HWSW Informatikai Kerekasztal: Hangfalrendszer II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (58 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Hangfalrendszer II.

#751 Felhasználó inaktív   Douglas 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2003. 11. 10. 11:51

Fef*nal van 5300as Creative OEM 17150+fa-ert.
Megeri ez?
Illetve az Ozaki b5-hoz kepest milyen ez a cucc? (Ez lenne a masik ami felkeltette a figyelmem a hozzaszolasok alapjan, csak itt Pecsen meg rendelesre sem nagyon lehet ilyet szerezni ugy nezem :(. Amugy mi ennek a b5-nek a pontos tupusa?)
Mennyivel gyengebb az 5300 mint az 5100, ha egyaltalan gyengebb?
Az OEM csak kevesebb szoftver hozzaadasat jelenti itt, vagyis a hardver ugyanaz mint a nem OEMnel?

Amugy milyen hosszu a hangfalak zsinorjai, es meg van oldva a falra szerelhetoseguk?

[ 2003. november 10.: Douglas szerkesztette a hozzászólást ]

#752 Felhasználó inaktív   koro 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 10. 15:51

idézet:
Ezt írta DDL:

Nem kicsit, hanem tök Jazz 9940. Még a specifikáción sem változtattak. ;)

Üdv: DDL
[/quote]

Uram isten, topik nem marad szárazon, ha ez kijön itthon... készülj DDL, a harc még csak most kezdődik el! :eek: :eek: :eek: Szellemiekben nem, de lélekben Veled leszek! :D :D :D

#753 Felhasználó inaktív   DDL 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 10. 16:35

idézet:
Ezt írta koro:

Uram isten, topik nem marad szárazon, ha ez kijön itthon... készülj DDL, a harc még csak most kezdődik el! :eek: :eek: :eek: Szellemiekben nem, de lélekben Veled leszek! :D :D
[/quote]

Ööööö... Bennem van a hiba de nem értem :confused:

Up: Kicsit lassan de leesett
:D :D

[ 2003. november 10.: DDL szerkesztette a hozzászólást ]
Manticore Mantra/SME 3009 SII + ORTOFON MC20MKII + ORTOFON T20 Lp játszó, Sansui CD-X701 cd játszó, maszek csöves előfok, KT88 ULPP végfok, Townshend Sir David hangdoboz. CableTalk Reference1, Straight Wire Rhapsody-S, KIMBER 8TC, AN-L (hálózati) kábelek. SoundOrg készülékállvány.

#754 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 10. 19:42

Hajrááá... mingyá itt is a harc első rohamozója, Én :)Kérdésem lenne a kábelezéssel kapcsolatban. Most valami 1000huf/méter -es kábelt használok, amit az eladó ajánlott. Most szerváltam kb 20ezer forintot. Abból milyen kábeleket érné meg szerválni? kb 2*4 méter kábel kellene...ha jól számolom akkor kb 2500ft/méteres kábel kategóriát célozhatnám meg. Érdemes váltani, vagy még inkább gyűjtsek?
Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#755 Felhasználó inaktív   DDL 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 10. 20:04

idézet:
Ezt írta Boba:
Hajrááá... mingyá itt is a harc első rohamozója, Én :)Kérdésem lenne a kábelezéssel kapcsolatban. Most valami 1000huf/méter -es kábelt használok, amit az eladó ajánlott. Most szerváltam kb 20ezer forintot. Abból milyen kábeleket érné meg szerválni? kb 2*4 méter kábel kellene...ha jól számolom akkor kb 2500ft/méteres kábel kategóriát célozhatnám meg. Érdemes váltani, vagy még inkább gyűjtsek?[/quote]

Előbb próbáld ki a CAT5 (6-7) UTP kábelt. Csak a miheztartás végett, hogy lásd (halld ?) mire adtad ki azt az 1000,-Ft/m-t :D

Aztután meg ne engem szidj! :D

Manticore Mantra/SME 3009 SII + ORTOFON MC20MKII + ORTOFON T20 Lp játszó, Sansui CD-X701 cd játszó, maszek csöves előfok, KT88 ULPP végfok, Townshend Sir David hangdoboz. CableTalk Reference1, Straight Wire Rhapsody-S, KIMBER 8TC, AN-L (hálózati) kábelek. SoundOrg készülékállvány.

#756 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 10. 21:14

DDL lenne egy kérdésem!

Szeretnék egy "kiegészítő" stereo cuccot serválni ami lehetőleg legalább 2 hangforrás megszólaltatására képes!
Kb olyan 60-80e Ft-ot szánok rá kezdetben először is kellene valami régebbi jobbfajta erősítő mondjuk havernál már kinéztem egy régi kenwoodot pontos típust nem tok csak hogy 2x100W-os és ránézésre naon megkímélt! A második és talán fontosabbik kérdésem a hangfal lenne! Lehet hogy egyenlőre cska ezeket fogom venni erősítő nélkül és addig bedobom Geniusba bár tom nem az igazi.. szal egy pár jobb fajta fal kellene ez olyan 60e-ből max.. fontos lenne a relatív nagy teljesítmény.. gondoltam olyasmire hogy esetleg álló falakat vennék és két sakorba valami állványra vagy ilyesmire felraknám de ezt te jobban tudod! Tanácsaidat előre is ksözi!

Üdv

#757 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 10. 21:22

Nézd meg a "kicsi" 2.1-es topicot. Oda beidéztem DDL egyik régebbi írását, pont ebben az árkategóriában.

(bocs, amiért DDL helyett válaszoltam...)

#758 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 10. 21:38

igen igen néztem de nekem aszem hangfal téren komolyabb igényeim lennének! Nekem is van egy vidid de.. nem is tom szal nekem inkább álló kéne és fontosa nagy teljesítmény és a jó mély.. :) Remélem lesz pár jó tip! :)

Üdv

#759 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 10. 21:41

60-80 ezer forintot csak hangfalra szánnád vagy ebbe belekell tartozzon az erősítő is?

#760 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 10. 21:49

csak fal... mivel lehet megszerzek egy 2x100-as kenwoodot ingyé ami ránézésre és egyébként is jónak tűnik! De lehet hogy mostani Genius HT5.1-be berakom egy időre előre és később kap fafa erősítőt segge alá!

Üdv

#761 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 10. 21:57

Ha csak a falra szánsz 80at akkor már újan is remek falakat lehet kapni...
-Heybrook Hb2
-JMlab CHORUS 706
-JPW mli 610
-Mission m72i
-Wharfedale Pacific PI20 (remélem még kapható, kb 80 ezer huf...)

#762 Felhasználó inaktív   DDL 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 11. 08:24

idézet:
Ezt írta Xero:
DDL lenne egy kérdésem!

Szeretnék egy "kiegészítő" stereo cuccot serválni ami lehetőleg legalább 2 hangforrás megszólaltatására képes!
Kb olyan 60-80e Ft-ot szánok rá kezdetben először is kellene valami régebbi jobbfajta erősítő mondjuk havernál már kinéztem egy régi kenwoodot pontos típust nem tok csak hogy 2x100W-os és ránézésre naon megkímélt! A második és talán fontosabbik kérdésem a hangfal lenne! Lehet hogy egyenlőre cska ezeket fogom venni erősítő nélkül és addig bedobom Geniusba bár tom nem az igazi.. szal egy pár jobb fajta fal kellene ez olyan 60e-ből max.. fontos lenne a relatív nagy teljesítmény.. gondoltam olyasmire hogy esetleg álló falakat vennék és két sakorba valami állványra vagy ilyesmire felraknám de ezt te jobban tudod! Tanácsaidat előre is ksözi!

Üdv
[/quote]

Újban állót nem tudok. Használtban meg legfeljebb gyártót mondok, mert a tipust nem biztos, hogy be tudod szerezni. TDL, DALI, KEF,
[url="http://"http://web.axelero.hu/revoxr/"]MISSION (jó srác)[/url]

(Nekem van egy TDL RTL4 eladó kicsit több mani meg szépséghibás a háta majd teszek fel képet)

Ebben a kategóriában szerintem a MISSION a nyerő állóban.

#763 Felhasználó inaktív   koro 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 11. 10:02

idézet:
Ezt írta Xero:
igen igen néztem de nekem aszem hangfal téren komolyabb igényeim lennének! Nekem is van egy vidid de.. nem is tom szal nekem inkább álló kéne és fontosa nagy teljesítmény és a jó mély.. :) Remélem lesz pár jó tip! :)

Üdv
[/quote]

A JPW ML810 pont 60 rugó a Hifibarlangban. A többi JPW, az ML sorozatból, még olcsóbb. Én erre voksoltam, nem bántam meg, persze szigorúan ízlések és pofonok. :)

#764 Felhasználó inaktív   koro 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 11. 10:06

idézet:
Ezt írta DDL:

Ööööö... Bennem van a hiba de nem értem :confused:

Up: Kicsit lassan de leesett
:D :D

[/quote]

A régi genius-ról még csak-csak lebeszélted a népet, de ez most sokkal keményebb harc lesz! :(

:D

#765 Felhasználó inaktív   Ambrosius 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2003. 11. 11. 10:52

idézet:
Ezt írta koro:

A régi genius-ról még csak-csak lebeszélted a népet, de ez most sokkal keményebb harc lesz! :(

[/quote]

Azért a bruttó 84 ezres ár miatt szerintem nem olyan jó vétel ez.
Minek az?

#766 Felhasználó inaktív   DDL 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 11. 13:28

idézet:
Ezt írta koro:

[/quote]

Nem akarok lebszélni senkit, semmiről. Csak az ellenvéleményemet hangoztattam :D :D . A Jazz eredetit ismerem. Ha vki mindenképpen 5.1-et akar akkor azt ajánlom neki (óvatosan).

#767 Felhasználó inaktív   koro 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 11. 17:55

Bruttó 84... ennyi pénzből azért már érdemes normálisan elindulni... egy 5.1 erősítő, használtan, meg két pici hangfal, frontnak... aztán később azok lehetnek a hátsó hangfalak...

Ha kell a jó hang, úgyis ez lesz a vége... és akkor cserélhet le mindent a Jazz-ben... ergó pénzkidobás, szerintem.

Én is a saját káromon tanultam mondjuk... :D

#768 Felhasználó inaktív   DDL 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 11. 18:24

idézet:
Ezt írta koro:
Bruttó 84... ennyi pénzből azért már érdemes normálisan elindulni... egy 5.1 erősítő, használtan, meg két pici hangfal, frontnak... aztán később azok lehetnek a hátsó hangfalak...

Ha kell a jó hang, úgyis ez lesz a vége... és akkor cserélhet le mindent a Jazz-ben... ergó pénzkidobás, szerintem.

Én is a saját káromon tanultam mondjuk... :D
[/quote]

Én az eredeti Jazzt ajánlom. Az meg nem került ennyibe. Ennyiért nem ajánlom én sem :D

#769 Felhasználó inaktív   yahagyma 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2003. 11. 11. 18:39

DDL! Lenne egy kerdesem!
epitettem 1 hangfalrendszer reflex dobozokkal
kőzetgyapottal szeretnem most utolag kibélelni.
megtudtam hogy az is viszketest okoz ezert foliaba szeretnem rakni oket!
Hogyan rakjam foliaba?
és hogyan erositsem fel a dobozok oldalaira?
Fogy a szén a pincéből. Biztos tüzel a kutya. :)

#770 Felhasználó inaktív   subvoice 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 11. 18:55

idézet:
Ezt írta yahagyma:
DDL! Lenne egy kerdesem!
epitettem 1 hangfalrendszer reflex dobozokkal
kőzetgyapottal szeretnem most utolag kibélelni.
megtudtam hogy az is viszketest okoz ezert foliaba szeretnem rakni oket!
Hogyan rakjam foliaba?
és hogyan erositsem fel a dobozok oldalaira?
[/quote]

Ha fóliába rakod, akkor nem ér semmit. Reflex dobozt nem szabad kitömni (szvsz a zártat sem kell), három egymás melletti falra (ebből egy a hátfal legyen) tegyél vatelint, olcsó, nem viszket és könnyen rögzíthető.

Téma megosztása:

• (58 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.