HWSW Informatikai Kerekasztal: iPod - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (74 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 69
  • 70
  • 71
  • 72
  • 73
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

iPod Értékeld a témát: -----

#1401 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 11. 26. 18:04

Idézet: Ödipusz - Dátum: 2008. nov. 26., szerda - 7:50

A te esetedben a becsapódás energiája tisztította meg (ha egyáltalán szükség volt rá) az érintkezőket a talajszemcsék segítségével. ;)
Kölcsön kábelt még nem tudott a kölök szerezni. Otthon majd kipróbálom a kontakt spray-t.

Ne sprézd, inkább valami kefeszerűséggel ess neki első körben szárazon. Ha nem lenne úgy eldugva, a közönséges radír lenne a legjobb. Esetleg ha ezt össze tudod ügyeskedni...

#1402 Felhasználó inaktív   Ödipusz 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 11. 26. 23:41

Idézet: lugosi - Dátum: 2008. nov. 26., szerda - 19:04

Ne sprézd, inkább valami kefeszerűséggel ess neki első körben szárazon. Ha nem lenne úgy eldugva, a közönséges radír lenne a legjobb. Esetleg ha ezt össze tudod ügyeskedni...

Ezt későn olvastam. Már befújtam a spricchanknival. Eredmény: semmi. Most megyek aludni, h olnap megpróbálom valami kefeszerűséggel.
Egyébként: van valahol Nano-szervíz?
Asus A7V600, AMD Athlon XP 2800+ 333MHz FSB 512k, ATI Radeon 9600 128MB 128bit Sapphire, Leadtek WinFast DV2000, RAM 1 Gb/400, HDD: Samsung 120  Gb

#1403 Felhasználó inaktív   BBalázs 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 03. 17:31

Itunes-ben beállítom a gépen lévő zene mappát, de sajna a file-ok kb. 25%-át olvassa be csak és nem tudom miért. Legfrisseb itunes van telepítve, vagy próbáljak vmi más progit?
Noti: Gateway P6860FX,  Desktop: MSI K8N SLI Platinum, AMD Opteron 170, 2*512 TCCD, EVGA 8800GT, Raptor 74 + Maxtor 160 Gbyte Hdd, Fujitsu Siemens 17" TFT, Corsair HX520W táp, Chieftec ház+ full vízhűtés

EREPUBLIK, csatlakozz Te is, eMagyarországnak szüksége van rád!

#1404 Felhasználó inaktív   Ödipusz 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 12. 15. 22:14

Megoldódott a Nano probléma! :D
Fiam egyik osztálytársa adta a tippet, miszerint reset-elni kell a Nano-t. Megtörtént és már látszik is a kütyü.

Szerkesztette: Ödipusz 2008. 12. 15. 22:15 -kor

Asus A7V600, AMD Athlon XP 2800+ 333MHz FSB 512k, ATI Radeon 9600 128MB 128bit Sapphire, Leadtek WinFast DV2000, RAM 1 Gb/400, HDD: Samsung 120  Gb

#1405 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 16. 20:38

Idézet: Ödipusz - Dátum: 2008. dec. 15., hétfő - 23:14

Megoldódott a Nano probléma! :D
Fiam egyik osztálytársa adta a tippet, miszerint reset-elni kell a Nano-t. Megtörtént és már látszik is a kütyü.

Alapvetően hogy kell resetelni?  :think:

#1406 Felhasználó inaktív   BBalázs 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 16. 20:43

Idézet: lugosi - Dátum: 2008. dec. 16., kedd - 21:38

A menüjében a beállítások alatt van egy opció, hogy reset settings.
Noti: Gateway P6860FX,  Desktop: MSI K8N SLI Platinum, AMD Opteron 170, 2*512 TCCD, EVGA 8800GT, Raptor 74 + Maxtor 160 Gbyte Hdd, Fujitsu Siemens 17" TFT, Corsair HX520W táp, Chieftec ház+ full vízhűtés

EREPUBLIK, csatlakozz Te is, eMagyarországnak szüksége van rád!

#1407 Felhasználó inaktív   Gallagher 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 16. 21:25

Idézet: lugosi - Dátum: 2008. Dec. 16., Tuesday - 20:38

Beállítások resetelése menüből mehet. A készülék resetelése: középső gombés menü gomb egyszerre lenyom és 6másodpercig lenyomva tart.
Képand on the sixth day, God created ManchesterMotherboard:Gigabyte GA-H61M-D2-B3 | CPU:Intel i3-2120 3.30Ghz | VGA:VTX3D Radeon HD5670/1GB
RAM:4GB 1333Mhz/DDR3 | Power:Chieftec 400W | Display: Fujitsu Siemens 19" Wide-LCD & LG 42" LED TV
HDD/SSD: Transcend 128GB[SandForce SF-2281VB1] no HDD. Only Cloud-storage
Operating System: Windows 8.1/64 & OSX 10.8.2

#1408 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 01. 16:53

Igaz hogy beírtam a mac os x topikba, de ide is beteszem, mert inkább ipod specifikus a gondolatmenet:

Érdekes dolgokat tapasztalok amúgy az ipod nanómmal. Van ugye ez a régi (azt hiszem 2-es generációs?) nano-m, 2 gigás szürke, na az. Elég olcsón vettem anno (13 ezerért...) amúgy nem lenne meg, még régebben ugye a pc-vel volt szinkronizálva, gondoltam ha már pár hónapja a meket használom, összeszinkronizálom ezzel, miután áthoztam erre a zenéket. Kiderült, hogy nem lehet firmware-t updatelni ha nem mek formátumra van formázva, nosza megdiskutilityztem, gondoltam arra is hátsó szándékkal, hogy hátha lesz más előnye is a mac journaled file systemnek. Érdekes, lett is, 100 megával több helyet kaptam.  Ezután kiírta, hogy valami factory settingset restorálni kéne, mondtam akkor nosza restoráljunk. Aztán újraszinkronizálta, és most nyertem a fat filerendszerhez képest 100 mega körül.

Az lenne pl kérdés, hogy vajon nyerek-e egyéb előnyöket is, pl a filerendszer töredezetlenségét (bár nem tudom mennyire számít egy ipodon), vagy esetleg mást. Tippem szerint úgyse jelenik már meg új firmware a régi nanóhoz.

(Közeljövőben úgyis szándékozok venni egy 120 gigás classicot, most annyira lent van a font árfolyama, hogy 50-ből itthon van ez a modell, itthon 73-ért láttam.) A 120-asat mek formátumra formázzam?

#1409 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 03. 13:47

Sziasztok!

Lugosi mesternek egy kis reflektálás: szerintem a töredezettség nem annyira számít, mert ha szinkronizálod újra, akkor lezúzza az egészet, aztán újra feltölti. Tehát elvileg akkor folytonos lesz. A későbbi szinkronizálás meg remélhetőleg okosan történik. Ebben van mondjuk bizonytalanság, de mivel nem merevlemezes, ezért talán nem számít annyira.

Ami miatt hozzászólok az egy örömteli bejelentés. Kábé 5/4 év után sikerült végre elkezdeni "rendesen" használni az Ipod kütyümet, mert ma délelőtt leszinkronizáltam a gépen levő library-t a kütyüre. Eddig amióta megvettem nem rendelkeztem akkora merevlemezzel, hogy elférjen rajta az egész library, így csak ráhuzigáltam az albumokat és előtte nagyon ügyeltem hogy az ID3 tagok rendesen ki legyenek töltve. De persze volt pár elírás és rossz kategóriába sorolt genre meg hasonló bakik, amik miatt egyik-másik zenémet csak kerülőúton értem el. De most akkor egy szépen letisztázott library került fel rá, amiből a nem tetsző zenéket kiszűrtem és le is csökkentettem a méretét. Valamint az album art is rendbe van téve.

Mellette még a szoftvert is megfrissítettem a kütyün, mert az eredeti gyári volt rajta. Most már van egy kis progress bar, amikor le akarom húzni a kábelt és gondolom apró javítások is kerültek bele.

A következő lépés majd a playlist felfedezése lesz, mert az is érdekel. És elkezdem majd használni a súlyozást is alighanem, mert eddig csak kézzel elnavigáltam egy zenére és azt meghallgattam.

Lehet hogy eléggé :lama: dolog volt eddig így használni, de még ilyen korlátozott potenciállal is sok örömet okozott az elérhető zene és a lazítás. Ezután pedig még jobban ki tudom használni a kütyü képességeit. Örülök, hogy megvettem még régen, sok kellemes zenés órával ajándékozott meg.

Szóval jár neki a  :up:

Üdv!
.
.
.

#1410 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 03. 20:32

Igazad van egyébként (gratulálok amúgy a szinkronizáláshoz), a kérdés onnantól kérdés nekem is, hogy kezdem kinőni a nano hatalmas 2 gigás tárhelyét és vennék egy "rendes" ipodot, azaz egy classicot, ami ugye már vincsdeszteres. Meg különben is, ha a mac-es itunest használom, akkor a windowsra formázott ipodot nem akarja frissíteni, mármint a firmware-t (mekkora hülyeség...).

#1411 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 04. 13:05

Idézet: lugosi - Dátum: 2009. jan. 3., szombat - 20:32

Igazad van egyébként (gratulálok amúgy a szinkronizáláshoz), a kérdés onnantól kérdés nekem is, hogy kezdem kinőni a nano hatalmas 2 gigás tárhelyét és vennék egy "rendes" ipodot, azaz egy classicot, ami ugye már vincsdeszteres. Meg különben is, ha a mac-es itunest használom, akkor a windowsra formázott ipodot nem akarja frissíteni, mármint a firmware-t (mekkora hülyeség...).

Hát én eddig nem szinkronizáltam, csak ráhuzigáltam a fájlokat (amikor Itunes-ben a két pipa van alul). Ezért gondolom folytonosan került rá. De ha sokat szedsz le és raksz fel zenét, akkor töredezhet. Ezt az dönti el hogy mennyire okos a fájlrendszere (gondolom nem FAT van rajta, hanem valami okosabb). És megint egy tényező: ha Classic, akkor az most már 120 gigás. Ha ezen állandó helyhiánnyal küzdesz és kényszerűen fel/le másolgatsz zenéket napi rendszerességgel, akkor szerintem a fragmentáció egy idő után már tényező lehet. De elég sokáig csak töltesz majd rá és "nem akar megtelni". Szóval szerintem emiatt nem kell aggódnod.

Egyébként állati okos kis dög ez. Ha betölti a zenét, akkor utána memóriából operál, nem darálja a vinyót. Ez utóbbit egyébként csendes szobában hallani, ahogy tölt, de utána teljes a csend. Én maximálisan elégedett vagyok vele, gyakorlatilag "transzparens" a kütyü. Ez alatt azt értem, hogy nincs vele vesződség, csak hallgatom a zenét és elfelejtem, hogy van. Tök egyszerű kezelni, ha előre fejben kigondolja az ember a zenék struktúráját és következetes az ID3 tagokkal, akkor pedig keresni is könnyű rajta.

Elrettentő példa egy kollégám, aki a régi U2 edition 30 gigás Ipodon képes sok száz Track012 között keresgélni, mert csak ráhányta a sok kitöltetlen zenéjét és soha nem teszi őket rendbe. Ez kerülendő.

Üdv!
.
.
.

#1412 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 06. 13:26

Idézet: donphobos - Dátum: 2009. jan. 4., vasárnap - 14:05

Hát én eddig nem szinkronizáltam, csak ráhuzigáltam a fájlokat (amikor Itunes-ben a két pipa van alul).

Várjál már, hogy van ez? Nem kell hogy rajta legyen az itunes library-ban minden amit az ipodra felteszel? Ez most nekem, ne nevessetek ki, teljesen új. Megnézem otthon hogy hogy is kell ezt csinálni.

Amúgy hétvégén megvettem az angol ebayen egy 60 gigás classicot, meg ugyanaznap az usa-ból egy iTrip-et, ami rádión adja ki a zenét FM sávon. Azért az angol ebayezőkkel már nem ez az első negatív tapasztalatom, vasárnap kifizettem paypallal az ipodot, erre tegnap ír a srác egy e-mailt, hogy bocs de most sok a dolga, majd szerdán postázza. Azért ez olyan nemán. Németek sokkal precízebbek és megbízhatóbban ebből a szempontból (is).
5 percre az ipod megvételét követően vettem az itrip-et, kicsit kíváncsi voltam hogy vajon melyik ér ide előbb. Én kis naív azt gondoltam hogy ugyanakkor postázzák, aztán majd meglátjuk. Nos vasárnap este fizettem az itripet, hétfő délelőtt feladták... Ezt hívom korrekt eladónak. Az angol srác meg menjen a fenébe, tegnap írtam neki hogy nem tudná-e hamarabb feladni (ha már rég nála a pénz...), nem is válaszolt.

#1413 Felhasználó inaktív   Dan(td) 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2009. 01. 06. 14:43

Idézet: lugosi - Dátum: 2009. jan. 6., kedd - 13:26

Várjál már, hogy van ez? Nem kell hogy rajta legyen az itunes library-ban minden amit az ipodra felteszel? Ez most nekem, ne nevessetek ki, teljesen új. Megnézem otthon hogy hogy is kell ezt csinálni.

...

Egy ideig én is szinkronizáltam, aztán amikor már két helyen is fent volt az itunes ez lehetetlenné vált(felülírta egyik tartalom a másikat ipodon), így már nem szinkronizálok, hanem beteszem azokat a zenéket a Library/music-ba amiket rá szeretnék tenni ipodra, aztán onnan áthúzom a devices/ipodra és kész. Ezzel a módszerrel annyi gépen használom amennyin akarom.

Üdv: Dan
Config.: NZXT.H440.V2.Matte+5xFractal.Design.Venturi.HF-14 ~ ASRock.Z170.OC.Formula ~ Corei7-6700k@4.4ghz ~ Scythe.Mugen.2.rev.b ~ Kingston.HyperX.Savage.Black.16GB@3000MHz.CL15 ~ XFX.RX480.BlackEdition.8GB ~ Samsung.SM961.NVMe.SSD.256GB@KryoM.2 ~ Samsung.PM951.NVMe.SSD.512GB@KryoM.2 ~ Intel.SSD.535.480GB ~ Asus.Cerberus.Keyb. ~ Logitech.G403.Prodigy ~ ENERMAX.625W.Modu82+ ~ Dell.P2414H.:.OnePlus 5T (8GB RAM/128GB ROM~Android 8.1_O).:.Moto.360.2ndGen(Android 7.1.1_N)
Kép

#1414 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 06. 20:01

Idézet: td - Dátum: 2009. jan. 6., kedd - 15:43

Egy ideig én is szinkronizáltam, aztán amikor már két helyen is fent volt az itunes ez lehetetlenné vált(felülírta egyik tartalom a másikat ipodon), így már nem szinkronizálok, hanem beteszem azokat a zenéket a Library/music-ba amiket rá szeretnék tenni ipodra, aztán onnan áthúzom a devices/ipodra és kész. Ezzel a módszerrel annyi gépen használom amennyin akarom.

Francba, pont bent felejtettem az ipodot az irodában, így nem tudom kipróbálni a módszert. Mindenféle ilyen album, artwork, playlist stb működik ezzel a módszerrel is?

#1415 Felhasználó inaktív   Dan(td) 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2009. 01. 06. 20:18

Sztem ja, bár artworkot nemtom, az én ipod-om még régebbi fajta mini 4gb-os és ez nemtud artworkot megjeleniteni.

Config.: NZXT.H440.V2.Matte+5xFractal.Design.Venturi.HF-14 ~ ASRock.Z170.OC.Formula ~ Corei7-6700k@4.4ghz ~ Scythe.Mugen.2.rev.b ~ Kingston.HyperX.Savage.Black.16GB@3000MHz.CL15 ~ XFX.RX480.BlackEdition.8GB ~ Samsung.SM961.NVMe.SSD.256GB@KryoM.2 ~ Samsung.PM951.NVMe.SSD.512GB@KryoM.2 ~ Intel.SSD.535.480GB ~ Asus.Cerberus.Keyb. ~ Logitech.G403.Prodigy ~ ENERMAX.625W.Modu82+ ~ Dell.P2414H.:.OnePlus 5T (8GB RAM/128GB ROM~Android 8.1_O).:.Moto.360.2ndGen(Android 7.1.1_N)
Kép

#1416 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 08. 18:25

Idézet: lugosi - Dátum: 2009. jan. 6., kedd - 13:26

Én úgy csináltam, hogy egy nagytudású fórumtárs képen belinkelte az Itunes beállítást és én is beállítottam. Van a 4 pipálható opció. Az alsó kettő legyen csak pipálva. Ekkor lehet manuálisan is menedzselni a dolgokat.

Ha rádugja az Ipodot az ember a gépre, akkor látszik az Ipod is, mint device. Ezután egy adott könyvtár tartalmát mondjuk Intézőből (Explorer mert a PC neve angol) rá lehet húzni a kis fekete Ipod szimbólumra, ami ezután lenyílik, ha felette tartod a kurzort. Amikor már látszik, hogy "Music, Movies...", akkor arra a részre kell "ráejteni" a vonszolt tartalmat és elkezdi írni is rá.

A macera ezzel az, hogy ezután nem tudsz rajta szerkeszteni semmit, ha nincs valami spéci célprogramod, ami engedné a szerkesztést rajta. És ha valami ID3 tagot nem konzekvensen töltesz ki, akkor lesz ilyen is és olyan is. Nekem volt Ozzy Osbourne és Ozzy Ozbourne is. Kellemetlen néha.

Az artwork csak akkor megy így rá, ha bele volt épülve a zenébe már eredetileg.

Én amikor dobbantottam otthonról, akkor egyáltalán nem volt PC-m itt kint. Aztán asszony kölcsönadta a laptopját, amiben volt 60 giga vinyó összesen. Ezért azon nem tudtam szinkronizálni. Aztán mikor kihoztam végre a saját PC-met, akkor abban meg volt 80 giga vinyó, mivel kiutazás előtt nem sokkal bedájolt a 250 gigás vinyó és egy emergencia-merevlemezt vettem csak. Ami közel másfél év után lett csak kiváltva a legariztatott 250-essel. Hiába, 1200 km-ről családtagokkal gariztatni nem megy hamar. Csak jótanács, ha valaki mégis ilyesmit próbálna, akkor a jelszó a türelem.

Most a korábbi vész-vinyó a library házigazdája, így pont akkora, mint az Ipod maga. Vagyis a szinkronizálást ezennel ünnepélyesen tudom gyakorolni.

De ha helyhiány van vagy csak nincs kedved bíbelődni egy 120 gigás helyet foglaló mammut könyvtárral, akkor lehet így ráhuzigálni. Ami fontos lehet: a library maga nem a zenék mellett van, alapbeállítás szerint besúvasztja a win profiljába. Persze át lehet állítani, de egy reinstall esetén hoppon lehet maradni. Mondjuk te talán pont makolsz, így az ottani viszonyokat nem ismerem. Csak a látszatra egy gombos, de igazából 3 helyen kattintható egérig jutottam el ezidáig. De ahogy öregszem és unok ár a PC-s hülyeségekre úgy válik egyre szimpatikusabbá a "fehér rendszer" :)

Üdv!
.
.
.

#1417 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 08. 21:05

Á, értem, köszi!  Igazából azért keltette fel az érdeklődésemet, mert van olyan zeném, amit az itunesbe nem raktam be, mert annyit nem ér, hogy a gépen növelje a felesleges bithalmazok sorát, de az ipodon jó lenne ha rajta lenne. Ezek szerint a két módszerrel együtt is tudok rajta tárolni zenét?

(Jó lenne kipróbálni már, kedden feladta az angol srác.) (Hétfő óta meg úton van az usa-ból a Griffin iTrip.)

#1418 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 09. 20:31

Idézet: lugosi - Dátum: 2009. jan. 8., csütörtök - 21:05

Á, értem, köszi!  Igazából azért keltette fel az érdeklődésemet, mert van olyan zeném, amit az itunesbe nem raktam be, mert annyit nem ér, hogy a gépen növelje a felesleges bithalmazok sorát, de az ipodon jó lenne ha rajta lenne. Ezek szerint a két módszerrel együtt is tudok rajta tárolni zenét?

(Jó lenne kipróbálni már, kedden feladta az angol srác.) (Hétfő óta meg úton van az usa-ból a Griffin iTrip.)

Hmmm. Azt nem tudom, hogy "szabad-e" kapcsolgatni. Én csak így vagy úgy próbáltam eddig, vegyesen nem.

Üdv!
.
.
.

#1419 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 13. 20:49

SEGÍTSÉG!!!

Megjött a 60 gigás ipod video-m. Viszont nem lehet bekapcsolni. A töltést nem veszi fel. Bármilyen ötlet, járt-e így valaki hasonlóan?
Amit próbáltam: a menü+középső gomb reset, töltés próbálkozás windowsos gépen, mac gépen. Azzal a kábellel is ami hozzá jött, meg a régi nano-m kábelével is (a nanot mind a kettő tölti tehát a kábelek jók). Se a windowsos, se a mac os-es gép nem ismeri fel egyáltalán. A kijelzőn semmi nem jelenik meg, gombnyomásra nem reagál semmi (igen, a hold gombot kikapcsoltam).

BÁRMI ÖTLET???  :mad:  :mad:  :mad:

#1420 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 13. 20:52

Lehet, hogy te is úgy jártál, mint én a DS-sel! :(
Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

Téma megosztása:

• (74 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 69
  • 70
  • 71
  • 72
  • 73
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.