xRCA kábelekkel). Valakinek megoldás volt a 3 rca kimenetes kábel (a sub/center kimenethez), ami valami videókamera-kábel amúgy.
Creative speaker-setekkel persze tökéletesen van basszus  :mad:  :mad:

Az összehasonlításhoz:
Terratecnek kicsivel jobb, kerekebb hangképe van, de szerintem ezt csak úgy érezni, ha az ember ugyanazt hallgatja rajtuk, és kapcsolgat közöttük.

Az audigy2zs-en meg elcseszték a subwoofer kimenetet. Inkább driver probléma, mint hardver, de nem akarják vmiért kijavítani.
A chrome nevű játékkal próbáltam még mindig (eax2-es): a creative kártyával annyi a különbség, hogy a hangok/termek jobban visszhangoznak, sokkal tovább tart a lecsengésük, mint a terratec hangjainál. De szerintem ez adja meg azt az érzést, hogy még pontosabban érezni, hogy honnan jött a hang. A teremvisszhangok is hiányoznak a terratec hangjából (prodigy-sítve is). Illetve az egészet erősebben belengi a basszus a terratecen, ami inkább már zavaró, mint jó, de lehet, hogy ezen lehet változtatni, csak nem próbáltam, a visszhangok feltűnőbbek voltak.

Egyelőre keresem az au2zs subwoofer kimenetének a megjavítási lehetőségét.
ingyombingyom

#36 Felhasználó inaktív   Lala 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 16. 12:55

Bocs, a sikeres ember itt van :
http://forums.extremeoverclocking.com/show...=&postid=764240
ingyombingyom

#37 Felhasználó inaktív   Lala 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 17. 12:20

Nekem viszont nem jött össze... 
Szóval a camera kábel a 3 ágú rca-val nem segített a subwoofer kimeneten. Nem értem én ezt  :reklamacio:
Ha ez az egyetlen dolog a helyén lenne, akkor nem lenne semmi bajom az au2vel.
ingyombingyom

#38 Felhasználó inaktív   Lala 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 18. 10:47

Audigy2 ZS vs Terratec sky (leginkább gamer, és zene/dvd hallgatás szempontból):

Szóval akkor egy összefoglalás a  végére, annak aki még tanácstalan, vagy aki később talál rá ezen topicra: Audigy2 ZS vs Terratec sky (de akár lehetne a címben szerepő space is, az teljesen ugyanilyen, csak 7.1)
Nagy hangminőségbeli különbség nincsen a két kártya között. lehet, hogy milliós cuccom már igen, de az én rendszeremen olyan egetverő nem volt. Kicsit sercegősebbek a magasak az audigy2zs-en. Ez néha zavaró. Talán egy nagyon picivel gyengébben, mint az au2 simával.

Az audigy2 ZS (dobozos aranycsatlakozós):
egy picivel jobb rajta az eax (kicsit hosszabb visszhangok, ill a teremvisszhangok nem annyira jellemzőek a sky-on)
Valamit felrak, amivel ki tudja kódolni a dd-ex, dts-es-eket. Ez jelenthet előnyt, de az 5ös széria windvd/powerdvd alighanem tudja már ezt.
Leginkább csak akkor válaszd, ha pc-s hangfalszetted van! (creative , vagy genius home theatre típusú biztos jó), mert ezeken nagyon fel van erősítve a basszus hangereje. Mert a kártya a gyári cd-n lévő illetve az update-elt driverrel is nagyon alacsony hangerőn adja ki a basszust, (kb 30%-ra rakod a többit, a subwoofert meg 100%-ra, na kb ekkor arányos erejű, de nem jó az összhangkép).
Ezt a dolgot lehet, hogy lehet valamennyire kompenzálni, pl a yamaha receiverem tud olyant, hogyha átállítom a front/center/rear speakereket 'large'-ról 'small'-ra, akkor az adott hangszórók mélytartományát a subwooferre nyomja ki.
Digitális kimenet esetén a helyén van a subcsatorna, de így csak sztereó jelet tud küldeni vagy dd/dts jelet. (legalábbis olyan formában, ahogy egy sima dd/dts dekóderes erősítő fogadni tudja). Tehát a játékok alatt marad az analóg 5.1/6.1/7.1 kimenet. (plusz ha mélynyomót is akarunk, akkor az erősítő beállítgatása aíz előbbihez hasonló formára)
A digitális kimenet olcsón megoldható (egy kisjack->2xrca kábel ~400huf), amelyből csak az egyik rca kábelt kell bekötni.

Terratec sky (csak dobozos van, ha jól tudom. Szintén aranycsati):
egy picivel jobb a hangminőség.
Audiotrak Prodigy7.1re átalakítva próbáltam, mert a terratec-es driverek nem az igaziak.
Egyszerűbb, áttekinthetőbb kezelőfelület, amely pl jelzi, hogy melyik csatornán szól valami is (most akkor miért nem szól a mélynyomó típusú kérdések esetén hamarabb kiderül, hogy ki a ludas). Kicsi az audiotrak-os  driver (~5 mega), és egy helyen van minden, nem 4 panelra szétosztva. (ez mondjuk az eredeti terratec-es driverre is igaz)
Legújabb prodigys driverekkel már nem sok különbség van az au2zs-hez képest eax-ok alatt. (próba: chrome -eax2, call of duty - eax3). az eax hd-t nem tudom mit ad a játékokhoz, olyan játék nem volt kéznél, ami ezerrel hirdette volna ezt magáról.
Mindenhol és minden formában van subwoofer, amikor kéri az ember.
Állítgatni kell, hogy prodigy7.1-ként vagy sensaura3d-ként akarod hallgatni, sensaura3d esetén van csak eax. Gondolom a másik üzemmód a zenéléshez van kitalálva, én azt nem nagyon próbáltam.
Digitális kimenetet nem próbáltam, ez egy hátránya, hogy optikai kimenete van, az pedig ~2-3ezer ft.

Próbáltam nem formálni véleményt, inkább csak leírtam, mit tapasztaltam.

Egymondatban:
- ha kell a picivel jobb hangminőség, ha nem akarsz variálni a sub megoldásokkal (nincs pc-s hangfalszetted), akkor szerintem terratec sky/space.
- ha maximalista gamer vagy és kell minden kis eax-hang, amit csak beleraknak a játékokba és pc-s hangfalszetted van jóóól felerősített basszussal, vagy hajlandó vagy az erősítődet a fentebb leírt módon átállítgatni, akkor audigy2zs.
ingyombingyom

#39 Felhasználó inaktív   Lala 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 18. 13:45

Most jut eszembe, hogy performance szempontjából nem vizsgáltam, de azt sok review-ban megtették helyettem. Amúgy a próbált játékokban nem volt (szemmel) észrevehető különbség sebességre egy radeon 9100 és athlon xp 1800+@2400+ mellett.

Más: az erősítőm a 6 csatornás analóg bemenetre nem tud semmit rátenni (nem fog mélynyomóra tenni semmi hangot, ha azon a csatornán nem jön hang), csak a digitális bemenetre. (meg egykét két csatornás bemenetre, de most az nem lényeges) így sajnos ez sem megoldás az eax 6 csatornára.
ingyombingyom

#40 Felhasználó inaktív   IThomas 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 18. 16:21

Igaz ,nekem nem zs,csak sima Audigy 2-m van,de nálam abszolut nem jött elő a probléma.
Az is igaz hogy pc-s szettem van de a bass 40%!!!-ra tekerve bőven beteliti a szobát.
Megaztán az is fura hogy egészen idáig én nem nagyon hallottam erről a problémáról pedig elég sok fórumot olvasok.(Igaz csak magyarokat)Biztos vagy benne hogy ez a probléma minden AU2-t érint?Lehet hogy csak speciális esetekben jön elő mondjuk vmi hardver vagy szoftver bug vagy nemtom,de az hogy ez mindenhol olyan szar ahogy leírtad elég hihetetlennek tünik. :think:
Real Eyes Realize Real Lies!!!

Téma megosztása:

• (3 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó