idézet:
Ezt írta Supposed Former Infatuation Junkie:
A magyar TVzés alapproblémája jelenleg sokkal inkább a fotalicska content mint az alacsony sorszám/bontás.[/quote]
Ez igaz, de ugyanakkor sokakat ez vesz rá, hogy ne (csak) a szokványos csatornákat nézzék.
.::HDTV::.
Elküldve: 2004. 01. 02. 22:02
Elküldve: 2004. 01. 02. 22:16
idézet:
Ezt írta Mumia:
Ezt nem értem. :confused:[/quote]
Hát hogy amikor már nagyon-nagyon unják a műsort a TV2-n, RTLklub-on, és a hasonlókon, szakítva a hagyományokkal ("mindent elfogyasztunk, amit elénk raknak"), akkor nagy nehezen átkapcsolnak a tematikus csatornákra. Ez persze nem mindenkire vonatkozik, de sokan vannak, akikre igen. (Egyébként érdekes módon a 80 éves nagymamám sokkal többet kapcsolgat, mint a 17 éves húgom.)
[ 2004. január 02.: Victor szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2004. 01. 02. 22:17
idézet:
Ezt írta Victor:
Ez igaz, de ugyanakkor sokakat ez vesz rá, hogy ne (csak) a szokványos csatornákat nézzék.[/quote]
A coccolino maci, a valo világ vagy a beeboy 1080 sorra bontva sem okoz nekem nagyobb foku szellemi kielégülést
Egy NatGeo vagy egy very disco esetén az 576 sor jelenleg elégséges.
Ami a HBO-t illeti annak jelenleg egy 25dB-nyi jel-zaj viszony javulás jobban önne mint 500 extra sor.
Mindazonáltal Az m1 által esetlegesen sugárzott 1080p olimpia érdekes lenne, de ez azért nem lesz mert az MTVben hosszú évek óta a toppon a müködési költségek elsikkasztása van és nem pedig a korrekt közszolgálati televíziózás..
[ 2004. január 02.: Supposed Former Infatuation Junkie szerkesztette a hozzászólást ]
What do stars do? They shine.(Yvaine)
Elküldve: 2004. 01. 02. 22:24
idézet:
A coccolino maci, a valo világ vagy a beeboy 1080 sorra bontva sem okoz nekem nagyobb foku szellemi kielégülést
Ami a HBO-t illeti annak jelenleg egy 25dB-nyi jel-zaj viszony javulás jobban önne mint 500 extra sor.[/quote]
Senki sem kíváncsi a reklámözönre 1080-ban, viszont a természetfilmek, sportközvetítések és mozifilmek kimondottan jól mutatnának nagyfelbontásban.
Ja, és a HDTV szabványban a hang is jobb minőségű, tehát itt nem vagy-vagy kérdés van.
Elküldve: 2004. 01. 02. 22:26
idézet:
[/quote]
De csak azért mondod ezt, mert nem láttál nagyobb felbontású természetfilmet még. Persze olyan is van akinek a 200 sorfelbontású orosz csodatv is elég. Meg a beltéri tv antenna kásás képe.
Elküldve: 2004. 01. 02. 22:26
[ 2004. január 02.: PPeter szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2004. 01. 02. 22:28
idézet:
Ezt írta Victor:
(Egyébként érdekes módon a 80 éves nagymamám sokkal többet kapcsolgat, mint a 17 éves húgom.)
[/quote]
Az én sebességem 2 csatorna / mp2-3x végigmegyek minden, és ha nincs semmi érdekes, akkor power off. A tv2/rtl pároson az elmúlt pár napban csak akkor álltam meg, amikor a nincs kettő négy nélkül ment
![]()
Elküldve: 2004. 01. 02. 22:28
idézet:
Ezt írta Mumia:
De csak azért mondod ezt, mert nem láttál nagyobb felbontású természetfilmet még. Persze olyan is van akinek a 200 sorfelbontású orosz csodatv is elég. Meg a beltéri tv antenna kásás képe.[/quote]
erre ne fizess beNincs az a TV ami reprodukálni tudná a Baraka IMAX verzióját
![]()
Elküldve: 2004. 01. 02. 22:30
Elküldve: 2004. 01. 02. 22:31
idézet:
Ebböl az arcból vegyél vissza kispajtás, jó?Ha valami nem világos, akkor inkább kérdezz rá.[/quote]
Ezt te kezdted (alaptalanul), és kultúrált kérésre sem hagytad abba. Ki mint vet, úgy arat... (Kiszerkesztettem.)
Elküldve: 2004. 01. 02. 22:39
Elküldve: 2004. 01. 02. 22:39
idézet:
Ezt írta Victor:
Ezt te kezdted (alaptalanul), és kultúrált kérésre sem hagytad abba. Ki mint vet, úgy arat... (Kiszerkesztettem.)
[/quote]
![]()
Elküldve: 2004. 01. 02. 22:41
Elküldve: 2004. 01. 02. 22:44
idézet:
Ezt írta Mumia:
Ha úgy lenne mint a mesében, én biztos nem vennék tv-t, hanem projectort.
[ 2004. január 02.: Mumia szerkesztette a hozzászólást ][/quote]
Mumia filmügyileg/sportügyileg jó irányba rohamoznánk egy 8-9Mbps-es palplus adásnormával (16:9) Ez egyfelQl visszafele patibilis, másfelQl a modernebb dögök már profitálnak belöle. Ha mindez digitálisan jön mondjuk DVB-T vagy DVB-S, akkor lehetne AC3 hangja, multiangle broadcast, satöbbi.
Meg merem kockáztani, hogy nincs az a magyar TV társaság, ami csödbemenetel nélkül ki tudna izzadni egy 1080p broadcasthoz szükséges rendszert. Ez van.
Elküldve: 2004. 01. 02. 22:46
idézet:
erre ne fizess beNincs az a TV ami reprodukálni tudná a Baraka IMAX verzióját
[/quote]
Ha azt nem is, de a 720p-t már sok TV vissza tudja adni. És nem tudom, miért csak a sorokról beszélsz, a HDTV vízszintesen is nagyfelbontású. 720p esetén a vízszintes bontás 1280, ezt már meg tudja jeleníteni egy nagyobb szélesképernyős TV.
Elküldve: 2004. 01. 02. 22:52
idézet:
Ezt írta Victor:
Ha azt nem is, de a 720p-t már sok TV vissza tudja adni. És nem tudom, miért csak a sorokról beszélsz, a HDTV vízszintesen is nagyfelbontású. 720p esetén a vízszintes bontás 1280, ezt már meg tudja jeleníteni egy nagyobb szélesképernyős TV.[/quote]
Magyarországon kevesebb mint 5000db 720p készüléket adtak el 2003 dec. 31-ig összesen. Ez nem piac az 5milliós hagyományos TVparkhoz mérve.
Ami a kérdésed másik részét illeti, nos a 720p vagy 1080i/p formátumumokat megemlítve hozzáértö ember tudja ezen formátumok pontos paramétereit így azokat leírkálni alajában felesleges, illetve akkor érdemes ha valaki konkrétan rákérdez.
Elküldve: 2004. 01. 02. 22:55
idézet:
Meg merem kockáztani, hogy nincs az a magyar TV társaság, ami csödbemenetel nélkül ki tudna izzadni egy 1080p broadcasthoz szükséges rendszert. Ez van.[/quote]
Ez így van, Európában máshol sem rohannak HD kamerákat venni. De nem is az volt itt a téma, hogy HDTV lesz-e még idén az összes adó idehaza. De attól még lehet nézni külföldi HDTV adásokat. (És ez a hazai adók nézettségét sem fogja veszélyeztetni, az tuti.)
Elküldve: 2004. 01. 02. 22:58
idézet:
Meg merem kockáztani, hogy nincs az a magyar TV társaság, ami csödbemenetel nélkül ki tudna izzadni egy 1080p broadcasthoz szükséges rendszert. Ez van.[/quote]
Hat ezert all/halad lassan az ah foldi digitalis tesztje/megvalositasa...
Krinyo

Súgó
A téma zárva.