Idézet: lugosi - Dátum: 2009. jan. 6., kedd - 13:26
Várjál már, hogy van ez? Nem kell hogy rajta legyen az itunes library-ban minden amit az ipodra felteszel? Ez most nekem, ne nevessetek ki, teljesen új. Megnézem otthon hogy hogy is kell ezt csinálni.
Én úgy csináltam, hogy egy nagytudású fórumtárs képen belinkelte az Itunes beállítást és én is beállítottam. Van a 4 pipálható opció. Az alsó kettő legyen csak pipálva. Ekkor lehet manuálisan is menedzselni a dolgokat.
Ha rádugja az Ipodot az ember a gépre, akkor látszik az Ipod is, mint device. Ezután egy adott könyvtár tartalmát mondjuk Intézőből (Explorer mert a PC neve angol) rá lehet húzni a kis fekete Ipod szimbólumra, ami ezután lenyílik, ha felette tartod a kurzort. Amikor már látszik, hogy "Music, Movies...", akkor arra a részre kell "ráejteni" a vonszolt tartalmat és elkezdi írni is rá.
A macera ezzel az, hogy ezután nem tudsz rajta szerkeszteni semmit, ha nincs valami spéci célprogramod, ami engedné a szerkesztést rajta. És ha valami ID3 tagot nem konzekvensen töltesz ki, akkor lesz ilyen is és olyan is. Nekem volt Ozzy O
sbourne és Ozzy O
zbourne is. Kellemetlen néha.
Az artwork csak akkor megy így rá, ha bele volt épülve a zenébe már eredetileg.
Én amikor dobbantottam otthonról, akkor egyáltalán nem volt PC-m itt kint. Aztán asszony kölcsönadta a laptopját, amiben volt 60 giga vinyó összesen. Ezért azon nem tudtam szinkronizálni. Aztán mikor kihoztam végre a saját PC-met, akkor abban meg volt 80 giga vinyó, mivel kiutazás előtt nem sokkal bedájolt a 250 gigás vinyó és egy emergencia-merevlemezt vettem csak. Ami közel másfél év után lett csak kiváltva a legariztatott 250-essel. Hiába, 1200 km-ről családtagokkal gariztatni nem megy hamar. Csak jótanács, ha valaki mégis ilyesmit próbálna, akkor a jelszó a türelem.
Most a korábbi vész-vinyó a library házigazdája, így pont akkora, mint az Ipod maga. Vagyis a szinkronizálást ezennel ünnepélyesen tudom gyakorolni.
De ha helyhiány van vagy csak nincs kedved bíbelődni egy 120 gigás helyet foglaló mammut könyvtárral, akkor lehet így ráhuzigálni. Ami fontos lehet: a library maga nem a zenék mellett van, alapbeállítás szerint besúvasztja a win profiljába. Persze át lehet állítani, de egy reinstall esetén hoppon lehet maradni. Mondjuk te talán pont makolsz, így az ottani viszonyokat nem ismerem. Csak a látszatra egy gombos, de igazából 3 helyen kattintható egérig jutottam el ezidáig. De ahogy öregszem és unok ár a PC-s hülyeségekre úgy válik egyre szimpatikusabbá a "fehér rendszer"
Üdv!
.
.
.