Hangfalrendszer II.
Elküldve: 2003. 09. 11. 16:09
Elküldve: 2003. 09. 11. 16:46
Elküldve: 2003. 09. 11. 18:44
1 kérdés: soxor hallottam már azt, hogy 3 utas rendszereket csak 1 millió fölött éri meg venni. ilyet sajna meg nem is láttam, nem is nagyon hallottam róla. Hol lehet ilyeneket nézegetni, esetleg árakat találni? Mert ha másért nem, legalább lesz egy hely ahol csorgathatom a nyálam
Elküldve: 2003. 09. 12. 07:25
idézet:
Ezt írta Boba:
Hát... én szeretnék olyan hangfalból szép zenét hallgatni ami illik a szobámhoz... (pár példa, sötét kék fal, alul a padló tükör, az ajtó krómozott... szóval érthető miért tetszene jobban egy ilyen)
1 kérdés: soxor hallottam már azt, hogy 3 utas rendszereket csak 1 millió fölött éri meg venni. ilyet sajna meg nem is láttam, nem is nagyon hallottam róla. Hol lehet ilyeneket nézegetni, esetleg árakat találni? Mert ha másért nem, legalább lesz egy hely ahol csorgathatom a nyálam[/quote]
Ha igazán jó hangot akarsz hallani (akár x.x-ben is) akkor pl. P&P Audio (Penna és Poor). Nem tudok címet (nem vagyok pesti). Ha csak sztereóban akkor Merlin Audio (bár nekik nincs 3 utas dobozuk). Vagy a JMLab dobozok bár igaz, hogy használható 2-nél több utas fél milla körül kezdődik.
Üdv: DDL
Elküldve: 2003. 09. 12. 10:04
idézet:
Ezt írta koro:
DDL!
Hol lehet ilyen CAT5 UTP kábelt kapni?[/quote]
Bármelyik villamossági kábelboltban, vagy alkatrészboltban. Esetleg ps-s boltokban. Ezt húzzák be az UTP-s hálózatba.
Elküldve: 2003. 09. 12. 10:20
idézet:
Ezt írta DDL:
Bármelyik villamossági kábelboltban, vagy alkatrészboltban. Esetleg ps-s boltokban. Ezt húzzák be az UTP-s hálózatba.
Üdv: DDL[/quote]
Ja köszi, azt hittem, az UTP csak névrokonság.![]()
Elküldve: 2003. 09. 15. 12:22
Namármost ehhez keresnék olyan 5.1-es hangfalrendszert, ami mgefelelő lenne.
Játékra, DVD-zésre, zenehallgatásra is használnám.
Így elsőre egy Genius SW-5.1 Home Theater-t néztem ki.
Szerintetek összeillik, van-e olyan, ami talán jobban illene hozzá (árban hasonló kéne legyen.)
Előre is köszönet.
Elküldve: 2003. 09. 17. 20:20
ERROR: A Windows nemtalálja a Windows-t A folytatáshoz inditsa el a Windows-t!
Elküldve: 2003. 09. 22. 08:56
idézet:
Ezt írta DDL:
Üdv: DDL[/quote]
Szia DDL!
Kérdezhetek 1-2 "hülyeséget" erről a CAT5 kábelről? (Ugyanis fogalmam sincs róla, hogy milyen)![]()
Rá lehet szerelni RCA dugót, ugyanis a Megaworks-be az megy, vagy valami olyasmi? Árnyékolt, vagy az nem számít?
Milyen árban van, mert a jó hangfalkábelek igen drágák (remélem ez nem az, nekem még az eredeti gyári kábeleim vannak, annyit is érnek!)![]()
Bocs, hogy ilyeneket kérdezek, de nem értek hozzá!
Elküldve: 2003. 09. 22. 11:49
Elküldve: 2003. 09. 22. 13:30
idézet:
Ezt írta THX:
Szia DDL!
Kérdezhetek 1-2 "hülyeséget" erről a CAT5 kábelről? (Ugyanis fogalmam sincs róla, hogy milyen)![]()
Rá lehet szerelni RCA dugót, ugyanis a Megaworks-be az megy, vagy valami olyasmi? Árnyékolt, vagy az nem számít?
Milyen árban van, mert a jó hangfalkábelek igen drágák (remélem ez nem az, nekem még az eredeti gyári kábeleim vannak, annyit is érnek!)![]()
Bocs, hogy ilyeneket kérdezek, de nem értek hozzá![/quote]
Síma PC-s UTP falikábel.
![]()
![]()
A közepes minőségűek 50-80,-Ft/m. A jobbak elmehetnek akár 300-400,-Ft/m-ig is.
Elküldve: 2003. 09. 22. 13:37
Hogy csíptetem ezt rá a hangfalra (piros, fekete), és hogy forrasztom rá az RCA-t?
Egy kicsit bővebben, please, hogy ilyen láma is megértse, mint én
Köszi, köszi, köszi!
Elküldve: 2003. 09. 22. 13:47
idézet:
Ezt írta THX:
Oké, de ez 8 eres, nem?
Hogy csíptetem ezt rá a hangfalra (piros, fekete), és hogy forrasztom rá az RCA-t?
Egy kicsit bővebben, please, hogy ilyen láma is megértse, mint én![]()
Köszi, köszi, köszi![/quote]
Az ideális az lenne, hogy 1 kábel a plusznak 1 a minusznak. De végső esetben megfelezed a kábelt és 4-et 4-et használsz. Vagy összefonod tetszés szerint.
Vagy:
[url="http://"http://www.tnt-audio.com/clinica/triple_t_e.html"]Triple-T[/url]
[url="http://"http://www.venhaus1.com/diycatfivecables.html"]vagy ezt[/url]
Elküldve: 2003. 09. 23. 13:39
Elküldve: 2003. 09. 23. 14:03
Elküldve: 2003. 09. 23. 14:31
idézet:
Ezt írta koro:
És: van valami STP kábel is, ha jól tudom, amit nagyobb hálózatokba szoktak tenni. Nem tudom, milyen árban van. Érdemes vele próbálkozni?[/quote]
Nem nagyobb hálózatokban, hanem ha nagyfrekis zavar van a környezetben. Ill GigaBithez. STP az árnyékolt az FTP meg érpáronként árnyékolt.
Elküldve: 2003. 09. 23. 14:34
idézet:
Ezt írta koro:
A drágább UTP kábel jobb hangminőséget garantál?[/quote]
Nem feltétlenül. Szerintem a teflon szigetelésű amivel legközelebb érdemes foglalkozni, majd a teflonos STP vagy FTP. De ez utóbbi már ezres árkategória.
Elküldve: 2003. 09. 23. 14:36
idézet:
Ezt írta koro:
Én "felezve" csináltam (4-4), jobb, mint az occsóér' kapható gatyamadzagok. Pl.: az énekesek elkezdtek énekelni...[/quote]
Úgy kb. 1000,-Ft/m árig verhetetlen. De lehet csinálni olyat is ami 10-15e,-Ft/m-es kábeleket is megszégyeníti.

Súgó
A téma zárva.