idézet:
Ezt írta Xero:
Bocs hogy közbepofázok úgy hogy nem vagyok profi de...
Tegyük föl vesz emberünk most egy külső erősítőt és ha már benne van legyen 5.1-es!Ok erre lehet venni izlés szerint hangflaat is nem?Mondjuk én helyedben vennék vlaami faxáb 5.1-es erőlködőtt meg egy pár jobbfajta jamo-t!Aztán el lehet őket passztolni és helyükre venni 5.1-es készletet!Ezt úgy érzem hogy érdemes átgondolni!Én is ilyesmin töröm a buksim!Igaz nem géphez de akkor is!Nem kell ott egyből 5.1-re vagy bármilyen idegbeteg szabványra rámoccani!
Egyébként meg ezen erősítők faxintosan dekódolnak is néha...szal gondolkozz!Jha és bocs a láma beszólásért.!
Üdv[/quote]
Egyelőre tartja magát az 5.1, bár nem véletlenül mondta Tomlinson Holman, hogy akkor lesz nyugodt, ha legalább 100 hangszóró fog minket körülvenni...Már vásárolhatók 7.1-es rendszerek is, de nincs igazán anyag rájuk.
Más: Jamot se vegyetek, bár olcsó időnként...de azok a B&W-k azért![]()
Hangfalrendszer II.
Elküldve: 2003. 03. 30. 11:15
Elküldve: 2003. 03. 30. 11:27
Nekem is tetszene de nincs annyi lé..bár nyárig még kiderül(vagy beborul)
Nem tom nekem is szimpi lenne csak mondjuk nem tom hol tudnám megvenni
Üdv
Elküldve: 2003. 03. 30. 11:43
idézet:
Ezt írta Emvy:
Igaz, dekóderest, de amit írtam, azt a 250D-re válaszul gondoltam. Valóban nincsenek túlemelve a magasai, de szerintem az árkategóriájában jóval tisztábban szóló rendszerek vannak, bár én is irtózom a túlfényezett hangtól.[/quote]
Vettem a lapot, hgy ezt a konfigot a 250D re irtad...
azért is akartam x.1 es cuccot, mert azoknál halkan is van mély.. ha egy sima 2.0 ás rendszert halkan hallgatok nincs benne elég mély, mivel alig mozgat meg levegőt a mélyhangszoro... mert szinte megsem moccan..
Elküldve: 2003. 03. 30. 11:48
Elküldve: 2003. 03. 30. 12:02
idézet:
Ezt írta ZoLLee:
Vettem a lapot, hgy ezt a konfigot a 250D re irtad...
azért is akartam x.1 es cuccot, mert azoknál halkan is van mély.. ha egy sima 2.0 ás rendszert halkan hallgatok nincs benne elég mély, mivel alig mozgat meg levegőt a mélyhangszoro... mert szinte megsem moccan..[/quote]
Az emberi hallás fiziológiája miatt nem hallasz elég basst kis hangerőn. Azonban, ha jó a cucc akkor ilyenkor sem hiányzik. Vagy ez inkább ízlés kérdése már?
Üdv: DDL
Elküldve: 2003. 03. 30. 12:10
idézet:
Ezt írta Emvy:
Egyelőre tartja magát az 5.1, bár nem véletlenül mondta Tomlinson Holman, hogy akkor lesz nyugodt, ha legalább 100 hangszóró fog minket körülvenni...Már vásárolhatók 7.1-es rendszerek is, de nincs igazán anyag rájuk.
Más: Jamot se vegyetek, bár olcsó időnként...de azok a B&W-k azért[/quote]
Hogy azután még több interferencia, meg fázisgond legyen alapból a rendszerben. Amikor még néha a 2-vel is sok a baj? SzuperDe hiába a technika fejlődik.
Ha már mindenáron sztereót favorizálod (amit meg tudok érteni) akkor ennyiért inkább használtat ajánlanék. Hogy még nagyobb legyen a különbség. ORION SE260 + JPW/TANNOY/JmLAB/CASTLE párost.
Elküldve: 2003. 03. 30. 12:41
idézet:
Ezt írta DDL:
Hogy azután még több interferencia, meg fázisgond legyen alapból a rendszerben. Amikor még néha a 2-vel is sok a baj? SzuperDe hiába a technika fejlődik.
Ha már mindenáron sztereót favorizálod (amit meg tudok érteni) akkor ennyiért inkább használtat ajánlanék. Hogy még nagyobb legyen a különbség. ORION SE260 + JPW/TANNOY/JmLAB/CASTLE párost.
Üdv: DDL[/quote]
Ideális esetben nem gond az interferencia, valós hangszerek esetén is van, csak kár, hogy nincs ideális eset.. esetlegesen megnyugtató lehet(ne) sztatikus hangfalak használata, mindegyikhez saját, jitter-free digitális csatolás, úgy egész szép fázismenetet lehetne elérni, csak ugye kell majd mélysugárzó, mert a sztatikusak nem tudnak mélyet.
Castle? Hát igen, azok gyönyörű darabok, de kissé drágák, nem? JPW az rendben van.
Elküldve: 2003. 03. 30. 13:14
idézet:
Ezt írta Emvy:
Ideális esetben nem gond az interferencia, valós hangszerek esetén is van, csak kár, hogy nincs ideális eset.. esetlegesen megnyugtató lehet(ne) sztatikus hangfalak használata, mindegyikhez saját, jitter-free digitális csatolás, úgy egész szép fázismenetet lehetne elérni, csak ugye kell majd mélysugárzó, mert a sztatikusak nem tudnak mélyet.
Castle? Hát igen, azok gyönyörű darabok, de kissé drágák, nem? JPW az rendben van.[/quote]
Na azért nem mindegy, hogy hangszerek vagy hangszórók között van interferencia.![]()
Castle ISIS-t használtan 70-80 körül kapsz. És az ugye nem B&W 602 kategória.
Elküldve: 2003. 03. 30. 13:59
idézet:
Ezt írta DDL:
Castle ISIS-t használtan 70-80 körül kapsz. És az ugye nem B&W 602 kategória.
Üdv: DDL[/quote]
Hol?![]()
Elküldve: 2003. 03. 30. 14:18
idézet:
Ezt írta Emvy:
Hol?[/quote]
Apró![]()
Elküldve: 2003. 03. 30. 14:50
idézet:
Ezt írta Lipton:
![]()
[ 2003. február 22.: Lipton szerkesztette a hozzászólást ][/quote]
Kicsit régen volt, de ilyen hol lehet kapni? Vagy kölcsön?
Igazából nem szeretnék 10e + Ft ért demo cd-ket venni, csak 1x megnézni a rendszert vele...
Üdv!
Elküldve: 2003. 03. 30. 18:38
idézet:
Ezt írta Emvy:
Egyelőre tartja magát az 5.1, bár nem véletlenül mondta Tomlinson Holman, hogy akkor lesz nyugodt, ha legalább 100 hangszóró fog minket körülvenni..........[/quote]
Őszinte részvétem.......
(apropó, mennyi a hangszórógyári részesedése az úrnak?)
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."
Elküldve: 2003. 03. 30. 19:35
idézet:
Ezt írta lameXpert:
Őszinte részvétem.......
(apropó, mennyi a hangszórógyári részesedése az úrnak?)[/quote]
Áááá olyan rosszindulatú vagy!Mindig anyagi érdekeket vélni minden értelmetlen dolog mögött. Ccc(P)
![]()
![]()
Elküldve: 2003. 03. 30. 22:26
idézet:
Ezt írta lameXpert:
Őszinte részvétem.......
(apropó, mennyi a hangszórógyári részesedése az úrnak?)[/quote]
Tudod ki ő?
Egy, az irányérzékelésről szóló vitában volt ez a véleménye, és nagyrészt az alulról-felülről szóló hangokra gondolt.![]()
Elküldve: 2003. 03. 30. 22:48
idézet:
Ezt írta Emvy:
Tudod ki ő?......[/quote]
idézet:
Holman is best known for revolutionizing cinema sound with the development of THX[/quote]]
![]()
![]()
![]()
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."
Elküldve: 2003. 03. 31. 11:15
már annyi ilyen hangdobozos topic van, hogy nemtudom melyikben volt
ha egy 55literes dobozban van egy 6 átmérőjü 24 cm husszú cső, és azt cserélném egy 10 * 20asra? mennyiben változna a hangolási freki?
Ha Subvoice erre jársz lécci válaszolj
Tudod nemrég irtam, hogy nekiestem a fürésszel és levágtam 3centisre, mer nem hallottam a csövön mélyet, csak iyen hülye halk viszhangot...
[ 2003. március 31.: ZoLLee szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 03. 31. 11:47
Elküldve: 2003. 03. 31. 13:33
Elküldve: 2003. 03. 31. 21:28
Esetleg tudtok ajánlani valamit, amit érdemes keresni?
Ha stereo, akkor kb. max 15E, ha 4 csatis akkor kb. max 30E.
Nembaj ha régi, nem kell a csilivili, hangminőség kéne.
Elküldve: 2003. 03. 31. 21:43
idézet:
Ezt írta Lala:
Nincs sok pénzem erőlködőre, tudtok valami olcsó használt hifis boltot?
Esetleg tudtok ajánlani valamit, amit érdemes keresni?
Ha stereo, akkor kb. max 15E, ha 4 csatis akkor kb. max 30E.
Nembaj ha régi, nem kell a csilivili, hangminőség kéne.[/quote]
Ne menj használt boltba, az drága lesz szerintem. Bár sok van belőle..apronetet ajánlom.

Súgó
A téma zárva.