HWSW Informatikai Kerekasztal: Ozaki HM050 vs Genius Sw 5.1 Home Theater - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (31 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Ozaki HM050 vs Genius Sw 5.1 Home Theater

#301 Felhasználó inaktív   DDL 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 09. 02. 19:29

Idézet: Moha - Dátum: 2004. aug. 29., vasárnap - 10:31

Na azért nem kell ennyire ledegradálni a THX-et!

Azt kijelenteni, hogy a házimozi technikában, nem jelent minőséget a THX, nagy botorság. :omg:

Ok-okozati összefüggés lelek felfedezni technikai specifikációk szigorú ellenőrzése, és a minőség között. Ti nem? Ugye itt elsősorban a mozi-audio reprodukciója van előtérbe helyezve.
Többek közt ezeket is tartalmazza, ahol kemény szabályokat kell mind betartani:

Az ergonómiai elhelyezéstől, a hangszórók homogenitásán át,
széles frekvenciatartomány, egészen a legalacsonyabbtól a legmagasabb hallható hangokig. Az egész tartományban jó frekvencia-visszaadás. A frekvencia menet 20-20Khz-ig max +3-5db eltérés megengedett.
Az egész dinamikus tartomány torzításmentes visszaadása - a leghalkabb suttogástól a leghangosabb robbanásig. Ajánlás THD 1 Khz max 0.1 %. A satelit frekvencia nem eshet 80 Hz alá, így egy THX-es rendszerben mindig van mélynyomó is.
Magába burkoló surround hangzás és hallás utáni helyzet-meghatározás, experient szövegérthetőség, mellyel az elhangzó dialógusokban a beszéd tökéletesen érthető, kell hogy legyen.
A THX minősítés csak úgy nyerhető el, ha az első és hátsó hangfalpár, valamint a center egyforma és bipoláris. A kibocsátott hangnak a hallgatóra kell irányulni, s nem szabad visszaverődnie sem a falakról, sem a padlóról. Olyan akusztikai paramétereknek kell megfelelniük a THX-nek, hogy  azt halljad a termekben, otthon, mint amit kikevertek a stúdióban. Ez egyfajta minőségi elismervényé nőtte ki magát az audio/video eszközök világában, amely azt garantálja, hogy az adott berendezés a megadott szabványokat többnyire túlteljesítő minőséggel felel meg a THX követelményeknek.
Mi ez, ha nem minőségre is utaló követelmény…
Mindenesetre, audiophile ügyekbe nem kéne bele menni, mert nem ide tartozik.
Mert előbb-utóbb az a "vita" alakul ki, hogy a gyémánttal kirakott kábeleknek van-e  jobb hangja vagy a rubinnal kirakottnak… :D

Akit bővebben érdekel:
http://www.thx.com/

Te értetted amit leírtál? És el s gondolkodtál már rajta?  :think:

Üdv: DDL
Manticore Mantra/SME 3009 SII + ORTOFON MC20MKII + ORTOFON T20 Lp játszó, Sansui CD-X701 cd játszó, maszek csöves előfok, KT88 ULPP végfok, Townshend Sir David hangdoboz. CableTalk Reference1, Straight Wire Rhapsody-S, KIMBER 8TC, AN-L (hálózati) kábelek. SoundOrg készülékállvány.

#302 Felhasználó inaktív   DDL 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 02. 19:37

Idézet: sgery - Dátum: 2004. szept. 2., csütörtök - 17:36

6ohm-os és 40W-os Samsung hangfal. Az jó rá?

Csak óvatosan!

Manticore Mantra/SME 3009 SII + ORTOFON MC20MKII + ORTOFON T20 Lp játszó, Sansui CD-X701 cd játszó, maszek csöves előfok, KT88 ULPP végfok, Townshend Sir David hangdoboz. CableTalk Reference1, Straight Wire Rhapsody-S, KIMBER 8TC, AN-L (hálózati) kábelek. SoundOrg készülékállvány.

#303 Felhasználó inaktív   DDL 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 02. 19:39

Idézet: tdzs - Dátum: 2004. szept. 2., csütörtök - 19:16

Elvileg jól fog szólni vele(bár a gyárit illesztették az erősitőhöz, ezt pedig vagy jó lesz vagy nem),de ha jobnak fogod hallani az csak azért lesz mert az több utas hangfal és a basszust is fogod hallani rajta,a gyári szateliteken meg csak a magasat és a közepet hallod.Egy próbát megér,de azért a próbálgatás közbe nézd meg mennyire melegednek a hűtőbordák.

Nem jön belőle több bass!! Ugyanis nem is megy rá! Az erősítőből eleve ki sem jön. Csak a szubra.

#304 Felhasználó inaktív   DDL 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 02. 19:41

Lenne egy általános kérdésem. Hány évesek valyon az ide írogató emberkék? Mert nekem úgy tűnik, hogy a fizikával hadilábon áll sokuk (minden rosszindulat nélkül).

#305 Felhasználó inaktív   sgery 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 02. 21:02

én 17 vagyok, fizikát régen még nagyon vágram, pár év alatt minden kiment a fejemből. A mostani fizikai oktatásomról ne is beszéljünk, mert a tanárnéni a szép pofimra adta a 3-ast :)

Amúgy rosszabbul szól a samsung hangfal mint ez a kicsi. Jah, igen, az igaz hogy basszus nem megy rá, mert akkor gyorsan szarrámennének a kis szatelitek is. nem?
Amúgy mire érted, hogy " Csak óvatosan?" kinyirhatja?
Gigabyte GA-K8NF-9 I Athon64 3000+ I 1GB 400mhz dual I Club3D 6600GT 500/1000 I Audigy 2+Z5300 I Belinea 101920
Psp tulaj vagyok:)
-----
Ha Isten velünk van, akkor ki van az ellenséggel?

#306 Felhasználó inaktív   n.drews 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 02. 21:06

Idézet: sgery - Dátum: 2004. szept. 2., csütörtök - 22:02

én 17 vagyok, fizikát régen még nagyon vágram, pár év alatt minden kiment a fejemből. A mostani fizikai oktatásomról ne is beszéljünk, mert a tanárnéni a szép pofimra adta a 3-ast :)

Amúgy rosszabbul szól a samsung hangfal mint ez a kicsi. Jah, igen, az igaz hogy basszus nem megy rá, mert akkor gyorsan szarrámennének a kis szatelitek is. nem?

A gyári dobozok 8 ohmosak, amit rákötöttél pedig csak 6. Függően az impedanciamenettől (ami nem konstans!) ez nagyobb hangerőn kinyírhatja a végfokot. Védelem nyilván nincs rajta, mert a 8ohmhoz tervezik.
A processzorok füsttel működnek. Ha kijön belőlük a füst, nem működnek  tovább.

#307 Felhasználó inaktív   DDL 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 02. 21:10

Idézet: sgery - Dátum: 2004. szept. 2., csütörtök - 22:02

(...)  Jah, igen, az igaz hogy basszus nem megy rá, mert akkor gyorsan szarrámennének a kis szatelitek is. nem?

Nem ezért nem megy rá elsősorban. Hanem mert x.1 szatelit+szub kombináció.

Igen esetleg kinyírhatja. De ezt egy 8ohmra specifikált is megteheti.

#308 Felhasználó inaktív   tdzs 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 09. 02. 21:13

Idézet: DDL - Dátum: 2004. szept. 2., csütörtök - 18:39

Nem jön belőle több bass!! Ugyanis nem is megy rá! Az erősítőből eleve ki sem jön. Csak a szubra.

Látom nagyon unatkozol,én úgy értettem hogy pl egy 3 utas hangszóró amibe van mély hangszóró is az nem fog úgy cicegni mint egy satelit.Én ráraktam egy 8 ohm/55 watt-os hangszórót és sokkal mélyebben szólt mint a gyári,én igy értettem de lehet hogy rosszúl fogalmaztam.

#309 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 02. 21:14

Idézet: DDL - Dátum: 2004. szept. 2., csütörtök - 20:41

Lenne egy általános kérdésem. Hány évesek valyon az ide írogató emberkék? Mert nekem úgy tűnik, hogy a fizikával hadilábon áll sokuk (minden rosszindulat nélkül).

Hehh... én szinte már szégyellem magam:) 12ikes vagyok, 5ös vagyok fizikából... De sokra már nem emléxem... ez gáz, mivel nagybátyám matek és fizikatanár gimnáziumban:) (régebben a tungrsam nevü megszünt gyár elektroműszerésze, villamosmérnöke volt vagy mi a fene... csinált is hangfalakat meg minden jó mókát:))
Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#310 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 02. 21:15

Idézet: tdzs - Dátum: 2004. szept. 2., csütörtök - 22:13

Látom nagyon unatkozol,én úgy értettem hogy pl egy 3 utas hangszóró amibe van mély hangszóró is az nem fog úgy cicegni mint egy satelit.Én ráraktam egy 8 ohm/55 watt-os hangszórót és sokkal mélyebben szólt mint a gyári,én igy értettem de lehet hogy rosszúl fogalmaztam.

Mélyebben papíron nem szólhat... 80hz alatti jelet nem is kap. Max azt a 80 hz-es jelet erősebben adja le, és kicsit más a hangolása talán. De mélyebben nem mehet, nem kap más jelet mint a kicsi szatelít.

#311 Felhasználó inaktív   DDL 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 02. 21:28

Idézet: tdzs - Dátum: 2004. szept. 2., csütörtök - 22:13

Nem szól mélyebben. Csak nincs neki felsőbass hiánya (100-300Hz) mint a szatoknak. Magyarul egyenletesebb a hangja. Ez pedig nem mélyebb, hanem több (felső)basst jelent.

u.i.: Nem én kezdtem szakérteni...

#312 Felhasználó inaktív   DDL 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 04. 07:38

Idézet: Boba - Dátum: 2004. szept. 2., csütörtök - 22:14

Hehh... én szinte már szégyellem magam:) 12ikes vagyok, (...)

Akkor mit szóljak én? Hozzád képest vén trotty vagyok...  :cool:

#313 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 04. 19:55

Erről jut eszembe... Isten éltesse sokáíg öregapámat. Ma ünnepeltük 80ik születésnapját. Itt voltak a legjobb barátai is... 4 német, 1 magyar-francia házaspár, 1 belga pár, 1 svéd... Elég zsúfolt volt az udvar a kocsiktól:D Tudnám egy telekommunikációs cégnél (alcatel) dolgozó mukinak miből futtya magánrepülőre és 850es Bmw-re... most nem azért, de a mi kocsink votl a legroszabb, egy A6-os.

Nah... csak ennyit az öregségről DDL, még van hova öregedj pl nagyapámhoz képest:)

#314 Felhasználó inaktív   tdzs 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 09. 04. 20:14

Na itt van pár kép a Z5300-as rólha érdekel vkit.
Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

#315 Felhasználó inaktív   DDL 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 04. 20:22

Idézet: Boba - Dátum: 2004. szept. 4., szombat - 20:55

Erről jut eszembe... Isten éltesse sokáíg öregapámat. Ma ünnepeltük 80ik születésnapját. Itt voltak a legjobb barátai is... 4 német, 1 magyar-francia házaspár, 1 belga pár, 1 svéd... Elég zsúfolt volt az udvar a kocsiktól:D Tudnám egy telekommunikációs cégnél (alcatel) dolgozó mukinak miből futtya magánrepülőre és 850es Bmw-re... most nem azért, de a mi kocsink votl a legroszabb, egy A6-os.

Nah... csak ennyit az öregségről DDL, még van hova öregedj pl nagyapámhoz képest:)

:offtopic:

Gratula neki!  :respect:

Hát hozzáképest bezony még csecsemő vagyok a magam 33 évével.

#316 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 04. 20:28

Idézet: tdzs - Dátum: 2004. szept. 4., szombat - 21:14

Na itt van pár kép a Z5300-as rólha érdekel vkit.

Nah, a mélynyomója már kezdi súrolni a "hangfal" méreteit:)

#317 Felhasználó inaktív   sgery 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 04. 21:59

Nem azért, de biztos jó helyen van az a mélynyomó a szekrényben? Nem ártana neki egy kis levegő szerintem. A másik dolog, hogy elég jól melegszik az erősitő, ott hátul még jobban fog, mert nem kap levegőt. Harmadik, szerintem a hét hátsó túl közel van egymáshoz úgy mint a két első, igy nem teljes a dolby. de ha neked igy jó, akkor nem szóltam semmit. Majd jövöhéten én is felrakok pár képet, hogy itt hogy van elpakolva, de most nemtok, mert a fényképező kábele bnőmnél maradt  :mad:
Gigabyte GA-K8NF-9 I Athon64 3000+ I 1GB 400mhz dual I Club3D 6600GT 500/1000 I Audigy 2+Z5300 I Belinea 101920
Psp tulaj vagyok:)
-----
Ha Isten velünk van, akkor ki van az ellenséggel?

#318 Felhasználó inaktív   n.drews 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 04. 22:30

A mélynyomó rossz helyen van! Szanaszét rázza a bútort, és a zárt polc durván elszinezi a hangot... valahogy építsd ki onnan... a csíftek elmehet jobbra ha jól látom a polc mellé, és a lábadhoz mehetne a sub, a bal oldalra.
A processzorok füsttel működnek. Ha kijön belőlük a füst, nem működnek  tovább.

#319 Felhasználó inaktív   sadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 04. 23:44

Hogy áll a "vita" ? Melyik a jobb ? Nekem a genius van és mit mondjak nagyon király. Nem nagyon tudom mihez hasonlítani mert eddig egy a4 tech 1100ft-os hangfalam volt.  :D
[Asus P5KC] [Intel Core 2 Quad Q6600 @ 3000Mhz / 333FSB] [2 x 2048MB Kingmax DDR3 @ 1333Mhz] [Gigabyte HD7850 OC 1024MB GDDR5 @ 900/4800Mhz] [Samsung SyncMaster T220] [Kingston SSDNow V+100 96GB + Seagate Barracuda 7200.12 2000GB] [FSP Raider 550W]

#320 Felhasználó inaktív   tdzs 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 09. 05. 09:53

Idézet: sgery - Dátum: 2004. szept. 4., szombat - 20:59

Nem azért, de biztos jó helyen van az a mélynyomó a szekrényben? Nem ártana neki egy kis levegő szerintem. A másik dolog, hogy elég jól melegszik az erősitő, ott hátul még jobban fog, mert nem kap levegőt. Harmadik, szerintem a hét hátsó túl közel van egymáshoz úgy mint a két első, igy nem teljes a dolby. de ha neked igy jó, akkor nem szóltam semmit. Majd jövöhéten én is felrakok pár képet, hogy itt hogy van elpakolva, de most nemtok, mert a fényképező kábele bnőmnél maradt  :mad:

Nézd meg a 5. képet ki van vágva a szekrény hátulja szóval nem melegszik a hűtőbordák teljesen kilógnak és igy rendesen tud szellőzni.Az a baj hogy nem igazán tudom máshova tenni a hely miatt.

n.drews Azért nem tudom  a gépet betolni mert plexis a ház és nem azért szenvedtem vele hogy eltakarjam,amúgy köszi a tippet.

Szerkesztette: tdzs 2004. 09. 05. 09:56 -kor

Téma megosztása:

• (31 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.