tutira jó páros..és az orion még szép is tud lenni:9
Kicsi retro..
Üdv
Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Elküldve: 2003. 05. 30. 22:39
Elküldve: 2003. 06. 01. 10:58
Elküldve: 2003. 06. 01. 12:10
idézet:
Ezt írta gameexpert:
mennyit kostál egy ilyen se260? (aproneten, googlen nincs találat)
tudtok még egyéb, olcsó erősítőt ajánlani annak, aki most tervez hangfalakat venni a gépéhez, elsősorban mozizás céljára? eddig én is a genius ht5.1el szemeztem, mivel mindenki ajánlgatja (ittis, prohardveren is), de a párezer ftos tartalom kicsit elbizonytalanít.
másrészt, tudom, hogy lehetetlen 50e körüli összegből normális erősítős rendszert összerakni. Ugy vagyok vele, hogy vagy 40e egy ilyen kis genius, vagy a következő lépcső 200e körül van (erősitő 90 alapbol), de ez a használt orion megfelelő alternatívának látszik, és hogy őszinte legyek, én is jobban bizok egy fentebb említett jbl/mission párosban, mint a genius kis hangfalában.
lámakérdés: nincs ilyen árkategoriában (30-40e) egy pár AKTÍV hangszoro? (amit hangkártyára, vagy más formában a gépre tudok dugni, olcson)[/quote]
Mission Cyrus I, NAD 3020(i), DENON PMA-320 20-30e Ft állapottól függően. Unitra WS211D 5e Ft. DENON PMA-250e 25e Ft. ORION SE260 15-20e Ft. LUXMAN L-230 20-25e Ft. PIONEER A5, A6, A500 15-35e Ft. stb.
Ezek nem házimozi erősítők csak síma sztereo!
Üdv: DDL
[ 2003. június 01.: DDL szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 06. 01. 12:16
idézet:
Ezt írta gameexpert:
mennyit kostál egy ilyen se260? (aproneten, googlen nincs találat)
tudtok még egyéb, olcsó erősítőt ajánlani annak, aki most tervez hangfalakat venni a gépéhez, elsősorban mozizás céljára? eddig én is a genius ht5.1el szemeztem, mivel mindenki ajánlgatja (ittis, prohardveren is), de a párezer ftos tartalom kicsit elbizonytalanít.
másrészt, tudom, hogy lehetetlen 50e körüli összegből normális erősítős rendszert összerakni. Ugy vagyok vele, hogy vagy 40e egy ilyen kis genius, vagy a következő lépcső 200e körül van (erősitő 90 alapbol), de ez a használt orion megfelelő alternatívának látszik, és hogy őszinte legyek, én is jobban bizok egy fentebb említett jbl/mission párosban, mint a genius kis hangfalában.
lámakérdés: nincs ilyen árkategoriában (30-40e) egy pár AKTÍV hangszoro? (amit hangkártyára, vagy más formában a gépre tudok dugni, olcson)[/quote]
Ne bizonytalanodj el..házimozihoz inkább Genius...
Egy házimozi erősítő legalább 100e...
Vedd csak meg nyugodtan...
De ha inkább zenére kell akkor Orion SE260...
Üdv
Elküldve: 2003. 06. 01. 17:15
Elküldve: 2003. 06. 02. 12:41
Elküldve: 2003. 06. 02. 13:43
idézet:
Ezt írta EV6:
Mission Cyrus One 20-30k-ért már van??? Tényleg körül kellene néznem már valami műszaki biziben...
Esetleg nem tud valaki Audio Researchot vagy más csövest emberi áron? Én nagyon nem találtam ilyen hirdetést, vagy csak sok100k-ért.[/quote]
Nem jó helyen néztedÉn a multkoriban vettem D70MKII, hibásat 120k-ért. A hiba csupán csőcserét jelentett, meg 1-2 kondit.
Aztután 300k-ért eladtam
![]()
![]()
Elküldve: 2003. 06. 02. 14:09
Elküldve: 2003. 06. 03. 15:32
Elküldve: 2003. 06. 03. 16:59
Elküldve: 2003. 06. 04. 07:29
Elküldve: 2003. 06. 04. 08:42
idézet:
JPW Millennium ML 410 Házimozi/HiFi Hangsugárzó pár (akciós)
![]()
Garancia: 12 hónap
Mennyiségi egység: pár
Ára: 33 800 Ft
? Eredeti ár: 50 900,- Ft
? 2-utas, állványra vagy polcra helyezhető bass-reflex hangsugárzó
? Ajánlott erősítő teljesítmény: 10-70 Watt/csatorna
? Frekvencia-átvitel: 60 Hz - 22 kHz (?3 dB)
? Érzékenység: 89 dB (m/2.83V), Impedancia: 6 Ohm az erősítőm 8 Ohm-os, ez mennyiben probléma?
? 135 mm-es kezelt papír mély/középsugárzó
? 10 mm-es polimer dóm magassugárzó ferro-fluid hűtéssel
? Hátulsó bass-reflex nyílás
? Aranyozott csatlakozók
? Kettős kábelezési lehet?ség
? Méretek: 195 x 330 x 222 mm
? Tömeg: 4 kg/db
[/quote]
Kedves DDL!
A fenti hangfalpár jó vétel ennyi pénzért? Konkrétan a fadobozos Genius frontjai helyére szeretném venni, zenehallgatáshoz (főleg rock, pop, alter, klasszikus zenékhez), és mozihoz (néha játékhoz). Gond nélkül megcsinálhatom ezt a cserét? Vagy esetleg ajánlanál helyette vmi más falat? (Úgy tudom, a fadobozos Genius-t ismered...)
Köszi,
Kóró
[ 2003. június 04.: koro szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 06. 04. 09:27
idézet:
Ezt írta koro:
Kedves DDL!
A fenti hangfalpár jó vétel ennyi pénzért? Konkrétan a fadobozos Genius frontjai helyére szeretném venni, zenehallgatáshoz (főleg rock, pop, alter, klasszikus zenékhez), és mozihoz (néha játékhoz). Gond nélkül megcsinálhatom ezt a cserét? Vagy esetleg ajánlanál helyette vmi más falat? (Úgy tudom, a fadobozos Genius-t ismered...)
Köszi,
Kóró
[ 2003. június 04.: koro szerkesztette a hozzászólást ][/quote]
Őszintén? Pazarlás lenne. De ki lehet cserélni.
Jó vétel amúgy.
Elküldve: 2003. 06. 04. 09:34
idézet:
Ezt írta DDL:
Őszintén? Pazarlás lenne. De ki lehet cserélni.
Jó vétel amúgy.
Üdv: DDL[/quote]
Hmmm, a Genius miatt mondod, hogy pazarlás lenne? Természetesen lecserélném idővel az egészet. Első körben cserélném a frontokat. De ha ez nem járna azonnali
ugrásszerű minőségjavulással, akkor inkább el sem kezdem. Kellene a sikerélmény már az elején.))
Tehát a Geniusról hajtva ezeket a falakat, nem igazán lenne minőségjavulás?
Elküldve: 2003. 06. 04. 12:32
idézet:
Ezt írta koro:
Hmmm, a Genius miatt mondod, hogy pazarlás lenne? Természetesen lecserélném idővel az egészet. Első körben cserélném a frontokat. De ha ez nem járna azonnali
ugrásszerű minőségjavulással, akkor inkább el sem kezdem. Kellene a sikerélmény már az elején.))
Tehát a Geniusról hajtva ezeket a falakat, nem igazán lenne minőségjavulás?[/quote]
De, lenne ugrás szerű javulás. Legalább már hallgatható kategória lenne. Legalább is sztereóban és nekem.
Elküldve: 2003. 06. 04. 12:38
idézet:
Ezt írta DDL:
De, lenne ugrás szerű javulás. Legalább már hallgatható kategória lenne. Legalább is sztereóban és nekem.
Szerintem nem csak neked. csak gondolj bele egy 8000Ftos hangfalpár VS. 50e FT...
nem mind1
tudom hogy most akcios 34, de az eredeti 50e.
Aki nem hallja ezen a változást, az nyugodtan vegyen 3000ft aktiv pc spikert![]()
Elküldve: 2003. 06. 04. 13:24
idézet:
Ezt írta DDL:
Ok, köszi. Természetesen sztereóban használnám. Amúgy elégedett vagyok a Genius-szal (mozi, játék), de zenéhez "nem elég jó". Később szerzek külön sztereó erősítőt a ládákhoz, legalábbis így tervezem, de jobb szeretném a falakkal kezdeni a bővítgetést.
üdv, és köszi még1x,
Kóró
[ 2003. június 04.: koro szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 06. 04. 16:02
Elküldve: 2003. 06. 04. 16:29
idézet:
Ezt írta Gecco:
Végeztem egy kis tesztet a Genius-sal. Rákötöttem a régi Videoton DC-2050E típusú hangfalaimat (csak 1-et, frontnak). Egy lényeges dolgot tapasztaltam, ami várható volt. A frontok frekisávjáról lekapja a mélyeket... A hangkártyán természetesen kikapcsoltam, hogy a subot ne használja (Bass redirection), majd megpróbáltam 2 csatornásan is bekötni, de ugyanaz. Ha a hangszínszabályzót állítom a driverben elkezd torzítani. Szóval csak a közép meg a magas tartomány jön ki, ezért érdemes elgondolkodni a bővítésén.
Szerk.: Azt nem tudnám megmondani, hogy jobban szólt-e, máshogy az tuti. A Videotonban több volt a közép, kevesebb a magas, a Genius frontjánál meg pont fordítva
[ 2003. június 04.: Gecco szerkesztette a hozzászólást ][/quote]
Ha egy hangyányival jobban szólna, már valószínűleg megéri a csere, amíg nem kerül a sugárzók alá valami normális erőlködő. Hiszen a hangfalak végülis "időtállóak".
Azt nem próbáltad, hogy a subot hagytad szólni? Az "pótolhatná" a mélyeket valamennyire, persze ez megint elég nyögvenyelős megoldás, és csak ideiglenesen jó...
Nálatok nem szokott időnként "pattogó" hangokat kiadni a Genius? Zenehallgatás közben... úgy tűnik, mintha a középtartománnyal lenne gondja. Ilyen hülye, fingásszerű hangot ad ki néha. SPDIF-en keresztül használom, külső dekóderbe kötve, de hangkártyáról analóg kikötve is ezt produkálta (SBLive 5.1).
Elküldve: 2003. 06. 04. 17:33