HWSW Informatikai Kerekasztal: Digitális kamera választás?? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (4 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Digitális kamera választás??

#41 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 07. 27. 09:19

Ezt hogy érted? Másrészt ha meg már Te kérdezel, Te kérsz segítséget egy vásárláshoz, akkor tiszteld meg a segíteni próbálókat azzal, hogy nem ilyen kurta benyögésekkel kommunikálsz. Kicsit hülyén veszi ki magát. Az elmúlt napokban is többször foghegyről fikázgattad az ajánlott kamerákat és ugyebár bebizonyosodott, hogy marhára nem értesz hozá - ami nem baj, de akkor nem így kellene kommunikálni. Nem sokan fognak segíteni, ha nem hagyod...

#42 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 27. 16:10

Na légyszives ilyen segítségből nem kérek. Semmi más egyéb nem bizonyosodott be mint az, hogy a szokásos mpeg2 codecem felülíródott valami szarral aminek nagyobb a meritje. Ennyi. Nem magas lóról oktatást kértem.

Behúztam szerkesztőbe az mpeget. Tisztán látszik, az elcsúszás a sorok között. ami kb 1/3-a annak, amekkora elcsúszás az 1080i felvételeknél van. Én nem tudom ez hogy lehet, igazából nem is annyira fontos, talán az 50i még jobb is mint a 25p amúgy is.

#43 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 27. 16:20

A magas lovon nem én ülök, Te vagy az, aki kérdezel, és közben magasról vakkantgatsz barátom.

Én nem láttam a HV20-as progresszív anyagain semmilyen elcsúszást a sorok között. Illetve még mindig nem tudom, melyik programmal tapasztalod ezt, de majd megoldod magadnak, ha nem vagy hajlandó semmilyen használható információt adni a problémádról.

#44 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 29. 21:32

Najó feladom egyszerűen szar a netem, bárhová próbálom feltölteni a videót megszakad.

Betöltöttem a videót dgindexbe, vlc-be tmpeg editorba., mindenféle lejátszóba, vdmod ba akárhol nézem interlaced, több infót nem tudok adni.

#45 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 29. 22:09

Idézet: Mumia - Dátum: 2007. júl. 24., kedd - 20:46

Inkább veszek feleannyiért valami 3ccd-s SD kamerát.

jól teszed, kicsi obi, gyengécske numerikus apertúrával, 1/3 colos tyúxemnyi ccd. meglennék lepődve ha a cuccos (HV10/HV20) sorfelbontása 500 fölé menne, aztmeg egy SD kamera is röhögve hozza.
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#46 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 30. 09:09

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. júl. 29., vasárnap - 23:09

jól teszed, kicsi obi, gyengécske numerikus apertúrával, 1/3 colos tyúxemnyi ccd. meglennék lepődve ha a cuccos (HV10/HV20) sorfelbontása 500 fölé menne, aztmeg egy SD kamera is röhögve hozza.

Hát, ha feleannyiért venne 3CCD-s  kamerát akkor azzal igencsak jól bevásárolna  :)
Egy valóban jó 3CCD-s kamera 180.000Ft-tól indul (pld. a Pana GS500 ami már igencsak jónak mondható valahol 200.000Ft környékén mozog).

Szerkesztette: wpepi 2007. 07. 30. 09:10 -kor

#47 Felhasználó inaktív   FJ_FoX 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 30. 11:51

Udv,

hat ez a kamera(HV20) egesz szep allokepeket csinal:) de sajnos ahogy gyorsabban megmozdul valami rogton leesik a reszleteseg es egy elmosodott paca lesz helyette:( erdemes megnezni a baseball merkozesrol keszult felvetelt, egyszeruen szornyu.

FJ

#48 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 30. 14:05

Idézet: wpepi - Dátum: 2007. júl. 30., hétfő - 10:09

Hát, ha feleannyiért venne 3CCD-s  kamerát akkor azzal igencsak jól bevásárolna  :)
Egy valóban jó 3CCD-s kamera 180.000Ft-tól indul (pld. a Pana GS500 ami már igencsak jónak mondható valahol 200.000Ft környékén mozog).

szerintem hobbista vegyen mameg SD-t. egyreszt jokis 3CCDs cuccok vannak a HD-k arfekveseben es a DV is egy bevalt technika, csak kulcsframe-ek vannak, ugye. A 4:2:0 miatt sajnos a DV megmunkalasa sem fenekig tejfel.

hadezni "as you seen on TV" modban sajnos csak ilyennel lehet. Ennek az ara nominalisan annyi euroban, mint a jatek HDkamera ara foruntban.
de ilyen kepet csinal:
Kép

a nagylatoszogu rectilinearis obijaval meg ilyet :)

szal szerintem mi amatorok maradjunk 200k korul, egy decens kis SD-vel :D

#49 Felhasználó inaktív   FJ_FoX 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 30. 14:30

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. júl. 30., hétfő - 13:05

szerintem hobbista vegyen mameg SD-t. egyreszt jokis 3CCDs cuccok vannak a HD-k arfekveseben es a DV is egy bevalt technika, csak kulcsframe-ek vannak, ugye. A 4:2:0 miatt sajnos a DV megmunkalasa sem fenekig tejfel.

hadezni "as you seen on TV" modban sajnos csak ilyennel lehet. Ennek az ara nominalisan annyi euroban, mint a jatek HDkamera ara foruntban.
de ilyen kepet csinal:
Kép

a nagylatoszogu rectilinearis obijaval meg ilyet :)

szal szerintem mi amatorok maradjunk 200k korul, egy decens kis SD-vel :D

udv,

Szep kamera:) azert mar 30-40e EUR kornyeken is vannak komoly HD-s kamerafejek, de ez mar teljesen mas kategoria:)

Abban igazad van, hogy home use-ra inkabb egy jo minosegu sd-s kamera erheti meg. A consumer hd-s kameraknak meg fejlodnie kell egy keveset.

FJ

#50 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 30. 17:40

Idézet: FJ_FoX - Dátum: 2007. júl. 30., hétfő - 15:30

Szep kamera:) azert mar 30-40e EUR kornyeken is vannak komoly HD-s kamerafejek, de ez mar teljesen mas kategoria:)

FJ persze hogy vannak, de azis profi cucc, hirados meg live shows (studio)munkara. Az lenne a szep, ha mondjuk €2000-ert mar kapnannk egy 2/3 colos CCDs, rendes obis kamerat, ami feltud venni valamilyen intra formatumban :)

#51 Felhasználó inaktív   FJ_FoX 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 01. 14:33

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. júl. 30., hétfő - 16:40

FJ persze hogy vannak, de azis profi cucc, hirados meg live shows (studio)munkara. Az lenne a szep, ha mondjuk €2000-ert mar kapnannk egy 2/3 colos CCDs, rendes obis kamerat, ami feltud venni valamilyen intra formatumban :)

udv,

szoval en probaltam eloszor sportszeru lenni a tobbi versenyzovel:) es nem felhozni peldanak  a mi szar es ocska SD studiokamerainkat:)

de ez mar erosen off:)

FJ

#52 Felhasználó inaktív   tesa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 08. 20:45

Idézet: wpepi - Dátum: 2007. júl. 30., hétfő - 10:09

Az NV-GS320 kb 125000 Ft-ért hol helyezkedik el? Gagyibb sokkal, mint az 500-as, véleményed szerint? Home használatra, CRT-n esetleg projektoron visszanézve, DVD-re kiírva természetesen.
Valamivel azért csak jobb, mint a 70E Ft-os 1CCD-s társa (pl NV-GS80), nem?

Szerkesztette: tesa 2007. 08. 08. 20:48 -kor

tesa

#53 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 09. 06:55

Idézet: tesa - Dátum: 2007. aug. 8., szerda - 21:45

Az NV-GS320 kb 125000 Ft-ért hol helyezkedik el? Gagyibb sokkal, mint az 500-as, véleményed szerint? Home használatra, CRT-n esetleg projektoron visszanézve, DVD-re kiírva természetesen.

A GS320 nem mondható gagyibbnak. A GS320 egy kategóriával kisebb mint a GS500. A GS320 1/6" CCD mérettel és CCD-nként 800K pixellel rendelkezik míg a GS500 1/4.7" CCD mérettel és CCD-nként 1070K pixellel rendelkezik. A GS500 nagyobb fényerejű azaz gyengébb megvilágításnál valamivel jobb mint a GS320, a GS500 aktív papuccsal rendelkezik míg a GS320 csak vak azaz nem aktív papucsot tartalmaz, a GS500-ban kétirányú a IEEE1394 port a GS320-ban csak kimenet van, a GS500 rendelkezik külső mikrofon csatlakoztatási lehetőséggel míg a GS320 nem (ha külső mikrofont szeretne az ember használni akkor a GS320 eleve kiesik), stb.

Idézet

Home használatra, CRT-n esetleg projektoron visszanézve, DVD-re kiírva természetesen.

A kamerák közti különbség nem így értelmezendő. A különbségeket a CCD méretében, felbontásában, az optika fényerejében, manuális beállítások tekintetében, csatlakozófelületekben, stb. kell keresni. A házi használat önmagában semmitmondó mivel nem az a döntő, hogy milyen témájú anyagokat szeretnél rögzíteni hanem az, hogy milyen viszonyok közt. Az, hogy CRT, LCD, Plazma vagy projektor szintén nem sok köze van a kamerákhoz (mondjuk annyiban igen, hogy ha van lehetőség progressive rögzítésre akkor az jobban fog mutatni progressive megjelenítőn). DVD-re írás sem meghatározó mert ezek a kamerák ugyebár egységesen DV-ben rögzítenek és a DVD-re kerülő MPEG2 minőségét a használni kívánt MPEG2 tömörítő adja majd.

Idézet

Valamivel azért csak jobb, mint a 70E Ft-os 1CCD-s társa (pl NV-GS80), nem?

Természetesen a GS320 jobb. Fényévekkel jobb.

Szerkesztette: wpepi 2007. 08. 09. 06:58 -kor

#54 Felhasználó inaktív   tesa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 09. 10:47

:respect:  a választ
tesa

#55 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 09. 11:27

Idézet: FJ_FoX - Dátum: 2007. aug. 1., szerda - 15:33

udv,

szoval en probaltam eloszor sportszeru lenni a tobbi versenyzovel:) es nem felhozni peldanak  a mi szar es ocska SD studiokamerainkat:)

de ez mar erosen off:)

FJ

egy 700-as sorfelbontasu kamerat en nem neveznek ocskanak :D

#56 Felhasználó inaktív   chgergo 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 08. 29. 09:51

Idézet: NiCE - Dátum: 2007. júl. 24., kedd - 20:37

Akkor nézd meg ezeket:
http://zaps21.com/HV20/video_clips/
http://jsendicott.com/dvinfo/
http://www.sendspace.com/file/ecspj6
http://blip.tv/file/...rtaStBIG565.wmv

Amúgy meg USA-ból 159.000 Ft szállítással újonnan a HV20 + vám + áfa ha nincs szerencséd, de úgy is jóval olcsóbb mint itthon. Egy baja van, hogy NTSC, de az max annyi, hogy a progresszív mód nem 25p hanem 24p.

Sziasztok, új vagyok ezen a fórumon.
Én is egy HV20 vásárlását tervezem.
Meg is néztem a felvételeket a linken, de mint sejtettem szinte semmit sem érnek.
Egyáltalán nem az eredeti, feldolgozás előtti anyagokról van szó, így értelmetlen felbontást vagy gyors mozgásoknál fellépő "elmosódást" elemezni, hiszen azt már nagy valószínűséggel a végső tömörítés elrontja.

Ami viszont érdekelne, hogy hogyan kezelhető a kameráról letöltött nyers mpeg stream?
Mivel lehet azt egyszerű módszerrel vágni és kvázi veszteségmentesen elmenteni?
Az a célom ugyanis, hogy HDD-n tároljam az eredeti anyagokat, de lehetőleg megtisztítva a feleslegesen, vagy véletlenül fölvett részletektől.

A DV anyagokra eddíg a Vdub-ot használtam, ami után ezek a 100-500MB-os video szerkesztő szoftverek igen lomhának és idióta felépítésűnek tűnnek, ráadásul egyenlőre teljesen kiismerhetetlen számomra, mikor milyen aljasságot követnek el a felvétellel...

#57 Felhasználó inaktív   TEST11 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 30. 11:19

Idézet: chgergo - Dátum: 2007. aug. 29., szerda - 8:51

Ami viszont érdekelne, hogy hogyan kezelhető a kameráról letöltött nyers mpeg stream?
Mivel lehet azt egyszerű módszerrel vágni és kvázi veszteségmentesen elmenteni?

Nekem max snittenként sikerült szétszedni veszteségmentesen, elvileg ebből adodna hogy szakaszt is ki lehessen venni, de ezt nem tudtam megoldani. A legegyszerübb eredetiben hagyni a HDD-n. 13Gb/ó és kazetta árban vagy az alatt eltárólható egy órányi anyag. Ha nagyon tömöritgetni szeretnél akkor nero féle AVCHD-t tudsz belőle késziteni DVD-re (amúgy Sony szabvány is, PS3). Ennek talán még van értelme, mert a késöbbi asztalik ezt biztosan fogják támogatni. A HV20 nem tünik egyébbként rossz vételnek.

#58 Felhasználó inaktív   chgergo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 09. 03. 10:02

Idézet: TEST11 - Dátum: 2007. aug. 30., csütörtök - 11:19

Nekem max snittenként sikerült szétszedni veszteségmentesen, elvileg ebből adodna hogy szakaszt is ki lehessen venni, de ezt nem tudtam megoldani. A legegyszerübb eredetiben hagyni a HDD-n. 13Gb/ó és kazetta árban vagy az alatt eltárólható egy órányi anyag. Ha nagyon tömöritgetni szeretnél akkor nero féle AVCHD-t tudsz belőle késziteni DVD-re (amúgy Sony szabvány is, PS3). Ennek talán még van értelme, mert a késöbbi asztalik ezt biztosan fogják támogatni. A HV20 nem tünik egyébbként rossz vételnek.

Nem az agyontömörítés érdekel, hanem egy olyan vágási technika, amivel a megmaradt anyag 100%-ban változatlan marad. Az sem zavar, ha csak egész GOP-onként megy a dolog, mert max. lecsípni szeretném a jelenetek végéről a felesleget (állványon hagyott kamera, a felvétel sikertelen lekapcsolása, vagy valaki éppen besétál a kamera elé stb.), és semmi extra. Az így megtisztított felvételt tárolnám, és éppen az aktuális technikai lehetőségeknek megfelelő formátumba konvertálva fogyasztanám.
Pár primitív programot már találtam is a célra, de nem tudtam még megbizonyosodni róla, hogy nem gyúrják el pl. a timecode-ot az eredményben.
Egyenlőre ez is a legnagyobb problémám, hogy mivel is tudnám kinyerni az m2t file-ból ezt a timecode-ot?

#59 Felhasználó inaktív   TEST11 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 03. 13:37

Én is csak úgy tudok max talán timecode-ot hogy visszairom szallagra. Egyszer talán sikerült valami egzotikus virtualdub-ba beküzdeni az m2t-t de nagyon instabil lett tőle az egész program. Azzal elvileg lehetne vagdosni veszteségmentesen. M2t-ből lehet mpg-t késziteni ami rendben bemegy virtuldub-ba, de nem nagyon játszottam vele. Szerintem még mindig nagyon új a formátum, és kevés a UTIL program hozzá.

#60 Felhasználó inaktív   chgergo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 09. 04. 09:20

Idézet: TEST11 - Dátum: 2007. szept. 3., hétfő - 13:37

Én is csak úgy tudok max talán timecode-ot hogy visszairom szallagra. Egyszer talán sikerült valami egzotikus virtualdub-ba beküzdeni az m2t-t de nagyon instabil lett tőle az egész program. Azzal elvileg lehetne vagdosni veszteségmentesen. M2t-ből lehet mpg-t késziteni ami rendben bemegy virtuldub-ba, de nem nagyon játszottam vele. Szerintem még mindig nagyon új a formátum, és kevés a UTIL program hozzá.

Sajna a szalagra írás sem garantált, hogy timecode megőrző, ha a szerkesztő program ostoba. És általában az...
A VirtualDub meg akár az m2t-t akár az mpeg2-re formált file-t nyitja meg, kizárólag avi-ba tudja tenni, tehát veszteségmentes vágás azzal sem jön össze.

Téma megosztása:

• (4 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó