HWSW Informatikai Kerekasztal: Hangfalrendszer II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (58 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Hangfalrendszer II.

#331 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2003. 05. 30. 22:39

Orion SE260 featuring valami jó fal :D
tutira jó páros..és az orion még szép is tud lenni:9
Kicsi retro.. :p

Üdv

#332 Felhasználó inaktív   gameexpert 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2003. 06. 01. 10:58

mennyit kostál egy ilyen se260? (aproneten, googlen nincs találat)

tudtok még egyéb, olcsó erősítőt ajánlani annak, aki most tervez hangfalakat venni a gépéhez, elsősorban mozizás céljára? eddig én is a genius ht5.1el szemeztem, mivel mindenki ajánlgatja (ittis, prohardveren is), de a párezer ftos tartalom kicsit elbizonytalanít.

másrészt, tudom, hogy lehetetlen 50e körüli összegből normális erősítős rendszert összerakni. Ugy vagyok vele, hogy vagy 40e egy ilyen kis genius, vagy a következő lépcső 200e körül van (erősitő 90 alapbol), de ez a használt orion megfelelő alternatívának látszik, és hogy őszinte legyek, én is jobban bizok egy fentebb említett jbl/mission párosban, mint a genius kis hangfalában.

lámakérdés: nincs ilyen árkategoriában (30-40e) egy pár AKTÍV hangszoro? (amit hangkártyára, vagy más formában a gépre tudok dugni, olcson)

#333 Felhasználó inaktív   DDL 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 01. 12:10

idézet:
Ezt írta gameexpert:

tudtok még egyéb, olcsó erősítőt ajánlani annak, aki most tervez hangfalakat venni a gépéhez, elsősorban mozizás céljára? eddig én is a genius ht5.1el szemeztem, mivel mindenki ajánlgatja (ittis, prohardveren is), de a párezer ftos tartalom kicsit elbizonytalanít.

másrészt, tudom, hogy lehetetlen 50e körüli összegből normális erősítős rendszert összerakni. Ugy vagyok vele, hogy vagy 40e egy ilyen kis genius, vagy a következő lépcső 200e körül van (erősitő 90 alapbol), de ez a használt orion megfelelő alternatívának látszik, és hogy őszinte legyek, én is jobban bizok egy fentebb említett jbl/mission párosban, mint a genius kis hangfalában.

lámakérdés: nincs ilyen árkategoriában (30-40e) egy pár AKTÍV hangszoro? (amit hangkártyára, vagy más formában a gépre tudok dugni, olcson)
[/quote]

Mission Cyrus I, NAD 3020(i), DENON PMA-320 20-30e Ft állapottól függően. Unitra WS211D 5e Ft. DENON PMA-250e 25e Ft. ORION SE260 15-20e Ft. LUXMAN L-230 20-25e Ft. PIONEER A5, A6, A500 15-35e Ft. stb.

Ezek nem házimozi erősítők csak síma sztereo!

Üdv: DDL

[ 2003. június 01.: DDL szerkesztette a hozzászólást ]
Manticore Mantra/SME 3009 SII + ORTOFON MC20MKII + ORTOFON T20 Lp játszó, Sansui CD-X701 cd játszó, maszek csöves előfok, KT88 ULPP végfok, Townshend Sir David hangdoboz. CableTalk Reference1, Straight Wire Rhapsody-S, KIMBER 8TC, AN-L (hálózati) kábelek. SoundOrg készülékállvány.

#334 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 01. 12:16

idézet:
Ezt írta gameexpert:

[/quote]
Ne bizonytalanodj el..házimozihoz inkább Genius...
Egy házimozi erősítő legalább 100e...
Vedd csak meg nyugodtan...
De ha inkább zenére kell akkor Orion SE260...

Üdv

#335 Felhasználó inaktív   subvoice 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 01. 17:15

Jól van, azért most nehogy elkezdjük hype-olni az SE 260-at. :) Jó gép, de régi, ritka, nem nagyon szeretik eladni. DDL listájában vannak olyanok, amiket műszaki bizikben kapni is lehet. Ha valaki csak egy jó sztereó rendszert szeretne és van rá 50k forintja, akkor egy igazi erősítő+hangdoboz kombó a PC-s rendszereket a földbe döngöli hangminőségben és felhasználhatóságban is (gondoljunk csak a töménytelen bemenetre). Az árnyékolt dobozokat meg akár még a monitor mellé közvetlenül is lehet állítani.

#336 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 02. 12:41

Mission Cyrus One 20-30k-ért már van??? Tényleg körül kellene néznem már valami műszaki biziben... :)
Esetleg nem tud valaki Audio Researchot vagy más csövest emberi áron? Én nagyon nem találtam ilyen hirdetést, vagy csak sok100k-ért.
processzort tervezni gyartani nem kulonosebben nehez, csak tapasztalat es penz kell hozza, a tudas fonn van a neten - vers
Én mágussá, ezzel a köznapi értelemben véve polihisztorrá váltam. - Gyula2222
...a végtelen felénél túl helyezkednek el... - flashdesignor
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222

#337 Felhasználó inaktív   DDL 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 02. 13:43

idézet:
Ezt írta EV6:
Mission Cyrus One 20-30k-ért már van??? Tényleg körül kellene néznem már valami műszaki biziben... :)
Esetleg nem tud valaki Audio Researchot vagy más csövest emberi áron? Én nagyon nem találtam ilyen hirdetést, vagy csak sok100k-ért.
[/quote]

Nem jó helyen nézted ;) Én a multkoriban vettem D70MKII, hibásat 120k-ért. A hiba csupán csőcserét jelentett, meg 1-2 kondit. :D Aztután 300k-ért eladtam :eek: :D

Manticore Mantra/SME 3009 SII + ORTOFON MC20MKII + ORTOFON T20 Lp játszó, Sansui CD-X701 cd játszó, maszek csöves előfok, KT88 ULPP végfok, Townshend Sir David hangdoboz. CableTalk Reference1, Straight Wire Rhapsody-S, KIMBER 8TC, AN-L (hálózati) kábelek. SoundOrg készülékállvány.

#338 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 02. 14:09

Na hát ez az! :eek:
processzort tervezni gyartani nem kulonosebben nehez, csak tapasztalat es penz kell hozza, a tudas fonn van a neten - vers
Én mágussá, ezzel a köznapi értelemben véve polihisztorrá váltam. - Gyula2222
...a végtelen felénél túl helyezkednek el... - flashdesignor
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222

#339 Felhasználó inaktív   Dikri 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 03. 15:32

Sziasztok!

Valószínű, hogy a héten veszek egy Genius HT5.1-et.
Megszeretném kérdezni, hogy ez falra szerelhető-e? Illetve lehet-e hozzá kapni valami állványt, mert nem igazán férne el itt az asztal körül minden.

#340 Felhasználó inaktív   Gecco 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 03. 16:59

A hátsó hangszóróknak van olyan vacka, amivel fel lehet akasztani őket, az elsőknek és a centernek nincs.

#341 Felhasználó inaktív   gameexpert 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2003. 06. 04. 07:29

pls számolj be majd hogy milyen, hogy tetszik neked, nem akarok csak xero sztárolása alapján dönteni
köx :)

#342 Felhasználó inaktív   koro 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 04. 08:42

idézet:

JPW Millennium ML 410 Házimozi/HiFi Hangsugárzó pár (akciós)

Kép

Garancia: 12 hónap
Mennyiségi egység: pár
Ára: 33 800 Ft

? Eredeti ár: 50 900,- Ft
? 2-utas, állványra vagy polcra helyezhető bass-reflex hangsugárzó
? Ajánlott erősítő teljesítmény: 10-70 Watt/csatorna
? Frekvencia-átvitel: 60 Hz - 22 kHz (?3 dB)
? Érzékenység: 89 dB (m/2.83V), Impedancia: 6 Ohm az erősítőm 8 Ohm-os, ez mennyiben probléma?
? 135 mm-es kezelt papír mély/középsugárzó
? 10 mm-es polimer dóm magassugárzó ferro-fluid hűtéssel
? Hátulsó bass-reflex nyílás
? Aranyozott csatlakozók
? Kettős kábelezési lehet?ség
? Méretek: 195 x 330 x 222 mm
? Tömeg: 4 kg/db
[/quote]

Kedves DDL!

A fenti hangfalpár jó vétel ennyi pénzért? Konkrétan a fadobozos Genius frontjai helyére szeretném venni, zenehallgatáshoz (főleg rock, pop, alter, klasszikus zenékhez), és mozihoz (néha játékhoz). Gond nélkül megcsinálhatom ezt a cserét? Vagy esetleg ajánlanál helyette vmi más falat? (Úgy tudom, a fadobozos Genius-t ismered...)

Köszi,
Kóró

[ 2003. június 04.: koro szerkesztette a hozzászólást ]

#343 Felhasználó inaktív   DDL 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 04. 09:27

idézet:
Ezt írta koro:

Kedves DDL!

A fenti hangfalpár jó vétel ennyi pénzért? Konkrétan a fadobozos Genius frontjai helyére szeretném venni, zenehallgatáshoz (főleg rock, pop, alter, klasszikus zenékhez), és mozihoz (néha játékhoz). Gond nélkül megcsinálhatom ezt a cserét? Vagy esetleg ajánlanál helyette vmi más falat? (Úgy tudom, a fadobozos Genius-t ismered...)

Köszi,
Kóró

[/quote]

Őszintén? Pazarlás lenne. De ki lehet cserélni.
Jó vétel amúgy.

#344 Felhasználó inaktív   koro 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 04. 09:34

idézet:
Ezt írta DDL:

Őszintén? Pazarlás lenne. De ki lehet cserélni.
Jó vétel amúgy.

[/quote]

Hmmm, a Genius miatt mondod, hogy pazarlás lenne? Természetesen lecserélném idővel az egészet. Első körben cserélném a frontokat. De ha ez nem járna azonnali
ugrásszerű minőségjavulással, akkor inkább el sem kezdem. Kellene a sikerélmény már az elején. :)))

Tehát a Geniusról hajtva ezeket a falakat, nem igazán lenne minőségjavulás?

#345 Felhasználó inaktív   DDL 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 04. 12:32

idézet:
Ezt írta koro:

Hmmm, a Genius miatt mondod, hogy pazarlás lenne? Természetesen lecserélném idővel az egészet. Első körben cserélném a frontokat. De ha ez nem járna azonnali
ugrásszerű minőségjavulással, akkor inkább el sem kezdem. Kellene a sikerélmény már az elején. :)))

Tehát a Geniusról hajtva ezeket a falakat, nem igazán lenne minőségjavulás?
[/quote]

De, lenne ugrás szerű javulás. Legalább már hallgatható kategória lenne. Legalább is sztereóban és nekem.

#346 Felhasználó inaktív   ZoLLee 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 04. 12:38

idézet:
Ezt írta DDL:

De, lenne ugrás szerű javulás. Legalább már hallgatható kategória lenne. Legalább is sztereóban és nekem.

[/quote]

Szerintem nem csak neked. csak gondolj bele egy 8000Ftos hangfalpár VS. 50e FT...
nem mind1
tudom hogy most akcios 34, de az eredeti 50e.
Aki nem hallja ezen a változást, az nyugodtan vegyen 3000ft aktiv pc spikert ;)
epox 8rda+ /rev 2, tbred B 1700+@2700+, whisperrock borda+ledes venti,samsung 2x512/400 5-2-2-2,sapphire radeon 9000pro vivo, IBM/Hitachi 60GB + Quantum 15GB vinyo, samsung CDRW, samsung DVD.

#347 Felhasználó inaktív   koro 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 04. 13:24

idézet:
Ezt írta DDL:

[/quote]

Ok, köszi. Természetesen sztereóban használnám. Amúgy elégedett vagyok a Genius-szal (mozi, játék), de zenéhez "nem elég jó". Később szerzek külön sztereó erősítőt a ládákhoz, legalábbis így tervezem, de jobb szeretném a falakkal kezdeni a bővítgetést.

üdv, és köszi még1x,
Kóró

#348 Felhasználó inaktív   Gecco 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 04. 16:02

Végeztem egy kis tesztet a Genius-sal. Rákötöttem a régi Videoton DC-2050E típusú hangfalaimat (csak 1-et, frontnak). Egy lényeges dolgot tapasztaltam, ami várható volt. A frontok frekisávjáról lekapja a mélyeket... A hangkártyán természetesen kikapcsoltam, hogy a subot ne használja (Bass redirection), majd megpróbáltam 2 csatornásan is bekötni, de ugyanaz. Ha a hangszínszabályzót állítom a driverben elkezd torzítani. Szóval csak a közép meg a magas tartomány jön ki, ezért érdemes elgondolkodni a bővítésén.

Szerk.: Azt nem tudnám megmondani, hogy jobban szólt-e, máshogy az tuti. A Videotonban több volt a közép, kevesebb a magas, a Genius frontjánál meg pont fordítva :)

[ 2003. június 04.: Gecco szerkesztette a hozzászólást ]

#349 Felhasználó inaktív   koro 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 04. 16:29

idézet:
Ezt írta Gecco:
Végeztem egy kis tesztet a Genius-sal. Rákötöttem a régi Videoton DC-2050E típusú hangfalaimat (csak 1-et, frontnak). Egy lényeges dolgot tapasztaltam, ami várható volt. A frontok frekisávjáról lekapja a mélyeket... A hangkártyán természetesen kikapcsoltam, hogy a subot ne használja (Bass redirection), majd megpróbáltam 2 csatornásan is bekötni, de ugyanaz. Ha a hangszínszabályzót állítom a driverben elkezd torzítani. Szóval csak a közép meg a magas tartomány jön ki, ezért érdemes elgondolkodni a bővítésén.

Szerk.: Azt nem tudnám megmondani, hogy jobban szólt-e, máshogy az tuti. A Videotonban több volt a közép, kevesebb a magas, a Genius frontjánál meg pont fordítva :)

[ 2003. június 04.: Gecco szerkesztette a hozzászólást ]
[/quote]

Ha egy hangyányival jobban szólna, már valószínűleg megéri a csere, amíg nem kerül a sugárzók alá valami normális erőlködő. Hiszen a hangfalak végülis "időtállóak".

Azt nem próbáltad, hogy a subot hagytad szólni? Az "pótolhatná" a mélyeket valamennyire, persze ez megint elég nyögvenyelős megoldás, és csak ideiglenesen jó...

Nálatok nem szokott időnként "pattogó" hangokat kiadni a Genius? Zenehallgatás közben... úgy tűnik, mintha a középtartománnyal lenne gondja. Ilyen hülye, fingásszerű hangot ad ki néha. SPDIF-en keresztül használom, külső dekóderbe kötve, de hangkártyáról analóg kikötve is ezt produkálta (SBLive 5.1).

#350 Felhasználó inaktív   ZoLLee 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 04. 17:33

Akkor vágva vannak a frontok is??
Én azt hittem hogy ugy van megcsináltva(igy lenne természetes), hogy amit a front szol tisztán, azt bőviteni egy subbal. gondolok itt pl front 80Hz-20KHz; SUB 35-80Hz... ez igy lenne korrekt...
nem pedig vágdosni agyba főbe.. minnél kevesebb a passziv cucc annál jobb a hangzás, gondolok itt arra hogy pl a jamo alkalmazza előszeretettel a természetes határfrekvenciát.. régi 8-as sorozat...
epox 8rda+ /rev 2, tbred B 1700+@2700+, whisperrock borda+ledes venti,samsung 2x512/400 5-2-2-2,sapphire radeon 9000pro vivo, IBM/Hitachi 60GB + Quantum 15GB vinyo, samsung CDRW, samsung DVD.

Téma megosztása:

• (58 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.