HWSW Informatikai Kerekasztal: Hangfalrendszer II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (58 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Hangfalrendszer II.

#711 Felhasználó inaktív   DDL 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2003. 10. 21. 09:22

idézet:
Ezt írta Boba:

Nem bántottad, nemmondtál neki sztem semmitsenem :) Amúgymeg majd ha legközelebb látom villoghatok majd mit tanultam oszt majd csak így: :eek: fog lesni... :)
[/quote]

:D :D :D

Üdv: DDL
Manticore Mantra/SME 3009 SII + ORTOFON MC20MKII + ORTOFON T20 Lp játszó, Sansui CD-X701 cd játszó, maszek csöves előfok, KT88 ULPP végfok, Townshend Sir David hangdoboz. CableTalk Reference1, Straight Wire Rhapsody-S, KIMBER 8TC, AN-L (hálózati) kábelek. SoundOrg készülékállvány.

#712 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 21. 09:41

esetleg keverd meg (ha lehet) az A és B hangfalak kapcsoljával. az lenne ám csak a mulatság! :)

bocsánat, fáradt vagyok, aztán ezt muszáj volt beírnom :)

üdv!
.
.
.

#713 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 21. 10:17

idézet:
Ezt írta donphobos:
esetleg keverd meg (ha lehet) az A és B hangfalak kapcsoljával. az lenne ám csak a mulatság! :)

bocsánat, fáradt vagyok, aztán ezt muszáj volt beírnom :)

üdv!
[/quote]

:D
Ennél (marantz pm7200) nemlehet egyszerre 2 hangfalpárt hallgatni? Nem, nemment el az eszem, hogy elrontsam a sztereót de kiszeretném ezzel is próbálni az összeállítást. Elsők mondjuk 100%-on a hátsók meg 20-25%-on. így talán még nemront el semmit de jobban bevan töltve a szoba. Nah mind1, majd fülelés után meglátom marad-e.
Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#714 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 21. 13:15

/OFF.
Egy kérdésem lenne. Van egy "Philips AK730"-as, Németországban gyártott cdlejátszóm viszont zenehallgatás közben random módra (általában 0,5-2 perces időközönként) egy pattanás jön ki belőle, megáll a cédé, kicsit visszateker, ugrik vagy miafene. Nemtudom mitől lehet, Ti tudjátok? Lehet javítani? Nincs kedvem lecserélni mert megszerettem nagyon és ha 20ezer alatt lehet javítani akkor inkább szeretném megcsináltatni. 5let? (vagy nézzek inkább másik után? pedíg úgy szeretem... meg szép is :D) Sok pénzem nincs, sőt... 0-a felé közelít a dolog szóval a javítás is foghúzás lesz nekem, ha lehet javítani...

#715 Felhasználó inaktív   Zoch 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 23. 23:48

idézet:
Ezt írta DDL:

Konkrétan mi érdekel? Mert egyrészt én nem pesti, hanem szegedi vagyok, másrészt bármelyik villanyszerelési kábelboltban kapsz. Legfeljebb az árnyékolt, vagy a teflon szigetelésű amit rendelni kell. De ha Szegedre lejössz akkor teflon szigetelésűből adok a hangszórókhoz.

[/quote]

Na, csak sort kerítek a válaszra :cool:

Köszönöm szépen az ajánlatot, egyelőre nem tudom, mikor tudok eljutni Szegedre (pedig nagyon csábít a teflon szigetelésű kábel :cool: ), ha nagyon nem jön össze az utazás, kénytelen leszek itt megvenni a dolgot.

Meglátjuk.

[ 2003. október 24.: Zoch szerkesztette a hozzászólást ]

#716 Felhasználó inaktív   bajnokpityu 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 23. 23:58

gondoltál már fejtiszitásra?
idézet:
Ezt írta Boba:
/OFF.
Egy kérdésem lenne. Van egy "Philips AK730"-as, Németországban gyártott cdlejátszóm viszont zenehallgatás közben random módra (általában 0,5-2 perces időközönként) egy pattanás jön ki belőle, megáll a cédé, kicsit visszateker, ugrik vagy miafene. Nemtudom mitől lehet, Ti tudjátok? Lehet javítani? Nincs kedvem lecserélni mert megszerettem nagyon és ha 20ezer alatt lehet javítani akkor inkább szeretném megcsináltatni. 5let? (vagy nézzek inkább másik után? pedíg úgy szeretem... meg szép is :D) Sok pénzem nincs, sőt... 0-a felé közelít a dolog szóval a javítás is foghúzás lesz nekem, ha lehet javítani...
[/quote]

#717 Felhasználó inaktív   Zoch 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 24. 00:15

idézet:
Ezt írta bajnokpityu:
mit tudsz mondani a SKY ról?objektiven? főleg használatban érdekel.sensaura alatt mennyit romlik a hangja,szétválasztja-e a mélyet a magastól 5.1 rendszer esetén,ilyenek.egy boltot kérdeztem,cikk irására kölcsönadnak egyet,csak mire számitsak?
[/quote]

Röviden:
Hanggal kapcsolatban nem tudok objektív lenni, viszont össze tudom hasonlítani az előző/párhuzamosan használt kártyákkal.

Tehát:

SB 64PCI - Nem mondok semmit.
Philips Seismic Edge - Ez egy szép hangú kártya, az előzőhöz képest (SB PCI 64) marha nagy differencia tapasztalható, már egy gyenge fejhallagatóval is. A Sky ez után olyan érzés, mint amikor egy leeresztett gumijú gagyi mountainbike-ról átülsz egy tisztességes guminyomású 28"-os túrabiciklire :D, megszűnik a "csúszkálás", "elkenődés", a "talajviszonyok" dolgok kezdenek a maguk valóságában megmutatkozni. Szóval nincs fölösleges erősítés itt-ott, elmosás másutt: az egész tiszta, de nem csillogó.
nForce SoundStorm - kb. a SB és a Seismic között helyezkedik el, analóg kimenet használata esetén.

Sensaura használatakor kicsit (!) összemosódnak a dolgok (ez csak zenénél észrevehető - nekem);

5.1-ben nem próbáltam, egyszer használtam 4.0-ban, filmnézésre, de akkor a fronthangszórók egy kis aranyos Altec 321-es szatellitjei voltak, szóval hangminőségről nem tudok nyilatkozni.

#718 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 24. 14:04

idézet:
Ezt írta bajnokpityu:
[/quote]

időközben megjött faterom és beszéltem vele... azt mondta volt már szervízben és valami olyasmit mondtak, hogy olvasó fejet kéne cserélni :confused: (remélem jól emléxem és ezt mondta)

szóval, megéri olvasófejet cserélni (mennyibe kerülhet vajh) vagy inkább egy másik használtat?

#719 Felhasználó inaktív   DDL 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 24. 14:45

idézet:
Ezt írta Boba:

időközben megjött faterom és beszéltem vele... azt mondta volt már szervízben és valami olyasmit mondtak, hogy olvasó fejet kéne cserélni :confused: (remélem jól emléxem és ezt mondta)

szóval, megéri olvasófejet cserélni (mennyibe kerülhet vajh) vagy inkább egy másik használtat?
[/quote]

Nem éri meg javíttatni. Kb. 10-15 rugó az alkatrész hozzá. Ajánlatom Philips CD9XX 15-30e között mozognak.

Manticore Mantra/SME 3009 SII + ORTOFON MC20MKII + ORTOFON T20 Lp játszó, Sansui CD-X701 cd játszó, maszek csöves előfok, KT88 ULPP végfok, Townshend Sir David hangdoboz. CableTalk Reference1, Straight Wire Rhapsody-S, KIMBER 8TC, AN-L (hálózati) kábelek. SoundOrg készülékállvány.

#720 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 24. 14:48

idézet:
Ezt írta DDL:

Nem éri meg javíttatni. Kb. 10-15 rugó az alkatrész hozzá. Ajánlatom Philips CD9XX 15-30e között mozognak.

[/quote]
Köszönöm, majd megérdeklődöm! Akkor ez megy a másik szoba az erősítő alá. Faterék nem használják de jól néz ott ki :)

#721 Felhasználó inaktív   tommmmika 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2003. 10. 24. 16:25

Melyiket?
Inspire P580 v. T5400
Ha van vkinek tapasztalata ossza meg. :)

#722 Felhasználó inaktív   beta 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 28. 16:37

Vki írt itt korábban Altec Lansing ADA885-ről. Használt már ilyet vki?

#723 Felhasználó inaktív   bajnokpityu 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 28. 18:53

sulinetben akartam venni ajándékba hangfalszettet.
4 hét alatt nem tudtak szállitani a fadobozos geniusból.
mi más bruttó 60be beleférő 5.1-7.1 es szettet ajánlotok.van mustek, creative, jazz a programban

#724 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 29. 15:17

idézet:
Ezt írta bajnokpityu:
[/quote]

Ajánlatom: WU2, elég olcsó... :D

Bocs, nem aludtam eleget :)
processzort tervezni gyartani nem kulonosebben nehez, csak tapasztalat es penz kell hozza, a tudas fonn van a neten - vers
Én mágussá, ezzel a köznapi értelemben véve polihisztorrá váltam. - Gyula2222
...a végtelen felénél túl helyezkednek el... - flashdesignor
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222

#725 Felhasználó inaktív   probalaci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 02. 10:47

tudja vki, hogy hol lehet nálunk Videologic hangfalakat kapni?

ismeri vki a ZXR-200-as 2.1-es rendszerüket?
- Do you like our owl?
- It's artificial?
- Of course it is.
- Must be expensive.
- Very.

#726 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 02. 12:46

idézet:
Ezt írta DDL:

[/quote]

Találtam kb 30-40ezer forintos árkategóriában ilyet:Philips CD-723 és Yamaha CDX-396 . Ezek közül valamelyiket megérné megvenni? Használt sajna nemjöhet szóba, de ennél többet nemtudok rá áldozni már ígyis nagyon minuszban vagyok :(, viszont azért szeretnék valami használható cd-lejátszót. Ha lesz olyan minőségű mint a régi csak ez nem pattog akkor énmár rendkívül elégedett leszek... Szóval megéri ennyiért?

[ 2003. november 02.: Boba szerkesztette a hozzászólást ]

#727 Felhasználó inaktív   DDL 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 02. 17:16

idézet:
Ezt írta Boba:

Találtam kb 30-40ezer forintos árkategóriában ilyet:Philips CD-723 és Yamaha CDX-396 . Ezek közül valamelyiket megérné megvenni? Használt sajna nemjöhet szóba, de ennél többet nemtudok rá áldozni már ígyis nagyon minuszban vagyok :(, viszont azért szeretnék valami használható cd-lejátszót. Ha lesz olyan minőségű mint a régi csak ez nem pattog akkor énmár rendkívül elégedett leszek... Szóval megéri ennyiért?

[/quote]

A Philips. Ennek legalább a mechanikája tűrhető. Nem biztos, hogy fog úgy szólni mint a régi...

[ 2003. november 02.: DDL szerkesztette a hozzászólást ]

#728 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 02. 17:38

Akkor asszem koplalok és megyek netdepo-ra lesni mi fér még a kölcségekbe bele... már így is zsíros kenyéren élek de mostmár csak kenényér marad... eddíg megérte ez az életmód, csak éhen ne haljak :D
nah mingyárt lesem a következő kiszemelt alanyt, az hátha jó...

amit találtam :Marantz CD-4000G, Denon DCD-485 és Cambridge Audio D-300.

És ezek közül, ezek elérnék annak a szintjét? Mert visszalépni nagyon de nagyon nemakarok...
A marantzhoz húz a szívem mert ilyen az erősítőm és azmár bevált... Igaz, Cambridge Audio erősítő van a másik szobában a Hb-kkel és az is bevált...

amúgy ez itt nem túl off, kérhetek ilyen témában itt is segítséget? vagy menjek máshova? :confused:

#729 Felhasználó inaktív   DDL 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 02. 19:09

idézet:
Ezt írta Boba:
Akkor asszem koplalok és megyek netdepo-ra lesni mi fér még a kölcségekbe bele... már így is zsíros kenyéren élek de mostmár csak kenényér marad... eddíg megérte ez az életmód, csak éhen ne haljak :D
nah mingyárt lesem a következő kiszemelt alanyt, az hátha jó...

amit találtam :Marantz CD-4000G, Denon DCD-485 és Cambridge Audio D-300.

És ezek közül, ezek elérnék annak a szintjét? Mert visszalépni nagyon de nagyon nemakarok...
A marantzhoz húz a szívem mert ilyen az erősítőm és azmár bevált... Igaz, Cambridge Audio erősítő van a másik szobában a Hb-kkel és az is bevált...

amúgy ez itt nem túl off, kérhetek ilyen témában itt is segítséget? vagy menjek máshova? :confused:

[/quote]

Marantz-ot jól lehet tuningolni (későbbiekben). Amúgy a Denon vagy Marantz mindegy, bár egészen máshogy szólnak szerintem. Azonban hangminőségbeli különbség kicsi. Ennek ellenére a Marantz-ot választanám.

#730 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 02. 20:16

Thx, akkor valszleg Marantz lesz. Abból lehet olyan színűt szerválni mint az erősítőm :)))

Tuningolást hogy értetted? tudsz erről valami honlapot ami ezzel foglalkozik? nemakarok belekezdeni de érdekel.

Téma megosztása:

• (58 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.