idézet:
Ezt írta Dj.Kakukk:
OFF.
Zseni
Anno, '98 karácsonyától még 200 MMX -en Míro Media PCTV Pro -val, videóvágó nélkül, '99 áprilistól sztereó videóval... - istenem, hányszor láttam a StarWars eredeti 'trilógiát' ! Anyám !... Vagy 500 mega lett, vagy 700, soh'se jó, vágó-tömörítő software nélkül ...
Intel Indeo 5.06 -tal ...
Ehhez képest most a bőség zavara ...
ON.
YogiBear ! Nemtom értetted -e, de én előre adtam a KCS -t !!!![]()
![]()
(Hogy én mennyit sz@rakodok ezzel, mióta bekapcsoltam a lehetőséget....)
Olee !
Sajna, egyelőre még semmi hír a 'kolegámról' (lehet, hogy már nem dolgozik nálunk... JUJJJJJJJJJ !!! Há' csak nem ???)[/quote]
Gondoltam, köszi, de én meg összevártam az osztályozandókat, oszt mindenkinek érdeme szerint KCS![]()
![]()
Megérdemlik.
PC-t videomagnóként használnám... lehet? ... mi kell hozzá?
Elküldve: 2002. 03. 28. 21:12
A WC-KEFÉT UGYANÚGY KELL HASZNÁLNI MINT OTTHON!
alatta kisbetűs kézzelírott szöveg:
A hátsó fogaknál előre-hátra, az elsőknél le-fel?
Elküldve: 2002. 03. 29. 11:52
idézet:
Ezt írta eszpe:
Nekem régóta működik AVI_IO-val a Pinnacle PCTV capture 768x576 24bit RGB, Mainconcept MJPEG-be 95%-on.
eszpe
szerk.: Arra gondoltál, hogy a PCTV SAT-tal nem tudtál felvenni 768x576-ban, vagy általában XP alatt nem ment a felvétel?
[ 2002. március 28.: eszpe szerkesztette a hozzászólást ][/quote]
Nem, sima PCTV-vel is gondjaim voltak, legalabbis a probalt programokkal. VidCon, Virtualdub capture (bar az irja is) es meg par proggi.
Arrol nem szolva, hogy a sima PCTV egy ido utan (4-5 perc) elkezdett hatalmas framedroppot csinalni 40% prociterheles mellett is.
BYe: Krinyo
Elküldve: 2002. 03. 29. 15:06
Ma találkoztam 'ama' kollégámmal, csak jövö héten kedd-szerda magasságában jön majd be. És egyelőre OK a dolog, így látatlanban is.
1. A te nevedre KELL, vagy jó az enyémre is ? - Nekem t@k mindegy.
2. Néhány márkát/típust írj le. PONTOSAN !!! /Mondjuk 3-4, ami a mostani árán megfelel neked, hogy tényleges összevetést tehess !!!/
3. Nem azonnali a dolog, 1-2 hétbe is telhet !!!
Most ennyi.
Üdv : Dj.Kakukk (Gábor)
[ 2002. március 29.: Dj.Kakukk szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2002. 03. 30. 07:02
Beszéltem egy Philips-es szervíz technikussal. Kérdeztem, neki mi a véleménye:
A Philips VR-530-tól felfelé az összes Hi-fi stereo videonak teljesen ugyanaz a mechanikája, a belseje minden. Meg az utóbbi 2-3 évben nem is változtattak rajta semmi lényegeset.
A TapeManager nem volt nyerő, mert nehéz volt használni, és csak az újonnan felvett kazettákat lehetett vele eltárolni. Műsorosat, és korábban felvettet nem. A TapeList ilyen szempontból már jobb, de azzal meg csak 9 kazetta tartalmát lehet tárolni.
Szerinte felső kategóriás videot nem érdemes venni, mivel a gyenge felvételeken a hibát nagyon kihozza a finom elektronika, szemcsés a képük. Ezen csak úgy lehet segíteni, ha lehet élességet állítani a TV-n, nem szoftveresen van automatára állítva.
Az EasyLink csak Philips és csak 1-2 éves TV-kel működik, általában benne van a leírásban, hogy tudja-e vagy sem.
Szerinte minnél kevesebbet költök rá, annál jobb; a különbözeten vegyek jövőre egy gagyi DVD-t a Tesco-ban, és kölcsönözzek DVD-t.
Elküldve: 2002. 03. 30. 07:45
idézet:
Ezt írta yogibear:
Senki nem akar meggyőzni arról, hogy szakzsenivé
kell válni, csak videóval egyszerűbb. Némi tanulás, gyakorlás és Neked is menni fog a digit videózás, ha lesz hozzá cucc. Remélem minél előbb.
És videóval együtt. [/quote]
A video már világos. A többi még nem...
![]()
1. Milyen VGA kártya?
2. Milyen Tuner kártya?
3. Milyen szoftver?
4. Milyne proci?
5. Mennyi hely?
Nekem ami most van:
1. Hercules KyroII 64MB Tv-out (S-video és kompozit).
2. Tuner kártya nincs.
3. Progi nincs. (iuVCR-ról írtatok itt...)
4. PIII 600MHz 256MB Ram
5. 60GB (c:2GB, d:10GB, e:20GB, f:38GB)
:confused: Az S-video jelet milyen messzire lehet elvinni? És a kompozitot? Én legalább 15m-et saccolok a gép és a TV között.
:confused: Ez a vga kártya elvileg tud hardveres DVD gyorsítást. Ez ügye csak DVD lemez nézéshez érvényes, Divx-ben tömörített filmhez már erős CPU kell, és nem a vga kártya számít annyira?
Megjegyzés: feltünően sok Tuner kártyát látni mostanság az aproneten !!!!!!
Elküldve: 2002. 03. 30. 10:25
1. vga a maiak közül bármely, aminek számodra megfelelő a tv-kimenet minősége
2. tuner: Avermedia, Pinnacle, Leadtek, Lifeview, Hauppauge.
Ezek közül az, amely ha lehet sztereó, tud 720x576-ban is felvenni, működik XP alatt is (van drivere).
3. ha adnak a tunerhez és használható, az jó (Asus 7100DC mellé adnak, és nagyon jó például), ha nem adnak, akkor van egy csomó: virtualdub, avi_io, powervcrII, iuvcr, stb. (freeware, shareware)
4. procid, ramod már elégnek kell lennie
5. hely: egy másfél órás közepesen tömöritett (tovább feldolgozásra készült /divx v. mpeghez/ ) avi film mérete kb 3-4 x 2Gb = kb 6-8Gb. Ne dőlj be a "60-80Gb-s vincsi minimum kell" szövegnek, egy 30 Gb/7200rpm megteszi, persze, ha a filmet felvétel után átkódolod (divx, mpeg) és felirod cd-re. 30 Gb-re felfér kb 2 "nyers" avi, ha mondjuk egy nap két film is lenne, amit rögziteni akarsz, aztán fel kell őket dolgozni. Persze ha nincs külön vincsi, külön partició is megteszi.
6. 15 méter sok. max 2-3, utána már zajos lesz (lehet), hiszen analóg jel a kompozit és az svhs is.
7. hardveres dvd gyorsitás: persze, ha van (lesz) dvd-playered, akkor (ha nem is egy Realmagic Hollywood módra), de szebb lesz a lejátszás, mint sima vga-val. Divxhez nem egészen erős is elég lehet (akár egy Cel 433, is elég lehet az akadozásmentes lejátszáshoz, persze ez a film kódolásától is függ (ha nagy a bitrate, még egy p3 is szaggathat),
8. Megjegyzéshez: valóban. Tán csak nem azért, mert mondjuk nincs XP alá driverük

vagy mondjuk nem megy jól magasabb rögzitési felbontáson

vagy mondjuk ...

Az újabb tipusok ritkán jelennek ott meg, inkább a 2-3 évesek, vagy a noname-ek, vagy a márkásból a gyengébbik.
Nézd meg: egy jó tuner 20 nettó felett van sacc/kb újonnan, minimum.
Hogy ellenőrzöd ??
Tv-zni lehet hogy jó, de a capture??
Amúgy meg nem jobb ha van a dologra egy év gari?
---------
És hadd szemétkedjem

Idézlek :"5. 60GB (c:2GB, d:10GB, e:20GB, f:38GB)"
Na most 2+10+20+38 az nálam 70. Nálad?
Vagy rájöttél, hogy lehet 70Gb-t rátenni a 60-as vincsire ?
Nem buktál Te matekból??

Na hali.
Elküldve: 2002. 03. 30. 14:27
idézet:
Ezt írta yogibear:
Na most 2+10+20+38 az nálam 70. Nálad?
Vagy rájöttél, hogy lehet 70Gb-t rátenni a 60-as vincsire ?
Nem buktál Te matekból??
[/quote]
Valami rémlik, egyszer hiányoztam másodikban, lehet, hogy akkor volt. Az a 38 ha jobban megnézem, csak 28. Majd írok a wincmd írójának, hogy rossz a progi, nőnek a vincsik alatta!
Ebben a capture-ben lehet valami, erre nem gondoltam. Már azthittem, ezt is olcsón megúszom.
Kösz a válaszokat!
Elküldve: 2002. 03. 30. 18:05
idézet:
Ezt írta olee:
Valami rémlik, egyszer hiányoztam másodikban, lehet, hogy akkor volt. Az a 38 ha jobban megnézem, csak 28. Majd írok a wincmd írójának, hogy rossz a progi, nőnek a vincsik alatta!
Ebben a capture-ben lehet valami, erre nem gondoltam. Már azthittem, ezt is olcsón megúszom.
Kösz a válaszokat![/quote]
Ez itt echte kapitalizmus, semmi sem olcsó![]()
![]()
De neked csak egy tunert kell venni (30ezer bruttó max), vagy vehetsz hardware-es digiző kártyát is kétszer ennyiért, azon persze nincs tuner.
Vehetsz 12-15-ért is tunert, de az tudja azt, amit kell, vagy amit szeretnél??
Jobb olyat venni, ami megbizható, garos és van olyan, aki azt hazsnálja és megbizható infót tud róla adni (max. capture felbontás, képminőség tv-nél és capture-nél, kezelhetőség, stb.)
OFF
Montoya is the best!!
Most ért véget az edzés![]()
ON
Lényeg: előbb info, aztán vétel.
Ja és holnapra sok locsolót![]()
![]()
![]()
Elküldve: 2002. 03. 30. 18:21
idézet:
Ezt írta yogibear:
Ez itt echte kapitalizmus, semmi sem olcsó
De neked csak egy tunert kell venni (30ezer bruttó max), vagy vehetsz hardware-es digiző kártyát is kétszer ennyiért, azon persze nincs tuner.
Vehetsz 12-15-ért is tunert, de az tudja azt, amit kell, vagy amit szeretnél??
Jobb olyat venni, ami megbizható, garos és van olyan, aki azt hazsnálja és megbizható infót tud róla adni (max. capture felbontás, képminőség tv-nél és capture-nél, kezelhetőség, stb.)
OFF
Montoya is the best!!
Most ért véget az edzés![]()
ON
Lényeg: előbb info, aztán vétel.
Ja és holnapra sok locsolót![]()
![]()
[/quote]
Hali !
OFF.
YogiBear -nél vasárnap locsolnak ???
Nálunk hétfőn...
--- Tudom, tudom, dátumvonal...---
ON.
Olee !
Levelet megkaptam, 7 típus, 'sorozatvető'. OK.
Mihelyt van valami, vagy ide, vagy Emilbe jelzek.
Tuner.
Bár nem tudom, a Míró/Pinnacle mostanában ír -e XP alá drivert, de anno egész jó kis kártyesz volt a Míró Media PCTV Pro (sztereó), bár a 'tuner' részének sztereó része (nem a Nicam) hagyott kívánnivalót maga után.
Üdv : Dj.Kakukk
Elküldve: 2002. 03. 30. 18:38
idézet:
Ezt írta Dj.Kakukk:
Hali !
OFF.
YogiBear -nél vasárnap locsolnak ???
Nálunk hétfőn...
--- Tudom, tudom, dátumvonal...---
ON.
Olee !
Levelet megkaptam, 7 típus, 'sorozatvető'. OK.
Mihelyt van valami, vagy ide, vagy Emilbe jelzek.
Tuner.
Bár nem tudom, a Míró/Pinnacle mostanában ír -e XP alá drivert, de anno egész jó kis kártyesz volt a Míró Media PCTV Pro (sztereó), bár a 'tuner' részének sztereó része (nem a Nicam) hagyott kívánnivalót maga után.
Üdv : Dj.Kakukk[/quote]
Igen például a mai napig is lehet kapni DC30 plusz digizőkártyát kb 150ezerért, de a Pinnacle-nél driverileg "no longer available", azaz nem lesz XP-s drivere.
Mindenképp előbb meg kell nézni, van-e a cucchoz rendes driver.
OFF
Mér? Az órát nem egy nappal kell előbbre állitani ??
![]()
![]()
![]()
ON
Neked is sok locsolót!!![]()
![]()
Elküldve: 2002. 03. 31. 09:49
OFF.
Holnap megyek locsolni!
Este meg locsolóbulizni!
ON.
idézet:
Ezt írta yogibear:
2. tuner: Avermedia, Pinnacle, Leadtek, Lifeview, Hauppauge. Ezek közül az, amely ha lehet sztereó, tud 720x576-ban is felvenni, működik XP alatt is (van drivere). [/quote]
Tudsz esetleg egy konkrét olyan tuner kártyát mondani, ami megfelel ezeknek a követelményeknek, és kapni is lehet?
USB-s verziót érdemes venni? Akkor lehetne hordozgatni a két gépünk között. Csak az USB-vel vannak fenntartásaim, volt egy USB-s CD-íróm, és rengeteg macera volt vele!
idézet:
Ezt írta DJ.Kakukk:
Levelet megkaptam, 7 típus, 'sorozatvető'. OK. [/quote]
Bocs, nem esett le, hogy mi az, hogy 'sorozatvető'.
Néha azért eszembe jut, hogy milyen árérzékeny itt a magyar piac. 5-10000 Ft nekem számít, meg rengeteg ismerősömnek is. Itt ez a sok bóvli távolkeleti noname cucc, méricskélem, hogy kell-e Showview meg minden. Tőlünk nyugatabbra meg sokat nem is lehet kapni abból, ami itt nálunk a sláger, és azon vitatkoznka, hogy a HP, IBM vagy a Compaq gépet érdemes-e inkább venni.
Pár éve, amikor Franciaországban voltam, kellett vennem egy modemet. Három féle volt kivétel nélkül az üzletekben: külső 3Com, külső Diamond, külső Olitec (ez francia). Itthoni pénzben akkor 35-50000-be kerültek, mindegyikben volt üzenetrögzítő, fax tároló, adtak hozzá mikrofont, sőt, az Olitechez még távirányító is volt, hogy számítógép nélkül is meg lehessen hallgatni az üzeneteket. Ehhez képest itthon a sláger az Acorp külső 15 ezerért, ha már valakinek volt pénze külsőre, de inább mindenki PCI-osat vett 6-8 ezerért.
Elküldve: 2002. 03. 31. 11:40

A Pinnacle kiadott XP drivert hozzá, de tökéletesen működik a Win2k-s driverekkel is (pl.: 4.02a).
Képminőség az egyik legjobb a tunerkártyák közül.
Capture: AVI_IO-val akár 768x576 RGB24bit-en, MJPEG codec 95%-on framedobás nélkül lehet rögzíteni.
A Pinnacle DC10+hoz most készül a WinXP driver, jelenleg még csak sokadik Beta van, de hamarosan ígérik a Finalt.
eszpe
[ 2002. március 31.: eszpe szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2002. 03. 31. 11:49
Mindenkinek jó locsolkodást.
eszpe
Elküldve: 2002. 03. 31. 11:58
Ismerősnek cel433/128ram/Asus v3800-al nem szaggat. Igaz nem cd-ről nézi, hanem vincsire másolva, szvsz igy jobb is.
Ugrás lehet hibás kódolás miatt is (pl. Koala playernek beépitett ellenőrzője van hibás és fagyott framekre, ki is szedi őket).
Konkrét kártyához: azért irtam, hopgy hátha lesz rá reagálás, olyanoktól, akik ezeket használják és konkrét infot adnak róla (milyen progival, mekkora felbontással, milyen kodekkel készitik a capture-t, stb.)
Lásd ESZPE hozzászólását.
Usb-set szvsz nem érdemes venni, mert tv-zni tán jó, de szvsz capture-re, még kevés az usb sávszélessége (ha tévedek, javitsatok).
--------
Eszpe!
Konkrétan melyik PCTV?, Rave Pro, stb.?
Virtualdubbal is megy?
XP alatt és 98/ME alatt is próbáltad?
Melyik mjpeg kodekkel?
Köszi előre is a válaszokat!
Elküldve: 2002. 03. 31. 12:19
idézet:
Ezt írta olee:
Bocs, nem esett le, hogy mi az, hogy 'sorozatvető'.
(...)
Ehhez képest itthon a sláger az Acorp külső 15 ezerért, ha már valakinek volt pénze külsőre, de inább mindenki PCI-osat vett 6-8 ezerért.[/quote]
'Sorozatvető' : 1 márka - 1 típus - több (szinte azonos) altípus.
Na ja, én másfél éves GVC -t vettem múlt karácsony előtt 128 ramért...
De megérte
Egyébként ha Mírót veszel (tudom, tudom, Pinnacle), akkor elképzelhető, hogy 'kártyázni' fogsz, de ha beállítod, e miatt nem fogsz fagyni, és tényleg jó a képe. Tobbieket még nem láttam.
Te YogiBear : neked milyen is van ???
[ 2002. március 31.: Dj.Kakukk szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2002. 03. 31. 13:57
[url="http://"http://www.presence-pc.com/hardware/tests/2d3d/tunerstv/page1.php3"]Présence PC - Comparatif: Cartes Tuner TV[/url]
[ 2002. április 08.: olee szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2002. 03. 31. 14:53
idézet:
Ezt írta yogibear:
Konkrétan melyik PCTV?, Rave Pro, stb.?
Virtualdubbal is megy?
XP alatt és 98/ME alatt is próbáltad?
Melyik mjpeg kodekkel?
Köszi előre is a válaszokat![/quote]
PCTV. Csak így egyszerűen. Nem PRO, de nem is a RAVE.
Ugyanaz mint a PRO csak nem stereo, nincs FM tuner, és van hozzá távirányító. [url="http://"http://www.pinnaclesys.com/TVViewing.asp?langue_id=4"]http://www.pinnacles...asp?langue_id=4[/url]
A VDUB capture nekem szarakodik XP alatt, de Win2k/Me alatt jó volt. DE ez nem izgat, mert AVI_IO-nál jobb capture progi nekem nem kell. (pl.: nagyon kicsi a gépigénye a VDUBhoz képest, és be lehet állítani tetszőleges felbontásokat akár 480x576, 512x384, 480x360, 352x576, stb)
Igen, a tévézés, capture, webtext működik 98/Me/2000/XP alatt is.
Nekem a Mainconcept MJPEG a kedvencem. De jó még a Morgan is.
eszpe
Elküldve: 2002. 03. 31. 15:08