HWSW Informatikai Kerekasztal: Hangfalrendszer II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (58 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Hangfalrendszer II.

#661 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2003. 10. 07. 20:03

Nekem meg van egy a pincében belőle..
És a világért sem adom el szal kár kérdezni! :)

Üdv

Ps: kicist igaz kopott de jól szól vidi dc-2000-el

[ 2003. október 07.: Xero szerkesztette a hozzászólást ]

#662 Felhasználó inaktív   mtzolee 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2003. 10. 08. 07:49

idézet:
Ezt írta ChRiS_RS:

Sokol 5.1 Szőőrrájund szisztem, ultra mega BASS... na attól meg tekints el! Egyébként üdv. :D
[/quote]

Ettől a hangzástól próbálok megszabadulni! :D
utálom, ha valami nem úgy történik ahogy azt én akartam...!

#663 Felhasználó inaktív   mtzolee 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 10. 08. 08:25

idézet:
Ezt írta Xero:

Ha feltétlenül 5.1 kell akkor Genius HT 5.1 jó választás lesz! De ha nem gond a 4.1 akkor esetleg keress Logtiech z580-at! Iszonyat hangja van igaz "csak" 4.1-es! De ha 10-15nm-nél kisebb szobába szánod akkor Genius is tökéletesen megfelel!
Ám mielőtt DDL illetve egyéb hozzáértőek mondanák! Gondold végig hogy mi a legfontosabb számodra milyen zenét hallgastz stb.. mivel ennyi pénzből már egy tiszteséges stereo rendszer tis ki lehet hozni! Bár véleményem az hogy Genius is egész jó 2.1-ben zenére
[/quote]

Megnéztem ezt a Logitech-et, de a hivatalos site-on is csak a z560-ast találtam. Erre gondoltál? Jó paraméterei vannak mitagadás, de igazából ha lehet, akkor én szeretném a szateliteket is fadobozban.
Jha amúgy a szoba ahova kerül egy max 10nm-es, keskeny téglalap alkú elég magas szoba. Ebből kiindulva nem akarok "normális" hifi-rendszert, mert nem tudnám hova tenni a dobozokat! Amik most vannak, azok is a szekrény tetején ülnek. :(
utálom, ha valami nem úgy történik ahogy azt én akartam...!

#664 Felhasználó inaktív   koro 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 08. 08:31

idézet:
Ezt írta DDL:

SE260 az a tipus. Vettem még egyet a 4 mellé kemény 10 ruppóért ;) ;) . Meg egy pár HS40-et 30-ért. Úgyhogy bújja mindenki az aprókat.

Üdv: DDL
[/quote]

És most 8.2-ben nyomod? :D

Én még sose láttam apróhirdetésben Oriont, a sajátomat is a haverom haverjának haverja ajánlotta...

update: most találtam kettőt, egy tulaj adná el, de 55-ért!!! :eek:

[ 2003. október 08.: koro szerkesztette a hozzászólást ]

#665 Felhasználó inaktív   DDL 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 08. 12:21

idézet:
Ezt írta koro:

És most 8.2-ben nyomod? :D

Én még sose láttam apróhirdetésben Oriont, a sajátomat is a haverom haverjának haverja ajánlotta...

update: most találtam kettőt, egy tulaj adná el, de 55-ért!!! :eek:

[ 2003. október 08.: koro szerkesztette a hozzászólást ]
[/quote]

Maradok a síma sztereóban. A többi megy a "gyűjteményembe".

[ 2003. október 08.: DDL szerkesztette a hozzászólást ]
Manticore Mantra/SME 3009 SII + ORTOFON MC20MKII + ORTOFON T20 Lp játszó, Sansui CD-X701 cd játszó, maszek csöves előfok, KT88 ULPP végfok, Townshend Sir David hangdoboz. CableTalk Reference1, Straight Wire Rhapsody-S, KIMBER 8TC, AN-L (hálózati) kábelek. SoundOrg készülékállvány.

#666 Felhasználó inaktív   subvoice 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 08. 12:59

idézet:
Ezt írta koro:
update: most találtam kettőt, egy tulaj adná el, de 55-ért!!! :eek:[/quote]

Nem lehet, hogy az már tuningolt?

#667 Felhasználó inaktív   koro 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 08. 13:19

idézet:
Ezt írta subvoice:

Nem lehet, hogy az már tuningolt?
[/quote]

Nincs róla semmi info, aproneten "se260"-ra keresve ez volt az első találat...

#668 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 10. 14:36

DDL vagy bárki más... hallottátok már az új Quadral Caerul sorozatot? Néztem az adataikat de a 205-210-ökön kívül látható változás egyiken sincs. (a fa színétől eltekintve) szóval mit rejt az új sorozat?
Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#669 Felhasználó inaktív   ^Sunrise^ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 10. 20:34

Olyan kerdesem lenne, hogy meg lehet-e vhogy oldani, hogy ha pl. mp3-at hallgatok, akkor minden szatellitre kitegye uazt a hangot?
Nekem nem sikerult rajonnom a megoldasra, sztereonal csak az elso 2 szol, 5.1-nel meg csak a kozepbol jon enek(hang), vagy ezen nem lehet segiteni?
÷ Gigabyte N650SLI-DS4 ÷ Intel C2D E2140 1.6@3Ghz ÷ Kingmax 4GB DDR2-800 ÷ Sapphire X1950XT 256MB ÷ Western Digital 250GB + Hitachi 500GB ÷ LG-H42L/LG-4163B ÷ Enermax Noisetaker 475W ÷ Lian Li PC-V1200B ÷ Samsung 40" LE40R72B ÷

Passzív vízhűtés lépésenként, képekben

#670 Felhasználó inaktív   tauka 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 10. 12. 20:33

Sziasztok!

Én is boldog tulajdonosa vagyok egy genius sw-5.1 ht-nek, csakhogy...
...csakhogy átrendezés közben sikerült az egyik surround membránját kb 1 négyzetcm-en benyomnom :( :( :( Ezekután egy bizonyos frekinél kattog, vagy legalábbis én ezt hallom, és nagyon idegesít. Ezzel most mit lehet csinálni? Gondolom ez nem garanciális "hiba", és azonnal elküldenének a búsba vele. (már letelt a 3 nap) Szóval arra gondoltam, hogy megkérdezlek titeket, hogy mit lehet csinálni vele?!?

Egy ötletem az volt, hogy simán veszek bele egy újy hangszórót, és kicseréltetem egy boltban, de félek, hogy máshogy fog szólni. Szedte már szét vlki/ tudja vlki, hogy pontosan milyen hangszóró van a surround-ban? Please, vlki, help, mert nagyon rossz így benyomódva :( :(
(tudom, béna voltam, ez van, de heeeeelp....
ne bonyolítsuk... htpc, proji, hifi, meg net... :)

#671 Felhasználó inaktív   subvoice 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 12. 21:22

Ez azt jelenti, hogy beszakítottad a membránt? Akkor én két lehetőséget látok:

1. Csere
Kiveszed a hangszórót, leméred a méreteit (beépítési és külső átmérő) és veszel méretben passzoló, könnyű, nem impregnált papírmembrános szélessávú hangszórót. Tipp: kettőt vegyél és mindkét dobozban cseréld, különben nem fog egyformán szólni. A gond az lehet, hogy nem ismerjük a hangszórók érzékenységét, így az eddigieknél hangosabb/halkabb lehet a két háttércsatorna, ezt a mixerben korrigálni kell.

2. Javítás
Viheted szakemberhez is, vagy megpróbálkozhatsz azzal a módszerrel, hogy miután nagyjából kézzel "visszaegyengetted" a membránt, a szakadás környékén ragasztóval vékonyan (!!!) ecsettel bekened a membránt és nagyon vékony (mint a zsírpapír) papírt ragasztasz a sérült felületre, természetesen ez teljes felületével ragadjon. Ha kiveszed a hangszórót és a membrán belső részén ragasztasz, akkor kívülről a sérülés alig fog látszani.

#672 Felhasználó inaktív   subvoice 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 12. 21:23

Esetleg nem tudnál képet feltenni a sérülésről?

#673 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 13. 14:06

idézet:
Ezt írta Boba:
DDL vagy bárki más... hallottátok már az új Quadral Caerul sorozatot? Néztem az adataikat de a 205-210-ökön kívül látható változás egyiken sincs. (a fa színétől eltekintve) szóval mit rejt az új sorozat?[/quote]

szia!

nekem egy pár QLX205 a front, én is megnéztem az adatait és nem látok különbséget. lehet, hogy ez a része nem változott a sorozatnak, hanem csak a kisebbek. azokat nem néztem mondjuk.

az tuti, hogy elég jó hangszórók, de le tudnám cserélni őket egy pár [url="http://"http://www.quadral.de/en/aurum/titan/b.htm"]ilyenre...[/url] :)

egy baj van velük csak: anyukám mindig rá akarja tenni a virágot, mert pont elég magas hozzá. ilyenkor hamar lebeszélem róla :)

üdv!
.
.
.

#674 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 13. 14:15

Én úgy láttam a 2*21cm-es mélynyomót kicserélték 2*20-asra. ennyi különbséget láttam, és csak ennyél a cuccnál van adatváltozás. szóval csak a szín változott?
Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#675 Felhasználó inaktív   tauka 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 10. 13. 20:26

Hi!

Igazság szerint nem beszakadt, csak egy picit benyomódott, közel sincsen beszakadva. Csak a középső részén olyan fél cm-nyi sugarú körben nyomódott be.
Nincs arra esély, hogy találok egy pontosan ilyen hangszórót, és akkor csak ebben cserélném ki? Mert nem szívesen nyúlnék hozzá a másikhoz, dehát ha másképp szólna, akkor nem lenne választásom.

üdv
ne bonyolítsuk... htpc, proji, hifi, meg net... :)

#676 Felhasználó inaktív   tomis 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 14. 19:25

Hali skacok,segitsetek legyszi!!!
Hogyan mukodnek ezek???
Van kulonbseg pl.:a live! es az Audigy 2-es digis jele kozott???Na es ha stereo jelet kap,akkor azt is kikeveri 5.1 ill. 6.1-re (vagy legalabb szol mind a 4 szatelit,mert a 2 center ugy ilyenkor nem).
Dekoderes hangfalszettet vegyek,vagy eleg a hangkartya tudasa???(filmeknel foleg a ProLogic2 ami erdekel,mert nincs DVD-m.Jatekoknal megy az Eax???Na es a zene???)
Bocs ha kicsit osszevissza,de most egy csomo minden kavarog a fejemben.A segitseget elore is koszi!!!
Hali!!!
Tomis   :)
Hajrá IBOLYA!!!   :)

#677 Felhasználó inaktív   subvoice 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 14. 19:57

idézet:
Ezt írta tauka:
Hi!

Igazság szerint nem beszakadt, csak egy picit benyomódott, közel sincsen beszakadva. Csak a középső részén olyan fél cm-nyi sugarú körben nyomódott be.
Nincs arra esély, hogy találok egy pontosan ilyen hangszórót, és akkor csak ebben cserélném ki? Mert nem szívesen nyúlnék hozzá a másikhoz, dehát ha másképp szólna, akkor nem lenne választásom.

üdv
[/quote]

A porvédő sapkát horpasztottad be? Egy kép tényleg segítene, pont ilyet nem hinném, hogy találsz, de hasonlót vagy még jobbat is lehetne keresgélni, csak ahhoz látni kellene és legalább egy beépítési méret / impedancia (ohm) / teljesítmény (watt) adatot kellene tudni.

[ 2003. október 14.: subvoice szerkesztette a hozzászólást ]

#678 Felhasználó inaktív   Szabiee 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 16. 07:14

Az érdekelne, hogy van-e valakinek Fujitsu Siemens 5.1-es hangrendszere, és mik a tapasztalatai?

#679 Felhasználó inaktív   koro 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 16. 16:55

idézet:
Ezt írta Szabiee:
Az érdekelne, hogy van-e valakinek Fujitsu Siemens 5.1-es hangrendszere, és mik a tapasztalatai?[/quote]

"Fujitsu Siemens 5.1-es hangrendszerem" ugyan nincs, de néhány éve írtam vagy száz Fujitsu-Siemens cédét, és ezeket azóta egyetlen cdrom-mal sem sikerült olvasni. :D Ezek után a "hangrendszerük" felé túl sok bizodalmam már nincs. :rolleyes:

#680 Felhasználó inaktív   DDL 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 16. 23:09

idézet:
Ezt írta koro:

"Fujitsu Siemens 5.1-es hangrendszerem" ugyan nincs, de néhány éve írtam vagy száz Fujitsu-Siemens cédét, és ezeket azóta egyetlen cdrom-mal sem sikerült olvasni. :D Ezek után a "hangrendszerük" felé túl sok bizodalmam már nincs. :rolleyes:
[/quote]

Viszont van egy baromi jó erősítőjük. Igaz nem mai darab ;) .

Manticore Mantra/SME 3009 SII + ORTOFON MC20MKII + ORTOFON T20 Lp játszó, Sansui CD-X701 cd játszó, maszek csöves előfok, KT88 ULPP végfok, Townshend Sir David hangdoboz. CableTalk Reference1, Straight Wire Rhapsody-S, KIMBER 8TC, AN-L (hálózati) kábelek. SoundOrg készülékállvány.

Téma megosztása:

• (58 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.