HWSW Informatikai Kerekasztal: .::HDTV::. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (89 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

.::HDTV::.

#1141 Felhasználó inaktív   FJ_FoX 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 04. 09:31

Idézet: Klown - Dátum: 2007. jan. 3., szerda - 20:20

Viszont az AntennaDigital-on mennek HD tesztadások, tehát ott úgy tűnik, hogy a közeljövőben fejlemények várhatóak! Bár sajna nem túl sok adást tudnának HD-ban nyomni. A német kereskedelmieknek (+Anixe HD) van HD verziója, Discovery HD, esetleg HD 1-5, de ott meg nem ismerem a jogi hátteret. (Kaphat-e az AD rá elosztási jogot?!)  :think:  Bár ha jól hallottam a pletyis vén asszonyoktól, akkor a Sport 1-2 képes lenne HD-ban sugározni, csak az elosztó rendszer nem alkalmas rá. Illetve voltak a SportKlub-nak is halovány HD-s próbálkozásai, de az is kutyaütő banda, mert még az SD-t se teljesítik...  :rolleyes:  A Retekről is azt hallottam, hogy bevásároltak HD-s cuccokból (keverők, kamerák, egyéb stúdió berendezések), tehát az akár már most is mehetne HD-ban, legalábbis a saját készítésű műsorok. De ott is az analóg sugárzás miatt van a kutya elásva...  :omg:

Hali,

Sportklub (is)most vasarolt be uj cuccokbol es egyik sem tudna hd-t.

Rtl-nek egy darab hd-s eszkoze van (1080i) egy viszonylag egyszerubb videoszerver(turbo), semmi mas.

FJ

#1142 Felhasználó inaktív   FJ_FoX 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 04. 10:10

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. jan. 3., szerda - 19:33

minden betud égni, még a CRT-is. a 80-as években az orion meg a videoton vágta vissza a beégett képcsövű TV-ket a gariból, ha bizonyítható volt, hogy számítógépről lettek hajtva :D

Hali,

csak nem mindegy, hogy harom ora alatt eg be, vagy fel ev alatt:)

FJ

#1143 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 04. 11:07

Idézet: FJ_FoX - Dátum: 2007. jan. 3., szerda - 20:38

:)
Jajdehogy felesleges:) jol lehet vele villogni a szomszed elott. Es most inkabb csak ezert vesznek lcd/plazmat.

Be kell lattni, hogy normalis tudasu plazma 700eft felett vannak, alatta plazmat venni csak arra jo, hogy a szomszed elott villogjon az ember...

Azért ne haragudj, de ezek a kijelentéseid szánalmat keltőek.

Idézet

az 1024*768-as felbontasuaknak meg 720pt sem tudnak.

Miért is?
processzort tervezni gyartani nem kulonosebben nehez, csak tapasztalat es penz kell hozza, a tudas fonn van a neten - vers
Én mágussá, ezzel a köznapi értelemben véve polihisztorrá váltam. - Gyula2222
...a végtelen felénél túl helyezkednek el... - flashdesignor
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222

#1144 Felhasználó inaktív   FJ_FoX 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 04. 12:08

Idézet: EV6 - Dátum: 2007. jan. 4., csütörtök - 10:07

Azért ne haragudj, de ezek a kijelentéseid szánalmat keltőek.

Miért is?

720p= 1280*720 :)

mas kerdes eszrevetel?:)

FJ

#1145 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 04. 12:33

Idézet: EV6 - Dátum: 2007. jan. 4., csütörtök - 11:07

Miért is?

EV6 a HD-zeshez alapveto a 700 feletti sorfelbontas. ez azt jelenti, hogy Xtotal > 700 * 16/9

Szerkesztette: SFIJ 2007. 01. 04. 12:34 -kor

νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#1146 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 04. 13:33

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. jan. 4., csütörtök - 13:33

EV6 a HD-zeshez alapveto a 700 feletti sorfelbontas. ez azt jelenti, hogy Xtotal > 700 * 16/9

Aham, világos.
processzort tervezni gyartani nem kulonosebben nehez, csak tapasztalat es penz kell hozza, a tudas fonn van a neten - vers
Én mágussá, ezzel a köznapi értelemben véve polihisztorrá váltam. - Gyula2222
...a végtelen felénél túl helyezkednek el... - flashdesignor
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222

#1147 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 04. 18:23

Ez van, plazma != HDTV, legalábbis ebben az árkategóriában.

#1148 Felhasználó inaktív   Klown 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 04. 22:09

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. jan. 3., szerda - 21:30

Klown aztat néztem, illetve számoltam, hogy £289 egy SkyHD belépés, eés £26/hó lenne az a csomag, ami engem érdekel. A nyaláb bőven jó itt abszurdisztánban is másfeles tepsivel. Valahogy meg kéne organizálni, hogy a berendelt STB-t ne akarják ángliában felrakni, hanem kicsmpészném. Aztán fizetgetném innen :D szerinted össze lehet 1 ilyet organizálni. mondjuk nemismerem a sky cuccait. ha nem akar telefonálgatni/netni akkor jó lehet így, nem?

Üdv!

Elméleti akadálya nincs! Megkérsz egy UK-s címmel rendelkező ismerőst, hogy fizessen neked elő, azt itthonról szépen fizeted neki. Asszem' dombornyomott kártyával is fizethető, de nem vagyok benne biztos. A beltérit szépen hazahozod és máris nézed az adást! VISZONT, a 2D-ről jövő adókat sajna el lehet felejteni! Legalábbis 5m-es tükör alatt...  :rolleyes:  Ja a telefon probláma... Nem igazán ismerem a Sky-t, de régen lehetett kapni telefon adaptereket, amivel magyar vonalra is ráköthetted a cuccot.

Úgy is előfizethetsz, hogy megveszed a beltérit és csak az előfizetésért fizetsz! Ilyenkor már tied a beltéri és nem kell ilyenekkel szívni. "Csak" így jóval többe fáj, mint egy akciós előfizetés ajándék beltérivel.

Amit leírtam, azért se vállalom 100%-ig a felelősséget!  :Đ  Azért remélem, hogy legalább félig-meddig megállja a helyét! Tovább infókért "nyaggasd" a Mester embereket!  :)

Üdv: Klown
<< Jégvirágos ablakot láttam már, de fagyott pingvint még soha! >>

#1149 Felhasználó inaktív   Kilyan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 05. 09:44

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. jan. 3., szerda - 21:30

Klown aztat néztem, illetve számoltam, hogy £289 egy SkyHD belépés, eés £26/hó lenne az a csomag, ami engem érdekel. A nyaláb bőven jó itt abszurdisztánban is másfeles tepsivel. Valahogy meg kéne organizálni, hogy a berendelt STB-t ne akarják ángliában felrakni, hanem kicsmpészném. Aztán fizetgetném innen :D szerinted össze lehet 1 ilyet organizálni. mondjuk nemismerem a sky cuccait. ha nem akar telefonálgatni/netni akkor jó lehet így, nem?

Vannak közvetitő cégek akik ilyesmikkel foglalkoznak. Sőt talán még itthon is tudnék mondani ilyet (persze elő kell kaparnom a cég nevét és csak pü-be)

http://www.skydigitalcards.com/
Itthonról lehet fizetni dombornyomottal, illetve azt tudni kell hogy a PPV-k nem fognak menni mert ahhoz angliai telefonmadzag szükséges, ezen felül az Astra2D vertikális tp-ihez kell minimum 1,5 méteres minőségi antenna vagy nagyobb, a horizontálisakhoz pedig 5 méter felett talán meg lehet próbálni, a többi jön méteres
antennával is.
Ne felejtsd el hogy HD előfizetést csak SkyHD digiboxon lehet nézni (tudomásom szerint), tehát azt is meg kell venned.
Olvasni való:
http://www.netboard.....php?topic=7554

Antenna Digitalnal jelenleg tesztelnek HD adásokat.
Helyük az van még mert egy csomó analóg adás még fut, azok helyére még nem tudni mi fog kerülni.

Üdv

#1150 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 05. 14:37

Idézet: Kilyan - Dátum: 2007. jan. 5., péntek - 9:44

Vannak közvetitő cégek akik ilyesmikkel foglalkoznak. Sőt talán még itthon is tudnék mondani ilyet (persze elő kell kaparnom a cég nevét és csak pü-be)

http://www.skydigitalcards.com/
Itthonról lehet fizetni dombornyomottal, illetve azt tudni kell hogy a PPV-k nem fognak menni mert ahhoz angliai telefonmadzag szükséges, ezen felül az Astra2D vertikális tp-ihez kell minimum 1,5 méteres minőségi antenna vagy nagyobb, a horizontálisakhoz pedig 5 méter felett talán meg lehet próbálni, a többi jön méteres
antennával is.
Ne felejtsd el hogy HD előfizetést csak SkyHD digiboxon lehet nézni (tudomásom szerint), tehát azt is meg kell venned.
Olvasni való:
http://www.netboard.....php?topic=7554

Antenna Digitalnal jelenleg tesztelnek HD adásokat.
Helyük az van még mert egy csomó analóg adás még fut, azok helyére még nem tudni mi fog kerülni.

Üdv

Alakul ez nah :D a PPV-hez van dialler ahogy latom. a H-beam csunyabb 5m-es profi lavort hol lehet szerzni, meg persze SMW fej is kene hozza. :D

talaltam 7m-es profi lavort is: http://www.afcsat.com/azel_ant.html :D
ha tudsz teis, ne tartsd magad vissza :D

mondjuk az nem jo jel, hogy 3.7m-hez kepest a 7 m alig 4dB nyereseget hoz...

Szerkesztette: SFIJ 2007. 01. 05. 15:12 -kor

#1151 Felhasználó inaktív   GAI 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 05. 17:09

Üdv mindenkinek!

Vettem egy Samsung LE27S71B típusú 27"-os LCD TV-t amit monitornak használok. Analóg kimenetről megy is minden szépen, tökéletesen megjeleníti a PC képét. DVI bemenet nincs a monitoron, van viszont HDMI bemenet. Vettem egy DVI -> HDMI átalakító kábelt, de nagyon csúnya, elmosott, szellemképes a kép, mintha nem a natív felbontásban járna a monitor (egyébként 1360x768 a natív felbontása). Hogy kéne ezt beállítani hogy jó legyen? Vagy nem megoldható? Esetleg ezen a panelen kell varázsolni valamit?:

Kép

Szerkesztette: GAI 2007. 01. 05. 17:10 -kor

"Two intelligent species live on Earth: Humans and Hungarians." (Isaac Asimov)

#1152 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 05. 17:16

Idézet: GAI - Dátum: 2007. jan. 5., péntek - 17:09

Üdv mindenkinek!

Vettem egy Samsung LE27S71B típusú 27"-os LCD TV-t amit monitornak használok. Analóg kimenetről megy is minden szépen, tökéletesen megjeleníti a PC képét. DVI bemenet nincs a monitoron, van viszont HDMI bemenet. Vettem egy DVI -> HDMI átalakító kábelt, de nagyon csúnya, elmosott, szellemképes a kép, mintha nem a natív felbontásban járna a monitor (egyébként 1360x768 a natív felbontása). Hogy kéne ezt beállítani hogy jó legyen? Vagy nem megoldható? Esetleg ezen a panelen kell varázsolni valamit?:

Kép

allitsd a VGA-dat 1360x768@60Hz modra. ezen a dialogon szepen el vannak tekergetve a modok es az idozitesi szabvan. miert?

Szerkesztette: SFIJ 2007. 01. 05. 17:18 -kor

#1153 Felhasználó inaktív   GAI 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 05. 18:06

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. jan. 5., péntek - 17:16

allitsd a VGA-dat 1360x768@60Hz modra. ezen a dialogon szepen el vannak tekergetve a modok es az idozitesi szabvan. miert?

1360x768-at nem ajánlott föl, ezért létre kellett hozni egy egyedi üzemmódot. A többi beállításhoz nem nyúltam. Mire kéne állítani őket?

#1154 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 05. 18:39

Idézet: GAI - Dátum: 2007. jan. 5., péntek - 18:06

1360x768-at nem ajánlott föl, ezért létre kellett hozni egy egyedi üzemmódot. A többi beállításhoz nem nyúltam. Mire kéne állítani őket?

Időzítési szabványnál próbáld a DMT-t vagy a GTF-et.
- Where are we going?
- Let's go find out.

#1155 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 05. 18:40

Idézet: GAI - Dátum: 2007. jan. 5., péntek - 18:06

khmm... elvileg a win-nek a DDC-vel ki kene tudni olvasni a moncsi VESA modjait, igy ha 1360x768 a nativ, akkor ezt be kene tudni allitani :think:

#1156 Felhasználó inaktív   GAI 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 05. 19:04

Idézet: Pietrosz - Dátum: 2007. jan. 5., péntek - 18:39

Időzítési szabványnál próbáld a DMT-t vagy a GTF-et.

Kipróbáltam, azt írta ki rájuk a monitor, hogy nem támogatott üzemmód...

#1157 Felhasználó inaktív   GAI 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 05. 19:05

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. jan. 5., péntek - 18:40

khmm... elvileg a win-nek a DDC-vel ki kene tudni olvasni a moncsi VESA modjait, igy ha 1360x768 a nativ, akkor ezt be kene tudni allitani :think:

Pedig nem volt ott... Sőt ami még érdekesebb, hogy natívnál nagyobb felbontást is engedett beállítani, sőt meg is jelenítette (ugyanúgy hibásan)

#1158 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 05. 19:17

Idézet: GAI - Dátum: 2007. jan. 5., péntek - 17:09

Üdv mindenkinek!

Vettem egy Samsung LE27S71B típusú 27"-os LCD TV-t...

Ejj GAI, hát nem tájékozódtál előtte?! :confused: :( Nem fog működni, mivel a HDMI bemeneten a PC nem támogatott! Még a manual is írja!
Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#1159 Felhasználó inaktív   GAI 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 05. 19:33

Idézet: Csokis - Dátum: 2007. jan. 5., péntek - 19:17

Ejj GAI, hát nem tájékozódtál előtte?! :confused: :( Nem fog működni, mivel a HDMI bemeneten a PC nem támogatott! Még a manual is írja!

Érdekes. Nem tökmind1 hogy mi adja ki magából azt a jelet amit megjelenít: PC vagy egyéb eszköz?  :confused:

#1160 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 05. 19:49

Idézet: GAI - Dátum: 2007. jan. 5., péntek - 19:33

Érdekes. Nem tökmind1 hogy mi adja ki magából azt a jelet amit megjelenít: PC vagy egyéb eszköz?  :confused:

te lehet am, hogy azert rohasztja le neked a kepet, mert nem tudja a VGAdat HDCP authentikalni.

Téma megosztása:

• (89 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • Utolsó »