HWSW Informatikai Kerekasztal: Ozaki HM050 vs Genius Sw 5.1 Home Theater - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (31 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Ozaki HM050 vs Genius Sw 5.1 Home Theater

#81 Felhasználó inaktív   N@rß! 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 05. 09. 01:13

Idézet: IThomas - Dátum: 2004. máj. 8, szombat - 10:34

Miért lenne?Nekem meg alacsonyabban van...De hogy megnyugtasd saját magadat,csak próbaképpen valahogy biztos megtudod oldani hogy kb olyan magasságba helyezd a centert mintha állványon lenne.Hallgasd,teszteld,épits... :D

OK, kössz a bíztatást. Megépítem az állványt. :D

#82 Felhasználó inaktív   DViD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 09. 02:14

Idézet: N@rß! - Dátum: 2004. máj. 9, vasárnap - 2:11

Hi. Mikor megvettem és először összeraktam otthon, nekem sem ment. Hosszas keresgélés (na jó tök véletlen találtam meg :D ) után a hangkártyához (Genius Sound Maker - maradjunk hűek a márkához + lóvém sem volt ilyen célra :p ) kapott mixerben megtaláltam a megoldást.
Nekem csak annyio volt, hogy be kellett X-elni (ezt: Enable virtual 5.1 speakers and reverbration) hogy ugyan máán legyen centerem és lett.  :D Ennyi
Lehet hogy neked is csak ennyi lenne. Probáld ki lehet hogy nálad is van vmi hasonló. :D  :D  :D

winamphoz kell egy kulon plugin is...

#83 Felhasználó inaktív   N@rß! 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 09. 04:42

Idézet: authenticDViD - Dátum: 2004. máj. 9, vasárnap - 3:14

winamphoz kell egy kulon plugin is...

:D Milyen plugin??????? :eek:  :think: A center miatt???
Én nem használok semmit. Simán a winamp és kész. Szól mint álat.
Na jó használom a DFX-et de az nem erre van. Az csak a hangzás miatt. :D

#84 Felhasználó inaktív   strasky 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 05. 09. 09:41

Hello!
Hát az SB Live! 5.1-ben aligha van ilyen funkció :)
Most szól az összes a center is de a mély egy kicsit torzít és az a gyanúm hogy azért mert nem a hardver küldi rá a hangot hanem a szovtver erőltet rá valamit.Nem tudnátok ajánlani valami hangkártyát ami simán egyszerűen mindenféle csoda szoftver nélkül képes meghajtani?
Esetleg az Audiogy 2 képes erre?Mert most van fönnt valami AC3 dekóder de ami azt illeti akár mit is állítok nem hallok különbséget a hangzásban?!Plusz a Surround Mixerben (a hangkártyáhuz kapott szoftver) be van kapcsolva a "Bass Redirection". De szerintem tudnak ezek a hangfalak sokkal tisztább hangot produkálni ha valami jobb kártya hajtja őket!

Bye

#85 Felhasználó inaktív   IThomas 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 09. 09:54

Próbáltátok már a Jet Audio 6-ot?Sokkal szebben szól vele az mp3 mint a winampal.Legalábbis nálam a mélynyomó szószerint brutálisabban szól(nem bántóan,hanem úgy ahogy kell),mint azelött,Audigy 2-vel.Ráadásul a JA 6 alapból támogatja az 5.1-et,de nem úgy hogy az összes hangfalra kirakja ugyanazt,hanem pl a hangtartomány bizonyos részeit keveri ki a centerre,és ezáltal teltebb,nagyobb sztereo képet hoz létre.Nekem bejött,szerintem érdemes kipróbálni minden Genius tulajnak...
Real Eyes Realize Real Lies!!!

#86 Felhasználó inaktív   FragMaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 09. 22:42

Jónak tűnik ez a Genius, de mit szóltok a Logitech Z-640 és Z-5300 -hoz?
Vmi tapasztalt?
Gigabyte GA-P35-DS3, Core2Quad Q9550 + CM TX2, 2*1gb Adata 800+, 2*1gb Supertalent, MSI GeForce GTX460 Cyclone OC 1GB, SB Audigy, Chieftec CFT-550, Pioneer DVR-216D, Samsung SH-D163B, Samsung 320gb, Dell U2311H

#87 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 09. 23:52

Z-640-ez simán lenyomja azt hallottam anno ez az 5300 nem tom milyne nem is olvastam még róla de főleg nem hallgattam! Ha kb azonos Z-640-el akkor nyomába sem érhet a Geniusnak, ha véletlenül 3x olyan jó akkor talán megfontolandó! :)

Üdv

#88 Felhasználó inaktív   IThomas 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 10. 00:14

Idézet: Xero - Dátum: 2004. máj. 10, hétfő - 0:52

Z-640-ez simán lenyomja azt hallottam anno ez az 5300 nem tom milyne nem is olvastam még róla de főleg nem hallgattam! Ha kb azonos Z-640-el akkor nyomába sem érhet a Geniusnak, ha véletlenül 3x olyan jó akkor talán megfontolandó! :)

Üdv

És a lényeg hogy nem vagy elfogult...Igaz semelyiket nem hallottad,de a Geniushoz sehol nincsenek..
:nevet:

#89 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 10. 00:22

Idézet

Z-640-ez simán lenyomja azt hallottam anno

Ennek melyik részét nem értetted? Uristen de majom emberek vannak :omg: ... pl ha Z-5300 közelebb van tudásbna egy 560 vagy 680-hoz simán jobb mint a genius de említettem ahoz legalább 3x olyan jónak kell lennie mint a 640-es. Jha és 5300-at tényleg nem hallottam ezért viszonyítottam 640-hez.

Üdv

PS:Zárójelben megjegyzem csodálkoztma mikor volt az a felmérés hogy a magyar emberkék nem tudnak szöveget értelmezni , akkor csodálkoztam mondtam áá ez butaság ki az aki ne fogná föl mi vna odaírva?! S lám csoda most ráébredtem vannak még gondok...

#90 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 10. 00:25

Ja és még valami nebassza már meg az ég hogy röhögj ezen :eek: .. pl ha ember nem hallotta volna 640-et akkor is elég világos lenne melyik a jobb... kis műanyag baszkurátorokból mi jön? Zizi de nem zene vagy értelmes hang az fix! Sokkal lágyabban tud szólni egy gányabb fadobozos cucc is lágyabban... nah erre lehet reagálni már nyugodtan! :mad:

Üdv

szerk:Bocs ritkán basszák föl az agyamat de az ilyen agyatlan semmitmondó kötekedő hozzászólások kihoznak a sodromból! :(

Szerkesztette: Xero 2004. 05. 10. 00:26 -kor

#91 Felhasználó inaktív   DViD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 10. 01:33

Idézet: Xero - Dátum: 2004. máj. 10, hétfő - 1:25

Ja és még valami nebassza már meg az ég hogy röhögj ezen :eek: .. pl ha ember nem hallotta volna 640-et akkor is elég világos lenne melyik a jobb... kis műanyag baszkurátorokból mi jön? Zizi de nem zene vagy értelmes hang az fix! Sokkal lágyabban tud szólni egy gányabb fadobozos cucc is lágyabban... nah erre lehet reagálni már nyugodtan! :mad:

Üdv

szerk:Bocs ritkán basszák föl az agyamat de az ilyen agyatlan semmitmondó kötekedő hozzászólások kihoznak a sodromból! :(

Legalabb szepen cizellaltan fogalmazol...

#92 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 10. 09:25

Idézet: authenticDViD - Dátum: 2004. máj. 10, hétfő - 2:33

Legalabb szepen cizellaltan fogalmazol...

Nade agyvérzést kapok ilyenkor nem elvas az ember aztán beszól  :omg:  könyörgöm...

Üdv

#93 Felhasználó inaktív   IThomas 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 10. 09:44

Na mielött még itt anyázásba merül a dolog!Tanulj már meg írni!!!
Ezt írtad:"Z-640-ez simán lenyomja azt hallottam anno"
Erre kérdem én:Kitől hallottad??????Szomszéd bácsitól,marcsi nénitől????

De ha ezt írod:
Z-640-ez simán lenyomja, azt hallottam anno

TEHÁT VESSZŐVEL akkor egyből más értelmet nyer a dolog....
Régen több hozzászólásodat is olvastam,soha nem gondoltam volna hogy ilyen primitív ember vagy,már bocs.Ráadásul az én hozzászólásomban semmi rossz indulat nem volt,én is elfogult vagyok..-->Azért volt ott a smile is...
Meg én mikor trágárkodtam?Sajnos a szinvonal egyre lejjebb...

Szerkesztette: IThomas 2004. 05. 10. 09:49 -kor

#94 Felhasználó inaktív   FragMaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 10. 09:58

Na most a ebből azt szűrtem le, hogy a Genius rulez.
Ugye jól mondom?
Főleg úgy, hogy közben megnéztem és a Z-5300 dupla annyi zsé mint a genius...
Asszem innentől no comment...

Szerkesztette: FragMaster 2004. 05. 10. 09:59 -kor

Gigabyte GA-P35-DS3, Core2Quad Q9550 + CM TX2, 2*1gb Adata 800+, 2*1gb Supertalent, MSI GeForce GTX460 Cyclone OC 1GB, SB Audigy, Chieftec CFT-550, Pioneer DVR-216D, Samsung SH-D163B, Samsung 320gb, Dell U2311H

#95 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 10. 10:12

Idézet: IThomas - Dátum: 2004. máj. 10, hétfő - 10:44

Na mielött még itt anyázásba merül a dolog!Tanulj már meg írni!!!
Ezt írtad:"Z-640-ez simán lenyomja azt hallottam anno"
Erre kérdem én:Kitől hallottad??????Szomszéd bácsitól,marcsi nénitől????

De ha ezt írod:
Z-640-ez simán lenyomja, azt hallottam anno

TEHÁT VESSZŐVEL akkor egyből más értelmet nyer a dolog....
Régen több hozzászólásodat is olvastam,soha nem gondoltam volna hogy ilyen primitív ember vagy,már bocs.Ráadásul az én hozzászólásomban semmi rossz indulat nem volt,én is elfogult vagyok..-->Azért volt ott a smile is...
Meg én mikor trágárkodtam?Sajnos a szinvonal egyre lejjebb...

Nem haragszom nekem az esik rosszul ha abba kötnek belel amibe csak tudnak!
Egyébként a vesszövel kapcsolatban igazad van de ha a szöveg egészét nézed abból kiderül hogy az "azt hallottam" mit takar!
Mellesleg hogyne lennék primitív bakker kiáll a kapanyél a számbú :)
Nah písz és ne haragudj hogy fölkaptam a lavor vizet de az ilyenért sajnos harapok!  :rolleyes:

Üdv

#96 Felhasználó inaktív   Temes 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 11. 11:09

Idézet: strasky - Dátum: 2004. máj. 9, vasárnap - 10:41

Hello!
Hát az SB Live! 5.1-ben aligha van ilyen funkció :)
Most szól az összes a center is de a mély egy kicsit torzít és az a gyanúm hogy azért mert nem a hardver küldi rá a hangot hanem a szovtver erőltet rá valamit.Nem tudnátok ajánlani valami hangkártyát ami simán egyszerűen mindenféle csoda szoftver nélkül képes meghajtani?
Esetleg az Audiogy 2 képes erre?Mert most van fönnt valami AC3 dekóder de ami azt illeti akár mit is állítok nem hallok különbséget a hangzásban?!Plusz a Surround Mixerben (a hangkártyáhuz kapott szoftver) be van kapcsolva a "Bass Redirection". De szerintem tudnak ezek a hangfalak sokkal tisztább hangot produkálni ha valami jobb kártya hajtja őket!

Bye

Ha jol ertettem, amit irtal, akkor most te eppen azt csinalod, hogy a centert kuldod a melynyomora, es az LFE-t a centerre... Ugyanis SBLive 5.1-hez nem kell forditokabel!!!

Stereo forrast egyebkent nem tud kirakni a Live 5.1-be, csak max. 4.1-be. ha azt akarod, hogy stereo forras eseten is szoljon a center, a front kimenetre rakjal egy elosztot, es kosd bele a hangfal egyik stereo bemenetere. Szvsz semmi ertelme, mert a centert csak kikeveri, semmi terhatas nem lesz igy se, de lelked rajta.
AMD Barton 2500+ || Abit AN7 || CooLink U1B2 || 512MB DDR400 || Gigabyte GV-R96128D [Radeon 9600] || Maxtor 80GB 7200 RPM || Samsung 60GB 7200 RPM || Samsung 160GB 7200 RPM SATA || Pioneer DVD-106 || NEC ND-2500A@2510A|| Pinnacle PCTV PRO || Turtle Beach Santa Cruz || Samsung SyncMaster 753DF || Logitech MX500 mouse || Samsung SEM-M2A keyboard || Genius SW-5.1 HT

#97 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 11. 15:01

Idézet: Xero - Dátum: 2004. máj. 10, hétfő - 0:52

Üdv

Most akkor a Genius a frankó? Az az, amelyik kinyomja a térdzoknit meg rezegteti a PostIt-et a reflexnyílásán? És hogyan lehet az egyik hangfal 3× jobb, mint a másik? Mi ennek a mértékegysége, hogy be lehet szorozni 3-mal? Térdzokni? Akkor a Genius 3 térdzoknit is ki tud nyomni egyszerre? :think:  :D
processzort tervezni gyartani nem kulonosebben nehez, csak tapasztalat es penz kell hozza, a tudas fonn van a neten - vers
Én mágussá, ezzel a köznapi értelemben véve polihisztorrá váltam. - Gyula2222
...a végtelen felénél túl helyezkednek el... - flashdesignor
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222

#98 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 11. 15:05

Idézet: N@rß! - Dátum: 2004. máj. 9, vasárnap - 2:13

OK, kössz a bíztatást. Megépítem az állványt. :D

Hogy érdemben is hozzászóljak: arra vigyázz, hogy ne acélból építsd, az hajlamos idővel felmágneseződni és mivel közel lesz a monitorhoz, hónapok múlva lassan elkezdi elhúzni a képét.
processzort tervezni gyartani nem kulonosebben nehez, csak tapasztalat es penz kell hozza, a tudas fonn van a neten - vers
Én mágussá, ezzel a köznapi értelemben véve polihisztorrá váltam. - Gyula2222
...a végtelen felénél túl helyezkednek el... - flashdesignor
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222

#99 Felhasználó inaktív   N@rß! 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 11. 20:38

Idézet: EV6 - Dátum: 2004. máj. 11, kedd - 16:05

Hogy érdemben is hozzászóljak: arra vigyázz, hogy ne acélból építsd, az hajlamos idővel felmágneseződni és mivel közel lesz a monitorhoz, hónapok múlva lassan elkezdi elhúzni a képét.

Hi.
Ha láttad kicsit feljebb a képeket amiket felraktam, akkor láthattad (na jó nem olyan jók a képek, de azért látható :D ), hogy bútorlapból csináltam  az állványokat is. Ezt is fából szándékoztam csinálni.
De kössz az aggódást. :)

u.i.: Már megjártam így az előző monitorommal. Pedig akkor még csak 2.1-es cuccom volt (a dobozán  az volt hogy ÁRNYÉKOLT). :confused:
A vadi új monitorom pár hónap után megadta magát. Viszaküldtem a szervízbe megcsinálták. Kb. 3 hónapig bírta, aztán... :eek:  :]

#100 Felhasználó inaktív   N@rß! 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 11. 20:40

Ja a vita elég jó volt elolvastam. Ilyet én is akarok. Legalább gyűlik a hozzászólásom. :D  :D  :D  :D  :D
Na jó csak poén. :p  :p  :p  :up:

Téma megosztása:

• (31 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.