HWSW Informatikai Kerekasztal: Hangfalrendszer II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (58 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Hangfalrendszer II.

#841 Felhasználó inaktív   gerdez 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 05. 25. 14:42

na, vegul is utana-neztem es nem fog menni a Live 1024-en a cucc... de mi lesz ha a digital out-ra radugom a woffert? hulye kerdes nem? vagy megsem? nem lesz semmi?

amugy az alaplapomon van 6-ch hangkartya, csakhat kicsit felek tole, hogy milyen lesz a minoseg igy...
az alaplap MSI KT4V-L, az on-board audio meg RealTek ALC650 6-channel audio. Van valakinek tapasztalata ezzel a cuccal? Bugos? Megy? Amugy csak addig akarom hasznalni, amig kigyul egy Audigy-re...

#842 Felhasználó inaktív   ZsoltÚr 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 05. 30. 22:19

Helo, tudnatok nekem segiteni abban, h melyik also kategorias (15-20k max) 5.1es rendszert erdemes venni?
En ezeket talaltam, ha tud vki mast, az is erdekel:
Genius SW-5.1 Value
Jazz 9902
Trust SoundWave 2000P
Orion HT-520

#843 Felhasználó inaktív   ZsoltÚr 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 05. 31. 11:44

Idézet: ZsoltÚr - Dátum: 2004. máj. 30, vasárnap - 21:19

Helo, tudnatok nekem segiteni abban, h melyik also kategorias (15-20k max) 5.1es rendszert erdemes venni?

modositok:
Altec Lansing 251
Jazz 9929
Logitech Z640
Ozaki Nuke6 (bar errol azt olvastam, zajos)
Philips a2.610
TerraTec Home Arena 5.1
Trust 4500P 5.1 Home Theatre System
Orion HT-520
Creativ Inspirebol nem tudom, mik a lenyeges kulonbsegek

ezekbol melyiket? ;>

#844 Felhasználó inaktív   röyksopp 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 05. 31. 12:44

Sziasztok!
Szeretnék 40 rongyból egy jó hangkártyát,meg egy 5.1 es hangfalrendszert Sulinetben venni.
Már leszűkítettem magamnak a választékot.

A lényeg,hogy nekem (szinte)csak zenehallgatásra kéne minél tisztább,természetes hanggal,minél kisebb zajszinttel.

2 hangfalon gondolkozom,az egyik a fadobozos Genius home theatre (30felett valamivel).A Geniusban eddig nem sok bizodalmom volt,de nagyon sokan dicsérték,igaz a keretből ekkor csak már egy alig 10ezer maradna kártyára.Ebből egy Audigy1(kis ráfizetéssel),vagy egy Terra System fun jönne ki

A másik a Terratec Home Arena 5.1 se ez 20e ,és jutna már egy jobb hangkártyára is.Egy Audigy2,vagy egy Terra Sixpack.

A kérdésem,hogy a falak közt milyen minőségbeli különbségek vannak,ha vannak(hangminőség ,zajszint)?
ugyanez a kártyákra vonatkozólag is mennyivel tud zenei füllel jobbet egy Audigy 2 az 1 nél pld

Mit tanácsoltok? :confused:

Köszönöm előre is a segítségeteket.

Fehér Péter

#845 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 31. 13:02

Idézet: röyksopp - Dátum: 2004. máj. 31, hétfő - 13:44

Sziasztok!
...

Pont téged hallgatlak most:D

sorry Off.

Mintha ilyen kategóriában lenne a fadobozos Genius, az nemlenne jó?
Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#846 Felhasználó inaktív   röyksopp 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 05. 31. 13:59

Hali!
röyksopp rulez:)

Szóval pont eme fadobozosra gondoltam én is.
Csak a Genius név aggasztó kicsit,ezért lenne jó,ha valaki mind2őt hallotta esetleg,hogy van-e annyi különbség (kb 10 rugó)

A lényeg a minőségi zenehallagtáson van.Az 5.1 meg arra kell,hogy több irányból szóljon:)
De,ha a hangkártyán múlik több ,akko inkább abból veszek jobbat,ha nincs a dobozok közt akkora különbség.
ú
Hát nem eccerű:/

#847 Felhasználó inaktív   röyksopp 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 06. 01. 11:10

Na!
Pontosítottam a dolgokat Pár telefon után a következő a helyzet.
Van Genius Home Theatre 38,9e -ért,és van Terratec Home Arena 27,5e-ért(ez utóbbi mától lett ennyi elötte 20e volt )
Ez a budapesti helyzet.

Véleményeket kérnék aki hallotta mind2 őt megéri-e többet adni a Geniusért,vagy sem?

Lesz hozzá egy Audigy1,töbre nem lesz pénzem

#848 Felhasználó inaktív   pimpa_hu 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 01. 16:53

én egy Yamada h-8700as szettről szeretnék infót, ha esetleg hallott már valaki ilyet.
http://www.yamada.co...pk/hifi-532.htm

Pimpa_hu

#849 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 01. 21:44

Idézet: röyksopp - Dátum: 2004. jún. 1., kedd - 12:10

Na!
Pontosítottam a dolgokat Pár telefon után a következő a helyzet.
Van Genius Home Theatre 38,9e -ért,és van Terratec Home Arena 27,5e-ért(ez utóbbi mától lett ennyi elötte 20e volt )
Ez a budapesti helyzet.

Véleményeket kérnék aki hallotta mind2 őt megéri-e többet adni a Geniusért,vagy sem?

Lesz hozzá egy Audigy1,töbre nem lesz pénzem

Még ránézésre meg adatok alapján is simán megéri!

Üdv

#850 Felhasználó inaktív   slypi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 06. 02. 11:26

Sziasztok!

Leírom hátha valaki hasonlót keres: A minap láttam a pcland.hu oldalán Logitech Z-560 41ezer Ft. Én kb 1 éve vettem használtan közel ennyiért - szerintem úgy is megérte! Igaz, hogy csak 4.1-es, de a hangerő és a minőség kárpótol ezért. PC-hez filmet nézni, játszani, zenét hallgatni (szobába) több mint elég.
Üdv!

Szerkesztette: slypi 2004. 06. 02. 11:28 -kor

#851 Felhasználó inaktív   ZsoltÚr 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 06. 02. 15:50

megkerdezem itt is latott vki orion ht-520ast a napokban BPn?
elektropontokbol elfogyott mas 5let?

#852 Felhasználó inaktív   Lala9 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 03. 09:13

Idézet: ZsoltÚr - Dátum: 2004. jún. 2., szerda - 15:50

megkerdezem itt is latott vki orion ht-520ast a napokban BPn?
elektropontokbol elfogyott mas 5let?

Rémlik, mintah a mertoban láttam volna, de nem tuti. Egy telefon szerintem mindenképp megér...

#853 Felhasználó inaktív   röyksopp 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 06. 03. 11:57

Hi!
Láttam egy siralmas tesztet a Terráról,így Genius lesz a befutó.
A hangkártyára meg spórolok még:)

#854 Felhasználó inaktív   Lala9 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 03. 14:38

Idézet: röyksopp - Dátum: 2004. jún. 3., csütörtök - 11:57

Hi!
Láttam egy siralmas tesztet a Terráról,így Genius lesz a befutó.
A hangkártyára meg spórolok még:)

Én ma vettem meg a geniust :)

#855 Felhasználó inaktív   ZsoltÚr 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 06. 03. 14:51

Idézet: Lala9 - Dátum: 2004. jún. 3., csütörtök - 13:38

Én ma vettem meg a geniust :)

hol, hogyer`? ;>

#856 Felhasználó inaktív   Lala9 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 04. 06:53

Idézet: ZsoltÚr - Dátum: 2004. jún. 3., csütörtök - 14:51

hol, hogyer`? ;>

Itt 32000-Ft volt.

#857 Felhasználó inaktív   rafreeman 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 05. 13. 00:36

Hi! Tudna valaki segíteni? Nos van egy Orion ht 720-as hangrendszerem és kéne hozzá egy olyan kábel ami egyik vége 3 jet dugó másik pedig olyan ps2 féle csak 9 tűs (9 pin) megoldású (5.1-es kábel).
Ha valaki tud egy helyet ahol kapható ilyen akkor pleees.Vagy ha neki van eladója...
Sok helyen érdeklődtem má, még az orionnál is ott azt írták, hogy gyárilag nem adnak hozzá ilyet.
raFeeman Edition:
P4P800 Delux; P4 3GHZ (Press 800 FSB); Maxtor 160 GB (SATA); SBLIVE 5.1 D; ASUS 6600 GT 128; 2X512 DDR (400 MHZ); Lg DVD; Pioneer DVD-RW A07 (8x8) ; 400 Watos táp; Alap 4 helyes ház; Acer A1751A (17'); A4 tech egér (BLUE LIGHT); Genius bill.
Floppy NINCS nem is kell, ja és a vinyón egy házitunning venti :)

#858 Felhasználó inaktív   rrobi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 10. 15:38

Idézet: subvoice - Dátum: 2003. ápr. 8., kedd - 16:41

Előre bocsátom, hogy hosszú lesz, de gondoltam másnak is értékes lehet, következzen hát a

Miből áll a Philips A3.600, vagyis "Mi került ebben 60.000 forintba?"  :)

Ma fogtam és szétszedtem a Philips A3.600-asom elektronikai részét. Nem robbantottam szét teljesen, hiszen elsősorban a végfok része érdekelt, egyébként gyakorlatilag teljesen integrált az egész, az előfok lelke ránézésre két IC (gondolom valami Philips "DSP"), azok eléggé el voltak rejtve, nem láttam a típusukat, meg amúgy sem érdekeltek.

Bár az elektronikai ismereteim (enyhén szólva) meglehetősen korlátozottak, de a következőket meg bírtam állapítani:
- a 220V először egy középleágazásos trafóba jut, a feszt voltmérő hiányában nem tudom megmérni, a teljesítménye a mögötte lévő biztosítékból következtetve nem lehet valami nagy;
- a trafó után egy 6.3A-es bizti véd a "risk of fire" ellen;
- a trafóról a nafta két diódán illetve egy 10000uF/25V-os elkón egyenirányítódik;
- az előfokot táppal egy-egy ST LM317P ill. L7805CV látja el;
- a végfok két darab TDA8567Q-ból áll;
- a hűtés egy kb. 2 mm-es hajtott alulemezből és a rá forrasztott vékony "U" lemezből áll. (Sajnos a hasonló "gagyi" hűtés egyre gyakoribb, kissé nevetségesnek tartom, hogy a papíron 5x70W-os marantz erősítőmben kisebb a hűtőfelület (hasonló gagyi vékony alu, csak "több"), mint a 2x50W-os Orion SE260-asomon [ja, hogy abban még volt anyag, ezért lehetett vele egészéjszakás bulikon üzembiztosan a max. kimenő teljesítménye környékén hajtani :rolleyes:], ráadásul a készülék dobozban van, hadd rekedjen meg benne a meleg. Na de vissza a Philipshez.)

A hangszórókról:
- a szatelitekben 8 ohmos NXT flat panelek vannak, amik sajnos 400 Hz alatt nem nagyon szólnak;
- a szubban egy 13 centis duplatekercses (2x4 ohmos) papírmembrános hangszóró és egy 16 centis passzív sugárzó van (wOOx);
- a szub anyaga 9 (kilenc) milliméteres pozdorja, hát no komment.

A konklúzióim lehet, hogy rosszak, de a szakértők legfeljebb kijavítanak:
- A végfok IC miatt a cucc akár még tudhatná is a gyári specifikációit, hiszen a TDA8567Q 14.4V egyenfesszel hajtva 4 ohmra 19W/0.5%THD ill. 25W/10%THD teljesítményt tud (autós erősítőnek készült volna), 8 ohmon (a hangszórók 8 ohmosak) kb. a felét.
- Az IC-k egyszerűen alul vannak hűtve, az alu hűtés már ránézésre sem bírná a TDA-k max. 120W körüli hőjét illetve a két feszstab IC hőjét eldisszipálni, vagy csak én rekedtem meg a batár bordáknál és történt valami csoda a fizikában.
- A táp is gyenge, a két TDA csúcsban 15-20A áramot kérne (plusz a többi áramkör), amit gondolom nem kap meg, különben nem 6A-es biztosíték lenne a trafó után.
- Összeségében az egészből biztosan nem jön ki 40-50W-nál több, ami még elég is lenne, ha nem lennének:
- Érzéketlenek a hangszórók. A szateliteken nem lepődök meg, a flat panelek ekkora méretben nem képesek normális hangnyomást produkálni, a szubot pedig addig miniatürizálták, míg végül eltűnt az érzékenység belőle.  :)
- A szatelitekre a teljes bemenő frekitartomány kimegy, nincs szűrés, a végfokok is teljesen feleslegesen erőlködnek a mélytartománnyal (a hangszórókról nem is beszélve), hiszen úgysem hallatszik belőle semmi, mondjuk ezen lehet segíteni, ha a hangkártya támogatja a szatelitek mélyfrekis szűrését, sőt véleményem szerint csakis így szabad a rendszert használni (az 5.1 bemeneten keresztül).

Mielőtt azt mondanád, hogy mit érdekel ez engem, nekem nem ez van, ez egy gagyi cucc, sajnos el kell keserítselek, másokban sincs különb elektronika, ld. a valamelyik topicban (tán pont itt?) írt tapasztalat egy másik "jó hangú" PC-s hangrendszerről.

Ezt az írást nem flame (volt már abból elég ebben a topicban), hanem gondolatindítónak szánom. Ha valaki hasonló elhatározásra jut és szétszed valamilyen PC-s hangrendszert írja már le, miket talál benne, mert tanulságos lehet.

[ 2003. április 08.: subvoice szerkesztette a hozzászólást ]

Sziasztok, szia Subvoice!
Az idézetben részletezett hangfalszettem van nekem is, amit PC-hez használok. Működött is rendben, míg újra nem kellett instalálni a PC-t. Ugyanis most az van, hogy az első jobb, és bal hangszórók nem szólnak! A számítógépből ki jön a hang (megnéztem fülhallgatóval), de a Philips "dobozból" már nem jön ki hang az első hangszórók felé!
Már mindent kipróbáltam! Mi lehet a baja? Mit csináljak vele azon kívül, hogy gyújtsam fel?!
Elszállt benne valami végfok, vagy mi? Sajna nem értek ehez annyira...

Kösz a segítséget!
Robi

#859 Felhasználó inaktív   Mercury 

• Tag
  • PipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 07. 12. 00:35

Helló!

Általában nem szokott problémát okozni a megfelelő hardver kiválasztása, de most, hogy hangfalat szeretnék venni, rögtön 4 jelöltem is akadt, ezért kéne egy kis segítség, hogy dönteni tudjak.

Az alábbiak közül kellene választanom :confused: :

CREATIVE Inspire T7900
LOGITECH X-530
CREATIVE I-Trigue 5600
TRUST 8110B

Ezekből kettő 7.1-es, kettő pedig 5.1-es rendszerű. A hangkártyám Audigy2-es (OEM), úgyhogy lehet, hogy a 7.1-eseket nem is kéne erőltetnem...(?)

Várom a segítségeteket, előre is kösz!

Üdv!

#860 Felhasználó inaktív   rrobi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 14. 06:59

Idézet: rrobi - Dátum: 2005. júl. 10., vasárnap - 15:38

Sziasztok, szia Subvoice!
Az idézetben részletezett hangfalszettem van nekem is, amit PC-hez használok. Működött is rendben, míg újra nem kellett instalálni a PC-t. Ugyanis most az van, hogy az első jobb, és bal hangszórók nem szólnak! A számítógépből ki jön a hang (megnéztem fülhallgatóval), de a Philips "dobozból" már nem jön ki hang az első hangszórók felé!
Már mindent kipróbáltam! Mi lehet a baja? Mit csináljak vele azon kívül, hogy gyújtsam fel?!
Elszállt benne valami végfok, vagy mi? Sajna nem értek ehez annyira...

Kösz a segítséget!
Robi

:think:  :rolleyes:  :(  :confused:

Téma megosztása:

• (58 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45