Hangfalrendszer II.
Elküldve: 2003. 03. 20. 13:06
A tanácsotokat szeretném kérni mert, hangfalvásárlás előtt állok, és nemtudok dönteni.Tehát max 20e-t akarok költeni rá van is két kiszemelt!Az egyik a Jamo E410-s títusú[url="http://"http://www.jamo.com/consumer/products/products.php3?id=E+410&tab=1"]web page[/url]
vagy egy Philips[url="http://"http://www.alvilag.hu/hangfal/fotok.html"]web page[/url]
A Philips kb 4000 el olcsóbb szóval ezek fényében szeintetek melyik éri meg jobban?Nem csakaz anyagi oldalát nézve!
Előre is köszi!
Elküldve: 2003. 03. 21. 11:12
az E410 nek meg elég jo az érzékenysége elég neki egy 20Wos erősitő is hogy nagyot szoljon, azt hiszem olyan 50W a folyamatos terhelhetősége.. megkéne hallgatni a 2 dobozt..
Elküldve: 2003. 03. 21. 16:05
Nehéz döntés lesz azthiszem!
Elküldve: 2003. 03. 28. 13:34
még érdekelne az altec lansing 641, és a cambridge soundworks 250D..
Elküldve: 2003. 03. 28. 19:21
Elküldve: 2003. 03. 28. 20:47
idézet:
Ezt írta Marci:
Cambridge Soundworks MegaWorks 2.1 THX 250D mellett döntöttem a Klipsch Promedia 2.1-gyel szemben. Szerdán vettem meg. Nagyon szépen szól, és hatalmas hangerővel. Brutkó a mélynyomója. Egy bajom van vele, sisteregnek a szatelitek. Mégpedig kb. 1 méterről is hallható. (független a hangerőtől)Van egy online chat (technical support) a creative honlapján, és ott azt mondta a faszi hogy vigyem vissza. Nem akarok csalódni benne, úgyhogy remélem ha kicserélik nem lesz többé bajom vele.[/quote]
Nem szabadna hogy sisteregjen; az általam hallott példány kifejezetten zajmentes volt.
Elküldve: 2003. 03. 28. 23:01
idézet:
Ezt írta Marci:
Cambridge Soundworks MegaWorks 2.1 THX 250D mellett döntöttem a Klipsch Promedia 2.1-gyel szemben. Szerdán vettem meg. Nagyon szépen szól, és hatalmas hangerővel. Brutkó a mélynyomója. Egy bajom van vele, sisteregnek a szatelitek. Mégpedig kb. 1 méterről is hallható. (független a hangerőtől)Van egy online chat (technical support) a creative honlapján, és ott azt mondta a faszi hogy vigyem vissza. Nem akarok csalódni benne, úgyhogy remélem ha kicserélik nem lesz többé bajom vele.[/quote]
Hello Marci!!
lenne pár kérdésem h nemgond
Mekkora helységben hallgatod?? kipadloztad már? ha igen akkor nagy a torzitása? a digit vagy az analog bemenetet használod?
milyen hangkártyád van?... letudnád irni légyszi a méreteit a dobozoknak?..
kb hány %on kellemes a hangja... stb.
[ 2003. március 28.: ZoLLee szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 03. 29. 02:15
Elküldve: 2003. 03. 29. 14:43
Azon gondolkozom, hogy melyik cuccot vegyem meg. az inspire 5700at vagy a megaworks 250D-t.
Mindenképp kéne digitális bemenet. A 250 röl csak jot hallottam, és bizok is benne hogy elegendő a hangja.
Jolenne egy 5.1es rendszer, de ha már 5.1 akkor legyen külső dekoder is, és digit bemenet. ez pont az 5700 lenne, de félek hogy kevés lenne a teljesitménye
egyébként egy 10 m2 es szobába kéne. az igazi egy megaworks 550 lenne + külső dekoder, de annyit már sajnálok rá.
Esetleg valaki hallgatta már az 5700at?
nem akarok zsákbamacskát.
megaworks sub 150W RMS _ sat 7W RMS
inspire 5700 sub 30W RMS _ 75W RMS
azért elég nagy a különbség
esetleg valami más rendszert brutto 100ig?
Elküldve: 2003. 03. 29. 15:05
idézet:
Ezt írta ZoLLee:
Köszi a válaszokat.
Azon gondolkozom, hogy melyik cuccot vegyem meg. az inspire 5700at vagy a megaworks 250D-t.
Mindenképp kéne digitális bemenet. A 250 röl csak jot hallottam, és bizok is benne hogy elegendő a hangja.
Jolenne egy 5.1es rendszer, de ha már 5.1 akkor legyen külső dekoder is, és digit bemenet. ez pont az 5700 lenne, de félek hogy kevés lenne a teljesitménye![]()
egyébként egy 10 m2 es szobába kéne. az igazi egy megaworks 550 lenne + külső dekoder, de annyit már sajnálok rá.
Esetleg valaki hallgatta már az 5700at?
nem akarok zsákbamacskát.
megaworks sub 150W RMS _ sat 7W RMS
inspire 5700 sub 30W RMS _ 75W RMS
azért elég nagy a különbség![]()
esetleg valami más rendszert brutto 100ig?[/quote]
Jazz J9940B [url="http://"http://www.ebolt.hu/product82836.html"]kicsit több mint 100[/url]
És tűrhető.
Üdv: DDL
Elküldve: 2003. 03. 29. 16:09
Mind a kettő brutális erejű és 100 körül mozognak!Kicsit szintetikus a hangjuk de jól szólnak az tuti!A 10nm-es szoba fix szétesne tőlük!Ugye Z-640-hez van külső dekóder is szal..gondolkozz el..
Üdv
Elküldve: 2003. 03. 29. 21:44
Egyik rendszer sem közelíti meg az árában kapható kétutas normál hangfalakat, tehát ismétlem,meg sem közelíti.
2.1-es PC-s rendszer esetén még nem hallottam jobbat a 250D-nél, bár ez is erősen kritizálható.
Bruttó 100e-ig én egy B&W DM303 vagy DM602-t ajánlanék mondjuk egy olcsóbb Rotel erőlködővel.
Ezt:
most 60000ért lehet kapni újan, (B&W DM601 S2), nem írom ide a címet, de ha érdekel, megadom a boltot.
Emellé
egy ilyen 45000ért, aztán milyen messze vagy a 2.1-es PC-s hangzástól...
Bocs a nagy képekért.
[ 2003. március 29.: Emvy szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 03. 29. 22:05
szóval a 2*75+150 rms elég vad tulméretezés
persze ha ez mind igaz..
Elküldve: 2003. 03. 29. 22:08
idézet:
Ezt írta Emvy:
Az említett Jazzt NE. (tényleg ne, ha nem elég ennyi akkor kifejtem.Tehát: A szub mérete nagy, de nincs rendesen hangolva, döng, bár mélyre tud menni, de halk hangerőn hallgatható csak jól. A szatok meg magastartományban összemosnak, és egyáltalán, a lehető leggagyibb hangszórók vannak bennük, bár kétutasak, de nem mérhetők a Cambridge-hez.) Ja, és a 250D esetében elírtátok a szatok teljesítményét, azok elvileg 75W-osak. (nyilván közel sem hozzák a 75W-os asztali cuccok hangerejét, saccra 84 dB/W körül lehet az érzékenységük.) Hallgathatóságra jobbak, mint a Creative Inspire, utóbbinak konzisztensebbek a magasai, előbbinek a közepei és a mély-közép átmenete igen jó.
Egyik rendszer sem közelíti meg az árában kapható kétutas normál hangfalakat, tehát ismétlem,meg sem közelíti.
2.1-es PC-s rendszer esetén még nem hallottam jobbat a 250D-nél, bár ez is erősen kritizálható.
Bruttó 100e-ig én egy B&W DM303 vagy DM602-t ajánlanék mondjuk egy olcsóbb Rotel erőlködővel.
Ezt:
![]()
most 60000ért lehet kapni újan, (B&W DM601 S2), nem írom ide a címet, de ha érdekel, megadom a boltot.
Emellé
![]()
Bocs a nagy képekért.
[ 2003. március 29.: Emvy szerkesztette a hozzászólást ][/quote]
köszi az infot
akivel eddig beszéltem, és tudom hogy értenek is hozzá, mindegyik azt tanácsolja hogy kerüljem a pc-s dolgokat ilyen téren.
Szóval inkább megnézegetem a normális dobozokat.
[ 2003. március 29.: ZoLLee szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 03. 29. 22:48
Elküldve: 2003. 03. 29. 22:54
idézet:
Ezt írta Marci:
Én terverztem egy Klipsch Promedia 5.1-et venni, de nincs egy olyan szoba a lakásban, ahol jól össze tudnám állítani. Ráadásul én inkább zenét hallgatok a számítógépen, mint játszok. Biztos, hogy olcsóbban ki lehetne hozni egy erősítős-hangfalas cuccot (ami jobban is szól), de én nem tudom hová pakolni őket. Nincs hely. Arról a 2x14W+1x35W-ról meg annyit, hogy ez a rendszer akkorát szól, mint a disznó. Akármi is van ráírva. A hangminőség is nekem megfelelő.[/quote]
naja!!! akármilyen cucc legyen ez pc-s, minihifi, hifi, akármi, én már nem adok arra ami rávan irva. még csak viszonyitásnak sem jo..
megkell hallgatni és kész.
anno volt egy panasonic minihifim. 2*100W rms volt megadva.
aztán abban is 2*25W os végfok csücsült. szóval még azt a nyomorék RMS teljesiményt is lehet bőven osztogatni, hogy megkapjuk a valos értéket...
ja és ez nem a 40e ftos kategoria volt. amikor megjelent akkor vettem 110ért. a kifuto darabokat már 89ért ellehetett vinni.
Elküldve: 2003. 03. 29. 22:58
pl a 250D 50e ft lett volna. Na de mind1, majd lesz valahogy. köszi az eddigi tippeket.
Elküldve: 2003. 03. 30. 07:45
idézet:
Ezt írta Emvy:
Az említett Jazzt NE. (tényleg ne, ha nem elég ennyi akkor kifejtem.Tehát: A szub mérete nagy, de nincs rendesen hangolva, döng, bár mélyre tud menni, de halk hangerőn hallgatható csak jól. A szatok meg magastartományban összemosnak, és egyáltalán, a lehető leggagyibb hangszórók vannak bennük, bár kétutasak, de nem mérhetők a Cambridge-hez.) Ja, és a 250D esetében elírtátok a szatok teljesítményét, azok elvileg 75W-osak. (nyilván közel sem hozzák a 75W-os asztali cuccok hangerejét, saccra 84 dB/W körül lehet az érzékenységük.) Hallgathatóságra jobbak, mint a Creative Inspire, utóbbinak konzisztensebbek a magasai, előbbinek a közepei és a mély-közép átmenete igen jó.
Ezt:
![]()
Emellé
![]()
Bocs a nagy képekért.
[ 2003. március 29.: Emvy szerkesztette a hozzászólást ][/quote]
Egyet értünk abban hogy nem közelíti meg a sztereót. De 5.1-es külső dekóderes cuccot keres. Amit Te ajánlasz az se nem 5.1, se nem dekóderes.
A sub tényleg nagy és döng is. Ergó tologatni kell, és esetleg a reflex nyílását be kell tömni. A magasak tényleg mosottak, de nem jobban mint a többinek. De legalább nem emelődik ki autómatikusan.
Szóval ez sem rosszabb mint a többi. De nem is jobb. Meg kell(ene) hallgatni.
Üdv: DDL
Elküldve: 2003. 03. 30. 09:59
idézet:
Ezt írta DDL:
Egyet értünk abban hogy nem közelíti meg a sztereót. De 5.1-es külső dekóderes cuccot keres. Amit Te ajánlasz az se nem 5.1, se nem dekóderes.
A sub tényleg nagy és döng is. Ergó tologatni kell, és esetleg a reflex nyílását be kell tömni. A magasak tényleg mosottak, de nem jobban mint a többinek. De legalább nem emelődik ki autómatikusan.
Szóval ez sem rosszabb mint a többi. De nem is jobb. Meg kell(ene) hallgatni.
Üdv: DDL[/quote]
Igaz, dekóderest, de amit írtam, azt a 250D-re válaszul gondoltam. Valóban nincsenek túlemelve a magasai, de szerintem az árkategóriájában jóval tisztábban szóló rendszerek vannak, bár én is irtózom a túlfényezett hangtól.
Elküldve: 2003. 03. 30. 10:57
Tegyük föl vesz emberünk most egy külső erősítőt és ha már benne van legyen 5.1-es!Ok erre lehet venni izlés szerint hangflaat is nem?Mondjuk én helyedben vennék vlaami faxáb 5.1-es erőlködőtt meg egy pár jobbfajta jamo-t!Aztán el lehet őket passztolni és helyükre venni 5.1-es készletet!Ezt úgy érzem hogy érdemes átgondolni!Én is ilyesmin töröm a buksim!Igaz nem géphez de akkor is!Nem kell ott egyből 5.1-re vagy bármilyen idegbeteg szabványra rámoccani!
Egyébként meg ezen erősítők faxintosan dekódolnak is néha...szal gondolkozz!Jha és bocs a láma beszólásért.!
Üdv

Súgó
A téma zárva.