HWSW Informatikai Kerekasztal: Hangfalrendszer II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (58 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Hangfalrendszer II.

#831 Felhasználó inaktív   Emvy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 01. 18. 01:01

idézet:
Ezt írta ger111:

Igen, végülis 2 füle van az embernek nem pedig 5.1. Fizikus szakon azt tanították, hogy az ember a hang irányát a frekvencia függvényében kétféle módon érzékeli.
Mély hangok esetén a hanghullám az egyik fülhöz hamarabb ér mint a másikhoz, ebből az időkülönbséből számítja ki az agy, hogy merre van a forrás.

pont
[/quote]

Mély hangoknál nincs térhallás..
while (!sleep) sheep++;

#832 Felhasználó inaktív   ger111 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 01. 18. 11:13

idézet:
Ezt írta godot:
Erősitő: Kenwood krf-v4070
hangfalak: Koda av706 szett. (center+front+satellit sub nélkül.) A KODA cuccokról elég jó vélemények vannak a netes forumokon.
na ez volt így 99.900Ft.
[/quote]

Ez több mint jól hangzik! Erősítővel együtt volt ennyi??
a v4070 rádió+ erősítő?
egy német árlistában láttam majd500 euroért (130eFt) a rádiós kenwoodot

#833 Felhasználó inaktív   Evil. 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 18. 11:49

komplett LG hazimozi szettel van valakinek tapasztalata?Mondjuk nem a legolcsobb fajta ra gondoltam, olyan 150e nel aljon meg a rendszer, vagy ha valaki tud jobbat ennyiert esetleg, az adhatna tippet.
Ha mindent el lehetne gondolatokban intézni, tele lennének az utcák terhes nőkkel és halott emberekkel!

#834 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 18. 12:29

150ezer forintért házimozi rendszert... Nekem a sztereó erősítőm fájt kb ennyibe minden sallang nélkül, és ráadásul még nem is olyan amire azt merném mondani: álom, vagy nemfogom sosem lecserélni.

Szóval 150ből inkább sztereó rendszer, amit majd később kibővítesz szép folyamatosan, és akkor legalább majd talán használható rendszered lesz.

-Yamaha RXV-340 - 62 000 Ft
-Mission m72i - 53 800 Ft
-Mission m70 - 32 600 Ft
-kábelek - 10 000 Ft
---------------------------
Ezeket kezdésnek, majd később veszel hozzá centert (sub mondjuk 20-25 m*2 alá sztem nemkell, bár nemtudom mekkora a szoba) és akkor lesz egy elfogadható rendszered, ami nemjön zavarba a filmeknél. Hidd el, megéri inkább egy ilyet szép lassan összeszedni, mint egy gagyit amivel csak a bosszankodás jár. Én jártam már meg hasonlóval és utána a saját káromon tanultam, sajnos :(.

Ha még ez is sok, akkor előszörre csak a frontokat vedd meg, az állókat (M73i, 70ezer huf környéke), még ezzel is többre mész mint azzal az egybegagyi rendszerrel. Persze lehet, hogy jó de én marhára nem bízom az olyanokban...amiket hallottam azok marha roszak voltak :(

Alternatív javasolt hangfal
1 frontpár kezdésnek : Wharfedale Diamond 8.3
Ez 65ezer huf. Hasonló tudású mint a mission, izlés kérdése szerintem, házimozihoz talán ez a jobb, zenéhez a mission. 1 indok szól még emellett, ezzel nem kell sietni mert még bőven gyártják a szériát, szóval talán inkább ez lenne a nyerőbb, és majd ezt kibővítgetni.

[ 2004. január 18.: Boba szerkesztette a hozzászólást ]
Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#835 Felhasználó inaktív   godot 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 18. 12:36

ger111: igen! tehát erősítő+hangfalak :)

a Krf-v4070 egy rádióerősítő.
Mindent tud, amit a ma egy házimozi erősítőnek kell.

Dolby digital, DTS, Prologic II, Active EQ, rengeteg dsp funkico,RDS rádió, optikai és koaxiális digit bemenetek anyámkinyja..... 5x50W teljesítmény, jó nehéz 10kg.

Nem tudom hol nézted az árát, a németeknél 240-250 euro között van az erősítő.

#836 Felhasználó inaktív   Evil. 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 18. 13:33

idézet:
Ezt írta Boba:
150ezer forintért házimozi rendszert... Nekem a sztereó erősítőm fájt kb ennyibe minden sallang nélkül, és ráadásul még nem is olyan amire azt merném mondani: álom, vagy nemfogom sosem lecserélni.

Szóval 150ből inkább sztereó rendszer, amit majd később kibővítesz szép folyamatosan, és akkor legalább majd talán használható rendszered lesz.

-Yamaha RXV-340 - 62 000 Ft
-Mission m72i - 53 800 Ft
-Mission m70 - 32 600 Ft
-kábelek - 10 000 Ft
---------------------------
Ezeket kezdésnek, majd később veszel hozzá centert (sub mondjuk 20-25 m*2 alá sztem nemkell, bár nemtudom mekkora a szoba) és akkor lesz egy elfogadható rendszered, ami nemjön zavarba a filmeknél. Hidd el, megéri inkább egy ilyet szép lassan összeszedni, mint egy gagyit amivel csak a bosszankodás jár. Én jártam már meg hasonlóval és utána a saját káromon tanultam, sajnos :(.

Ha még ez is sok, akkor előszörre csak a frontokat vedd meg, az állókat (M73i, 70ezer huf környéke), még ezzel is többre mész mint azzal az egybegagyi rendszerrel. Persze lehet, hogy jó de én marhára nem bízom az olyanokban...amiket hallottam azok marha roszak voltak :(

Alternatív javasolt hangfal
1 frontpár kezdésnek : Wharfedale Diamond 8.3
Ez 65ezer huf. Hasonló tudású mint a mission, izlés kérdése szerintem, házimozihoz talán ez a jobb, zenéhez a mission. 1 indok szól még emellett, ezzel nem kell sietni mert még bőven gyártják a szériát, szóval talán inkább ez lenne a nyerőbb, és majd ezt kibővítgetni.

[ 2004. január 18.: Boba szerkesztette a hozzászólást ]
[/quote]

A yamaha erolkodon en is gondolkodtam, ennyi penzert nem lehet rossz vasar, 5.1 meg nekem eleg, es azert csak tobb anyag lehet benne.
Majd legfeljebb nem kap enni a csalad :D
Ha mindent el lehetne gondolatokban intézni, tele lennének az utcák terhes nőkkel és halott emberekkel!

#837 Felhasználó inaktív   ger111 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 01. 18. 20:37

idézet:
Ezt írta godot:
ger111: igen! tehát erősítő+hangfalak :)

a Krf-v4070 egy rádióerősítő.
Mindent tud, amit a ma egy házimozi erősítőnek kell.

Dolby digital, DTS, Prologic II, Active EQ, rengeteg dsp funkico,RDS rádió, optikai és koaxiális digit bemenetek anyámkinyja..... 5x50W teljesítmény, jó nehéz 10kg.

Nem tudom hol nézted az árát, a németeknél 240-250 euro között van az erősítő.
[/quote]

Elképesztő! Mondjuk nem ismerem az árakat, de nem gondoltam volna, hogy ilyen profibb cucc is kijön ennyiből.
Az árat elnéztem, valsz egy szettnek az ára volt. geizkragen.de-n 215euro a legolcsóbb. Birizgálja a fantáziámat, mer rádió is kellene. Két komolyabb hangszóróval venném a hátsó meg marad opciónak. De egyelőre lakásra gyűjtök :(

#838 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 20. 11:25

Az ooooolyaaaaan lyó, hogy egyre több gyufásdoboz van ezekben a hangszórószettekben, ez pl. minimum 2 szoba és a konyha hangosításához elég:

Kép

"Ez az innovatív rendszer minden igényt kielégít" -- mondta Leonardo Colucci, a Creative hangszórók európai üzleti menedzsere. -- nyádat :mad:
processzort tervezni gyartani nem kulonosebben nehez, csak tapasztalat es penz kell hozza, a tudas fonn van a neten - vers
Én mágussá, ezzel a köznapi értelemben véve polihisztorrá váltam. - Gyula2222
...a végtelen felénél túl helyezkednek el... - flashdesignor
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222

#839 Felhasználó inaktív   Rocketjump 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 26. 22:49

Hangfal design luxuskategória:

Kép

Bang and Olufsen,
[url="http://"http://www.bang-olufsen.com"]www.bang-olufsen.com[/url]

#840 Felhasználó inaktív   gerdez 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 24. 23:25

igy vegig-futottam a 28 oldalt... es hat elegge el vagyok keseredve... mert vennek egy Creative Inspire T5400 rendszert, de ahogy en itt olvasgatom a dolgokat (nem ertek a temahoz egyaltalan), az en regi SB Live 1024-emmel (nem 5.1), nem fog mukodni... vagy fog? Csak a kozep vagy rear-ek, vagy woof nem fog menni? uj kartyat is kell vegyek?

Amugy a center nem erdekelne annyira perpill... (amig penz nem lesz egy Audigy-re is...), az erdekel, hogy a subwoofer es a 4 satelit fog-e mukodni, zenevel is?

Szerkesztette: gerdez 2004. 05. 24. 23:31 -kor

#841 Felhasználó inaktív   gerdez 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 25. 14:42

na, vegul is utana-neztem es nem fog menni a Live 1024-en a cucc... de mi lesz ha a digital out-ra radugom a woffert? hulye kerdes nem? vagy megsem? nem lesz semmi?

amugy az alaplapomon van 6-ch hangkartya, csakhat kicsit felek tole, hogy milyen lesz a minoseg igy...
az alaplap MSI KT4V-L, az on-board audio meg RealTek ALC650 6-channel audio. Van valakinek tapasztalata ezzel a cuccal? Bugos? Megy? Amugy csak addig akarom hasznalni, amig kigyul egy Audigy-re...

#842 Felhasználó inaktív   ZsoltÚr 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 05. 30. 22:19

Helo, tudnatok nekem segiteni abban, h melyik also kategorias (15-20k max) 5.1es rendszert erdemes venni?
En ezeket talaltam, ha tud vki mast, az is erdekel:
Genius SW-5.1 Value
Jazz 9902
Trust SoundWave 2000P
Orion HT-520

#843 Felhasználó inaktív   ZsoltÚr 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 05. 31. 11:44

Idézet: ZsoltÚr - Dátum: 2004. máj. 30, vasárnap - 21:19

Helo, tudnatok nekem segiteni abban, h melyik also kategorias (15-20k max) 5.1es rendszert erdemes venni?

modositok:
Altec Lansing 251
Jazz 9929
Logitech Z640
Ozaki Nuke6 (bar errol azt olvastam, zajos)
Philips a2.610
TerraTec Home Arena 5.1
Trust 4500P 5.1 Home Theatre System
Orion HT-520
Creativ Inspirebol nem tudom, mik a lenyeges kulonbsegek

ezekbol melyiket? ;>

#844 Felhasználó inaktív   röyksopp 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 05. 31. 12:44

Sziasztok!
Szeretnék 40 rongyból egy jó hangkártyát,meg egy 5.1 es hangfalrendszert Sulinetben venni.
Már leszűkítettem magamnak a választékot.

A lényeg,hogy nekem (szinte)csak zenehallgatásra kéne minél tisztább,természetes hanggal,minél kisebb zajszinttel.

2 hangfalon gondolkozom,az egyik a fadobozos Genius home theatre (30felett valamivel).A Geniusban eddig nem sok bizodalmom volt,de nagyon sokan dicsérték,igaz a keretből ekkor csak már egy alig 10ezer maradna kártyára.Ebből egy Audigy1(kis ráfizetéssel),vagy egy Terra System fun jönne ki

A másik a Terratec Home Arena 5.1 se ez 20e ,és jutna már egy jobb hangkártyára is.Egy Audigy2,vagy egy Terra Sixpack.

A kérdésem,hogy a falak közt milyen minőségbeli különbségek vannak,ha vannak(hangminőség ,zajszint)?
ugyanez a kártyákra vonatkozólag is mennyivel tud zenei füllel jobbet egy Audigy 2 az 1 nél pld

Mit tanácsoltok? :confused:

Köszönöm előre is a segítségeteket.

Fehér Péter

#845 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 31. 13:02

Idézet: röyksopp - Dátum: 2004. máj. 31, hétfő - 13:44

Sziasztok!
...

Pont téged hallgatlak most:D

sorry Off.

Mintha ilyen kategóriában lenne a fadobozos Genius, az nemlenne jó?
Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#846 Felhasználó inaktív   röyksopp 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 05. 31. 13:59

Hali!
röyksopp rulez:)

Szóval pont eme fadobozosra gondoltam én is.
Csak a Genius név aggasztó kicsit,ezért lenne jó,ha valaki mind2őt hallotta esetleg,hogy van-e annyi különbség (kb 10 rugó)

A lényeg a minőségi zenehallagtáson van.Az 5.1 meg arra kell,hogy több irányból szóljon:)
De,ha a hangkártyán múlik több ,akko inkább abból veszek jobbat,ha nincs a dobozok közt akkora különbség.
ú
Hát nem eccerű:/

#847 Felhasználó inaktív   röyksopp 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 06. 01. 11:10

Na!
Pontosítottam a dolgokat Pár telefon után a következő a helyzet.
Van Genius Home Theatre 38,9e -ért,és van Terratec Home Arena 27,5e-ért(ez utóbbi mától lett ennyi elötte 20e volt )
Ez a budapesti helyzet.

Véleményeket kérnék aki hallotta mind2 őt megéri-e többet adni a Geniusért,vagy sem?

Lesz hozzá egy Audigy1,töbre nem lesz pénzem

#848 Felhasználó inaktív   pimpa_hu 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 01. 16:53

én egy Yamada h-8700as szettről szeretnék infót, ha esetleg hallott már valaki ilyet.
http://www.yamada.co...pk/hifi-532.htm

Pimpa_hu

#849 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 01. 21:44

Idézet: röyksopp - Dátum: 2004. jún. 1., kedd - 12:10

Na!
Pontosítottam a dolgokat Pár telefon után a következő a helyzet.
Van Genius Home Theatre 38,9e -ért,és van Terratec Home Arena 27,5e-ért(ez utóbbi mától lett ennyi elötte 20e volt )
Ez a budapesti helyzet.

Véleményeket kérnék aki hallotta mind2 őt megéri-e többet adni a Geniusért,vagy sem?

Lesz hozzá egy Audigy1,töbre nem lesz pénzem

Még ránézésre meg adatok alapján is simán megéri!

Üdv

#850 Felhasználó inaktív   slypi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 06. 02. 11:26

Sziasztok!

Leírom hátha valaki hasonlót keres: A minap láttam a pcland.hu oldalán Logitech Z-560 41ezer Ft. Én kb 1 éve vettem használtan közel ennyiért - szerintem úgy is megérte! Igaz, hogy csak 4.1-es, de a hangerő és a minőség kárpótol ezért. PC-hez filmet nézni, játszani, zenét hallgatni (szobába) több mint elég.
Üdv!

Szerkesztette: slypi 2004. 06. 02. 11:28 -kor

Téma megosztása:

• (58 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • Utolsó »