HWSW Informatikai Kerekasztal: Hangfalrendszer II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (58 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Hangfalrendszer II.

#1101 Felhasználó inaktív   Rocketjump 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 12. 11. 13:53

Én a géniuszt mondanám, elég jol szólnak az árukhoz képest.

#1102 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 11. 23:00

Sziasztok!

Lipton részletes leírásának köszönhetően ( :respect: ) elszántam magam és megpróbálok beszerezni (beszereztetni) egy ilyen csoda Genius hangszórót. Valami oknál kifolyólag itt nem árulják, pedig szerintem vinnék az emberek. Jó az ár/érték arány. A kisebbek is biztos jók, de ha elfér, akkor ez picivel több pénzért "jobban" szól. A jobban nálam a tiszta hangot jelenti leginkább, nem a loudness basszust. Ebben a kategóriában pedig a térfogat egyenlő a hanggal.

Kép

Idézet

Fogyasztói ár: 9.700 Ft

Először direkt PC-re lenne kötve, esetleg mp3-kütyüre. Később lenne alatta egy jó hangkártya is.

Kép

Fő felhasználási terület: zene. Játék esetleg, de az nagyon esetleg csak. Inkább "múzsika" :)

Üdv!
.
.
.

#1103 Felhasználó inaktív   zomgwtf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 13. 19:51

2.1-es hangrendszer (hát az túlzás, hogy rendszer, de nincs más szó) esetén mit ajánlanátok? Mondjuk max 10k-ért? Max 20k-ért mi lenne jó?
Aprócska fotó portfóliócska utoljára frissült: 2007. április 7.

#1104 Felhasználó inaktív   scaurus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 12. 13. 20:37

Idézet: Fleed - Dátum: 2007. dec. 10., hétfő - 16:02

Az alaplap k8ns ultra, és felraktam a drivert amit linekltél,de ugyanaz a helyzet,nem lett új a hang vezérlő,és még mindig nem megy a center ,meg a mélynyomó,sőt még néha az egyik frontra se küldi ki a hangot. :(  :confused:
...

Bár nekem nem ilyen Gigabyte alaplapom volt, de az alaplapi hangchippel küszködtem én is.
Magyarul megmondva szar volt: hol küldött hangot, hol nem, halk volt max hangerőn is, stb.
Vettem párezer forintért egy Audigy 1-t, maga volt a megváltás.
"Nem érzem a számban az eper ízét", de már nem is akarom...

#1105 Felhasználó inaktív   scaurus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 12. 13. 20:44

Idézet: donphobos - Dátum: 2007. dec. 11., kedd - 23:00

...elszántam magam és megpróbálok beszerezni (beszereztetni) egy [URL=http://edigital.hu/product.php?productid=27157&cat=1062&page=1]ilyen csoda Genius hangszórót
...

Nekem is ilyen van, a hangzásával nincs semmi bajom, viszont azt azért mondanám, hogy a hangerőt nem folyamatosan lehet állítani, hanem meghatározott fokozatonként, és a rettenetesen halk és a hangos között nincs megfelelő átmenet.
Ellenben a hangerőszabályozót a felénél tovább még nem mertem tekerni, szóval nem halk, romatikus háttérzene hallgatására tervezték...  :D

(Az meg egyéni szoc. problémám, amit korábban már tárgyaltunk (más is találkozott ezzel), hogy érzékeny a hálózati zavarokra, egy elvileg másik áramkörön lévő, egy másik helyiségben, légvonalban 7 méterre lévő hűtőszekrény zavarja, már az ajtajának kinyitása is pattogásra bírja a hangfalamat.)

#1106 Felhasználó inaktív   scaurus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 12. 13. 20:46

Idézet: donee - Dátum: 2007. dec. 11., kedd - 9:40

...
Segítségeteket szeretném kérni, hogy melyiket ajánljátok az alábbi 3 hangszóró közül?
Esetleg volt valakinek valamelyik?
...

Egy plusz szavazat a Geniusra.
A többit ugyan nem ismerem, de ezt igen és meg vagyok vele elégedve.
A kábele is megfelelően hosszú.

#1107 Felhasználó inaktív   Fleed 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 12. 14. 16:16

Hello!
Sikerült megoldani gépről hang szétosztását,az 5.1 es házimozira .Elég idegesítő ,de kiderült,h a kábelek voltak rosszak.most szól mind1ik.Köszönöm a segítséget! :respect:  Üdv.

Szerkesztette: Fleed 2007. 12. 14. 16:17 -kor

#1108 Felhasználó inaktív   Fleed 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 12. 15. 19:51

Kéne még segítség,mert habár megy az összes hangfal, az 5+1 es divx eket nem tudja szétosztani(az 5+1 es dvd-t tudja).A rokonom azt mondta h az integrált hangkártya miatt van,és hogy vegyek valamilyen digitális kábelt,de mivel nincs olyan kimenet a gépemen,maradnom kell a jack-nél. A másik,és nagyobb gond,hogy ha már kicsit hangosabban hallgatom a zenét ,akkor nagyon gerjednek a hangfalak(persze csak akkor hallom amikor vége a zenének).Nagyon bántja a fülem. Segítsetek!! :respect:

#1109 Felhasználó inaktív   aronm 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 12. 18. 17:23

Sziasztok!

Szeretnék beépített hangfalrendszert venni, és fogalmam sincs, hol keressem. Illetve találtam néhányat a neten, de azok csupán egyenként voltak árusítva. Nekem meg min egy 5.1es hangfalrenszer kéne, de ilyenből beépíthetőt még sehol sem láttam. Ha van valakinek tippje, tapasztalata, szívesen venném.

köszi

#1110 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 18. 23:07

Idézet: donphobos - Dátum: 2007. dec. 11., kedd - 23:00

Sziasztok!

Öcsém megvette és most tesztelte le. Azt mondja, hogy döbbenet. A Sony mini (nem mikro) hifije nem igazán jobb ennél. Pedig milyen drága volt régen...

Majd jövő év elején én is tudok tesztet írni róla.

Üdv!
.
.
.

#1111 Felhasználó inaktív   FireShadow 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 20. 22:52

hali

http://www.ozaki.com.tw/global/en/products...e=series&pID=38
ilyenem volt, túlterheltem, tönkrement

http://www.logitech.com/index.cfm/speakers...es/224&cl=HU,hu
ilyenem lesz pár napon belül

ez az RMS watt érték mennyire mérvadó? jol szamolom ozaki vmi 120, ez meg 500:D

falra fel lehet rakni lógatással? mostani hátsók madzagon csüngenek, madzag végén csavar és bevan akasztva a szög-lyukba :)

mélynyomo mágnesessége miatt kb milyen messze rakjam a géptöl h ne legyen kalamajka?

kb mennyibe került egy minél rövidebb (kb fel-egy meter) coax illetve optikai kabel? hol lehet ilyenhez hozza jutni? madaras teszko?

thx

Szerkesztette: FireShadow 2007. 12. 20. 22:59 -kor

It's a state of bliss, you think you're dreaming.. It's the happiness inside that you're feeling..
Nézd meg Flash munkáim és a rajzaim!

#1112 Felhasználó inaktív   GerMe 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 21. 11:05

Vennem kellene apáméknak valamilyen 2.0-s hangfalat. Néztem a Genius SP-HF 1250x-et, de sajna túlméretes. Így kinéztem a Logitech x-140-et. Kérdésem az lenne, hogyhallotta-e már valaki? Milyen a hangminősége?

Ha esetleg másikat ajánlanátok, akkor a következő feltételeket vegyétek figyelembe:

- Minél jobb legyen a hangminősége.
- 15 cm-nél ne legyen szélesebb
- Nem feltétel a nagy hangerő.
- 2.0-s legyen.
- Legyen fekete. (Ha valmi irrrgalmatlan jó vétel lenne, de valamilyen más (de sőtét) színű, akkor ebben az egyben lehet kompromisszumot kötni.)

A Genius SP-HF 800x/1100x nem tetszik!

#1113 Felhasználó inaktív   NeoPampalini 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 21. 13:53

FireShadow: nekem Logitech Z2300-as van (120+40+40 Watt), ez tulajdonképpen "kisöccse" az 5.1-esnek, egy szóval jellemezve: brutális, ergo a teljesítménnyel nem lesz gondod  :Đ A mélyláda nálam a géptől nincs messzebb mint fél méter, ezidáig nem okozott problémát :) A falra nem hiszem, hogy ezeket fel tudod tenni, nekem úgy rémlik, hogy a 2300-as dobozait nem lehet, de majd megnézem ha arra járok  :think:

Szerk.: a honlapon azt írja, hogy a talpat elforgatva lehet falra tenni, viszont ha jól látom akkor ez nem olyan "beakasztós" megoldás (a képeknél látszik valamennyire)...

Szerkesztette: NeoPampalini 2007. 12. 21. 13:55 -kor

#1114 Felhasználó inaktív   Astron 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 26. 21:03

Sziasztok!
tudom sokan kérdezték már de kérlek segitsetek nekem!

complett 5.1 es szett kellene max 30-35 ezer forintért. Zenehallgatás a legfőbb szempont,így olyan kellene amivel a legjobb minőség/hangerő/bassz érhető el.

a fülem egy panasonic  mini hifihez volt szokva,tehát az is kérdés lenne hogy egy ilyen komplett 5.1 szett visszalépés zeneileg és hangerőben???

mondom a hifim paramétereit:
2x110W RMS output,
MASH 1 bites D/A átalakító

hangfalak inputja egyenként 110w zenei,6 ohm
2 utas bass-reflex hangsugárzók
16 cm-es, kónuszos mélyhangsugárzó
6 cm-es, kónuszos magas sugárzó
Méretek (szé x ma x mé mm): 220 x 330 x 208
Súly: 2,8kg

Additional Features: Bi-Wiring, Bi-Amplifying
Output Power / Total: 220 Watt

tehát célom hogy minimum olyan hangerőt,hangminőséget nyujtson mint az általam említett hifi!(vagy felejtsem el a dolgot?)

ezt a hangfalszettet néztem ki:
Genius SW-HF5.1 5005(vagy van jobb is?)

lécci ezekre a kérdésekre szeretném megkapni a választ
köszi előre is
Asrock X58 Extreme, Intel I7-930 Boxed, Corsair XMS3 DDR3-RAM 6GB PC3-1600 Kit, Geforce Gigabyte GTX460 1GB, Samsung Spinpoint F3 HDD (HD322GJ), CM590 ház, Enermax Pro82+ 425w táp

#1115 Felhasználó inaktív   szido 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 12. 27. 20:01

mini hifi és 2x110 W? az már komoly... :D

#1116 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 27. 20:14

Biztos a PCs hangfalaknal szokasos eljarassal, 10% THD-nel mertek.
Esetleg szimplan PMPO.

[szerk:]Igy legyen otosom a lotton:
http://www.panasonic...product&id=1288
10% THD :(
Meg azt sem ertem, hogy jott ki a 3 ohm impedancia?
Parhuzamosan kotottek egy 6 ohmos melysugarzot egy 6 ohmos magassal, hangvalto meg nuku?

Szerkesztette: nyunyu 2007. 12. 27. 21:05 -kor

#1117 Felhasználó inaktív   Degeczi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 27. 22:29

Idézet: nyunyu - Dátum: 2007. dec. 27., csütörtök - 20:14

Meg azt sem ertem, hogy jott ki a 3 ohm impedancia?
Parhuzamosan kotottek egy 6 ohmos melysugarzot egy 6 ohmos magassal, hangvalto meg nuku?

keresztváltó a magas és mély között (a két magas között még lehet) biztosan nuku, hiszen kettős erősítést ír a link

egyébként meg nyilván pont azért gyártottak ennyire alacsony impedanciájú hangszórókat hozzá, mert így könnyebb nagy teljesítményt elérni

#1118 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 28. 11:07

Idézet: cibuu - Dátum: 2007. dec. 26., szerda - 21:03

complett 5.1 es szett kellene max 30-35 ezer forintért. Zenehallgatás a legfőbb szempont,így olyan kellene amivel a legjobb minőség/hangerő/bassz érhető el.

a fülem egy panasonic  mini hifihez volt szokva,tehát az is kérdés lenne hogy egy ilyen komplett 5.1 szett visszalépés zeneileg és hangerőben???

Próbálok segíteni. Ha kell az 5.1-es rendszer, akkor a mostani "hifi" nem jó. Tehát akkor a Genius a nyerő. Ha zenehallgatásra kell, akkor viszont talán a mostani mégis jobb, mert az direkt zenére készült (most tekintsünk el attól, hogy mennyire készült zenére az a minihifi).

Ha a hangerő és a "bassz" érdekel, akkor a minőség alighanem háttérbe fog szorulni, mert csak a nagyon komoly cuccoknál lesz sok "bassz" és hangerő és mellette minőség is. Tehát inkább arra próbálj törekedni, hogy a hangzás minősége legyen jó, a basszusok kiemelése a minőség ellen dolgozik.

Néztem a belinkelt hifit és úgy tűnik, hogy ennek van valami mélynyomó doboza. Szinte biztosa passzív, tehát inkább dörömböl-puffog, mint szép mélyeket ad. Ha tehát ennél jobbat szeretnél, akkor valami beállítható mélynyomó kellene, amit tudsz szabályozni.

Arra készülj fel, hogy az 5.1-es rendszerek zenére nem annyira jók, mert elvileg a zene csak a két fronton fog szólni alapból és olyankor a kis méretű dobozok hátrányban lesznek. Persze ki lehet nyomni effektezve az összes pontra és akár a basszust is ki lehet emelni.

Még egy szempont: a minihifi tud szólni önállóan (szerintem előny), az 5.1 rendszerhez kell a gép. Ezt vedd figyelembe szerintem.

Jó lenne meghallgatni a két rendszert azonos körülmények között (amennyire lehet) és akkor könnyebben tudnál dönteni. Mindenkinek más zene és hangzás a szép/kellemes/jó, tehát mi itt mondhatunk bármit, ha te mondjuk egy adott hangzást szeretnél és mi meg mást. Ha nem hallgatod meg, akkor könnyen lehet visszalépés a csere. Ez is fontos szempont.

Remélem, hogy sikerül jól döntened  :up:

(Amit én ajánlanék: ha minőségi térhang kell, akkor valami rádióerősítőt köss rá inkább a gépre és tegyél rá igazi házimozi hangfalakat. Akkor lesz nagyságrendekkel szebb hangzásod és térhang is. Sajnos ehhez sok pénzt kell gyűjteni, a fent említett értékhatárból sajnos nem jön ki. Tehát ez egy hosszabb távú terv lehet. )

Egy ötlet a dőlt betűshöz:

Idézet

A szett tartalma:
1 db. Denon AVR-1306 Házimozi Rádióerősítő
1 pár Wharfedale Crystal II 30 Hangsugárzó
1 pár Wharfedale Crystal II 8 Háttérsugárzó
1 db Wharfedale Crystal II Centre Centersugárzó

Idézet

Akciós ár: 129 900,- Ft     

Kép

Szerkesztette: donphobos 2007. 12. 28. 11:07 -kor

.
.
.

#1119 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 28. 11:22

Ezt valoszinuleg olcsobban is ossze lehet dobni.
Denon erosito 40-45 korul van, PHn valaki meg nemreg vett MMben Crystal II 30-at akciosan 40-ert.

#1120 Felhasználó inaktív   Astron 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 28. 19:10

Idézet

Néztem a belinkelt hifit és úgy tűnik, hogy ennek van valami mélynyomó doboza. Szinte biztosa passzív, tehát inkább dörömböl-puffog, mint szép mélyeket ad. Ha tehát ennél jobbat szeretnél, akkor valami beállítható mélynyomó kellene, amit tudsz szabályozni.

Nem,nincsen mélynyomó doboza,az általam linkelt hifi egy 4-5 éves panasonic cucc.
de nagyon tisztán szól egész jó hangerővel.

amúgy köszönöm a válaszod,sokat segített!!

Egy 5.1 es szettben vagy egy 5.1 szett összállításában gondolkodom:)(mivel pénz még nincs:)
de nem igazán tudom hogy pl mely márkát érdemes hangalból,erősítőből venni,ha a cél az hogy zene is minél szebben szóljon. régebben olvastam valahol hogy a magnat hangfalak a legjobbak,de te most a Wharfedale-t ajánlottad.-lehet ezek is jók -nem tudom.

pl nézegettem és a magnat monitor 880 mennyire éri meg?pl abból 4et ,plusz center meg mély...
vagy az általad linkelt wharfedale szett az jobb?

Nem értek hozzá hogy mely márkák amik az ár/minőség arányban jók.
vagy esetleg mely márkákat kerüljem?
vagy van olyan teszt olal ami segítene ezügyben?

esetleg hol lehet ezeket kipróbálni,meghallgatni?mert ehhez nekem egy nyugis normális hely kellene,nem pedig egy mediamarkt! vagy egy tesco,stb,stb...

Szerkesztette: cibuu 2007. 12. 28. 19:42 -kor

Asrock X58 Extreme, Intel I7-930 Boxed, Corsair XMS3 DDR3-RAM 6GB PC3-1600 Kit, Geforce Gigabyte GTX460 1GB, Samsung Spinpoint F3 HDD (HD322GJ), CM590 ház, Enermax Pro82+ 425w táp

Téma megosztása:

• (58 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.