HWSW Informatikai Kerekasztal: .::HDTV::. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (89 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 80
  • 81
  • 82
  • 83
  • 84
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

.::HDTV::.

#1621 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 02. 19. 10:43

Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. febr. 19., kedd - 10:27

Đ szal szvsz letterboxolni fognak analogon...

Persze, en is ugy ertettem... vagy azt is megtehetik amit a Discovery meg a NGC csinal, hogy nem 16:9-re letterboxolnak hanem 14:9-re... ugy elvesz nemi tartalom a szelekrol, de a fekete sav is kisebb alul-felul.

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#1622 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 19. 12:19

lehetni lehet, csak a PAL szabvany nem tartalmaz anamorfia kapcsolot. igy az olyan Tvken amiken erre nincs nyomogomb most tojasfej problema lesz a szelesvasznuak jelenlegi tuskolab problemaja helyett :Đ szal szvsz letterboxolni fognak analogon...

Hát nem tudom, de pl pro7 meg más német adók szoktak adni szélesvásznúban és akkor a tv automatikusan átvált nem kell nyomni semmit. Amikor a csatornára váltok először tojásfejűek, aztán 1 mp és átváltja a képerányt magától.

Szerkesztette: Mumia 2008. 02. 19. 12:20 -kor

#1623 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 19. 12:36

Idézet: Mumia - Dátum: 2008. febr. 19., kedd - 12:19

Hát nem tudom, de pl pro7 meg más német adók szoktak adni szélesvásznúban és akkor a tv automatikusan átvált nem kell nyomni semmit. Amikor a csatornára váltok először tojásfejűek, aztán 1 mp és átváltja a képerányt magától.

az PAL+ adas. soha nem volt bevezetve magyarorszagon. jelenleg kevesebb PAL+ kepes TV van az orszagban, mint HD ready :)
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#1624 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2008. 02. 20. 01:48

a duna II-őn szokik menni így éjjelente az égi túra, azaz űrbéli felvételek a földről, űrhajósok kamerái által.
találkozott már vki ilyesmivel hd adásban? mert egyedül  az imaxos blue planet jelent meg BD korongon és hdtv ripet sem találtam még. megint rákaptam arra, h ezen alszom el... igaz mindig ugyanat megy. de úgy megnézném nagyban, jó felbontásban, nem kábeles le és felkonvertált szutyokban, hangyás analóg zajjal.

Szerkesztette: avman 2008. 02. 20. 01:49 -kor

- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#1625 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 20. 01:51

Imaxról jut eszembe, ha leszedek imaxos hd filmeket, és szerzek hozzá 3d szemüveget, akkor 3D hatás meglesz, vagy ahhoz moziba kell menni? :)
Ilyen szemüveget hol lehet venni? :think:
- Where are we going?
- Let's go find out.

#1626 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 20. 03:08

Idézet: Pietrosz - Dátum: 2008. febr. 20., szerda - 1:51

Imaxról jut eszembe, ha leszedek imaxos hd filmeket, és szerzek hozzá 3d szemüveget, akkor 3D hatás meglesz, vagy ahhoz moziba kell menni? :)
Ilyen szemüveget hol lehet venni? :think:

itten vannak ezek a bigyók ha az imaxos filmből kiszedett sample hasonlít ezekhez akkor szemüveget itten vehetel a legolcsóbban hozzá.

#1627 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 20. 03:19

Rákerestem pár imax filmre, de sample képek alapján egyszerű filmnek tűnnek, nem látok benne piros/cián színeket, mint a youtubeos linkeken :(
Na még ezt találtam:

It won't. The 3D systems at IMAX theatres are very special. There are two methods - both won't work at home.

The movie runs at 96 fps and even frames are for the one eye only and odd frames for the other. The glasses are remote controlled and close the side which shouldn't see the picture with a LCD shutter. Whenever a picture for you left eye is shown, the right side of the glasses is closed. The frequency of the process is so high that you don't notice that - it just looks like a real 3D experiece, since the picture itself is not modified with colors or something like that. IMAX 3D at home works  most often with green/red - some DVD contain such a version. Every frame is a mixture of an odd and an even frame. The differences between both are colored red and green.

The other methode uses polarization. The projected pictures are polarized and and the left side of the glasses block the polarized light for the right side and the other way round. This method isn't a pure IMAX thing many cutom build cinemas at themeparks or something like that use the same method

Ez alapján nem nagyon fog menni, de aki tud megoldást az írjon nyugodtan. Sry, ha nagyon off lett volna :) Ja és kösz a linkeket.

Szerkesztette: Pietrosz 2008. 02. 20. 03:24 -kor

- Where are we going?
- Let's go find out.

#1628 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 20. 10:43

szal szvsz letterboxolni fognak analogon...

Bizony, es mar a HD elott elkezdik: Szélesvásznú lesz a BL-közvetítés az MTV-n

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#1629 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 20. 10:56

Hát én a letterboxot nem tekintem valódi szélesvásznúnak. Gyakorlatilag kevesebb képi információt küldenek ki. 500 sor helyett 300 lesz.

#1630 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 20. 13:31

Idézet: Pietrosz - Dátum: 2008. febr. 20., szerda - 3:19

Rákerestem pár imax filmre, de sample képek alapján egyszerű filmnek tűnnek, nem látok benne piros/cián színeket, mint a youtubeos linkeken :(
Na még ezt találtam:

It won't. The 3D systems at IMAX theatres are very special. There are two methods - both won't work at home.

The movie runs at 96 fps and even frames are for the one eye only and odd frames for the other. The glasses are remote controlled and close the side which shouldn't see the picture with a LCD shutter. Whenever a picture for you left eye is shown, the right side of the glasses is closed. The frequency of the process is so high that you don't notice that - it just looks like a real 3D experiece, since the picture itself is not modified with colors or something like that. IMAX 3D at home works  most often with green/red - some DVD contain such a version. Every frame is a mixture of an odd and an even frame. The differences between both are colored red and green.

The other methode uses polarization. The projected pictures are polarized and and the left side of the glasses block the polarized light for the right side and the other way round. This method isn't a pure IMAX thing many cutom build cinemas at themeparks or something like that use the same method

Ez alapján nem nagyon fog menni, de aki tud megoldást az írjon nyugodtan. Sry, ha nagyon off lett volna :) Ja és kösz a linkeket.

a polarizalt bigyokat felejtsd el, ahhoz 2 darab polarilaz fenyforras kell, meg a film is, ami ez esetben nem film, hanem optikai racs.

a szemletakargatos modszer meg mukodhet. az ezredfordulon voltak ilyen premium osztalyu VGA-k 'sztereo' szemuveggel. nezd meg az imax filmed nfo-jat. ha 48 fps-es es nem 24-es akkor valszeg ebbe a kategoriaba esik. ekkor le kell huznod az nV site-jarol a 3D stereo drivert es szeredzned egy hemuveget innen: http://www.nvidia.co.../3d_stereo.html. mindezek melle egy 50 kilos benga EIZO moncsit is ami tud 120fps-t. TFTn ez felejtos, hacsak nem vallalaod be a 24fps-es villogast es az azonnali fejfajast/hanyast :)

Szerkesztette: SFIJ 2008. 02. 20. 13:33 -kor

#1631 Felhasználó inaktív   Raven_ 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 20. 18:17

.mkv fájlokat mivel tudok szerkeszteni? Leszedtem egy filmet és a 2 hangsávból az egyiket szeretném törölni. virtualdubmod hibaüzenetet dob mikor menteni próbálom a változtatásokat

#1632 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 20. 18:18

Idézet: -=IcEmAn=- - Dátum: 2008. febr. 20., szerda - 18:17

.mkv fájlokat mivel tudok szerkeszteni? Leszedtem egy filmet és a 2 hangsávból az egyiket szeretném törölni. virtualdubmod hibaüzenetet dob mikor menteni próbálom a változtatásokat

Ezzel:
http://www.bunkus.or...ols/mkvtoolnix/
- Where are we going?
- Let's go find out.

#1633 Felhasználó inaktív   Raven_ 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 20. 18:56

Idézet: Pietrosz - Dátum: 2008. febr. 20., szerda - 19:18

thx

betöltöttem a fájlt, kiszedtem a pipát a nem kívánatos hangsáv elől és elmentettem, miért ír kisebb bitrátát kmplayer a média információnál az új fájlnál? belepiszkál abba is alapból ha nem állítok be valamit?

szerk: rájöttem.. general bitrate-nél a videó+audió összegét írja, mivel kiszedtem egy 384 kbps-es audio sávot, annyival kisebb lett a general bitrate.

Szerkesztette: -=IcEmAn=- 2008. 02. 20. 19:01 -kor

#1634 Felhasználó inaktív   MamaSaid 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 24. 15:31

Milyen FullHD LCD-t vagy Plazmát érdemes most venni?
40"-46" jöhet számításba a méret miatt.

Sony, Panasonic vagy Samsung a nyerő? Esetleg JVC?
Mother always says, Sharing is Good

#1635 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 24. 22:12

Idézet: MamaSaid - Dátum: 2008. febr. 24., vasárnap - 15:31

Milyen FullHD LCD-t vagy Plazmát érdemes most venni?
40"-46" jöhet számításba a méret miatt.

Sony, Panasonic vagy Samsung a nyerő? Esetleg JVC?

vegyél szonit. az jól megy a PS3-hoz  :Đ

#1636 Felhasználó inaktív   wassermann 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 25. 18:17

Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. febr. 24., vasárnap - 21:12

Árban az LG mindig egy picit lejjebb van a többieknél, minőségben semmi különbség. Sőt van beépített winchesterrel szerelt PVR szériája is.

#1637 Felhasználó inaktív   MamaSaid 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 25. 20:17

Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. febr. 24., vasárnap - 22:12

Ez a hozzászólás méltatlan a fórum színvonalához.  :cool:

#1638 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 25. 20:24

Idézet: MamaSaid - Dátum: 2008. febr. 25., hétfő - 20:17

Ez a hozzászólás méltatlan a fórum színvonalához.  :cool:

mert? a hozzaszolasom melyik reszevel nem ertesz 1et? raadasul a szoni nem dragabb igaz nemis olcsobb a versenytarsaknal. raadasul a ps3-mal valo zokkenomentes(ebb) egyuttmukodes garantalt.  :cool:

#1639 Felhasználó inaktív   MamaSaid 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 25. 22:30

Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. febr. 25., hétfő - 20:24

mert? a hozzaszolasom melyik reszevel nem ertesz 1et? raadasul a szoni nem dragabb igaz nemis olcsobb a versenytarsaknal. raadasul a ps3-mal valo zokkenomentes(ebb) egyuttmukodes garantalt.  :cool:

Például:
  • a helytelen írásmóddal (szoni)
  • a kísérlettel, hogy eltérj a tárgyól

A tréfát félretéve, mitől zökkenőmentesebb a PS3 együttműködése egy Sony LCD-vel, mint például egy Panasonical? Csak azért kérdezem, mert most egy 32"-os Panasonic (720p) LCD-n bámulom a PS3 képét és teljesen rendben lévőnek látszik minden.

#1640 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 25. 23:23

Idézet: MamaSaid - Dátum: 2008. febr. 25., hétfő - 22:30

Például:
  • a helytelen írásmóddal (szoni)
  • a kísérlettel, hogy eltérj a tárgyól
A tréfát félretéve, mitől zökkenőmentesebb a PS3 együttműködése egy Sony LCD-vel, mint például egy Panasonical? Csak azért kérdezem, mert most egy 32"-os Panasonic (720p) LCD-n bámulom a PS3 képét és teljesen rendben lévőnek látszik minden.

Mama. az ember nem eredendően brand alapján választ ugye ha járatosabb a témában, hanem ficsolista, tesztek, megtapasztalt képminőség. azzal hogy felsoroltál 5 brandet azzal nem mondtál semmit. mondjál konkreét modelleket. azokat már össze lehet vetni.
csakazértis szoni :p

Téma megosztása:

• (89 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 80
  • 81
  • 82
  • 83
  • 84