HWSW Informatikai Kerekasztal: .::HDTV::. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (89 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

.::HDTV::.

#1101 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 03. 10:16

Idézet: Do-It-Yourself - Dátum: 2007. jan. 3., szerda - 10:14

Ekkora beruházásnál érdemes körülnézni sógoréknál is, hátha olcsóbbak a cuccok mint itthon.

Hömm, most néztem meg a linkjeidet, itt mondjuk tényleg elég durva a különbség, amikor néztem, valószínűleg azért nem találtam rá erre, mert a Samsungokat némi nézelődés után kizártam a körből. Hétvégén jártam egy üzletben, több Samsung, Panasonic és LG plazma volt egymás mellett kb. azonos árkategóriában, az LG és a Pana nagyjából azonos képminőséget produkált, a Samsung sokkal gyengébbet, nem tudom, mi lehet az oka.
processzort tervezni gyartani nem kulonosebben nehez, csak tapasztalat es penz kell hozza, a tudas fonn van a neten - vers
Én mágussá, ezzel a köznapi értelemben véve polihisztorrá váltam. - Gyula2222
...a végtelen felénél túl helyezkednek el... - flashdesignor
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222

#1102 Felhasználó inaktív   Do-It-Yourself 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 03. 11:14

Gyanús az az ár... Időközben megnéztem a Samsung oldalát, és ott sem nagyon tudják eldönteni, hogy 1024×768 vagy 1366×768 felbontású ez a tv :confused:
"A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék."

#1103 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 03. 11:32

Idézet: EV6 - Dátum: 2007. jan. 3., szerda - 3:52

Kérdés, hogy megszívatom-e magamat az 1024-el a számítógépes felhasználás szempontjából?

Igen, megszivatod, na meg én nem is szívesen használnék számítógéphez plazmát, félnék hogy beég a kép.

#1104 Felhasználó inaktív   Kilyan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 03. 11:39

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. jan. 2., kedd - 22:09

nu, találtam NFO-kat. Kérdezném a benfennteseket Kilyan, Klown, van eseély ezeket dekódolni? :
http://www.lyngsat.com/hd/astra2a.html
http://www.lyngsat.com/hd/astra2b.html
http://www.lyngsat.com/hd/astra1d.html
http://www.lyngsat.com/hd/astra1h.html

Hát jelenleg nem nagyon van ts-t kistreamelő beltéri európai piacon.
Ami jön az a dreambox 8000s talán február elején cirka 700 euros áron, 2 tuneres (mondjuk dvb-s2 és dvb-c) és cserélhető lesznek a tunerek.
Lesz még egy lyngbox cucc is. www.lyngbox.com szintén 600-800 euros árkategoria.
Usb2-es vevőt már próbálgattam ami viszi a dvb-s2 adásokat, ott csak erős pc kell hozzá, és dvbviewer software:
technotrend dvb-s2 usb vevő.
Pro7 Sat1 a többi szabadon fogható adások mpeg-4 HD-ben ts-be rogzithetők.
pl. elméletben alkalmas kártya lekezelésére is csak van egy bibi a németek beltéri sorozatszámhoz kötik a kártyát ezt valószinüleg párositás céljából teszik. A kártya csak a megadott beltériben fog menni. Namost ennek kikerülésére nem tudom létezik-e már megoldás, szerintem még nincs, de majd csak lesz.

Az adásokról annyit hogy a premiere valószinűleg párosit, az angolok az NDS-el tuti parositanak, az euro1080 adásait, legalábbis ami az mpeg-2 HD-kat illeti ott bármivel nézheted ha alkalmas cuccod van hozzá és persze kártyád.

Elméletileg van egy irható modul vagy kártya ami képes a premiere hd adásokat is kinyitni természetesen ez illegalis de erröl többet amugy sem tudok.

Sajnos nagyon gyerekcipőben van még ilyen szempontból a technika.

Egyébként dreambox 500-al vettem már fel mpeg-4 HD-t de lan-on át streamelve a gépre, majd offline belenéztem.

üdv

#1105 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 03. 11:48

Idézet: Mumia - Dátum: 2007. jan. 3., szerda - 12:32

Igen, megszivatod, na meg én nem is szívesen használnék számítógéphez plazmát, félnék hogy beég a kép.

A beégéstől nem félek, szerintem nagyon túl van lihegve ez a téma a plazmákkal kapcsolatban. Nem netezni akarok rajta 8 órás műszakokban, hanem játszani, azt max. 2-3 órát szoktam egyhuzamban, ott a kép legnagyobb része folyamatosan mozog, mint bármilyen videojelnél, a fix elemek (HP, HUD, stb.) meg pont annyira égnek be, mint bármelyik adó logoja. Namost ha a logo beégne 2-3 óra alatt, akkor nem ilyen legendák keringenének szerintem, hanem évek óta ettől lenne hangos és botrányszagú az összes tech bulvárlap.

Hogy egyéb szempontból miért szívatom magam és hogy mi lenne akkor a jó megoldás azt kifejtenéd bővebben? Mert pont erre lennék kíváncsi, de eddig még senki nem mondott semmi konkrétumot.
processzort tervezni gyartani nem kulonosebben nehez, csak tapasztalat es penz kell hozza, a tudas fonn van a neten - vers
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222

#1106 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 03. 11:57

Idézet: EV6 - Dátum: 2007. jan. 3., szerda - 11:48

Hogy egyéb szempontból miért szívatom magam és hogy mi lenne akkor a jó megoldás azt kifejtenéd bővebben? Mert pont erre lennék kíváncsi, de eddig még senki nem mondott semmi konkrétumot.

Azért szivatod meg, mert 1024x768-as felbontásban egyetlen játék sem fog neked 16:9-es képet produkálni ezt borítékolhatod. Úgyhogy vagy 4:3-as képet nézel, vagy eltorzítottat, így cseszheted a 16:9-es kijelzőt.

Esetleg talán, ha ráküldesz 1360x768-as képet, és meg is eszi, és a downscale nem rontje le nagyon a képminőséget, akkor használható lehet. Csak úgye jó kis erőforráspocsékolás, 1360-as felbontású képet számoltatni a géppel csak azért, hogy a tv lescalezhesse 1024-re.

Szerkesztette: Mumia 2007. 01. 03. 11:58 -kor

#1107 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 03. 12:43

Idézet: Mumia - Dátum: 2007. jan. 3., szerda - 12:57

Azért szivatod meg, mert 1024x768-as felbontásban egyetlen játék sem fog neked 16:9-es képet produkálni ezt borítékolhatod. Úgyhogy vagy 4:3-as képet nézel, vagy eltorzítottat, így cseszheted a 16:9-es kijelzőt.

Esetleg talán, ha ráküldesz 1360x768-as képet, és meg is eszi, és a downscale nem rontje le nagyon a képminőséget, akkor használható lehet. Csak úgye jó kis erőforráspocsékolás, 1360-as felbontású képet számoltatni a géppel csak azért, hogy a tv lescalezhesse 1024-re.

Igen, kb. erre gondoltam én is. DE. Ha jól emlékszem pl. a Source engine engedi 1024×768 mellé választani a 16:9-et, hogy ilyenkor hogyan működik, azt nem tudom, de ki fogom próbálni. A többi widet támogató játéknál nem tudom, hogyan működik, talán a widescreengamigforum többet mond ennél.

1024 helyett 1360 valóban pazarlás, de talán nem annyira vészes, a scale már inkább...
Végülis elvileg minden game mehet 1024×768 16:9-ben, ahol ini fileban vagy máshogy lehet pixel aspect ratiot állítani és ugy emlékszem nem is olyan kevés az, amiben lehet vagy tévedek?

Csak azért erősködöm, mert a 852×480 ANNYIRA kevésnek tűnik...

#1108 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 03. 12:52

852x480 kevés is, nem csak annak tűnik. Az kisebb mint a normál SDTV felbontás.

Én pixel aspect ratio állítási lehetősget nem sok játékban láttam. Max olyan nszinten, hogy négyzet legyen egy pixel. Konkrét oldalarányt megadni olyat még nem is láttam.

Szerkesztette: Mumia 2007. 01. 03. 12:53 -kor

#1109 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 03. 12:56

Idézet: Mumia - Dátum: 2007. jan. 3., szerda - 13:52

852x480 kevés is, nem csak annak tűnik. Az kisebb mint a normál SDTV felbontás.

Én pixel aspect ratio állítási lehetősget nem sok játékban láttam. Max olyan nszinten, hogy négyzet legyen egy pixel. Konkrét oldalarányt megadni olyat még nem is láttam.

Akkor most mi legyen? :)

#1110 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 03. 13:00

Felejtsd el a plazmát. Legalábbis én azt tenném.

#1111 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 03. 13:30

Idézet: Mumia - Dátum: 2007. jan. 3., szerda - 14:00

Helyette?

#1112 Felhasználó inaktív   Do-It-Yourself 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 03. 13:30

Nincs mit tenni, meg kell várni a LED-es tft-ket vagy a SED tv-t :Đ.
"A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék."

#1113 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 03. 13:33

Csak mert eléggé végigzongoráztam a lehetőségeket és ennyiért nincs olyan, ami ne lenne kompromisszum. LCD-ről már írtam pár kedves szót feljebb, ez érvényes az LCD projektorokra is. DLP projektor ebben az árkategóriában még bőven rainbow-ozik, a CRT 82 centinél véget ér. Szóval mi?

#1114 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 03. 13:35

Idézet: Do-It-Yourself - Dátum: 2007. jan. 3., szerda - 14:30

Nincs mit tenni, meg kell várni a LED-es tft-ket vagy a SED tv-t :Đ.

SED ja. :) Majd ha megjelenik, rögtön kiderül, hogy az árán kívül is micsoda súlyos hátrányai vannak... A LED-es TFT nem hinném, hogy olyan nagy csoda lesz (gondolom nem az OLEDre gondolsz, aminek egyéb nyűgjei vannak már azon kívül, hogy nem létezik kereskedelmi forgalomban).

#1115 Felhasználó inaktív   Do-It-Yourself 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 03. 13:41

LED-es háttérvilágítású tft/lcd-re gondoltam, ugye hosszabb élettartam, nagyobb fényerő, meg még olvastam róla vmit, hogy jobb lesz a színvisszadása a panelnek ettől, mert a fénycsöves háttérvilágítás csak 67%-át adja vissza a színtartománynak vagy mi :confused:

#1116 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 03. 13:50

Idézet: EV6 - Dátum: 2007. jan. 3., szerda - 10:16

Hömm, most néztem meg a linkjeidet, itt mondjuk tényleg elég durva a különbség, amikor néztem, valószínűleg azért nem találtam rá erre, mert a Samsungokat némi nézelődés után kizártam a körből. Hétvégén jártam egy üzletben, több Samsung, Panasonic és LG plazma volt egymás mellett kb. azonos árkategóriában, az LG és a Pana nagyjából azonos képminőséget produkált, a Samsung sokkal gyengébbet, nem tudom, mi lehet az oka.

Az üzletben történő összehasonlításnak nincs sok értelme. sajnos. Legtöbb TV rossz minőségű képforrást kap, és random is vannak beállítva. Azt fogod jobbnak látni, ami közelebb van az első videóelosztóhoz, meg ami nagyjából jól van beállítva.

#1117 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 03. 14:02

Idézet: Do-It-Yourself - Dátum: 2007. jan. 3., szerda - 14:41

LED-es háttérvilágítású tft/lcd-re gondoltam, ugye hosszabb élettartam, nagyobb fényerő, meg még olvastam róla vmit, hogy jobb lesz a színvisszadása a panelnek ettől, mert a fénycsöves háttérvilágítás csak 67%-át adja vissza a színtartománynak vagy mi :confused:

Na ja, de kontrasztja, feketéje, 24 bites színmélysége ettől még nem lesz.

#1118 Felhasználó inaktív   FJ_FoX 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 03. 14:15

Idézet: Do-It-Yourself - Dátum: 2007. jan. 3., szerda - 12:41

Hali,

mar van, samsung f71-es es a sony X es W sorozatu lcd-i vannak ilyen panelal szerelve.

Egy samsung f71-es ki van rakva a westendes mediamarktban rakva blue-ray lejatszoval, erdemes megnezni:)

FJ

#1119 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 03. 14:35

Idézet: EV6 - Dátum: 2007. jan. 3., szerda - 12:43

Igen, kb. erre gondoltam én is. DE. Ha jól emlékszem pl. a Source engine engedi 1024×768 mellé választani a 16:9-et, hogy ilyenkor hogyan működik, azt nem tudom, de ki fogom próbálni

mondjuk, ezt a box.360 is engedi :D
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#1120 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 03. 14:42

Idézet: Mumia - Dátum: 2007. jan. 3., szerda - 13:00

nem kell azt elfelejteni, hanem tudomasul kell venni, hogz a jo kepminoseg es a szep szinek = plazma az 750k :D
Az mondjuk igaz, hogz 300k-s felulrol korlatos budgetbe csak LCD fer bele, azokbol is csak a tesco value tipus :D

EV6 en ezert vegyok ugy, hogy megvarom amig szetrohad a CRT. blurey, hd/dvd formaban fogunk mi, egysegsugaru magyarok hd-t latni eloszor, mert a tV adok tutira kivarjak a 2012-es muszajt. Namost 2 ev alatt sokat fejlodik mar a technika, es lehet hogy kapsz jo minosegu 1080p-s 42"-os LCDt mar 300k-ert.

Szal azert, mert a szomszednak is van, tok folosleges venni. komolyan kb 10 ev lemaradasban vagyunk az USA-tol es az emberek beture ugyanazon hibakat kovetik el :D
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

Téma megosztása:

• (89 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • Utolsó »