HWSW Informatikai Kerekasztal: Hangfalrendszer II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (58 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Hangfalrendszer II.

#391 Felhasználó inaktív   subvoice 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2003. 06. 14. 09:16

Csalóka ám a nagy tér miatt, meg 6 sör után már minden szépen szól. :D :D :D

#392 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 14. 11:41

Igaz :p

Üdv

#393 Felhasználó inaktív   Gecco 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 14. 14:01

idézet:
Ezt írta Xero:

Az ön készülékében a hiba..
Én biza gonoszan beraktam Dc-2000-est hátsónak mer jóhangos meg messze is vannak..és azon nekme aranyos jön a mély is..igaz nem megy le 35-40-re minta s ub de azért van ott is..egy tesztelővel küld meg hogy meddig mennek le.. nekem olyan 80-90-ig(nem röhögni tippelek)
Jha tegnap voltam billiárdozni Miskolc-Pla*aban...nagyon aranyos marantz erősítő muzsikált ott...csdak olyan xar a szemem nem látom milyen falak vannak fölrakva..mer egész jól szólnak(nem hangos hanem szép)Ha valakinek jobb a szeme majd nézze meg nekem! :)

Üdv
[/quote]

Nekem csak akkor ad ki valamiféle mélyet, ha a driverben felnyomom 90%-ra a Bass csúszkát. Akkor viszont jó, de alapállásban tényleg nuku. Meg akkor ha effektekbe bekapcsolom a Techno módot, ilyenkor alapálláson is jó :)

#394 Felhasználó inaktív   Sniper 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 16. 09:46

idézet:
Ezt írta subvoice:
látogass el [url="http://"http://oldradio.freeweb.hu/"]ide (ha majd végre ismét elindul a freeweb)[/url], töltsd le es olvasgasd a Klinger - Hangdobozépítés könyvet.[/quote]

Nem szedte le veletlen valaki?! Rossz a link, es van valami amit meg1x meg szeretnek nezni benne ;)
"Az élet egy szar játék, de a grafikája nagyon ott van!"

Date of Birth : 1980.06.05 5:00am
GPG Fingerprint : CB92 F781 84F4 4701 987B  3B82 791E 7F92 A6F6 A67E

#395 Felhasználó inaktív   World-Soft 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2003. 06. 17. 12:57

Hi!
Tud valaki olyan boltot (vagy akármi mást) ahol meg lehet hallgatni az OZAKI B5 vagy Q3 hangját?

Ez a kettő és egy másik gyártó terméke (UMAX YAMADA 521) között vacillálok.
Azt jövő héten a nagykerben ki tudom próbálni, viszont jó lenne elötte hallanai az OZAKI-t is.

Előre is köszi.
World-Soft

#396 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 17. 17:06

Hella!

egy olyan kábelt keresek ha van ami egy fulhalgató dugóval kezdődik majd kettéválik jobb és bal csatornára és azt a hifibe bedughatom... ha van ilyen akkor az mennyibe kerül és hol szerezhetnék egy olyat?

(remélem érthető mit szeretnék...)
Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#397 Felhasználó inaktív   blútúút 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 18. 20:25

idézet:
Ezt írta Boba:
Hella!

egy olyan kábelt keresek ha van ami egy fulhalgató dugóval kezdődik majd kettéválik jobb és bal csatornára és azt a hifibe bedughatom... ha van ilyen akkor az mennyibe kerül és hol szerezhetnék egy olyat?

(remélem érthető mit szeretnék...)
[/quote]

Azt az egyet tudom,hogy nem olyan drága, kb 900 ft

[ 2003. június 18.: blútúút szerkesztette a hozzászólást ]
Pénz volt, és lesz. De nincs.

Miditower 300W, ABIT KD7-raid, AMD XP 2500+ BARTON BOX, Apacer 2x512 MB DDRAM 333MHz, ATI Radeon 9800, Maxtor DiaMax PLUS 40GB, TEAC FDD, TEAC DVD, TEAC CD RW, Philips 107B40 17", Genius optical mouse, Chicony keyboard, Kinyo SW 210, Microcom DeskPorte Internal

#398 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 18. 20:37

idézet:
Ezt írta blútúút:

Azt az egyet tudom,hogy nem olyan drága, kb 900 ft

[ 2003. június 18.: blútúút szerkesztette a hozzászólást ]
[/quote]

Ja... akörül volt :) 770 huf baráti alapon :)

#399 Felhasználó inaktív   koro 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 19. 13:55

Hali!

Úgy néz ki (aktív behatásotokra), a napokban sikerül szereznem egy Orion SE260-at. Mivel sajnos nem ismerem a gépet, lenne néhány kérdésem, addig szeretném beszerezni a kábeleket, ilyesmiket.

• Milyen bemenetek vannak rajta? Pl.: jack, régi DIN, stb.
  • Hangfalakat milyen kimenetre köthetem? A csíptetős módi ha jól tudom újabb keletű, mint az Orion... esetleg kisjack?
  • Ez rádióerősítő, vagy csak 'sima' erőlködő?
  • A legfontosabb: milyen hangfalak ajánlhatóak hozzá? A JPW-kkel szemezek. JPW Millennium ML 610, vagy JPW Millennium ML 810, ezeket néztem ki. Rock-os, blues-os, Pink Floyd, stb. ilyesmi zenéket hallgatnék rajta. De érdekelne más javaslat is, nem csak a JPW.

Mivel itt egy régebbi hozzászólásban olvastam, milyen könnyen hazavágja az Orion a hangfalakat, eléggé parázok. Nyugtassatok meg! :D

#400 Felhasználó inaktív   koro 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 19. 14:08

idézet:
Ezt írta koro:

• Hangfalakat milyen kimenetre köthetem? A csíptetős módi ha jól tudom újabb keletű, mint az Orion... esetleg kisjack?
[/quote]

Akkor válaszolnék is a saját kérdésemre: a hangfalakat csíptetősen lehet rátenni, a kimenet meg ötpólusú DIN, ha jól sejtem.

A többi kérdésem áll továbbra is. :)

#401 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 19. 14:16

Jpw-t már nekem is ajánlották itt, ill már volt bentlakó is a szobámban (a kisebbik, a 610-es) és nekem tetszett... nem orian Se-260ra tettem de nekem tetszett a hangja, és ami fontos :D illet a szobámhoz :D /elnézést a szentségtörésért amiért olyan hangfalakat keresek főleg amikt mennek a szobám színvilágához :)/

#402 Felhasználó inaktív   koro 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 19. 15:10

idézet:
Ezt írta Boba:
Jpw-t már nekem is ajánlották itt, ill már volt bentlakó is a szobámban (a kisebbik, a 610-es) és nekem tetszett... nem orian Se-260ra tettem de nekem tetszett a hangja, és ami fontos :D illet a szobámhoz :D /elnézést a szentségtörésért amiért olyan hangfalakat keresek főleg amikt mennek a szobám színvilágához :)/[/quote]

Az a baj, hogy technikailag nem vagyok benne a témában, így azt sem tudom, minek nézzek utána... :(

Az is érdekelne, vajon egy nagyobb JPW-t van -e egyáltalán értelme az Orion SE260-ra kötni. Merthogy majdnem 100 rugó az ára... talán érdemesebb lenne max. a 610-esben gondolkodni?

[ 2003. június 19.: koro szerkesztette a hozzászólást ]

#403 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 19. 16:19

Én sajnos nemnagyon gondolkodhatok álló hangfalakban... volt állóm, de nemtudta kifutni magát és könyebbnek találtam elhelyezni a kicsiket, szóval nálam ezért volt vendég a 610es a 810es helyett. Az orionos dologban én nemtudok sajna segíteni :( (erősítő/hangfal topicba menj, az többet foglalkozik pont azzal a témával ami neked kell... ott tedd fel a kérdésed.)

#404 Felhasználó inaktív   koro 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 19. 16:42

idézet:
Ezt írta Boba:
(erősítő/hangfal topicba menj, az többet foglalkozik pont azzal a témával ami neked kell... ott tedd fel a kérdésed.)[/quote]

Kösz.

#405 Felhasználó inaktív   subvoice 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 19. 17:02

Ez egy szép hangú erősítő (rádió nincs benne), a százezres hangdoboz kategóriával sem fog szégyenkezni. A hangszóró gyiloktól ne félj, ez nem az erősítő, hanem a felhasználó hibája. Ésszel kell tekergetni a hangerőt, ha valami torzít, akkor azonnal visszavenni (támpontot adnak az előlapi Depréz műszerek is, bár 4 ohmos terhelésre mérnek). Ha erre vigyázol, hosszú életűek lesznek a dobozaid.

A csatlakozóit már ismered, minden ki/bemenet 5 pólusú DIN, a hangszóró csatlakozók csiptetősek (hála istennek).

Vétel előtt próbáld ki, legyen tip-top állapotban (nem arra gondolok, hogy koszos-e), potik ne recsegjenek (bár nem szoktak, de ha igen és cserélni kell, az nem olcsó mulatság), kapcsolók, funkciók úgy működjenek, ahogy kell. Ha tudsz, nézz bele, nincs-e a belsejében valami nagy gányolás (vigyázz, ezeket még részben kézzel készítették, néha a gyári megoldás is gányolásnak tűnhet). Otthon porold ki a belét (nagynyomású spray, porszívó, ecset), de vigyázz, ne érj a puffer elkókhoz, mert ha rajtad sülnek ki, akkor sírni fognak a szüleid. ;)

#406 Felhasználó inaktív   DDL 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 19. 17:03

idézet:
Ezt írta koro:
Hali!

Úgy néz ki (aktív behatásotokra), a napokban sikerül szereznem egy Orion SE260-at. Mivel sajnos nem ismerem a gépet, lenne néhány kérdésem, addig szeretném beszerezni a kábeleket, ilyesmiket.

• Ez rádióerősítő, vagy csak 'sima' erőlködő?
  • A legfontosabb: milyen hangfalak ajánlhatóak hozzá? A JPW-kkel szemezek. JPW Millennium ML 610, vagy JPW Millennium ML 810, ezeket néztem ki. Rock-os, blues-os, Pink Floyd, stb. ilyesmi zenéket hallgatnék rajta. De érdekelne más javaslat is, nem csak a JPW.

Mivel itt egy régebbi hozzászólásban olvastam, milyen könnyen hazavágja az Orion a hangfalakat, eléggé parázok. Nyugtassatok meg! :D
[/quote]

Síma 2x60W/4ohm erőítő. MM, magnó, vonal, monitor, rádio bemenetek vannak rajta (az utóbbi 4 szinte egyforma).
Ha "ész nélküli" bömböltetésre akarod használni akkor 100-120W-osnál kisebbet ne nagyon köss rá. Ha meg ésszel akkor bármilyet. A JPW szerintem nagyon jó választás, bár én megkóstolnám a Heybrook dolgait is.

Üdv: DDL

U.I.:Igaz ugyan, hogy én folyamatosan hülyeséget beszélek és nem értem amit szövegelek.

[ 2003. június 19.: DDL szerkesztette a hozzászólást ]
Manticore Mantra/SME 3009 SII + ORTOFON MC20MKII + ORTOFON T20 Lp játszó, Sansui CD-X701 cd játszó, maszek csöves előfok, KT88 ULPP végfok, Townshend Sir David hangdoboz. CableTalk Reference1, Straight Wire Rhapsody-S, KIMBER 8TC, AN-L (hálózati) kábelek. SoundOrg készülékállvány.

#407 Felhasználó inaktív   koro 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 19. 17:08

idézet:
Ezt írta subvoice:
Ez egy szép hangú erősítő (rádió nincs benne), a százezres hangdoboz kategóriával sem fog szégyenkezni. A hangszóró gyiloktól ne félj, ez nem az erősítő, hanem a felhasználó hibája. Ésszel kell tekergetni a hangerőt, ha valami torzít, akkor azonnal visszavenni (támpontot adnak az előlapi Depréz műszerek is, bár 4 ohmos terhelésre mérnek). Ha erre vigyázol, hosszú életűek lesznek a dobozaid.

A csatlakozóit már ismered, minden ki/bemenet 5 pólusú DIN, a hangszóró csatlakozók csiptetősek (hála istennek).

Vétel előtt próbáld ki, legyen tip-top állapotban (nem arra gondolok, hogy koszos-e), potik ne recsegjenek (bár nem szoktak, de ha igen és cserélni kell, az nem olcsó mulatság), kapcsolók, funkciók úgy működjenek, ahogy kell. Ha tudsz, nézz bele, nincs-e a belsejében valami nagy gányolás (vigyázz, ezeket még részben kézzel készítették, néha a gyári megoldás is gányolásnak tűnhet). Otthon porold ki a belét (nagynyomású spray, porszívó, ecset), de vigyázz, ne érj a puffer elkókhoz, mert ha rajtad sülnek ki, akkor sírni fognak a szüleid. ;)
[/quote]

Kösz, értek mindent. ;)

Kipróbálom a cuccot, bár a tulaj szerint hibátlan állapotban van. Szétszedés, meg ilyenek, ezt nem nekem találták ki. ;)

#408 Felhasználó inaktív   Degeczi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 19. 17:12

idézet:
Ezt írta DDL:
Síma 2x60W/4ohm erőítő[/quote]

az, de ezt legalább komolyan lehetett venni és a HFM tesztjei szerint jócskán túl is teljesítette a gyári értéket: az egyik példányon 80, a másikon 100W-ot mértek...

#409 Felhasználó inaktív   subvoice 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 19. 17:13

4 db csavar fogja az oldalán, egy kis/közepes csavarhúzóval egy perc alatt levehető a teteje. Azért belül kiporszívózni (ha ezt az előző tulaj nem tette meg) érdemes, néhány év alatt szép nagy porcicák gyűlnek benne össze.

#410 Felhasználó inaktív   koro 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 19. 17:18

idézet:
Ezt írta DDL:

Síma 2x60W/4ohm erőítő. MM, magnó, vonal, monitor, rádio bemenetek vannak rajta (az utóbbi 4 szinte egyforma).
Ha "ész nélküli" bömböltetésre akarod használni akkor 100-120W-osnál kisebbet ne nagyon köss rá. Ha meg ésszel akkor bármilyet. A JPW szerintem nagyon jó választás, bár én megkóstolnám a Heybrook dolgait is.
[/quote]

Inkább ésszel, de ebből azt a következtetést vonom le, hogy ez az erőlködő 'szereti' az "erős" falakat. Hülye vagyok? Anyagi szempontból úgy néz ki, be kell érnem a JPW 610-essel.

Orion, Videoton hangfalak közül melyek passzolnak hozzá? És egyáltalán hol tudnék még ilyesmiket beszerezni? Van a neten valami lista erről esetleg? Használtcikk boltok, ilyesmik.

idézet:

U.I.:Igaz ugyan, hogy én folyamatosan hülyeséget beszélek és nem értem amit szövegelek.
[/quote]

A nyugalom a hosszú élet titka. :)

Téma megosztása:

• (58 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Utolsó »