HWSW Informatikai Kerekasztal: Hangfalrendszer II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (58 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Hangfalrendszer II.

#1121 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 12. 29. 11:40

Idézet: cibuu - Dátum: 2007. dec. 28., péntek - 19:10

.
.
.

Egy 5.1 es szettben vagy egy 5.1 szett összállításában gondolkodom:)(mivel pénz még nincs:)

.
.
.

Olyan hangfal, hogy legjobb nincsen. Ez fontos. Mindegyik máshogy színezi a hangot, meg kell hallgatni. Sajnos ez a legnehezebb dolog, elmagyarázni egy hangszóró hangját.

Nagyon fontos!!! Nem szabad úgy venni hangszórókat, hogy "a Magnat jó, a Wharfedale jó", akkor ebből négyet és majd még később egy mélynyomót. Mindenképpen hallgasd meg.

Nekem van egy Yamaha (jó régi) erősítőm, ami elég kemény mélyeket és érces magasakat ad. Nem annyira, mint mondjuk egy Technics, de sokaknak ez már túl kemény. Mivel egy felsőbb-közép kategóriás készülék, ezért az akkori kínálatban (2001-es talán) ez már nem volt olyan kemény, mint az alsóbbak. Egy akkori Harman-Kardon már kevésbé lett volna kemény hangzású. Egy Denon pedig nagyon szép lágy hangzást ad. Vagyis nem annyira színez, source direct módban pedig szinte nem is.

A hangfalaim Quadral márkájúak, azokból is a Caerul sorozat. Ezek elég durva mélyeket adnak, a közép tartomány (természetes hangok, ének, beszéd, akusztikus zene [tehát, amikor hangszeren ember játszik]) nem annyira szép, mint egy jobb hangfalon. De mozira ideális, mert nem is kell hozzá mélynyomó. A rock és metál zenét kedvelem nagyon, erre ideális. Ha jazz vagy vokálos zenét kedvelnék, akkor nem ilyet vettem volna.

Ha pesti vagy, akkor érdemes elmenni valami hifi boltba, ahol segítenek meghallgatásokkal. Én a S*tsystem-ben voltam még régen, ott lehetett saját zenét hallgatni többféle hangfalon egymás után. Érezni lehetett a különbséget. De érdemes előre bejelentkezni, mert ha másnak demóznak, akkor várni kell.

Egyébként ha a 100-130e HUF körüli összeg elviselhetetlenül nagy anyagi terheket róna rád, akkor inkább a számítógépes készletek között nézelődj, mert úgy értelmezem, hogy neked az 5.1-es hangzásra van szükséged. Mivel a Genius készlete egy rendkívül jó ár/érték aránnyal rendelkező termék, ezért valószínűleg jól fogsz járni vele. A lélek megnyugtatása érdekében jó lenne persze meghallgatni valahol. Sajnos erre a legjobb helyet nem tudom megmondani, de a többiek biztos okosabbak nálam.

Ha mégis az erősítő és hangszórók dolog tetszik, akkor elsőre ne vegyél 5.1-et. Sokkal jobb lesz a végeredmény (és persze sajnos sokkal több pénz is), ha veszel egy normális erősítőt (tudjon DD és DTS kódolást), hozzá két frontot. Ezek lehetnek nagyobbak, akkor zene esetén annál szebb eredményt kapsz. Aztán vehetsz egy centert. Ebből érdemes jót, mert mozi közben ezen jön minden szinte, a két front és a hátsók csak effekteznek. És később vennél hátra kettő kisebb dobozt, ami lenne a térhang gyakorlatilag. Ha pedig úgy érzed, hogy a mélyek nem elégítik ki az ízlésedet, akkor lehet egy komolyabb mélynyomót is venni. De társasházban vagy lakásban ez általában kivívja a szomszédok haragját. Ez sajnos sokkal, de sokkal több pénzt emészt fel, mint a 35e HUF-os értékhatárod, tehát ilyenbe csak akkor vágj bele, ha már van saját kereseted és asszony/gyerek/család tolerálja a borsos kiadást. Előre szólok, hogy ha elkap a gépszíj, akkor egy vagyont is el tudsz költeni, tehát érdemes jól megfontolni a lépést.

Olvass sokat a fórumon, járj meghallgatni készleteket. De ha gyorsan kell megfizethető és jó készlet, akkor vegyél csoda "Géniusz" 5.1-es készletet. Itt a fórumon már-már rajongói tábora van. És hogy ne csak bort igyak és vizet prédikáljak: én karácsonyra öcsémtől egy ilyen készletet kaptam. Elköltöztem otthonról és kellett a géphez valami igényes és jó ár/érték arányú 2.0-ás készlet. Ahol élek, ott nem forgalmazzák, így innen viszem ki.

Üdv!
.
.
.

#1122 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 02. 16:35

Idézet: donphobos - Dátum: 2007. dec. 11., kedd - 23:00

Kép

Ezeknek nem bug a tapjuk kikapcsolt allapotban?

Anyam vett egy ilyen csoda 2.0 Genius hangfalat a gepehez (miutan hugom lenyulta az ide rendszeresitett RP-F300 fulest)
Tegnapelott szakszeruen uzembe helyeztem, mert kozben ki volt a gepbol csuszva a hangkartya is, igy egyaltalan nem volt hang.

Anyam lelkemre kototte, hogy miutan nem gepezek, huzzam ki a konnektorbol.
Jo, ejszakara kinyomtam a power gombjat, aztan reggelig azon tortem a fejemet, hogy vajon a regi szobam falaba epitett villanyora bug-e olyan hangosan, hogy ne tudjak tole aludni.

Erre anyam jol lecseszett, hogy miert nincs kihuzva a hangfal, mert o megmondta, hogy az bug :banghead:

Szerkesztette: nyunyu 2008. 01. 02. 16:37 -kor

#1123 Felhasználó inaktív   scaurus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2008. 01. 02. 17:07

Idézet: nyunyu - Dátum: 2008. jan. 2., szerda - 16:35

...

Az enyém nagyon-nagyon halkan.
Én rossz alvó vagyok (tényleg: volt már olyan, hogy felébredtem arra a neszre, amit egy pók okozott egy hungarocell darabon mászkálva :D ), de emellett tudok aludni.

Egyébként van olyan aktív hangfal, ami nem búg?
Mert van egy Hama gyártmányú "zajkeltő eszközöm" is, az viszont annyira búg, hogy még a szomszéd szobában is hallatszik - azt én is kihúzom éjszakára...
"Nem érzem a számban az eper ízét", de már nem is akarom...

#1124 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 02. 17:13

Idézet: scaurus - Dátum: 2008. jan. 2., szerda - 17:07

Egyébként van olyan aktív hangfal, ami nem búg?

Passzolom a kerdest, mivel az en rendes erositomon nem hallani a halozati frekvenciat standby modban...

Szerkesztette: nyunyu 2008. 01. 02. 17:14 -kor

#1125 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 02. 19:28

Idézet: nyunyu - Dátum: 2008. jan. 2., szerda - 16:35

Sajnos nem tudom megmondani, mivel amint megkaptam elvittem egy cimbora cimborájához, aki majd kitranszportálja hozzám a másik helyre január közepén. Addig nem tudom meghallgatni. De Liptonnak van, ő meg tudná mondani.

Üdv!
.
.
.

#1126 Felhasználó inaktív   Lendova 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 11. 13:46

épp nézegettem az elöbb egy árlistát ás ráakadtam erre: Creative Audigy SE 7.1
nincs 6k, így elgondolkodtató a megvétele a hangkarinak
ez egy genius home theatre deluxe 5.1 mellé mehetne, csak a kérdés, vajon megéri-e?
erről szeretnék egy kis +infót kapni :)
<b><span style='color:blue'>Andersen meghalt...Mese nincs...</span></b>

#1127 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 11. 14:10

AU SE-t messze kerülni.. Főleg a driverei miatt.

De 1ébként hogy kerül hangfalas témába, hangkártyával kapcsolatos kérdés?  :think:  :)

#1128 Felhasználó inaktív   Lendova 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 11. 14:23

Idézet: M@Xtreme - Dátum: 2008. jan. 11., péntek - 14:10

AU SE-t messze kerülni.. Főleg a driverei miatt.

De 1ébként hogy kerül hangfalas témába, hangkártyával kapcsolatos kérdés?  :think:  :)

a fene, ennyit pengőt pedig szántam volna hangkarira

amúgy meg úgy, hogy sima hangkártyás topicot nem találtam, olyat láttam, ami 1-2 típushoz szolt, de nem vmi gyűjtő topic, itt meg jobb helyen van, mintha nyitottam volna 1et 1 kérdésért :Đ :p

(remélem szimplán nem voltam nagy vak :confused:  :D )

#1129 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 11. 15:29

Lehet lesz pár napon belül egy eladó AU1-esem. Nem SE, normál AU. Azért 1 kissé normálisabb.
Ha kell elviheted ennyiért.  :)

#1130 Felhasználó inaktív   Lendova 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 11. 15:55

Idézet: M@Xtreme - Dátum: 2008. jan. 11., péntek - 15:29

Lehet lesz pár napon belül egy eladó AU1-esem. Nem SE, normál AU. Azért 1 kissé normálisabb.
Ha kell elviheted ennyiért.  :)

érdekel a dolog, majd 1 pontos nevet adj légyszi róla, hogy utánajárhassak,mert  hangkarihoz főleg nem értek  :D
privi vagy későbbiekben msn útján mehet bizniszelés, de kedd-szerda után tudok pontosabbat mondani, ha megspóroltam még 1 UV-t suliban  :Đ

#1131 Felhasználó inaktív   Kenobi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 16. 02:27

Kozel 3 ev utan meghalt a hangfalam erosito resze. Sajna mar nem gyartjak ezt a cuccot, pedig nagyon jo. Szerintem nem sok szamitogepes hangfal veszi fel vele a versenyt. Na, a lenyeg, hogy makom van, mert a szervizszolgalatuk nagyon jo es ugy nez ki 60$-ert postakoltseget beszamitva megjavitjak. Ja, amugy errol van szo:

http://www.klipsch.com/products/discontinu...-ultra-5-1.aspx

Hala istennek nem kell valag penzt kidobnom uj cuccra, pedig mar majdnem beneveztem egyGigaWorks S750-et.
ASUS P5W DH DELUXE, Intel Core 2 Duo E6700, G.SKILL 4GB (4x 1GB)DDR2 800,SAPPHIRE HD 4670, Sapphire Theathrix 550, ENERMAX Liberty ELT620AWT ATX12V, COOLER MASTER CM Stacker STC-T01-UWK, ViewSonic VX2025WM, Klipsch Pro Ultra 5.1

#1132 Felhasználó inaktív   laragirl83 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 17. 09:21

Pár napja tulajdonosa lettem egy Genius SW-HF 5.1 5000-es rendszernek! (sötétbarna) :up:

Előtte egy Creative Inspire T5900-as szólt itthon, nos....khm ;) a különbség ég és föld!! :)
Iszonyatosan szól ez a genius csoda! :respect:
ASUS P6T Deluxe V2 * INTEL CORE I7 920 "D0" * SCYTHE MUGEN2 * 3x1GB MUSHKIN XP3 CL7 * GAINWARD GTX570 PHANTOM * CORSAIR VX550 * COOLERMASTER HAF922 * SAMSUNG BX2450 24"

#1133 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 17. 09:47

Ár/Kategóriát nézve még mindig a legjobb választás szvsz.
Persze vannak kisebb hibái, (trafózaj, a hangerő poti elég érdekesen müxik, etc..) de különösebb problémám nekem sincs vele.

#1134 Felhasználó inaktív   laragirl83 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 17. 15:57

Idézet: M@Xtreme - Dátum: 2008. jan. 17., csütörtök - 9:47

Ár/Kategóriát nézve még mindig a legjobb választás szvsz.
Persze vannak kisebb hibái, (trafózaj, a hangerő poti elég érdekesen müxik, etc..) de különösebb problémám nekem sincs vele.

A master vol potit én csak a távirkáról irányítom, nehogy a manuál tekergetéstől befosson a mechanika :)
Elemcsere még mindig olcsóbb!

Jah tölöttem le Dolby Digital/DTS demokat amiket moziban is szoktak film előtt küldeni (train, canyon, broadway, dts experience stb).... huhuuuuu bazzee :respect:  :respect:  :respect:
Írták sokan hogy a 3600as széria 45W-os subwooferje is büntet, de ez a 75-el engem agyoncsapott :Đ
ASUS P6T Deluxe V2 * INTEL CORE I7 920 "D0" * SCYTHE MUGEN2 * 3x1GB MUSHKIN XP3 CL7 * GAINWARD GTX570 PHANTOM * CORSAIR VX550 * COOLERMASTER HAF922 * SAMSUNG BX2450 24"

#1135 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 17. 16:14

Idézet: laragirl83 - Dátum: 2008. jan. 17., csütörtök - 15:57

A master vol potit én csak a távirkáról irányítom, nehogy a manuál tekergetéstől befosson a mechanika :)

Jah tölöttem le Dolby Digital/DTS demokat amiket moziban is szoktak film előtt küldeni (train, canyon, broadway, dts experience stb).... huhuuuuu bazzee :respect:  :respect:  :respect:
Írták sokan hogy a 3600as széria 45W-os subwooferje is büntet, de ez a 75-el engem agyoncsapott :Đ

75 w na ja 75 wattot az én 50 centis reflex hangszoróimra ráadnák a fejed lerepülne,100w nál többel lakásba nem lehet hajtani mert törnek az üvegek:)
Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#1136 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 20. 11:12

Sziasztok!

Eldkezdtem használni a csoda Genius hangszórót (1250X), de még nem sokat futott. Ha majd egy kicsit több tapasztalat gyűlik össze, akkor írok róla egy kis review-t. Egyenlőre tetszik, bár még csak mp3-al hallgattam meg és abból is koncertfelvétellel, tehát igen szűk a tapasztalatom.

Megpróbálok majd azokra a részletekre koncentrálni, amit eddig még más nem írt le.

Üdv!
.
.
.

#1137 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 20. 11:35

Idézet: laragirl83 - Dátum: 2008. jan. 17., csütörtök - 16:57

Őő nem is az h befosik (mondjuk olvastam én is ilyenről) hanem a feléig fel kell tekerni h szóljon valamit a cucc. Onnatól viszont mm-ként akkorát változik a hangerő mint az állat  :Đ

#1138 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 20. 11:53

Idézet: M@Xtreme - Dátum: 2008. jan. 20., vasárnap - 11:35

Őő nem is az h befosik (mondjuk olvastam én is ilyenről) hanem a feléig fel kell tekerni h szóljon valamit a cucc. Onnatól viszont mm-ként akkorát változik a hangerő mint az állat  :Đ

mert lin potit ragtak rá log helyet...  :omg:
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#1139 Felhasználó inaktív   Virág elvtárs 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 22. 17:59

Sziasztok!

Sajna megnémult a Creative MW250d-m. Úgy néz ki, mintha működne, megy a távvezérlő,..stb, csak egy árva hang se jön ki belőle... :(

Kidobni nem akarom, nem tudtok valakit, aki foglalkozik ilyesmik javításával?

#1140 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 30. 10:16

Idézet: Virág elvtárs - Dátum: 2008. jan. 22., kedd - 17:59

Sziasztok!

Sajna megnémult a Creative MW250d-m. Úgy néz ki, mintha működne, megy a távvezérlő,..stb, csak egy árva hang se jön ki belőle... :(

Kidobni nem akarom, nem tudtok valakit, aki foglalkozik ilyesmik javításával?

didyman-t kérdezd meg, hátha.

Téma megosztása:

• (58 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.