HWSW Informatikai Kerekasztal: .::HDTV::. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (89 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 79
  • 80
  • 81
  • 82
  • 83
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

.::HDTV::.

#1601 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 02. 06. 22:20

Idézet: Klown - Dátum: 2008. febr. 6., szerda - 22:11

Én arra leszek kíváncsi, hogy milyen platformon fogják a HD adást nyomatni?!  :think:

DVB-S (MPEG2)
DVB-S2 (MPEG4 H.264)
DVB-T (MPEG2 vagy MPEG4 H.264)

Üdv: Klown

szinte bármelyiken lehet. ami a meglévő DVB-T-t illeti volt már párhetes próbálkozás 720p-s mpeg2 vel. mivel az eladott tévék legtöbbje úgyis csak 720p-t tud valószínűsítem a 720p-t. a nagyobb baj az, hogy az eladott HDReadyk 90%-a PAL tuneres. műholdon a DVB-S2-t esélyes, mert azzal jönnek ki a legolcsóbban.

Szerkesztette: SFIJ 2008. 02. 06. 22:21 -kor

νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#1602 Felhasználó inaktív   wassermann 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 07. 12:48

Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. febr. 6., szerda - 21:20

" ... a nagyobb baj az, hogy az eladott HDReadyk 90%-a PAL tuneres... "

Nagyon elenyésző lehet most azoknak a száma akiknek bármilyen DVB-T-t fogni képes cuccuk van, így a legtöbb háztartásba mindenképp kell valamilyen dekodoló doboz. Az meg legyen akkor már a legfejlettebb technológia szerinti! : )  Sajnos nem rajtunk múlik, de remélem DVB-T-n az újabb H.264-et választják majd.

#1603 Felhasználó inaktív   Eperkutyus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 07. 20:59

Idézet: wassermann - Dátum: 2008. febr. 6., szerda - 21:15

Egy dolog miatt midenképp jó lesz az Olimpia HD-s sugárzása:

- Végre valami, ami valószínűleg itthon is elindít egy érdeklődési hullámot a "mezei" TV-nézők körében. Erre a szolgáltatók és a csatornák is harapni fognak, így talán felgyorsítja majd a HD térhódítását.

engem annyira sosem kötött le az olimpia, ezután sem fog.

de hd-ban repülőszimulátorozni egészen más egy 50-es fullhd lcd-n.  :cool:  :cool:  :cool:
Om mani peme hung.

#1604 Felhasználó inaktív   -=ZiCHiE=- 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 14. 18:48

Holnaptól megszűnik a Pro7 HD és a Sat1 HD: http://www.sat-tv-radio.hu/friss-hirek/meg...-a-sat1-hd.html

Kérdés, hogy mi lesz helyette? Ha lesz valami, akkor free lesz-e?

#1605 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 16. 00:59

Idézet: -=ZiCHiE=- - Dátum: 2008. febr. 14., csütörtök - 18:48

Kérdés, hogy mi lesz helyette? Ha lesz valami, akkor free lesz-e?

tippelek. nem :) A HD adás készítési költsége soxorosa az SD adásénak. Európában ez felfutóban van mégcsak, az FTA modellhez úgyláccik a HD még túl drága.

#1606 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 16. 01:32

Szerencse, hogy nem vettem hd képes vevőt. Ha beindul a fizetős szolgáltatás ahhoz úgysem lesz jó, mert úgyis kötni fogják a beltériház a kártyát, más ingyenes HD-t meg nem nagyon látok a közeljövőben realizálódni.

#1607 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2008. 02. 16. 02:31

érzésem szerint én még sokáig a torrentv-s szolgáltatásokat fogom igénybe venni. itten még úgy működnek a dolgok, h józsibácsi van-e maguknál itt falun antiszemitizmus? hát, az még nincsen, no de igény, az lenne rá...  :Đ
- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#1608 Felhasználó inaktív   FJ_FoX 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 16. 18:26

Idézet: Klown - Dátum: 2008. febr. 6., szerda - 21:11

Én arra leszek kíváncsi, hogy milyen platformon fogják a HD adást nyomatni?!  :think:

DVB-S (MPEG2)
DVB-S2 (MPEG4 H.264)
DVB-T (MPEG2 vagy MPEG4 H.264)

Üdv: Klown

udv,

muholdon fog jonni, a mostani m2 sugarzas mellett. (valoszinuleg dvd-s2). Valoszinuleg teljesen free lesz,bar ez jogilag kicsit erdekes lesz:)

FJ

#1609 Felhasználó inaktív   FJ_FoX 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 16. 18:29

Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. febr. 6., szerda - 21:20

szinte bármelyiken lehet. ami a meglévő DVB-T-t illeti volt már párhetes próbálkozás 720p-s mpeg2 vel. mivel az eladott tévék legtöbbje úgyis csak 720p-t tud valószínűsítem a 720p-t. a nagyobb baj az, hogy az eladott HDReadyk 90%-a PAL tuneres. műholdon a DVB-S2-t esélyes, mert azzal jönnek ki a legolcsóbban.

1080i lesz, mivel ebben kapjak a streamet a kinaiaktol.

FJ

#1610 Felhasználó inaktív   FJ_FoX 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 16. 18:32

Idézet: bogdan - Dátum: 2008. febr. 2., szombat - 15:19

ha jol ertem uj szekhazba koltoznek, es oda uj berendezest kell venniuk. ami HD lesz. szerintem ez mar eldolt, nincs mit lefujni rajta.

de meg mindig nincsen beszallitojuk. Egyenlore a beszerzesi eljaras kozepen jarnak, es van meg negy versenyzo(mult het penteki hir). Es osszerakni egy komplett szekhazat nem megy nehany het alatt(es hd kozvetito kocsit eleg dragan merik).

Szoval izgalmas nyar lesz az mtvnel:)

FJ

#1611 Felhasználó inaktív   -=ZiCHiE=- 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 16. 23:02

Csináltam egy kis összehasonlítást SD és HD között. A Sport 1-en most megy a Zaragoza - Barcelona meccs, amely analógban (Fibernet) jön kábelen és még így is kockás néha. ;)
Kísérletképpen felvettem egy 1 perces részt párhuzamosan a Sport 1-ről DVD felvevővel és a HD-s közvetítésből közvetlen digitálisan DVB-S tunerkártyával. Igencsak látszik a különbség. :)

SD-s verzió. Kattints a képre a teljes mérethez!
Kép

HD-s verzió. Kattints a képre a teljes mérethez!
Kép

A HD-s kép a közvetlen digitális mpeg2 stream-ból van, ami 32Megabit/s körüli, az SD-s képnél a DVD felvevőt a lehető legjobb minőségre állítottam, de így is ordít a különbség.

#1612 Felhasználó inaktív   -=ZiCHiE=- 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 18. 23:37

Idézet: -=ZiCHiE=- - Dátum: 2008. febr. 16., szombat - 23:02

Csináltam egy kis összehasonlítást SD és HD között. A Sport 1-en most megy a Zaragoza - Barcelona meccs, amely analógban (Fibernet) jön kábelen és még így is kockás néha. ;)
Kísérletképpen felvettem egy 1 perces részt párhuzamosan a Sport 1-ről DVD felvevővel és a HD-s közvetítésből közvetlen digitálisan DVB-S tunerkártyával. Igencsak látszik a különbség. :)

SD-s verzió. Kattints a képre a teljes mérethez!
Kép

HD-s verzió. Kattints a képre a teljes mérethez!
Kép

A HD-s kép a közvetlen digitális mpeg2 stream-ból van, ami 32Megabit/s körüli, az SD-s képnél a DVD felvevőt a lehető legjobb minőségre állítottam, de így is ordít a különbség.

Ááá... Szívás, mert közben megszűntették a képfeltöltő oldalt, ahová feltettem a képeket... :mad:
Warez dolognak számít két kép feltöltése...  :confused:

#1613 Felhasználó inaktív   Inquisitor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 02. 19. 09:54

Nagyfelbontású lesz a köztévé

Ha jól értem eme régi cikket, akkor ha az Olimpia picit késöbb lenne, akár DVB-T-n is mehetne HD-ben? Vagy én értem félre és a HD adás majd műholdról meg DVB-C-n lesz csak?
Minden esetre a fix 16:9 képarány elgondolkodtatott, mert pl. DVD esetén válaszhatok (jó esetben, normális gyári filmnél), hogy 4:3-ban akarom megnézni. Na de így akinek normál 4:3 tévéje van és nem cseréli le, az úgy jár, mint én a 16:9-es DVD filmekkel, a 72 centis tévémen kisebb a kép, mint egy normálisabb 22-24"-os Wide monitoron  :Đ
Sz'al átlagnéző nézheti a 2/3 részben üres fekete screent?  :think:
.:: Close the World  . . . Open the nExt ::.

#1614 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 19. 09:58

Idézet: Inquisitor - Dátum: 2008. febr. 19., kedd - 9:54

Minden esetre a fix 16:9 képarány elgondolkodtatott, mert pl. DVD esetén válaszhatok (jó esetben, normális gyári filmnél), hogy 4:3-ban akarom megnézni. Na de így akinek normál 4:3 tévéje van és nem cseréli le, az úgy jár, mint én a 16:9-es DVD filmekkel, a 72 centis tévémen kisebb a kép, mint egy normálisabb 22-24"-os Wide monitoron  :Đ

Itt lenne mar az ideje a valtasnak, mert rohej hogy egy 82 centis szelesvasznu teven kisebb a kep 3:4 keparannyal mint egy 55 centis hagyomanyos teven. Az angoloknal a DVB-T osszes csatornaja 16:9 keparanyu...

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#1615 Felhasználó inaktív   Inquisitor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 19. 10:01

Jó, de fentiekből nekem az jött le, hogy a analóg adásban is az lesz ezután.

#1616 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 19. 10:04

Idézet: Inquisitor - Dátum: 2008. febr. 19., kedd - 9:54

Nagyfelbontású lesz a köztévé

Ha jól értem eme régi cikket, akkor ha az Olimpia picit késöbb lenne, akár DVB-T-n is mehetne HD-ben? Vagy én értem félre és a HD adás majd műholdról meg DVB-C-n lesz csak?
Sz'al átlagnéző nézheti a 2/3 részben üres fekete screent?  :think:

forras: index.hu :D

Az Anlaog oldalon lehetne PAL+-t alkalmazni, igy az arra felkeszitett CRT tevek kepesek lennenek 720x576-os szelesvasznu kepet megjeleniteni. bar szerintem az ezzel valo oberkodas nem tul szerencses, levenhogy Pal+-t tudo TV kevesebb van az orszagban, mint HD ready. A masik lehetoseg a PAN&SCAN lenne, de hheze ezeket a segedjeleket bele kell szoni a videostreambe. ezis macera, mert elo adas eseten nem eppen konnyu a megvalositas es a konzervek seten sem jellemzo, hogy hudenagyon alkalmaznak a studiok.
Nezd amikor 1996-ban PAL-re allt at az orszag, akkor suk elavult TV valt azonnal "fekete-feherre". hat igy lesz ez most is. De a HD szoras nagyon ugy fest hogy DVb-S2 lesz, mert a DVB-T-t mexalltak a parttvk es nagyon sokan vannak :(

#1617 Felhasználó inaktív   Inquisitor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 19. 10:13

Az gáz, mert egy analóg, DVB-T, SVB-S/S2 tuner elég drága egy "sima" hibridhez képest, na ez van.
Nem tudom a jó öreg SABA-t mikor tudom értelmes (értsd nem 2-3 évvel ezelötti sehol el nem adható avult LCD vagy "nagyfelbontású" 800x600-as plazma) tévére cserélni anyagi csőd mentesen?  :think:
Addig meg digitális örömöket meg HD-t a jó öreg monitoromon tudom élvezni.

#1618 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 19. 10:20

Idézet: Inquisitor - Dátum: 2008. febr. 19., kedd - 10:01

Jó, de fentiekből nekem az jött le, hogy a analóg adásban is az lesz ezután.

A keparany siman lehet analogban is olyan.

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#1619 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 19. 10:22

Idézet: Inquisitor - Dátum: 2008. febr. 19., kedd - 10:13

Az gáz, mert egy analóg, DVB-T, SVB-S/S2 tuner elég drága egy "sima" hibridhez képest, na ez van.
Nem tudom a jó öreg SABA-t mikor tudom értelmes (értsd nem 2-3 évvel ezelötti sehol el nem adható avult LCD vagy "nagyfelbontású" 800x600-as plazma) tévére cserélni anyagi csőd mentesen?  :think:
Addig meg digitális örömöket meg HD-t a jó öreg monitoromon tudom élvezni.

Nezd nem egy ocsoo mufaj. amikor max-pain-nak mondtam hogy egy SkyHD digibox 320GBP, nem akarta elhinni, pedig evvan :( analogban marad a letterbox, aki akar HDzni, azmajd szepen bedob a kalapba meg1 plazmatevenyit az STB-re.A DVB-S2 onmagaban nem akkora problemo, mert attokozassal atemelheto DVBV-C(2)-re... az megint mas kerdes, hogy pl az antenna digital dobozkaja tudja-e ezt, bar gyanitom hogy nem...

#1620 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 19. 10:27

Idézet: Samott - Dátum: 2008. febr. 19., kedd - 10:20

A keparany siman lehet analogban is olyan.

Samott

lehetni lehet, csak a PAL szabvany nem tartalmaz anamorfia kapcsolot. igy az olyan Tvken amiken erre nincs nyomogomb most tojasfej problema lesz a szelesvasznuak jelenlegi tuskolab problemaja helyett :Đ szal szvsz letterboxolni fognak analogon...

Téma megosztása:

• (89 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 79
  • 80
  • 81
  • 82
  • 83
  • Utolsó »