HWSW Informatikai Kerekasztal: Hangfalrendszer II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (58 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Hangfalrendszer II.

#601 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2003. 09. 11. 16:09

de ménem lehet összevonni a kettőt? nekem pölö a JamoX hangfalak meg a Wharfe Zaldek hangfalak tök tetszenek, szívesen lesnék állandóan olyanokat a HB-k helyett... szép a hangjuk de _nekem_ még az is fontos hogy néz ki. (bocs ezért a hozzáállásért de én úgy építettem össze az utolsó szegig a szobámat és nemigazán illik bele a HB szett)
Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#602 Felhasználó inaktív   subvoice 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 09. 11. 16:46

A gyártókat kellene megkérdezni. De az tény, hogy (nagyon szépen kérlek ne vedd magadra! - te vagy az üdítő kivétel ;)) a Zaldek dizájnját preferáló emberek többsége nem igényes a hangminőségre. Ugyanakkor a hangminőségre igényes zenehallgatók többsége nem bírja ezt a fajta technicista dizájnt, ráadásul az előlapi éles törések sem kimondottan kedveznek a hangminőségnek. Nekem is sokkal jobban tetszenek a hagyományos formák, letisztult, egyszerű vonalak. (Pedig én még csak nem is vagyok igényes zenehallgató :))

#603 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 09. 11. 18:44

Hát... én szeretnék olyan hangfalból szép zenét hallgatni ami illik a szobámhoz... (pár példa, sötét kék fal, alul a padló tükör, az ajtó krómozott... szóval érthető miért tetszene jobban egy ilyen :))

1 kérdés: soxor hallottam már azt, hogy 3 utas rendszereket csak 1 millió fölött éri meg venni. ilyet sajna meg nem is láttam, nem is nagyon hallottam róla. Hol lehet ilyeneket nézegetni, esetleg árakat találni? Mert ha másért nem, legalább lesz egy hely ahol csorgathatom a nyálam :D
Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#604 Felhasználó inaktív   DDL 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 09. 12. 07:25

idézet:
Ezt írta Boba:
Hát... én szeretnék olyan hangfalból szép zenét hallgatni ami illik a szobámhoz... (pár példa, sötét kék fal, alul a padló tükör, az ajtó krómozott... szóval érthető miért tetszene jobban egy ilyen :))

1 kérdés: soxor hallottam már azt, hogy 3 utas rendszereket csak 1 millió fölött éri meg venni. ilyet sajna meg nem is láttam, nem is nagyon hallottam róla. Hol lehet ilyeneket nézegetni, esetleg árakat találni? Mert ha másért nem, legalább lesz egy hely ahol csorgathatom a nyálam :D
[/quote]

Ha igazán jó hangot akarsz hallani (akár x.x-ben is) akkor pl. P&P Audio (Penna és Poor). Nem tudok címet (nem vagyok pesti). Ha csak sztereóban akkor Merlin Audio (bár nekik nincs 3 utas dobozuk). Vagy a JMLab dobozok bár igaz, hogy használható 2-nél több utas fél milla körül kezdődik.

Üdv: DDL
Manticore Mantra/SME 3009 SII + ORTOFON MC20MKII + ORTOFON T20 Lp játszó, Sansui CD-X701 cd játszó, maszek csöves előfok, KT88 ULPP végfok, Townshend Sir David hangdoboz. CableTalk Reference1, Straight Wire Rhapsody-S, KIMBER 8TC, AN-L (hálózati) kábelek. SoundOrg készülékállvány.

#605 Felhasználó inaktív   koro 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 09. 12. 09:03

DDL!

Hol lehet ilyen CAT5 UTP kábelt kapni?

#606 Felhasználó inaktív   DDL 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 09. 12. 10:04

idézet:
Ezt írta koro:
DDL!

Hol lehet ilyen CAT5 UTP kábelt kapni?
[/quote]

Bármelyik villamossági kábelboltban, vagy alkatrészboltban. Esetleg ps-s boltokban. Ezt húzzák be az UTP-s hálózatba.

Manticore Mantra/SME 3009 SII + ORTOFON MC20MKII + ORTOFON T20 Lp játszó, Sansui CD-X701 cd játszó, maszek csöves előfok, KT88 ULPP végfok, Townshend Sir David hangdoboz. CableTalk Reference1, Straight Wire Rhapsody-S, KIMBER 8TC, AN-L (hálózati) kábelek. SoundOrg készülékállvány.

#607 Felhasználó inaktív   koro 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 09. 12. 10:20

idézet:
Ezt írta DDL:

Bármelyik villamossági kábelboltban, vagy alkatrészboltban. Esetleg ps-s boltokban. Ezt húzzák be az UTP-s hálózatba.

[/quote]

Ja köszi, azt hittem, az UTP csak névrokonság. :D

#608 Felhasználó inaktív   KergeK@csa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 09. 15. 12:22

Most akarok új gépet venni egy Asus A7N8X Deluxe alalappal, amin van SoundStorm.
Namármost ehhez keresnék olyan 5.1-es hangfalrendszert, ami mgefelelő lenne. :)
Játékra, DVD-zésre, zenehallgatásra is használnám.
Így elsőre egy Genius SW-5.1 Home Theater-t néztem ki.
Szerintetek összeillik, van-e olyan, ami talán jobban illene hozzá (árban hasonló kéne legyen.)
Előre is köszönet. :)

#609 Felhasználó inaktív   Eisenhower 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 09. 17. 20:20

sztem tökéletes választás a genius. roter havernak a7n8x deluxe van igaz neki jazz j9940-es van :) meg nekem is az lesz pénteken (nekem csak sima a7n8x, de audigy2-vel lesz hajtva^.^) remélem hozzák idöbe. nah visszatérve sztem jo választás a genius stinger havernak is genius van és nagyon jokat mond rola, és jó az anyagválasztás (fa) :p
ASUS P5K-E Wifi App Edition : C2D E8500 @ 4300 : 2x2GB G.Skill 1000 : Sapphire Radeon HD4870 512MB  : Nec AD7170S : Pioneer DVR-215 : Logitech G5 : Antec P182 Case : SB X-Fi Music  250GB Hitachi Sata

ERROR: A Windows nemtalálja a Windows-t A folytatáshoz inditsa el a Windows-t!

#610 Felhasználó inaktív   THX 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2003. 09. 22. 08:56

idézet:
Ezt írta DDL:

[/quote]

Szia DDL!

Kérdezhetek 1-2 "hülyeséget" erről a CAT5 kábelről? (Ugyanis fogalmam sincs róla, hogy milyen) :(

Rá lehet szerelni RCA dugót, ugyanis a Megaworks-be az megy, vagy valami olyasmi? Árnyékolt, vagy az nem számít?
Milyen árban van, mert a jó hangfalkábelek igen drágák (remélem ez nem az, nekem még az eredeti gyári kábeleim vannak, annyit is érnek!) :p

Bocs, hogy ilyeneket kérdezek, de nem értek hozzá!

#611 Felhasználó inaktív   ZoLLee 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 09. 22. 11:49

ahol én dolgozok ott 50 forint körül mozog az ára, ugyhogy nem pénz :)
epox 8rda+ /rev 2, tbred B 1700+@2700+, whisperrock borda+ledes venti,samsung 2x512/400 5-2-2-2,sapphire radeon 9000pro vivo, IBM/Hitachi 60GB + Quantum 15GB vinyo, samsung CDRW, samsung DVD.

#612 Felhasználó inaktív   DDL 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 09. 22. 13:30

idézet:
Ezt írta THX:

Szia DDL!

Kérdezhetek 1-2 "hülyeséget" erről a CAT5 kábelről? (Ugyanis fogalmam sincs róla, hogy milyen) :(

Rá lehet szerelni RCA dugót, ugyanis a Megaworks-be az megy, vagy valami olyasmi? Árnyékolt, vagy az nem számít?
Milyen árban van, mert a jó hangfalkábelek igen drágák (remélem ez nem az, nekem még az eredeti gyári kábeleim vannak, annyit is érnek!) :p

Bocs, hogy ilyeneket kérdezek, de nem értek hozzá!
[/quote]

Síma PC-s UTP falikábel.

Kép

Kép

A közepes minőségűek 50-80,-Ft/m. A jobbak elmehetnek akár 300-400,-Ft/m-ig is.

#613 Felhasználó inaktív   THX 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2003. 09. 22. 13:37

Oké, de ez 8 eres, nem?

Hogy csíptetem ezt rá a hangfalra (piros, fekete), és hogy forrasztom rá az RCA-t?

Egy kicsit bővebben, please, hogy ilyen láma is megértse, mint én :D

Köszi, köszi, köszi!

#614 Felhasználó inaktív   DDL 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 09. 22. 13:47

idézet:
Ezt írta THX:
Oké, de ez 8 eres, nem?

Hogy csíptetem ezt rá a hangfalra (piros, fekete), és hogy forrasztom rá az RCA-t?

Egy kicsit bővebben, please, hogy ilyen láma is megértse, mint én :D

Köszi, köszi, köszi!
[/quote]

Az ideális az lenne, hogy 1 kábel a plusznak 1 a minusznak. De végső esetben megfelezed a kábelt és 4-et 4-et használsz. Vagy összefonod tetszés szerint.
Vagy:

[url="http://"http://www.tnt-audio.com/clinica/triple_t_e.html"]Triple-T[/url]

[url="http://"http://www.venhaus1.com/diycatfivecables.html"]vagy ezt[/url]

#615 Felhasználó inaktív   koro 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 09. 23. 13:39

Én "felezve" csináltam (4-4), jobb, mint az occsóér' kapható gatyamadzagok. Pl.: az énekesek elkezdtek énekelni...

#616 Felhasználó inaktív   koro 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 09. 23. 13:41

A drágább UTP kábel jobb hangminőséget garantál?

#617 Felhasználó inaktív   koro 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 09. 23. 14:03

És: van valami STP kábel is, ha jól tudom, amit nagyobb hálózatokba szoktak tenni. Nem tudom, milyen árban van. Érdemes vele próbálkozni?

#618 Felhasználó inaktív   DDL 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 09. 23. 14:31

idézet:
Ezt írta koro:
És: van valami STP kábel is, ha jól tudom, amit nagyobb hálózatokba szoktak tenni. Nem tudom, milyen árban van. Érdemes vele próbálkozni?[/quote]

Nem nagyobb hálózatokban, hanem ha nagyfrekis zavar van a környezetben. Ill GigaBithez. STP az árnyékolt az FTP meg érpáronként árnyékolt.

#619 Felhasználó inaktív   DDL 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 09. 23. 14:34

idézet:
Ezt írta koro:
A drágább UTP kábel jobb hangminőséget garantál?[/quote]

Nem feltétlenül. Szerintem a teflon szigetelésű amivel legközelebb érdemes foglalkozni, majd a teflonos STP vagy FTP. De ez utóbbi már ezres árkategória.

#620 Felhasználó inaktív   DDL 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 09. 23. 14:36

idézet:
Ezt írta koro:
Én "felezve" csináltam (4-4), jobb, mint az occsóér' kapható gatyamadzagok. Pl.: az énekesek elkezdtek énekelni...[/quote]

Úgy kb. 1000,-Ft/m árig verhetetlen. De lehet csinálni olyat is ami 10-15e,-Ft/m-es kábeleket is megszégyeníti.

Téma megosztása:

• (58 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.