HWSW Informatikai Kerekasztal: Hangfalrendszer II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (58 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Hangfalrendszer II.

#351 Felhasználó inaktív   DDL 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2003. 06. 04. 19:55

Az a baj, hogy ezek a "subok" sajna túl magasra mennek, de viszont nem mennej elég mélyre. Ha subról beszélünk akkor max. 60-80Hz-g illene fölmerészkednie, nem pedig 200Hz környékére, mint ahogy azt a valóságban. De azok a szatelit viccek amik ezekben a pc-s cuccokban vannak - és most midegy, hogy 10-20-30-40 vagy akár 120-130 ezresről beszélünk - legfeljebb 200-250Hz-ig tudnak lemenni "torzításmentesen".
Ezért van az, hogy sok esetben hiányzik a közép, és baromi sok a magas. Ha ebbe a cuccba beteszel egy olyan dobozt amelyiknek egyensúly van a tartományai között - olyan amilyen, mert a DC-2050E is felfelé húz elég rendesen - akkor lesz ilyen érzése az embernek.
Ha pedig egy valóban egyenletes dobozt - mint amilyen a JPW - akkor aztán fel fogy borulni a bili. Egyébként érdemes megézni, hogy a JPW törpicúr frekiátvite (legalább is amit megadnak). 60Hz-től indul (mondjuk ez -6dB-es pont). Na most ehhez felesleges egy olcsó pc-s sub.

Üdv: DDL

[ 2003. június 04.: DDL szerkesztette a hozzászólást ]

[ 2003. június 05.: DDL szerkesztette a hozzászólást ]
Manticore Mantra/SME 3009 SII + ORTOFON MC20MKII + ORTOFON T20 Lp játszó, Sansui CD-X701 cd játszó, maszek csöves előfok, KT88 ULPP végfok, Townshend Sir David hangdoboz. CableTalk Reference1, Straight Wire Rhapsody-S, KIMBER 8TC, AN-L (hálózati) kábelek. SoundOrg készülékállvány.

#352 Felhasználó inaktív   DDL 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 04. 19:58

idézet:
Ezt írta koro:

(...)

Nálatok nem szokott időnként "pattogó" hangokat kiadni a Genius? Zenehallgatás közben... úgy tűnik, mintha a középtartománnyal lenne gondja. Ilyen hülye, fingásszerű hangot ad ki néha. SPDIF-en keresztül használom, külső dekóderbe kötve, de hangkártyáról analóg kikötve is ezt produkálta (SBLive 5.1).
[/quote]

Ha garos akkor sűrgősen vidd vissza, mert 90%, hogy gajra ment az előfok tápja.

Manticore Mantra/SME 3009 SII + ORTOFON MC20MKII + ORTOFON T20 Lp játszó, Sansui CD-X701 cd játszó, maszek csöves előfok, KT88 ULPP végfok, Townshend Sir David hangdoboz. CableTalk Reference1, Straight Wire Rhapsody-S, KIMBER 8TC, AN-L (hálózati) kábelek. SoundOrg készülékállvány.

#353 Felhasználó inaktív   ZoLLee 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 04. 21:24

Ezeknél a PC-s Suboknál annyi a bibi hogy nem igazán illik rá a SUB szó. Mer a sub lényege hogy teljessé tegye a számunkra hallható frekvencia sávot,(itt az alsó frekvenciára gondolok) mivel a kisebb, sőtt még a nagyobb dobozok sem tudnak olyan hatásos mélyet visszaadni mint egy aktiv sub. és jo ha a pc subok 50Hz körül recsegnek vmit..

Másik lényege, hogy ne tudjuk egy sub helyét behatárolni, hallás alapján, igy bárhova helyezhetjük. ÉS mint ezt sokan tudjuk ugy lehet elérni ha a sub, megközelitőleg 90Hz fölött nem szól! az emberi fül ilyen frekinél, már elveszti az irányérzékét.

Ezek a subok meg még 180-250Hznél is szolnak, amit már bőven hallani, és akik az igényes zenét szeretik azoknak ez nagyon is zavaró lehet. pl nekem is :)

[ 2003. június 04.: ZoLLee szerkesztette a hozzászólást ]
epox 8rda+ /rev 2, tbred B 1700+@2700+, whisperrock borda+ledes venti,samsung 2x512/400 5-2-2-2,sapphire radeon 9000pro vivo, IBM/Hitachi 60GB + Quantum 15GB vinyo, samsung CDRW, samsung DVD.

#354 Felhasználó inaktív   koro 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 05. 09:15

idézet:
Ezt írta DDL:

Ha pedig egy valóban egyenletes dobozt - mint amilyen a JPW - akkor aztán fel fogy borulni a bili. Egyébként érdemes megézni, hogy a JPW törpicúr frekiátvite (legalább is amit megadnak). 60Hz-től indul (mondjuk ez -6dB-es pont). Na most ehhez felesleges egy olcsó pc-s sub.

[ 2003. június 04.: DDL szerkesztette a hozzászólást ]

[/quote]

Oké, feladtam. Veszek egy jó fülhallgatót. ;)

#355 Felhasználó inaktív   koro 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 05. 09:20

idézet:
Ezt írta DDL:

Ha garos akkor sűrgősen vidd vissza, mert 90%, hogy gajra ment az előfok tápja.

[/quote]

Tegnap tesztelgettem még zenékkel. A probléma akkor jön elő, ha sokat adok a magastartományra (hardveresen, az sblive mixerén keresztül állítom). És ez is inkább csak akkor, ha szar minőségű mp3 szól. CD-nél csak akkor jön elő, ha teljesen feltekerem a magast. Nem pattogó a hang, hanem olyan, mint mikor nem tud mit kezdeni a magassal: fingik egyet helyette...

Ha én ezt hatalmas dobozt elviszem szervizbe, vissza sem hozom többet. :)

#356 Felhasználó inaktív   gameexpert 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2003. 06. 05. 10:01

megkérdeztem haveromat is mi a véleménye, mit vegyek, ő ezt mutatta:
[url="http://"http://www.yamaha-online.de/products.php?lang=e&idcat1=1&idcat2=2&idcat3=2&idprod=1070&archivset=&newsset=#"]http://www.yamaha-on...vset=&newsset=#[/url]
Yamaha RXV-440 - 70e Ft

ez a legolcsobb, de ahhoz képest sokat tudó erősító

szoval, két alternatíva van előttem ahogy látom, vagy 45ezerért genius 5.1es, vagy 70e ért egy normális erősitő, ahhoz még hangfalak, szoval minimálisan 140e körül van a dolog

utóbbi ugyan bővíthető tudom, de kérdés hogy az ember ennyi pénz ráköltése után még bővíteni akarja e, illetve ha igen, hol áll meg a dolog, és dőlhet elégedetten hátra, és kezdheti el élvezni a dolgot?
szeretek jól dönteni, és utána nem megbánni hogy kibasztam x tizezer ftot
jelenleg két pc speakerem van, és jóideje töltögetek mozifilmeket, szoval biztos hogy ez a jövőben is ilyen lesz, és az ember szereti kihasználni a lehetőségeit, a lehető legjobb minőséget érve el
a hangzás javulása ugrássszerü lesz, ez nem kérdés, épp ezért vagyok dilemmában - nomeg álmodozok is, ha igazán vágynék rá, már megvettem volna bármelyiket, nem itt ülnék és gépelnék... :p

#357 Felhasználó inaktív   subvoice 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 05. 11:42

Én mindenkinek - így neked is - azt tanácsolom, hogy ha egy kicsit is komolyan gondolja a dolgot, akkor erősítőt vegyen. Én tudom, végigjártam a PC speaker -> házimozi erősítő kálváriát. A 60e forintos PC speaker azóta a szekrényben bedobozolva áll, várja további sorsát...

#358 Felhasználó inaktív   subvoice 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 05. 11:53

Hogy hol lehet megállni és hátradőlni? Igazából ez teljesen egyéni. Igazából mindenkinek magának kell meghúzni azt a határt, ahol "leáll", hiszen jobb mindig van (ez ellen jó szérum, ha nem hallgatsz jobb rendszereket), az ember pedig mindig jobbra vágyik. Én pl. a jelenlegi rendszeremmel elégedett vagyok és a közeljövőben nem is akarok rá költeni többet (egy darabig). Kezdetnek egy erősítő és két hangdoboz is megteszi, ez a kettő - ha szűkösek az anyagi keretek - lehet akár kisebb is, később majd jó lesz hátulra. Ha szépen lassan, folyamatosan építed fel a rendszert, akkor nem annyira megterhelő, mintha egyben akarnád az egészet megvenni.

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2003. 06. 05. 12:14

Sziasztok.

Gondoltam egy kérdés miatt nem nyitok új topic-ot inkább megkérdem tőletek itt, hogy mit tudtok a Codegen hangfalszettekről?

#360 Felhasználó inaktív   koro 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 05. 12:27

idézet:
Ezt írta subvoice:
Én mindenkinek - így neked is - azt tanácsolom, hogy ha egy kicsit is komolyan gondolja a dolgot, akkor erősítőt vegyen. Én tudom, végigjártam a PC speaker -> házimozi erősítő kálváriát. A 60e forintos PC speaker azóta a szekrényben bedobozolva áll, várja további sorsát...[/quote]

Én is ezt a konklúziót vontam le. Félreértések elkerülése végett, a Genius-t csak mozira vettem, és arra - számomra - tökéletesen megfelel továbbra is. Csak közben úgy alakult, hogy megváltam a "hifimtől", mert változtak a családi körülményeim. Zenét viszont muszáj hallgatni valamin. ;) Az viszont valahogy nem lelkesít, hogy beszerzek vmi régi rádióerősítőt, és rádugom a Genius hangfalait. :( Akkor inkább előbb a hangfalakat cserélném le...

#361 Felhasználó inaktív   koro 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 05. 12:31

idézet:
Ezt írta subvoice:

(...)Kezdetnek egy erősítő és két hangdoboz is megteszi, ez a kettő - ha szűkösek az anyagi keretek - lehet akár kisebb is, később majd jó lesz hátulra. Ha szépen lassan, folyamatosan építed fel a rendszert, akkor nem annyira megterhelő, mintha egyben akarnád az egészet megvenni.
[/quote]

Persze, de a két hangfal+erősítő is elég szép összeg lehet, viszont ez a kettő mindenképpen kell. ;) Megpróbálkozom a Genius-al és a JPW sugárzókkal, egy erősítőt csak ki tudok nyögni később.

Köszönöm a jótanácsokat mindőtöknek! ;)

#362 Felhasználó inaktív   DDL 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 05. 12:32

idézet:
Ezt írta koro:

Tegnap tesztelgettem még zenékkel. A probléma akkor jön elő, ha sokat adok a magastartományra (hardveresen, az sblive mixerén keresztül állítom). És ez is inkább csak akkor, ha szar minőségű mp3 szól. CD-nél csak akkor jön elő, ha teljesen feltekerem a magast. Nem pattogó a hang, hanem olyan, mint mikor nem tud mit kezdeni a magassal: fingik egyet helyette...

Ha én ezt hatalmas dobozt elviszem szervizbe, vissza sem hozom többet. :)
[/quote]

Szerintem akkor is gázos a tápja. Akkor szokott ilyeneket csinálni.

#363 Felhasználó inaktív   subvoice 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 05. 12:41

Áruhitel nem megy? Én is arra vettem az erősítőt, nem volt egyben 115 ezrem...

#364 Felhasználó inaktív   koro 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 06. 10:22

idézet:
Ezt írta DDL:

[/quote]

Oké, köszi, majd utánajárok.

#365 Felhasználó inaktív   koro 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 06. 10:25

idézet:
Ezt írta subvoice:
Áruhitel nem megy? Én is arra vettem az erősítőt, nem volt egyben 115 ezrem...[/quote]

Ahhoz kell egy biztos állás, olyanom meg nekem nincs. Néha van pénzem, akkor elköltöm. :)

Egyelőre hangfalakat veszek csak, talán.

#366 Felhasználó inaktív   ZoLLee 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 07. 19:57

idézet:
Ezt írta DDL:

[/quote]

és ha nem táp csak egy sima túlvezérlés?
epox 8rda+ /rev 2, tbred B 1700+@2700+, whisperrock borda+ledes venti,samsung 2x512/400 5-2-2-2,sapphire radeon 9000pro vivo, IBM/Hitachi 60GB + Quantum 15GB vinyo, samsung CDRW, samsung DVD.

#367 Felhasználó inaktív   DDL 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 08. 06:56

idézet:
Ezt írta ZoLLee:

és ha nem táp csak egy sima túlvezérlés?
[/quote]

Akkor nem puffog, hanem torz, recseg.

#368 Felhasználó inaktív   World-Soft 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 06. 08. 22:01

Üdv ALL!

Nemrég felajánlottak számomra egy:
Acoustic solutions DS 533 (5.1-es) hangfalrendszert beépített Dolby Decoder -el. (stereo RCA, Coaxial és Optikai csatlakozása van csak)

[url="http://"http://www.acousticsolutions.net/product.asp?ID=112"]http://www.acoustics...duct.asp?ID=112[/url]

Sajnos kipróbálni nem tudtam ott most, mert nem volt a gyereknek digitális kimenete a hangkártyáján.

Tud valaki erről a hangfalrendszerről valamit mondani?
Találkozott már vele valaki?
Sajnos a neten sem találtam túl sok információt róla.
Az biztos, hogy a mély az fa, és a távírányítójával minden opció vezérelhető. (bár tudom ez nem jelent semmit)

Illetve azt szeretném tudni,hogy ha csak digitálisan (pl Coaxial) tudom tehát összekötni, akkor nincs ennek valami hátránya? pl. játékra gondolok, illetve, hogy ott van mindig a decoder...)

Most live 5.1-em van. Tervezem, esetleg veszek Audigy 2-öt. Mind a 2 vel össze lehet normálisan kötni az ilyent? Lehet valahol kapni átalakítót amivel a kártyánlévő csatlakozót össze lehet hozni a normál Coaxial kábellel vagy az optikaivan (Audigy 2 és 5.1 -nél is érdekel)?

Előre is köszi a válaszokat.
World-Soft

#369 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 09. 10:49

Alcet Lansing 4100 kaphato a Mistral-ban 22eFt+afaert, mig mindenhol mashol minimum 40+afa az ara.

Senkit ne tevesszen meg, hogy ok 4100 Select neven aruljak, ennek mashol is ez a neve.

Kép

#370 Felhasználó inaktív   gameexpert 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 06. 10. 00:15

megvettem bluefishnél a genius 5.1, 43 volt bruttó
nem is értem mért vártam eddig, és nem vettem meg már féléve
elégedett vagyok vele, szerintem amit egy pcs hangrendszertől el lehet várni azt bőven tudja
letöltöttem rakat vobsamplet (dolby digital, meg prologic szignálok) és kiváló, szerintem

megnéztem ma este a tears of the sunt, és talán a center kicsit gyenge, legalábbis igy első hallásra

ja, egyébként a hátsó hangfalakat kapásbol kihuztam, és az elsőket raktam oda, elsőnek meg két régebbi Philipset raktam be (nagyon nevetségesen néznek ki a hátso "hangfalak", csak effektekre jok imho)

lényeg: megérte az árát, ha ennél jobbat akarok 100al többet kéne költenem, ha meg x év mulva fejlesztés lesz (lesz pénzem pl) akkor ez átmegy a másik számgéphez, vagy a nagytévére

Téma megosztása:

• (58 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.