PC-t videomagnóként használnám... lehet? ... mi kell hozzá?
Elküldve: 2002. 03. 16. 12:15
Nekem főleg arra kéne, hogy TV-t nézzek a PC-n, illetve amikor nem vagyok itthon, akkor felvegye a kosármeccseket a SPORT1-ről. Jelenlegi hardver: PIII 600, 256 MB ram, i815E 8MB alaplapi vga, SB 128 PCI, IBM 60GXP 60 GB 7200/ATA100 (30 GB üres rajta).
Kérdéseim:
Ehhez milyen hardver és software kellene?
Mennyi hely kell neki a merevlemezen egy 2-3 órás program rögzítéséhez? Milyen formátumban lehet felvenni? Ki lehet menteni CD-re, vagy el sem férne néhány CD-n?
Milyen TV tuner kártya tudja ezt? Milyen program kell ehhez neki, adnak hozzá, vagy venni kell külön?
Bármilyen TV Out-os VGA kártya jó hozzá, ha a TV-re is akarom küldeni a felvételt, vagy azért ehhez egy masszívabb kell?
Esetleg márkát, konkrét típust is ajánlhattok, ami erre a célra megfelelő. Vagy ez így nagyon macerás, jobb elfelejteni, és bemenni a Keravillba, és venni egy akármilyen VHS videomagnót?
Elküldve: 2002. 03. 16. 13:36
idézet:
Ezt írta olee:
VHS videom nincs. Gondolkodom rajta, hogy érdemesebb-e a PC-re költenem a pénzem, vagy még mindig használhatóbb egy videomagnó? Nyilván, kazettát nem tudok PC-vel lejátszani, de ez nem foglalkoztat különösebben.
Nekem főleg arra kéne, hogy TV-t nézzek a PC-n, illetve amikor nem vagyok itthon, akkor felvegye a kosármeccseket a SPORT1-ről. Jelenlegi hardver: PIII 600, 256 MB ram, i815E 8MB alaplapi vga, SB 128 PCI, IBM 60GXP 60 GB 7200/ATA100 (30 GB üres rajta).
Kérdéseim:
Ehhez milyen hardver és software kellene?
Mennyi hely kell neki a merevlemezen egy 2-3 órás program rögzítéséhez? Milyen formátumban lehet felvenni? Ki lehet menteni CD-re, vagy el sem férne néhány CD-n?
Milyen TV tuner kártya tudja ezt? Milyen program kell ehhez neki, adnak hozzá, vagy venni kell külön?
Bármilyen TV Out-os VGA kártya jó hozzá, ha a TV-re is akarom küldeni a felvételt, vagy azért ehhez egy masszívabb kell?
Esetleg márkát, konkrét típust is ajánlhattok, ami erre a célra megfelelő. Vagy ez így nagyon macerás, jobb elfelejteni, és bemenni a Keravillba, és venni egy akármilyen VHS videomagnót?[/quote]
Hát macerásabb, mint venni egy videót, rákötni az antennát, a scartot és időzitett felvételt csinálni. Mindkettőt csináltam (csinálom). Ár szempontjából, ha most kellene jó minőségű tv-tunert meg tv-outos vga-t venni, ugyanott lennék, mint a tavaly vett 6 fejes hifi Panámmal (kb bruttó 60ezer huf), vagyis 30 a vga és 30 a tuner, tán egy kicsit olcsóbbat is mondanak majd mások, de pl egy (csak példa!!!!) Asus 7700 gts kb 30ezer és a Lifeview 3000 (ez tetszik most) szintén.
Ez utóbbiról itt egy leirás: [url="http://"http://www.tweaktown.com/document.php?dId=194&dType=review"]http://www.tweaktown...94&dType=review[/url]
(Már annyiszor linkelem be, hogy azt fogják hinni, én vagyok a disztribútora, de nekem tetszik, csak még teszt nincs róla)
[ 2002. március 16.: yogibear szerkesztette a hozzászólást ]
A WC-KEFÉT UGYANÚGY KELL HASZNÁLNI MINT OTTHON!
alatta kisbetűs kézzelírott szöveg:
A hátsó fogaknál előre-hátra, az elsőknél le-fel?
Elküldve: 2002. 03. 16. 14:15
R.I.P. 1954-2009
Elküldve: 2002. 03. 16. 17:27
Elküldve: 2002. 03. 17. 21:44
idézet:
Ezt írta yogibear:
művelem, de itt az volt kérdés, hogy olcsóbb-e, egyszerűbb-e és kevésbé macerás-e a vhs. Erre igy a válasz igen.
[/quote]
Köszi! Valaki azt is nézi, mi volt a kérdés. Amit írtál, annak alapján azt hiszem egyértelműen egy VHS video-t fogok venni.
Ha a video mellé mégis vennék egy egy pc-tuner kártyát, akkor szerintetek mire tudnám azt kihasználni? És egy TV-out-os VGA kártyát mire használhatok ki itthon?
Elküldve: 2002. 03. 18. 00:08
sokszor lefagy, nem megbízható. ha pl valamit mindenképp fel akarsz venni, akkor ne bízd magad egy pc-re, inkább használj videót!
Elküldve: 2002. 03. 18. 01:31
idézet:
Ezt írta yogibear:
Hát az azért tény, hogy pl. az én Pana vhs-emen (nem reklám, gondolom a többin is), pár gombnyomás és indulhat az időzitett felvétel, a PC-s tv-felvételnél azért többet kell "macerázni" (milyen kodek, milyen felbotás, stb.), illetve a beállitásoknál is figyelni, mert én már jártam pórul úgy, hogy valami progi átállitotta a hangrecorder bemenetét aux-ról line-in-re és felvétel előtt nem néztem meg, igy no hang, only kép. Amúgy meg a vhs oly olcsó (35-40ezerért 6 fejes hifi), hogy ha az ár a szempont, akkor az az olcsóbb. És nem szabad elfeledkezni PC-n az utófeldolgozásról sem, ha archiválásról van szó, mert ez is időigényes. Persze nem lebeszélni akarok róla senkit, én is művelem, de itt az volt kérdés, hogy olcsóbb-e, egyszerűbb-e és kevésbé macerás-e a vhs. Erre igy a válasz igen.
[/quote]
Nálam az egyik gépen folyamatosan fut a BorgTV, oszt ha valamit hirtelen fel akarok venni akkor rátenyerelek az F12-re. Szerintem ez se olyan bonyolult.![]()
Elküldve: 2002. 03. 18. 07:49
idézet:
Ezt írta Abel:
Nálam az egyik gépen folyamatosan fut a BorgTV, oszt ha valamit hirtelen fel akarok venni akkor rátenyerelek az F12-re. Szerintem ez se olyan bonyolult.[/quote]
Na ja, akinek 2 gépe van! No de a kezdő kérdés az volt, hogy melyik verzió egyszerűbb és olcsóbb, 0-ról indulva, nem az, hogy ha már van még egy gép és azon műxik a belőtt szoftver, akkor mi van. Hozzáteszem, nem akarok lebeszélni senkit a pc-s tv-zésről, csak szigorúan a kérdésre válazolok. Igy Ok?
Elküldve: 2002. 03. 18. 08:01
idézet:
Ezt írta olee:
Köszi! Valaki azt is nézi, mi volt a kérdés. Amit írtál, annak alapján azt hiszem egyértelműen egy VHS video-t fogok venni.
Ha a video mellé mégis vennék egy egy pc-tuner kártyát, akkor szerintetek mire tudnám azt kihasználni? És egy TV-out-os VGA kártyát mire használhatok ki itthon?[/quote]
Köszi a dicséretet
Ha jó minőségű tunerkártyát veszel, jobb minőségű (digitális) felvételt gyárthatsz tv-ből, mint a vhs.
Adatok a különféle formátumokról, stb. itt: [url="http://"http://www.vcdhelp.com/"]http://www.vcdhelp.com/[/url]
És digitális, felirható cd-re, ami tovább "marad életben" mint a vhs, stb. No meg talán az az előnye, hogy a felvett film szerkeszthető (reklámok kivágása, felirat beszerkesztése, stb) és utána felirható akár vhs-re is.
Ez igazából szerintem, egy hobbi. Ha van rá pénzed, érdekel, akkor műveled, mint a bélyeggyűjtést
Tv-outos vga-t akkor tudsz igazán kihasználni, megint szerintem, van egy nagyképernyős jó képminőségű (nem pl. 37 centis) tv-d, amelyre kiviszed a jelet, és igy mondjuk az egész család nézheti a filmet. Illetve, ha van olyan asztali lejátszód, ami "megeszi" az irt cd-ket, gyárthatsz VCD-t, SVCD-t.
Röviden, hirtelen körülbelül ennyi. Ha valamit kihagytam, majd ideirom.
Hali: YOGIBEAR
[ 2002. március 18.: yogibear szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2002. 03. 18. 09:27
Hallgass Yogira! Marha macera a videóhoz képest PC-s felvétel. Biztos tudod, hogy ami mindenre jó, az semmire se jó igazán, ez igaz a Pc-re is. A PC-s felvétel azért jó, mert kitűnően elütheted az idődet - no meg a pénzedet - azzal hogy munkára birod. Senki nem mondta még, de ha emellett döntesz, kell egy író is, hogy archiválj (ez + mani!). Nehogy azt hidd, hogy 30 Giga olyan sok, ha filmeket és meccseket nyomsz rá. Én most gyúrok a témára, a TV tuner beállításaival vacakolok. Kértem segítséget, de még nem segített senki. Ahhoz a vacakhoz meg ugye leírás nuku. Ha belevágsz az viszont mellette szól, hogy ha egy-két hét alatt sikerrel jársz felér egy fél orgazmussal. Onnan kezdve műxik. Ugyanez videóval 10 perc, de sikerélmény semmi.Ja, videókártyát mindentől függetlenül vegyél. Ha filmezel vagy nagy monitorod, vagy TV-out-os kártyád legyen, mert különben belepistul a szemed. No sok sikert! A döntés a kezedben!!
Elküldve: 2002. 03. 18. 15:44
(Albis ugyan van tvjük de azert megiscsak szebb a monitournk.)
lényeg:
Neki egy Asus v3800 Tnt2 van asszem van rajta comp in/out, Svhs in/out, meg a vga meg a szemüeg bemenete. namost ö raja kötötte a videot egy SCRATal a videokartya bemenetere (atalakitokkal) majd az ASUS ad egy ilyen progit a kartyahoz minek a aneve ASUS live ezen be tudod allitani a tv normat (tudod a SECAM/PAL/NTSC)es kesz a többi mar csak a videomagno tunerjetöl es a bejövö jeltöl függ ja es neki nincs egy hüde szuper konfigja (mai mertekkel nezve) :
433 cerka egy bh6ossal + 128 mbyte ram+ Asus v3800
hat ennyi de persze ha igazan komolyan digizni akarsz akkor
ATI vagy egy komoly tvtunerkartya
Elküldve: 2002. 03. 18. 18:34
idézet:
Ezt írta mufy:
Bár lehet hogy sokan fikazzak az Nvidiat, de en havernal a következöt lattam:
(Albis ugyan van tvjük de azert megiscsak szebb a monitournk.)
lényeg:
Neki egy Asus v3800 Tnt2 van asszem van rajta comp in/out, Svhs in/out, meg a vga meg a szemüeg bemenete. namost ö raja kötötte a videot egy SCRATal a videokartya bemenetere (atalakitokkal) majd az ASUS ad egy ilyen progit a kartyahoz minek a aneve ASUS live ezen be tudod allitani a tv normat (tudod a SECAM/PAL/NTSC)es kesz a többi mar csak a videomagno tunerjetöl es a bejövö jeltöl függ ja es neki nincs egy hüde szuper konfigja (mai mertekkel nezve) :
433 cerka egy bh6ossal + 128 mbyte ram+ Asus v3800
hat ennyi de persze ha igazan komolyan digizni akarsz akkor
ATI vagy egy komoly tvtunerkartya[/quote]
Mufy ! NINCS VIDEÓJA !!!
Egyébként olyat kell venni, ami HARDWARES, mert csak P3-600, hát... ÖÖÖ...
Izomból kevés.
No meg egy ÜRES 60 GB, és onnan lehet beszélni az egészről.
Vagy 352/384*288.
Elküldve: 2002. 03. 18. 20:24
Dj. Kakukk!!
Melyik az a "hardware"-es tunerkártya???
Mert ugyi az én tudásom szerint hardware-ből digitalizáló CAPTURE-kártya van (pl. pinnacle dc10 plusz, fast av master, stb.), de hardware-ből digiző tv-tuner??
Amúgy meg P3 600-al is lehet teljes méretben (két félképpel) digizni, csak kodek és beállitás kérdése (pl. Picvideo-kodek, Mainconcept-kodek).
60 Gb vincsi?? Nekem egy 30-as van (persze 7200 rpm, mert ez kell) és elég jól elférek rajta (pl. 2 nagyfilm aviban + a feldolgozás utáni késztermék (divx) is elfér rajta és még marad is egy kis hely, de amit felveszek, azt azonnal bekódolom és cd-re irom, igy nincs helyhiány. Ártani a nagy vincsi persze emellett nem árt, ha van rá pénz.
Mufy!!
Bocsi, de előbb olvasd végig a topicot, különös tekintettel a kezdő hozzászólásra, aztán irj, úgy van értelme a dolognak. Dj. Kakukk is erre akart figyelmeztetni.
Magush!!
Teljesen egyetértek! Nekem az első sikeres felvételnél nemcsak fél volt

Egyébként meg ha már belőtte az ember a dolgot, akkor elég jól megy. Na de mire belövöd, hogy melyik az a beállitás, amivel jó minőséget tudsz produkálni az adott gépen, az meló, de azért megéri.

Tény az, hogy a vhs-hez képest jobb minőséget lehet produkálni és ha kell vissza is lehet játszani rá, de mivel itt arról van szó, hogy Olee felveszi és visszanézi a kosármeccset, igy a vhs az olcsóbb és egyszerűbb. Én mikor a Panát megvettem, 10 perc alatt belőttem (ez főleg a tv-adó beállitásokból állt) és már ment is a felvétel.
Amit irtál, hogy ha archiválni is akar az ember, akkor cd-iró is kell ugy igaz.
És még valami, ami itt Mo.-on sajna rendszeres. Az esetek 99%-ában később kezdik a műsorokat és igy pc-n nem férsz bele a 2Gb-ba, vhs-nél meg belöksz mondjuk egy 240 perces Sony-t és az időzitett felvételt előbb kezded és később fejezed be, igy nem maradsz le semmiről. Mindez igy lesz, amig az adók nem használják a PDC-t (soká lesz).
Na sacc/kb ennyi.
Sziasztok: YOGIBEAR

PS: eddig csak a helyesirásomat javitgattam, de van még valami, amiről mindeki elfeledkezik: ahhoz, hogy ott hagyd a gépet egyedül, kell egy MEGBIZHATÓ táp is, erre nemigen figyel a többség (amúgy sem árt, mert a legtöbbje "ocsó", gagyi). Mert ugye, ha ott vagy és megpusztul, ki tudod kapcsolni, de ha nem vagy otthon, akkor...
akármi is lehet.
Elküldve: 2002. 03. 18. 21:18
idézet:
Ezt írta yogibear:
Na akkor próbálok egy kicsit javitani a saját tudásom alapján (ha tévedek, majd engem is kijavitanak, ahogy kell).
Dj. Kakukk!!
Melyik az a "hardware"-es tunerkártya???
Mert ugyi az én tudásom szerint hardware-ből digitalizáló CAPTURE-kártya van (pl. pinnacle dc10 plusz, fast av master, stb.), de hardware-ből digiző tv-tuner??
Amúgy meg P3 600-al is lehet teljes méretben (két félképpel) digizni, csak kodek és beállitás kérdése (pl. Picvideo-kodek, Mainconcept-kodek).
60 Gb vincsi?? Nekem egy 30-as van (persze 7200 rpm, mert ez kell) és elég jól elférek rajta (pl. 2 nagyfilm aviban + a feldolgozás utáni késztermék (divx) is elfér rajta és még marad is egy kis hely, de amit felveszek, azt azonnal bekódolom és cd-re irom, igy nincs helyhiány. Ártani a nagy vincsi persze emellett nem árt, ha van rá pénz.
Mufy!!
Bocsi, de előbb olvasd végig a topicot, különös tekintettel a kezdő hozzászólásra, aztán irj, úgy van értelme a dolognak. Dj. Kakukk is erre akart figyelmeztetni.
Magush!!
Teljesen egyetértek! Nekem az első sikeres felvételnél nemcsak fél volt
Egyébként meg ha már belőtte az ember a dolgot, akkor elég jól megy. Na de mire belövöd, hogy melyik az a beállitás, amivel jó minőséget tudsz produkálni az adott gépen, az meló, de azért megéri.
Tény az, hogy a vhs-hez képest jobb minőséget lehet produkálni és ha kell vissza is lehet játszani rá, de mivel itt arról van szó, hogy Olee felveszi és visszanézi a kosármeccset, igy a vhs az olcsóbb és egyszerűbb. Én mikor a Panát megvettem, 10 perc alatt belőttem (ez főleg a tv-adó beállitásokból állt) és már ment is a felvétel.
Amit irtál, hogy ha archiválni is akar az ember, akkor cd-iró is kell ugy igaz.
És még valami, ami itt Mo.-on sajna rendszeres. Az esetek 99%-ában később kezdik a műsorokat és igy pc-n nem férsz bele a 2Gb-ba, vhs-nél meg belöksz mondjuk egy 240 perces Sony-t és az időzitett felvételt előbb kezded és később fejezed be, igy nem maradsz le semmiről. Mindez igy lesz, amig az adók nem használják a PDC-t (soká lesz).
Na sacc/kb ennyi.
PS: eddig csak a helyesirásomat javitgattam, de van még valami, amiről mindeki elfeledkezik: ahhoz, hogy ott hagyd a gépet egyedül, kell egy MEGBIZHATÓ táp is, erre nemigen figyel a többség (amúgy sem árt, mert a legtöbbje "ocsó", gagyi). Mert ugye, ha ott vagy és megpusztul, ki tudod kapcsolni, de ha nem vagy otthon, akkor...
akármi is lehet.
[ 2002. március 18.: yogibear szerkesztette a hozzászólást ][/quote]
Úgy tudtam, az Asus Combói hardwaresen is besegít, bár nekem csak DeLuxe-om van, ami csak kompozit.
Ha az embert kijavítják, még nem sértődik meg![]()
Ami a PS -t illeti : hát igen. És a legmegbízhatóbb is kigyulladhat, még pluszlevegőt is kap (értsd : venti még 'sokáig' foroghat...), a mostani videók meg (pl. enyém Sony) 1W -okat esznek 'nullüzemben', mégse 300-400-~~~.
Az időzített felvétel PC -nél csak arra jó, hogy 'mindjárt kezdődik a kedvenc híradóm, de itt vannak a vendégek/megjött a csajom/itt a PIZZA! stb.
Elküldve: 2002. 03. 18. 21:43
Hely van a 60GB-ból 30GB szabadon, kár, hogy nem egy partíció. A táp szerintem jó, DTK ház, anno 20k volt a Miklandban 2 éve. Egyedül az alaplap bénázik, valamiért az időzített bekapcsolás nem kapcsol be, hiába állítom be.
Megnéztem a hi-fi stereo videokat is. A legolcsóbb hi-fi vhs Sony az SLV-SE610, és 60k. Keravillban fapados hi-fi vhs Aiwa HVFX-7800 50k, szóval azért az sem olyan olcsó. Használtam nem tudom, szabad-e videomagnót venni, mennyire lehetnek lestrapálva.
Elküldve: 2002. 03. 18. 23:44
idézet:
Ezt írta olee:
Látom, hogy egyre nagyobb fába vágja a fejszéjét az, aki ilyet akar, de közben egyre nagyobb kedvet kapok hozzá... mindenesetre video azért lesz, és gondolom tuner is nemsokára. Használtan 10-15k-ért láttam az aproneten (remélem nem a reménytelen daraboktól szabadulnak meg a tulajok).
Hely van a 60GB-ból 30GB szabadon, kár, hogy nem egy partíció. A táp szerintem jó, DTK ház, anno 20k volt a Miklandban 2 éve. Egyedül az alaplap bénázik, valamiért az időzített bekapcsolás nem kapcsol be, hiába állítom be.
Megnéztem a hi-fi stereo videokat is. A legolcsóbb hi-fi vhs Sony az SLV-SE610, és 60k. Keravillban fapados hi-fi vhs Aiwa HVFX-7800 50k, szóval azért az sem olyan olcsó. Használtam nem tudom, szabad-e videomagnót venni, mennyire lehetnek lestrapálva.[/quote]
A használttól óvakodj ! Lehet, hogy valami eszméletlen jó darabot fogsz ki, de SZVSZ nem, és ez 90 %. Aki megválik a tunerétől, az vagy 'programszegény' (nincs frissítés, vagy csak 9X alatt megy), vagy IRQ, fájlmegosztás, PCI résvastagság, stb. hiba. Ha meg még garis is, akkor meg inkább rekord 100 -on.
A videóknál az újaknál is vigyázz.
1. Tudja a Pal/Secamot. Egyre több olyan videót látok, ami csak Pal.
- Na de minek nekem olyan a mai csak Pal sugárzási rendszernél, ami tudja a Secamot is ? - Mert lehet olyan haverod, ismerősöd, szülők ismerősei, akiknél felbecsülhetetlen felvételek lehetnek - mondjuk rólad, amint gügyögsz a kiságyban, és a mama nagyon szeretné ÖRÖKRE eltenni, hogy ne romoljon tovább.
2. Nicam/A2 legyen. Még mindig sok az olyan videó, ami ezért olcsó (az RTL Klub, a TV2, az M1 mind Nicam. Ez egy 'digitális' hangrendszer, Real-Time -ban van tömörítve /valami ilyesmi/, kevesebb a zizegés).
Az A2 a sima, mezei sztereó.
3. Hát... ÖÖÖ... Használtat ne vegyél SZVSZ, mert ha hetvenhétszer 'nyomták' bele erőltetve a kazettát, könnyen elállítódik a mechanika, a forgófej, a törlőfej, a kazettafészek, stb.
Ezt egy 'most felveszek' felvétellel nem biztos, hogy észreveszed, de miután mondjuk veszel egy jó minőségű műsorosat... hát a 'nem'pofáraesés nem garantált.
Pl. az alsó 'VHS-csík' mondjuk bejön zavaróan, míg a kép teteje jobbra - balra himbálódzik, miközben a kép fut...
Az utólagos műszaki beállítás meg sem közelíti a gyárit, bármíly profi is.
Hát most ennyi, mások is mondanak okosságokat, azokat is hallgasd meg, ez csak egy vélemény volt egy 12 éve videózótól.
Megjegyzés : a Sony -m 3 éve pont egy 100 -as volt, de SZVSZ megérte.
Megjegyzés 2. : Talán Thompson -t ne...
Üdv.
Elküldve: 2002. 03. 19. 00:00
Az Asus Deluxe Combo, de más tv-tuner sem (a legjobb tudásom szerint) nem segit be hardveresen semmibe. A tuner "csak" egy tuner, a combo (ATI is van) pedig egy tuner és egy vga egyben. Az Asusé egy Geforce2 Mx, illetve mostmár mx400, Pilips tuner. Amivel esetleg keverted a "hardverest", az az ATI lehet, amelynek egyes vgái hardveresen támogatják (azért nem egy Hollywood-módon) a dvd-lejátszást.
Harveresek a digizőkártyák (mjpeg), ahogy irtam. Azok meg 48ezer nettónál kezdődnek.
A többi pedig: ugy-ugy. A video powerdownban szinte semmit nem fogyaszt, tápot meg most vettem, mert inkább beruházok rá, minthogy egy gagyi hazavágjon mindent (erre egyre több a példa), az alaplaptól a vincsiig. Egyébként Enermax 300W, kétventis, csendes, 3 év gari, "van benne anyag", azaz elég súlyos darab, mi kell még?
OLEE!
Szerintem használtat ne vegyél, mert lutri. Én tavaly Panát vettem 65ezer huf, a Rákóczi térnél, a Körúton, ami a Ferenc krt-nál 69ezer, garit meg a Pana adja. De ez csak egy példa volt, mert körül kell nézni, a Keravill meg szerintem akár 5-8 ezerrel is drágább lehet másnál. Ne kapkodd el, nézd meg, milyen funkciókra tartasz igényt (kell-e sztereó,stb) és azután válassz. Ja és inkább jobbat kicsit többért, mint gyengébbet, azért mert olcsó, aztán fél év és mehet a szervizbe. Nekem egy évig nem volt, mert nem akartam "ocsót". Sony jó választás lehet és jön a húsvét, lehet valahol akció is, igy akár 10ezerrel is olcsóbb lehet.
Tunerkártya dettó. Előbb nézd meg, mit ajánlanak, keress rá a neten, olvass el róla tesztet és csak akkor vedd meg, ha megfelel. Tippjeim tunerre: pinnacle, avermedia, hauppauge, lifeview, combot tán azért nem, mert akkor kötve vagy a vga-hoz, és nem tudod cserélni külön. De ha nem akarsz évente újat (nincs nagy játék, cad-alkalmazás, vagyis vga-igényes dolgok), akkor jó lehet az Asus Deluxe Combo, vagy az ATI Allinwonder, mindkettő "combo", azaz vga-tuner egyben.
Célszerű olyat venni, ami biztosan tud legalább 704x576-ban digizni, vagy feljebb (720x576, 768x576), és ha gondolsz az XP-re is, akkor inkább újat, mert azok nagyrészéhez van/lesz XP-s driver, a régiekhez meg nem, sokan ezért (is) szabadulnak tőle. És itt is érvényes az, hogy inkább egy kicsit többet áldozni pénzben, mert csak később jössz majd rá, hogy ez is kellene, meg az is és ez a kártya nem tudja, bezzeg ha 5ezerrel többért azt vetted volna....
És még vannak szempontok, de ha kell és érdekel, szivesen elmondom az én szempontjaimat a tunervételről, részletesen.
Na fellőtték a pijamámat, holnap meló.
Na most amig gépeltem, Kakukk úr megelőzött, de a szivemből beszélt. Igaza van: Thompsont NE! És a többi tanácsa is megszivlelendő!!!
Az alaplap bekapcsolásáról annyit, hogy az én CUV4X-E-m sem kapcsol be, ha be van biosban állitva, és kilépek az opból. Csak egy módon: beállitom a biosban az időpontot, újrainditás, és a kikapcsológombbal kikapcsolom, mielőtt az op elkezdene betöltődni (vagyis, lemegy az első boot-oldal az ide-driveokkal, megjelenik a következő, de mielőtt kiirná, hogy a Windows inditása, kinyomom. Igy hajlandó a beállitott időben bekapcsolni, de mivel a kikapcsoláskor az op még nem kezdett el betöltődni, igy nem lesz az induláskor scandisk sem. Persze a gépet nem szabad áramtalanitani, a táp a leállitás után bekapcsolva marad, különben megintcsak nem megy. Na mostmár tényleg megyek. Hali holnap.

[ 2002. március 19.: yogibear szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2002. 03. 19. 00:14
idézet:
Ezt írta yogibear:
DJ KAKUKK!
Az Asus Deluxe Combo, de más tv-tuner sem (a legjobb tudásom szerint) nem segit be hardveresen semmibe. A tuner "csak" egy tuner, a combo (ATI is van) pedig egy tuner és egy vga egyben. Az Asusé egy Geforce2 Mx, illetve mostmár mx400, Pilips tuner. Amivel esetleg keverted a "hardverest", az az ATI lehet, amelynek egyes vgái hardveresen támogatják (azért nem egy Hollywood-módon) a dvd-lejátszást.
[/quote]
ÁLJ !
TUDOM, hogy mi a combo. DE...
Mivel nekem Asus V7700 GeForce 2 DeLuxe -om van, és AZ HARDVERESEN veszi FEL a képet, naívan azt hittem, erre alkalmasak a hasonló TÍPUSJELŰ combok is a TUNEREN keresztül. Semmi gond, soh'se volt ilyen combom, és asszem' nem is lesz.
A hardveres DvD - lejátszást IS támogatja a 7700 -asom, tehát nem csak ATI, hanem PETI is![]()
![]()
. Na jó, a PETI vicc volt...
Üdv, és jó éjt !
Elküldve: 2002. 03. 19. 00:19
idézet:
Ezt írta Dj.Kakukk:
ÁLJ !
TUDOM, hogy mi a combo. DE...
Mivel nekem Asus V7700 GeForce 2 DeLuxe -om van, és AZ HARDVERESEN veszi FEL a képet, naívan azt hittem, erre alkalmasak a hasonló TÍPUSJELŰ combok is a TUNEREN keresztül. Semmi gond, soh'se volt ilyen combom, és asszem' nem is lesz.
A hardveres DvD - lejátszást IS támogatja a 7700 -asom, tehát nem csak ATI, hanem PETI is![]()
![]()
. Na jó, a PETI vicc volt...
Üdv, és jó éjt ![/quote]
Bocsi, de mit jelent itt a "hardveres", mert tényleg nem értem. Szerintem hardveres pl. a Pinnacle dc10+ digitalizáló a Zoran chipjével, amelyben hardveresen benne van az mjpeg kodek. Vagy nem? Azért holnap megnézem én azt a 7700 Deluxe-ot. Apropó: 7700GTS, igaz?
Amúgy a 7700-ason egy Geforece2 GTS vga-chip van, egy Saa7113h "9-bit digital video capture ic", meg egy Conexant 869 "video encoder chip" van (meg ramok és kiegészitők). Ezek közül (csakúgy szakmai vitaként) szerinted melyik tartalmazza a hardveres kodeket?
Szia: YOGIBEAR
Elküldve: 2002. 03. 19. 00:25
idézet:
Ezt írta yogibear:
Bocsi, de mit jelent itt a "hardveres", mert tényleg nem értem. Szerintem hardveres pl. a Pinnacle dc10+ digitalizáló a Zoran chipjével, amelyben hardveresen benne van az mjpeg kodek. Vagy nem? Azért holnap megnézem én azt a 7700 Deluxe-ot. Apropó: 7700GTS, igaz?
Hali: YOGIBEAR[/quote]
Ebben csak annyit, hogy van neki egy saját 'Asusos' codecje, amit csak ő értelmez, állítólag más kártya nem tudja lejátszani, csak Asus.
Viszont erről fordítani már átlehet gyakorlatilag bármely egyéb codecbe, így akár MPEG2 -be (DvD) is...
Na ezt az MPEG2 -t tudja hardveresen 'visszajátszani', mást nem, bár úgy vettem észre, a DiVX -nél is besegít, bár nagyon keveset, de mindkettőt csak akkor, ha a hozzáadott Asus DvD 2000 -rel játszom le (PowerDvD).