HWSW Informatikai Kerekasztal: .::HDTV::. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (89 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

.::HDTV::.

#541 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 05. 12. 11:27

Idézet: Mumia - Dátum: 2004. máj. 11, kedd - 23:07

Még mindig nem árultad el, hogy hogyan, milyen szoftverrel végzik ezt el, és főleg milyen videónál, csak mpeg2-nél, vagy egyébnél is működnie kellene? Igaz nekem még mpeg2-nél sem sikerült ilyet látnom. Szóval, akkor hol az igazság? Oaát?

hardveresen vegzi el a kartya deinterleszt. a video codecnek tamogania kell a megfeleo directshow api hivasokat. peldaul tamogattya a divx5 pro, az intervideo windvd5 dvd jatcco mpeg2 decodere, es jopar DV kodek ill az avid ;)
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#542 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 12. 11:45

Idézet: khiraly - Dátum: 2004. máj. 11, kedd - 21:37

Hi!

Hat a progressziv elonye tagadhatatlan. (en is lattam, irtam is alul a piros csikot(sztem ez az a jelenseg))
Vagy szted nem ad szebb kepet?

Adodik a kerdes:
PAL DVD film: 720x576@25p (4:3 vagy 16:9)
PAL+: 1024x576@25i (16:9) (PAL+ elvileg lehetne 4:3 aranyu is, de azt a modot a kutya se hasznalja)

- Ha 720*576, akkor az 5:4 aranyu, ebbol a TV hardveresen zsugorit, vag le?
- Letezik olyan TV, ami tamogatja a 1024x576 felbontast? (720*576@25p is jo lenne)
- Van-e olyan videokartya, ami tud 1024x576@25i es 720x576@25p kimenetet produkalni? Ha igen akkor ugye 2fejes kivitel(tehat *teljesen* fuggetlen a monitor es a tv kimenet, nincs xinerma, twinview, theater(ati), hasonlo szutykok, hanem matrox g400 szinvonalu).

Udv,
Khiraly

A progressive scan jo dolog, felteve hogy van eleg savszel az atvitelere. Meglepo, de ha borotvaeles kepeket hasznalsz egy filmben akkor a mozgas szubjektiv megitelese roszabb lesz, strobohatas-erzet lep fel.
Mint mondtam volt a ticker kerdes kezelheto, be kell szerezni a megfelelo feliratozo szoftvert.

720x576-stb bontasok. az mpeg MP@ML bontasa logikai bontas. Ez azt jelenti, hogy a bontas melle tarsul egy aspect ratio parameter, ami aszondja, hogy a kepet 16:9 vagy 4:3 keparannyal kell renderelni. Ha VGA 1:1 oldalaranyu pixelekben gondolkozol akkor 4:3 arany eseten a valos, fizikai bontas 768x576, mig 16:9 arany eseten a valos, fizikai bontas 1024x576. Tonkeppen hasonlo a helyzet kicsit a VHShez, ahol ha megdoglesz se tudod a vizszintes bontast 260 fole tornazni, megis tudsz aranyos es helyes 4:3 aranyu kepet megjeleniteni...

- Letezik olyan TV, ami tamogatja a 1024x576 felbontast?: igen. keress a boltban 16:9 aranyu PAL+-os  legalab 30 colos TVket.

- Van-e olyan videokartya, ami tud 1024x576@25i es 720x576@25p kimenetet produkalni? szinte mindegyik tud. ird meg a hozzavalo modeline-t :D
Az hogy X alatt a cinerama hogyan tamogatodik az driver kerdes. Polo Ati R9700pro esetben nekem tudik lenni :0.0 (VGA) :0.1(DVI) :0.2(svideo) kimenetem eccerre
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#543 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 12. 13:01

Idézet

Valószínű nem ismeri a mai kártyák tudását

A minap egy ismerosnek telepitettem egy GF4 MX 440 kartyat + a TV-kimenetet is beallitottam (svideon keresztul) es meglepett, milyen jo minosegu, normalisan konfiguralhato (nagyithato-kicsinyitheto, normalisan muxik a klonozas, stb.) a TV-kimenet kepe...

Krinyo
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#544 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 12. 15:46

Idézet: Krinyo - Dátum: 2004. máj. 12, szerda - 14:01

A minap egy ismerosnek telepitettem egy GF4 MX 440 kartyat + a TV-kimenetet is beallitottam (svideon keresztul) es meglepett, milyen jo minosegu, normalisan konfiguralhato (nagyithato-kicsinyitheto, normalisan muxik a klonozas, stb.) a TV-kimenet kepe...

Krinyo

Nekem egy ABIT GF2 MX400 van, és ez is tökéletesen jó, legalábbis a 15 éves Grundig tévémen nem látszik a különbség ATI-hoz képest :D

És a videó kirakása tökéletes, semmi keret, semmi probléma, ha beállítom, hogy secondary display-re tegye ki az overlay-t ott van. Teljes képernyőben, miközben monitoron bármit csinálhatok mellette.

#545 Felhasználó inaktív   Socket 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 15. 13:05

Sziasztok!
2 hónap huza-vona után végre bekötötték újra a netet.
Most kicsit fáradt vagyok meg a sokásos, és kicsit majd késöbb fogom átnyálazni a fórumot arrol, hogy miért nem az alap HWSW szín van.
Még emlékszem is tavaly amikor ezt kijelentettem: "De ugye nem ez a szín lesz, mert ez ronda"
Erre jött a válasz: "Csak motort csere lesz nem skin csere".
És mit látnak szemeim, bekövetkezett a legrosszabb. :)
De azért örülök újra, hogy van netem.
Hogy ne legyek nagyon off azért megkérdezném tőletek, hogy ti hallottatok valamit a UPC digitális programcsomagjáról?

Na ez jól esett.

Üdv mindenkinek
Socket
http://tet-halo.ning.com/
TeT háló-Tanulást segítő technológiák.
Pedagógus mentor rendszer.

#546 Felhasználó inaktív   Kilyan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 17. 11:17

Idézet: Krinyo - Dátum: 2004. máj. 10, hétfő - 17:10

...Ha egy kicsit is foglalkoznal ilyesmivel, nem irnal ekkora marhasagokat. Semmivel sem lesz rosszabb (ha lesz) a WMV HD, mint barmi mas. Sot, en csak elonyoket tudnek felsorolni.

Krinyo

Igenis irok ilyeneket és foglalkozom a területtel, és speciel nem a wmv-hd-re gondoltam, csak arról jutott eszembe ha már szóba került.

#547 Felhasználó inaktív   Kilyan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 17. 18:08

Jut eszembe, wmv-hd lassan a piacon:

http://dvd.index.hu/...php?cikkid=4966

Üdv

#548 Felhasználó inaktív   Victor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 17. 19:57

Idézet: Krinyo - Dátum: 2004. máj. 10, hétfő - 16:10

Ha egy kicsit is foglalkoznal ilyesmivel, nem irnal ekkora marhasagokat. Semmivel sem lesz rosszabb (ha lesz) a WMV HD, mint barmi mas. Sot, en csak elonyoket tudnek felsorolni.

Sokakban el bizonyos eloitelet a Microsoft ellen (reszben jogosan), de azert ennyire ne essunk mar at a tuloldalra, hogy ami MS csak rossz lehet...

Krinyo

Mindegy, hogy MS, vagy más monopolium, lényeg, hogy egy monopolium zárt szabványa, ami fölött csak ők rendelkeznek (jogdíj szedés, afölötti döntés, ki használhatja, stb.).

#549 Felhasználó inaktív   T2k 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2004. 05. 21. 21:14

Idézet: Kilyan - Dátum: 2004. máj. 17, hétfő - 13:08

Jut eszembe, wmv-hd lassan a piacon:

http://dvd.index.hu/...php?cikkid=4966

Üdv

Jo nagy marhasag - miota HD a 1280×544?

:omg:

OFF
Hetvegen kotik a Voomot hozzam: http://www.voom.com

Mar ket lavorom lesz a teton... :D DirecTV meg ez... :D Nincs mas megoldas: DTV egy fos HD-s kinalatot illetoen plusz a HD-TiVos STB egy rugo - kapjak be, megyek a VOOMhoz, akinek ~30 HDs adoja van... csak SCI-FI ch. meg nincs naluk, ezert amiatt marad a DTV (a nejem Stargate-fuggo plusz a Tripping the Rift zsenialis anim-sorozat: http://www.scifi.com/tripping/ :nevet: :D)

Majd csinalok vhogyan kepeket...

#550 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 21. 21:27

Idézet: T2k - Dátum: 2004. máj. 21, péntek - 22:14

Mar ket lavorom lesz a teton... :

Most mondjam, hogy nekem meg 4 van fennt? :D +Kábeltv +földi surgárzás És mégis csak 1 HDTV adó jön :D Filmeket is úgy kell guberálni (Természetesen a legjobb elérhető 720x576, van amelyik eléri egy gyengébb DVD minőségét). Minden nap 645 online műsorújságot nézek át, és mindig csalódottan távozom. Vagy ha nem, akkor kiderül, hogy amit kinéztem, azt nem sugározzák angolul.

Szerkesztette: Mumia 2004. 05. 21. 21:29 -kor

#551 Felhasználó inaktív   T2k 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 21. 23:35

AMin most szenvedek, az a PVR for HDTV. Ezidaig harom opciom van:

1. Veszek egy kvazi zsiruj JVC SR-W7 W-VHS recordert. Mar megalkudtam ra, $850-ert ideadnak, majdnem zsiruj, 1 ev gari, csak hat ugye ez nem vesz SEMMI MAST be, csak 1080i-t es ugye ez ANALOG ONLY, no tuner, semmi. Programozni ugy tudnam, hogy a Voom STB menujeben van program planner + az SRW7-esen van 9P, amire rauszitanam a Voomot, hogy adjon neki jofajta start rec commandot. Most e4ppen azt nyomozom, tud-e az STB majd fix 1080i outputot, barmi is legyen a forras (nem hinnem, bar lehet) ill. lehet-e kulon felbontason jaratni egyidoben a kulonbozo HD kimeneteket (DVI, RGB).

2. Veszek egy Immersive Holo3Dgraph II + Immersive HD-Aux daughterboard duot, cirka $1200 total. :rolleyes:  Fingom sincs, mit lehet vele, de legalabb van rajta HD DVI-input... ezen dolgozom eppen, hogy mit tud a sw-e, pl ha szabvanyos DX, akkor lehetseges-e esetleg vhogyan "elcsorni" az overlay streamet es jol belekuldeni egy fajlba. :D

3. Veszek egy barmilyen SDI-os HD capture kartyat (pl Decklink-sorozat a Blackmagictol) + egy AJA HD10A konvertert - ezzel "mindossze" az a baj, hogy uszkve $3000 lenne.  :eek:

Szoval hidd el, miutan meglesz a HDs kinalatod, ujra lesz min toprengened... :D
Sot: lehet, addigra ez reges-regen megoldott lesz, toredeket fogod az en kiadasomnak erre kolteni. :)

Szerkesztette: T2k 2004. 05. 21. 23:37 -kor

#552 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 22. 14:52

Idézet: T2k - Dátum: 2004. máj. 22, szombat - 0:35

Szoval hidd el, miutan meglesz a HDs kinalatod, ujra lesz min toprengened... :D

A műholdas adást simán felvehetem, nem is szeretnék a jelenlegi állapoton változtatni, csak az a baj valszeg kénytelen leszek.

#553 Felhasználó inaktív   max-pain 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 22. 15:02

Idézet: T2k - Dátum: 2004. máj. 21, péntek - 22:14

Jo nagy marhasag - miota HD a 1280×544?

Mivel az 1280x720 (720p) elvileg HD, ezert ezt is tekinthetjuk annak, hiszen a film eredeti keparanya nem 16:9, hanem 2,35:1. Szoval ahhoz, hogy 1280x720-at kapjunk vagy bele kellett volna kodolniuk a fekete savot az anyagba, vagy le kellett volna "vagniuk" a szeleibol informaciot. Egyiknek sincs sok ertelme...

#554 Felhasználó inaktív   T2k 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 22. 18:18

Idézet: Mumia - Dátum: 2004. máj. 22, szombat - 9:52

A műholdas adást simán felvehetem, nem is szeretnék a jelenlegi állapoton változtatni, csak az a baj valszeg kénytelen leszek.

Azt most felejtsd el, hogy orokke ingye' veheted majd fel az adast.
A jobb cuccokat szepen lekodoljak es jonnek majd a havidijas Tivos meg hasonlo dobozok.

A PCI karyaknak meg meg sem fogjak adni a kodot - azok maradnak arra, amire itt is vannak, az OTA adasokra es kesz.

#555 Felhasználó inaktív   T2k 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 22. 18:19

Idézet: max-pain - Dátum: 2004. máj. 22, szombat - 10:02

Mivel az 1280x720 (720p) elvileg HD, ezert ezt is tekinthetjuk annak, hiszen a film eredeti keparanya nem 16:9, hanem 2,35:1. Szoval ahhoz, hogy 1280x720-at kapjunk vagy bele kellett volna kodolniuk a fekete savot az anyagba, vagy le kellett volna "vagniuk" a szeleibol informaciot. Egyiknek sincs sok ertelme...

2,35:1.?
Magyaran ez SEM HD eredetileg, hanem vmi upconverted crap?

#556 Felhasználó inaktív   max-pain 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 22. 18:38

Idézet: T2k - Dátum: 2004. máj. 22, szombat - 19:19

2,35:1.?
Magyaran ez SEM HD eredetileg, hanem vmi upconverted crap?

A film eredeti keparany 2,35:1. Rengeteg film ilyen, nincs ebben semmi meglepo.
A forras meg 35mm-es film (mint a legtobb filmnel), szoval ilyen szempontbol nem HD eredetileg :)

#557 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 22. 18:53

Idézet: T2k - Dátum: 2004. máj. 22, szombat - 19:18

Azt most felejtsd el, hogy orokke ingye' veheted majd fel az adast.
A jobb cuccokat szepen lekodoljak es jonnek majd a havidijas Tivos meg hasonlo dobozok.

A PCI karyaknak meg meg sem fogjak adni a kodot - azok maradnak arra, amire itt is vannak, az OTA adasokra es kesz.

Pedig én ha nem tudom felvenni, akkor fizetni sem fogok, az biztos. Bár nem tudom, hogy egy Skystar1-hez nem e lehetne megfelelő CI-vel dekódoltatni, és utána lementeni a streamet. Az a baj, hogy egy Skystar1 még mindig valami 80.000huf, ahhoz egy kicsit drága, hogy csak úgy kipróbáljam, hátha működik. Igaz, ez amúgy is a jövő, mert még nincs semmi.

#558 Felhasználó inaktív   T2k 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 22. 22:09

Idézet: Mumia - Dátum: 2004. máj. 22, szombat - 13:53

Pedig én ha nem tudom felvenni, akkor fizetni sem fogok, az biztos. Bár nem tudom, hogy egy Skystar1-hez nem e lehetne megfelelő CI-vel dekódoltatni, és utána lementeni a streamet. Az a baj, hogy egy Skystar1 még mindig valami 80.000huf, ahhoz egy kicsit drága, hogy csak úgy kipróbáljam, hátha működik. Igaz, ez amúgy is a jövő, mert még nincs semmi.

Ez biznic: ahogyan bejonnek a VALODI tartalmat kinalo csatornak, azok tulajai kotik ki a szerzodesben, hogy milyen technikai hatterrel kell rendelkeznie a network operatornek. Konkretan: STB eseten megadjak meg azt is, hogy ha DVI kimenetes, akkor bezony legyen felkeszitve a jogvedelemre (azaz felvetel kilove), a kodot pedig NEM DHATJAK KI SENKINEK, plane nem vmi csumpi muholdkartya-gyarto cegnek.
Integralt PVR eseten megszabjak, hogy azon MILYEN tparameterekkel rendelkezo output lehet - ergo ha szbadon hasznalhato, akkor tutira nem HDs lesz.

Summa summarum: ezemennek a kukaba, pont. Komolyan mondom, ez a fenti abra vegeredmenye.

Addig, amig BARMILYEN uton-modon ez tomegesen (ertsd $4-5k alatti hwberuhazas nelkul) kijatszhato, addig NEM LESZ epkezlab HD adas.

#559 Felhasználó inaktív   T2k 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 22. 22:14

Idézet: max-pain - Dátum: 2004. máj. 22, szombat - 13:38

A film eredeti keparany 2,35:1. Rengeteg film ilyen, nincs ebben semmi meglepo.
A forras meg 35mm-es film (mint a legtobb filmnel), szoval ilyen szempontbol nem HD eredetileg :)

Ezt mondom: tehat nem HDs, hanem konvertalt. :)

Roviden: erdektelen, ha valoban HDre vagysz. :)

#560 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 22. 22:52

Idézet: T2k - Dátum: 2004. máj. 22, szombat - 23:09

Summa summarum: ezemennek a kukaba, pont. Komolyan mondom, ez a fenti abra vegeredmenye.

Summa summárum, ha csak így lesz, akkor nekem egyszerűen nem fog kelleni, biztos nem az én előfizetésem hiányától mennek csődbe, nekem akkor sem kell. Kb a filmek 1%-át nézem meg, a többit simán felveszem, és később, amikor van kedvem/időm, akkor szoktam nézegetni. Amit meg nem érdemes felvenni, azt meg sem nézem legtöbbször. Nekem az nem biznic, hogy akkor 1x megnézhetem, amikor ők mondják.

Euro1080 meg szórakázik, műsor közepén fogják és egyszercsak lekódolják az adást, nem előtte, hanem már megy fél órája, gondol egyet, nesze nektek brrr. Mind1, ha az Euro1080-ról sem lehet felvenni nyugodtak lehetnek, arra sem fogok előfizteni, még ha fillérekért adják sem, egyszerűen nem veszi be a gyomrom, hogy nem lehet felvenni, azt és akkor amikor én akarom. Lehet hogy írok is nekik ezzel kapcsolatban, hogy ugyan mi a helyzet, nagy valószínűséggel valami szabványdumával elhajtanak, vagy nem is válaszolnak, de legalább megtudják, hogy igen létezem :p :D

Én már akkor is mindent felvettem, amikor még sehol semmi nem volt, nem változtatom meg a szokásaimat, pár elvetemült monopólium miatt, inkább éhendöglök, de meg nem török.

Szerkesztette: Mumia 2004. 05. 22. 22:55 -kor

Téma megosztása:

• (89 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.