HWSW Informatikai Kerekasztal: Ozaki HM050 vs Genius Sw 5.1 Home Theater - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (31 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Ozaki HM050 vs Genius Sw 5.1 Home Theater

#101 Felhasználó inaktív   DViD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 05. 12. 03:11

Idézet: N@rß! - Dátum: 2004. máj. 11, kedd - 21:38

Hi.
Ha láttad kicsit feljebb a képeket amiket felraktam, akkor láthattad (na jó nem olyan jók a képek, de azért látható :D ), hogy bútorlapból csináltam  az állványokat is. Ezt is fából szándékoztam csinálni.
De kössz az aggódást. :)

u.i.: Már megjártam így az előző monitorommal. Pedig akkor még csak 2.1-es cuccom volt (a dobozán  az volt hogy ÁRNYÉKOLT). :confused:
A vadi új monitorom pár hónap után megadta magát. Viszaküldtem a szervízbe megcsinálták. Kb. 3 hónapig bírta, aztán... :eek:  :]

Hanyas is vagy/voltal fizikabol? :p

#102 Felhasználó inaktív   N@rß! 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 12. 05:31

Idézet: authenticDViD - Dátum: 2004. máj. 12, szerda - 4:11

Hanyas is vagy/voltal fizikabol? :p

Már csak voltam.  Szerencsére. Amúgy 2. Mindíg is útáltam a fizikát.
Miért??? :confused: :D  :p
Állítólag árnyékolt volt a hangfal. (legalábbis a dobozon az volt :D ). Ja és nem is volt olyan közel. Kb 1mm-re.  :D  :D  :D

#103 Felhasználó inaktív   strasky 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 05. 12. 07:54

Idézet: Temes - Dátum: 2004. máj. 11, kedd - 12:09

Ha jol ertettem, amit irtal, akkor most te eppen azt csinalod, hogy a centert kuldod a melynyomora, es az LFE-t a centerre... Ugyanis SBLive 5.1-hez nem kell forditokabel!!!

Stereo forrast egyebkent nem tud kirakni a Live 5.1-be, csak max. 4.1-be. ha azt akarod, hogy stereo forras eseten is szoljon a center, a front kimenetre rakjal egy elosztot, es kosd bele a hangfal egyik stereo bemenetere. Szvsz semmi ertelme, mert a centert csak kikeveri, semmi terhatas nem lesz igy se, de lelked rajta.

Hello

Nincs rajta a fordítókábel!Minden a helyénre van bedugva!Tehát a hardveres részével minden rendben!
Nekem csak az a bajom hogy a mélynek egyáltalán nem tiszta a hangja sőt torzít.Még nagyon kis hangerőn mondhatjuk hogy jó de amint egy kicsit hangosítom már szar lesz a mély.Kipróbáltam hogy rákötök discmant és úgy nagyon szépen szólt!Tehát csak a szoftverrel van a probléma!

Milyen elosztóra gondolsz?
Audiogy2-vel hogy szólnak???

THX

Bye

#104 Felhasználó inaktív   IThomas 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 12. 08:13

Idézet: strasky - Dátum: 2004. máj. 12, szerda - 8:54

Milyen elosztóra gondolsz?

Gondolom mini jack elosztóra.Így egyszerre kötöd rá azt a jacket amit most is használsz,tehát az 5.1-es hangzáshoz szükségeset,és szintén rá kötsz egyet amit valamelyik stereo bemenetre dugsz(A geniuson).A Stereo bementere érkező jelet kidobja mind az 5 hangfalra.Értelme semmi,de ha neked mindenképp 5.1 kell a stereo zenékhez is...
Real Eyes Realize Real Lies!!!

#105 Felhasználó inaktív   IThomas 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 12. 08:16

Ja és nekem A2-vel nagyon szépen szól,már amennyire ez a kis szett szépen szólhat.
A mélyed soha nem lesz tökéletes szvsz,ez a Genius egyetlen gyenge pontja,bár nem tudom hogy most neked hogy szól,mert azért ennyire nem elviselhetelen.

#106 Felhasználó inaktív   strasky 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 05. 12. 16:54

Idézet: IThomas - Dátum: 2004. máj. 12, szerda - 9:16

Ja és nekem A2-vel nagyon szépen szól,már amennyire ez a kis szett szépen szólhat.
A mélyed soha nem lesz tökéletes szvsz,ez a Genius egyetlen gyenge pontja,bár nem tudom hogy most neked hogy szól,mert azért ennyire nem elviselhetelen.

hello

Annyira nem elviselhetetlenül rossz csak nem tiszta és engem ez zavar!Mondjuk winamp olyan 20%-on van a hagcucc 8. "vonalnál" a surround mixer hangereje meg60%-on akkor már nem szól valami tisztán.Inkább csak úgy "puffog".
És ez szerint a kártya szoftvereinek tudható be.Főleg a Bass Redirection miatt lehet sztem.

#107 Felhasználó inaktív   IThomas 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 12. 18:27

Idézet: strasky - Dátum: 2004. máj. 12, szerda - 17:54

hello

Annyira nem elviselhetetlenül rossz csak nem tiszta és engem ez zavar!Mondjuk winamp olyan 20%-on van a hagcucc 8. "vonalnál" a surround mixer hangereje meg60%-on akkor már nem szól valami tisztán.Inkább csak úgy "puffog".
És ez szerint a kártya szoftvereinek tudható be.Főleg a Bass Redirection miatt lehet sztem.

Figyu a Bass Redirection,mélyhang leválasztást jelent.MINDENKINEK be kell kapcsolnia ahhoz hogy egyáltalán szóljon a sub,mert ha nincs bekapcsolva akkor csak a satelitokra küldi a mélyet.Ez hangkártyáktól független,A2-nél is ugyanúgy be kell kapcsolni természetesen.Tehát az hogy a "bass redirection miatt lehet" hülyeség,mert az maga nem torzithat,egyszerüen leválaszt.
Csak van egy haverod vagy barátod akinek van egy Audigy 1 vagy 2 hangkártyája kölcsön...Próbáld ki mielött kidobnál 20-25 rugót egy jobb hangkareszra,mert az ártani ugyan nem árt,de a problémádat nem biztos hogy megoldja...Nekem is csak azért van A2 mert 5e-ért hozzá tudtam jutni,különben csak live lenne...ha nem vagy anyagilag eleresztve akkor elöször mindenképp próbálj hangkareszt cserélni,és csak aztán venni(ha szükséges...)

Szerkesztette: IThomas 2004. 05. 12. 18:28 -kor

#108 Felhasználó inaktív   strasky 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 05. 12. 19:27

Hello

Hát ezt nem tudtam hogy mit jelent a Bass Redirection.Kössz a felvilágosítást!:respect: Nekem csak azért volt furcsak h be kell kapcsolni mert ez előtt egy Jazz 9902-es szettem volt és annál nem kellett bakapcsolni és mégis szépen szólt mind az 5.1.És nem tudom h miért. És még a mai napig sem értem hogy mikor először bekapcsoltam a fordítókábellel hogy szólhatott olyan szépen:) de mostmár mind1
Az a baj hogy nincs senkinek SB A2-es kártyája:(
Így nem tudom kipróbálni.És 25e az nem kis pénz.
Hogyan jutottál hozzá ilyen olcsó?Leesett agy kamionról?:D

#109 Felhasználó inaktív   IThomas 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 12. 19:47

Idézet

Nekem csak azért volt furcsak h be kell kapcsolni mert ez előtt egy Jazz 9902-es szettem volt és annál nem kellett bakapcsolni és mégis szépen szólt mind az 5.1.És nem tudom h miért.

Valószinünek tartom hogy azért mert a Jazz úgy működött hogy a satelitokra jutó mélyhangokat maga a Jazz választotta le,és küldte a sub-ra.A geniusnál(és a legtöbb pc-s szettnél)nem így működik...Hülyeségnek is tartom,hiszen így tök feleslegessé válik a +1 sub csatorna.

Idézet

És még a mai napig sem értem hogy mikor először bekapcsoltam a fordítókábellel hogy szólhatott olyan szépen:)

És azóta nem sikerült ugyanúgy megszólaltatni?Ez X akta gyanus... :D De különben tényleg érdekes...

Idézet

Hogyan jutottál hozzá ilyen olcsó?Leesett agy kamionról?

Nem,inkább fogalmazzunk úgy hogy vannak az apróneten olyan emberek akiknek fogalmuk sincs hogy mit is árulnak,és A2-t adtak el SBlive 5.1 helyett...

#110 Felhasználó inaktív   strasky 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 05. 12. 20:38

Idézet: IThomas - Dátum: 2004. máj. 12, szerda - 20:47

Nem,inkább fogalmazzunk úgy hogy vannak az apróneten olyan emberek akiknek fogalmuk sincs hogy mit is árulnak,és A2-t adtak el SBlive 5.1 helyett...

Hát azóta sajnos nem sikerült a kábellel megszólaltatnom!Igen, rejtéses egy kicsit :)
Hát Te nagyon mázlista vagy hogy szereztél egy ilyen kártyát és ennyiért!
Ha tudok A2 kölcsönkérni akkor kipróbálom ha nem akkor meg látatlanba veszek egyet.
De mi is ennek az aprónetes dolognak a címe?Hátha Én is szerencsés leszek :)

Bye

#111 Felhasználó inaktív   pbalu 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 05. 13. 09:52

Sziasztok!
Végigolvastam a topicot, és én is az OZAKI ill. GENIUS között gondolkodom.
Jelenleg a kettö teljesen egyforma áron érhető el (~200 HUF különbség)
Amiért az OZAKI tetszik: jó távirányító, nagyobb teljesítmény, sok (5-10m) kábel, nem potis a subon a hangerőszabályzó
A GENIUS-t sokan dícsérik, de bővebben nem találtam ilyen infókat, mint az ozakinál.

#112 Felhasználó inaktív   Zoli? 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 13. 11:17

Én is gondolkodtam ozaki-n, de elriasztott a nagy alapzaja.
az érveid: a táv tényleg egyszerű de szvsz a legszükségesebbek rajta vannak.
                a teljesítmény...hát nem tudom hol akarod használni, de nálam  egy cca 20nm-es szobában s feléné jobban még nagyon bírtam feltekerni
                kábel.... a hátsókhoz nekem is adtak cca 2*10-12m kábelt

szvsz a Genius a jobb választás, esetleg az orion ht520, de ezt nekem most sehol se sikerült felhajtanom.

Szerkesztette: Zoli? 2004. 05. 13. 11:18 -kor

#113 Felhasználó inaktív   Temes 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 13. 11:48

SoundStorm elott nekem is SBLive (model SB0100) volt, es nekem semmi baja nem volt. Bar en A2 drivert raktam fel ra :D
AMD Barton 2500+ || Abit AN7 || CooLink U1B2 || 512MB DDR400 || Gigabyte GV-R96128D [Radeon 9600] || Maxtor 80GB 7200 RPM || Samsung 60GB 7200 RPM || Samsung 160GB 7200 RPM SATA || Pioneer DVD-106 || NEC ND-2500A@2510A|| Pinnacle PCTV PRO || Turtle Beach Santa Cruz || Samsung SyncMaster 753DF || Logitech MX500 mouse || Samsung SEM-M2A keyboard || Genius SW-5.1 HT

#114 Felhasználó inaktív   pbalu 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 05. 13. 13:47

Orion HT 520 most 25.000 (áfásan) a metróban. Szemrevételeztem, de nem nyerte meg a teccésem.
A genius subján hány poti van? Mer minél több, annál nagyobb az esély a KH-ra.

#115 Felhasználó inaktív   pbalu 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 05. 13. 13:51

A zúgás, és a design meg nem érdekel.
Ezek alapján van egyáltalán lényegi különbség???

#116 Felhasználó inaktív   Zoli? 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 13. 14:52

Idézet: pbalu - Dátum: 2004. máj. 13, csütörtök - 12:47

Orion HT 520 most 25.000 (áfásan) a metróban. Szemrevételeztem, de nem nyerte meg a teccésem.
A genius subján hány poti van? Mer minél több, annál nagyobb az esély a KH-ra.

Szvsz az 320-as nem az 520as , mármint amit Én láttam múlt héten 24990-ért

#117 Felhasználó inaktív   strasky 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 05. 13. 15:07

Idézet: Temes - Dátum: 2004. máj. 13, csütörtök - 12:48

SoundStorm elott nekem is SBLive (model SB0100) volt, es nekem semmi baja nem volt. Bar en A2 drivert raktam fel ra :D

Hello

Hogy érted hogy A2 drivert raktál föl?
Nem volt semmi ütközés?Minden simán ment a telepítésnél?

#118 Felhasználó inaktív   Temes 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 13. 15:24

Idézet: strasky - Dátum: 2004. máj. 13, csütörtök - 16:07

Hello

Hogy érted hogy A2 drivert raktál föl?
Nem volt semmi ütközés?Minden simán ment a telepítésnél?

Nem, azert nem olyan egyszeru, hekkelt driver volt, es termeszetesen ettol meg Live maradt a kartya, nem lett A2. Viszont tokeletesen mukodott, sose volt vele semmi bajom, mindig felkuszott elsore, es utana hibatlanul ment, mindig tovabb birta a windowsnal (vagyis eppen addig, mert a formatot az se elte tul :D)

Milyen utkozesre gondolsz?
AMD Barton 2500+ || Abit AN7 || CooLink U1B2 || 512MB DDR400 || Gigabyte GV-R96128D [Radeon 9600] || Maxtor 80GB 7200 RPM || Samsung 60GB 7200 RPM || Samsung 160GB 7200 RPM SATA || Pioneer DVD-106 || NEC ND-2500A@2510A|| Pinnacle PCTV PRO || Turtle Beach Santa Cruz || Samsung SyncMaster 753DF || Logitech MX500 mouse || Samsung SEM-M2A keyboard || Genius SW-5.1 HT

#119 Felhasználó inaktív   strasky 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 05. 13. 15:56

Idézet: Temes - Dátum: 2004. máj. 13, csütörtök - 16:24

Nem, azert nem olyan egyszeru, hekkelt driver volt, es termeszetesen ettol meg Live maradt a kartya, nem lett A2. Viszont tokeletesen mukodott, sose volt vele semmi bajom, mindig felkuszott elsore, es utana hibatlanul ment, mindig tovabb birta a windowsnal (vagyis eppen addig, mert a formatot az se elte tul :D)

Milyen utkozesre gondolsz?

Hát arra gondoltam hogy nem volt e gond h nem live driver.De mind1!
Honnan tudnék szerezni ilyen drivert?Nagyon hálás lennék ha megmondanád honnan van hogy esetleg Én is élvezhassem ennek a remek kis cuccnak a hangját :)
Nem tudnád leírni hogy honnan töltötted le vagy ha még megvan nem küldenéd e el nekem?
Nagyon örülnék neki.Ha megvan akkor majd leírom az e-mail címem!

Előre is kössz!!!!!

Bye

#120 Felhasználó inaktív   pbalu 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 05. 13. 16:05

Idézet: Zoli? - Dátum: 2004. máj. 13, csütörtök - 15:52

Szvsz az 320-as nem az 520as , mármint amit Én láttam múlt héten 24990-ért

Tutti hogy 520-as a saját 2 szememmel láttam. Bár furi hogy 1 árban van a kettő

Téma megosztása:

• (31 Oldal)