PC-t videomagnóként használnám... lehet? ... mi kell hozzá?
Elküldve: 2002. 03. 31. 15:30
------------
Eszpe: köszi a válaszokat, sokat segitett.
De lenne még egy kérdésem: az mjpeg kodeket milyen erősségre állitod, hogy a capture-ölt aviban ne legyenek a képen kockák ("kikockásodás")? És igy mekkora (hányszor 2Gb) mondjuk egy 1,5 órás film 768x576-ban?
------------
Olee: az ehavi Chip-magazin cd-jén is fenn van a 2.0-ás full Koala plusz magyar nyelvű kiegészités. Nálam bevált.
Ha feliratos filmet nézel, nevezd át a kiterjesztést sub-ról, vagy srt-ről txt-re, és odatolod a szöveget, ahová akarod. Képes kiszedni a hibás és fagyott frameket a filmből ("vöröskeresztes dokitáska"),ha benne vannak, ezek is okozhatnak "ugrásokat". Stb. stb.
A WC-KEFÉT UGYANÚGY KELL HASZNÁLNI MINT OTTHON!
alatta kisbetűs kézzelírott szöveg:
A hátsó fogaknál előre-hátra, az elsőknél le-fel?
Elküldve: 2002. 03. 31. 16:26
idézet:
Ezt írta yogibear:
DJ Kakukk: nekem Asus v7100 Deluxe Combo-m van.
[/quote]
Oksi. Csak azt hittem, van 'egyéb' tunered is...
Elküldve: 2002. 03. 31. 16:44
idézet:
Ezt írta Dj.Kakukk:
Oksi. Csak azt hittem, van 'egyéb' tunered is...[/quote]
Még nincs, de "kaparok" hogy legyen másik.![]()
Ezért kérdezek. Meg egynémely tipust máshonnan azért ismerek, csak konkrét, hosszabb idő alatt szerzett tapasztalatok érdekelnek.
A Deluxe Combo-hoz nemigazán van XP driver, program, többek közt ezért. Meg ez csak 704x576-ot enged max, pedig belefért volna nagyobb képméret is. Amúgy kifogástalan a tv-képe is és a capture minősége az Asus saját ASV2 kodekjével is 98/ME alatt.
Tudod nőnek az igények...![]()
![]()
![]()
Elküldve: 2002. 04. 01. 12:46

Ha van hozzá bármiféle ötlet, tanács, hogy hogyan kezdjek neki, milyen progit tegyek fel most hozzá, akkor írjatok.
Ami vicces rajta, hogy az FM rádió egy kiegészítő kártya rajta, amit le is lehet róla venni.
OFF.
Van aki még hervadozik?

Elküldve: 2002. 04. 01. 13:02
idézet:
Ezt írta olee:
Bszereztem egy Pinnacle PCTV Pro kártyát (sztereo, FM, távirányító). Most nincs időb beszerelni, talán holnap...
Ha van hozzá bármiféle ötlet, tanács, hogy hogyan kezdjek neki, milyen progit tegyek fel most hozzá, akkor írjatok.
Ami vicces rajta, hogy az FM rádió egy kiegészítő kártya rajta, amit le is lehet róla venni.
OFF.
Van aki még hervadozik?[/quote]
Asszem a kártyázás meglesz...
Na nem kátörvendés, dehát...
Szerintem nekem ennek a régebbi változata van meg, arról is lehúzható a rádió...
A rádióról csak 8 bitben fogsz tudni felvenni, és csak a saját progijával...
Apropó. SÁRGA a CD -d ???
Hátul az antenna-kivezetést el ne felejtsd !
No meg az átkötést a Line In -ba !
Tudnia kell a 320*240 -et és a 384*288 -at is !
Indiszkrét : Was kostet es ?
OFF.
YogiBear szavaiból kiindulva : nekem nem ártana !
ON.
Elküldve: 2002. 04. 01. 13:49
idézet:
Ezt írta olee:
...Bszereztem egy Pinnacle PCTV Pro kártyát (sztereo, FM, távirányító)...[/quote]
Kitől kaptál ilyen kártyát a locsolásért?![]()
Elküldve: 2002. 04. 02. 22:07
Kár, hogy 1024x768 feletti felbontásban nem működik (1600x1200-ban ment eddig a monitor, 21"). Ez vga kártya függő, vagy ez így van és kész?
Használtan vettem, 17k volt, plusz még elment egy ezres a T-dugóra, hosszabbító kábelre, stb. Asszem ennél sokkal többet akkor sem adtam volna ki rá, ha kávét is tud főzni.
Eredeti CD már nem volt hozzá, vagy legalábbis nekem ez az eredetinek kinéző Cd (semmi nincs ráírva, ezüst színű) írható CD-nek néz ki. Így letöltöttem a legutolsó drivert (XP), és azzal megy. A vicc az, hogy akitől vettem, állítólag már másfél éve használja...
Méretek:
160x120
240x180
320x240
640x480
768x576
Lehet más progival is TV-t nézni?
Akkor, mit rakjak fel videomagnó célú használatnak, és mit állítsak be rajta?
Elküldve: 2002. 04. 02. 22:23
idézet:
Ezt írta yogibear:
...az mjpeg kodeket milyen erősségre állitod, hogy a capture-ölt aviban ne legyenek a képen kockák("kikockásodás")? És igy mekkora (hányszor 2Gb) mondjuk egy 1,5 órás film 768x576-ban?...[/quote]
Én nem próbálgattam, hogy milyen beállítás alatt kockásodik, 85-90-95%-on szoktam felvenni Mainconcept MJPEG codec-kel. 93-95 fölött már nem lesz láthatóan szebb a kép, viszont a méret nagyon megugrik !!!
Most vettem fel a Sport1-ről a Bayern-Real Madrid meccset, és elég durva mert a 90 valahány perc 768x576-ban 27,4 GB lett 44kHz PCM hanggal... Erősebb tömörítéssel (85%) szvsz lett volna olyan 20-22GB.
idézet:
Ezt írta olee:
...ez az eredetinek kinéző Cd (semmi nincs ráírva, ezüst színű) írható CD-nek néz ki...[/quote]
Emiatt ne izgulj, én is ilyen CD-t vettem ki a dobozból
Vigyázni kell, hogy melyik oldala az írottNeked is a papírtokon van a kód egy kis papírcsíkon ?
eszpe
Elküldve: 2002. 04. 02. 22:33
idézet:
Ezt írta olee:
[quote]...meg nem talált meg minden csatornát...[/quote]
Állítsd az országot pl. Austria-ra, nekem itt mindent megtalált, ami a Matáv KábelTV-n jön, van amit 2x is.
idézet:
...Kár, hogy 1024x768 feletti felbontásban nem működik (1600x1200-ban ment eddig a monitor, 21"). Ez vga kártya függő, vagy ez így van és kész?...[/quote]
Szvsz a tuner enyit tud.
idézet:
...Használtan vettem, 17k volt, plusz még elment egy ezres a T-dugóra, hosszabbító kábelre, stb... [/quote]
Sima PCTV, vagy PCTV PRO amit vettél? Távirányító van hozzá?
idézet:
Méretek:[/quote]
Erről már írtam: ugyanitt, 2002. március 31. 15:53
idézet:
Lehet más progival is TV-t nézni?[/quote]
Borg TV, vagy Dscaler, de ezeket még nem használtam, csak a saját progiját. (igazából régóta csak capture-ra használom)
eszpe
[ 2002. április 02.: eszpe szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2002. 04. 03. 08:08
Pinnacle Studio PCTV Pro.
Van hozzá távirányító is, de még nem izzítottam be. Ugyanis van már egy infraport a gépben, a másik soros porton pedig 3 cucc figyelne, ha tudna, de egy switch box van rátéve, aztán kapcsolgatom (PDA, modem, számológép).
A CD-n nem volt semmi szám, de kívül ráírták tollal, hogy S/N 000000000. Különben a letöltött driverhez nem kellett semmi. 26 MB, felteszi a PCTV Radiot, PCTV Visiont, és a PCTV WebTextet. Ez utóbbi sajnos nem működik, hibaüzenettel megáll - valahogy a 6-os Explorer nem tetszik neki, sem az Opera 6.0. Lehet neki valamit csinálni?
Van még valami a CD-n, amit érdemes felrakni?
Utánanézek akkor ezeknek a progiknak. Egyenlőre a Power VCR II-t tettem fel, de asszem eltelik egy pár nap, mire itt minden működni fog. Egyenlőre a Suspend-to-ram nem akar menni, ez nem szép tőle!
Kár, hogy ha nagyfelbontás megy a képernyőn, akkor nem tud megjeleníteni a tuner. Egyébként nem értem, hogy a kettőnek mi köze van egymáshoz, mármint annak, hogy ha 1600x1200-es a képernyő felbontás, akkor a PCTV Vision ablakában üres a kép helye. Ha visszarakom 1024x768-ra, akkor már működik.
Elküldve: 2002. 04. 03. 12:01

A BorgTV sem fut. Valamilyen Overlay mód hiányzik neki, aztán bezárul.
Elküldve: 2002. 04. 03. 20:19
eszpe
Elküldve: 2002. 04. 03. 22:53
A rádió része is kiváló! Bekereste az összes adót. Itt van különben egy érdekes cikk a FM rádió frekvenciákról, benne vannak a Budapesti FM adók is: [url="http://"http://sher.index.hu/ad?ad=3519&lc=7000&ui=5827815&co=1&cn=1"]Szabad a csatorna?[/url]. Felvenni különben 4 féle módban lehet:
MSAudio High 128 kb/s
MSAudio Low 32 kb/s
Wave Stereo, Audio CD (44 kHz, 16 bit)
Wave Mono (44 kHz, 16 bit)
Beizzítottam a távirányítót is. Szimpla dolog, nem installált hozzá semmit, és bírja a kapcsolgatást is a soros portos box-on.
Na, egyenlőre tök elégedett vagyok ezzel a kártyával, örülök, hogy szó esett róla. Végülis ennek nyomán vettem meg!

Elküldve: 2002. 04. 03. 23:18
A "Pinnacle Systems PCTV Webserve" fut a tálcán. Ez mire jó? Ki lehet kapcsolni?
[ 2002. április 04.: olee szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2002. 04. 04. 07:07
Eszpe!
Válaszokat köszi. 90 perc/27,4 Gb elég durva. Nekem az Indiana Jones 8.31 Gb lett (film+reklámok együtt = 110 perc+kb20=kb 130 perc), ASV2 kodek, quality=5, 704x576-ban, pcm hang 44100hz.
Olee!
Gratula a kártyához! Mindent bele

Elküldve: 2002. 04. 04. 08:05
idézet:
Ezt írta olee:
A "Pinnacle Systems PCTV Webserve" fut a tálcán. Ez mire jó? Ki lehet kapcsolni?
[/quote]
Kikapcsolhatod nyugodtan. A teletext használja, de fölösleges, hogy állandóan fusson, mivel a teletext indításakor automatikusan indul ez is.
[ 2002. április 04.: Rlaci szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2002. 04. 04. 10:20
idézet:
Ezt írta yogibear:
Gratula a kártyához! Mindent bele[/quote]
Hozzáfogtam a video felvételhez. Bootolgatok, fagyogatok, drivereket keresgélek, 10 percenként 3 percet várok, mire újra jön a windows és hasonlók. Egyszer biztos lesz olyan, hogy beállítom a felvételt és megy, de most... Különben olyan, mint a régi szép időkben, amikor egy FM Stereo rádiós hangkártyát akartam belőni NT 4.0 alá. Annyi kéket azóta sem láttam, de talán most sikerül überelni az akkor helyzetemet!
Arra jöttem rá, hogy az avi_io és a PowerVCRII 3.0 nem megy az erdeti driverrel, amit le lehetett tölteni. Egy WDM nevű driver kell hozzá, most ezzel kínlódom. Itt[url="http://"http://www.iulab.com/index.shtm?bt8x8/about"]http://www.iulab.com...htm?bt8x8/about[/url] találtam egyet hozzá. Ezzel megy az avi_io, meg a PowerVCRII 3.0, de a PCTV Vision már nem indul. Ráadásul a PowerVCRII 3.0 100%-os processzor foglaltságot mutat. Pedig jól néz ki, sokkal szebb a képe, mint a PCTV Vision-nak (ki érti).
Szóval, a helyzet az, ahogy jeleztétek. TV nézés no problemo, felvétel már cacamacera.
Elküldve: 2002. 04. 04. 11:07

Tudja valalki, hogy mi ez a "hardware overlay"? Gyanítom, hogy ez az, ami hiányzik neki, és az i815 vga nem rendelkezik vele.
Elküldve: 2002. 04. 04. 21:32
Elmondanád, hogy mit és milyen sorrendben installáltál fel? Utána mit csinálsz, hogy az avi_io-ban elkezdje felvenni mondjuk a Duna TV műsorát?
Én ott tartok, hogy felrakom a 402a drivert. Ezzel a PCTV eredeti dolgai jól futnak (még a felvétel is egész jó). De a többi program elakad a Tuner csatornáinak keresésénél: vagy szürke az egész, vagy 100% terheltség és semmi nem történik.
Próbáltam feltenni másfajta drivert (iuLabs), de azzal meg az eredeti PCTV alkalmazások nem futnak. Az avi_io meg a Power VCR II pedig ekkor mutatja, hogy van tuner. A PowerVCR meg elvileg hangol is, de nem történik semmi, csak 100% cpu használat és kész.
[ 2002. április 05.: olee szerkesztette a hozzászólást ]