HWSW Informatikai Kerekasztal: Ozaki HM050 vs Genius Sw 5.1 Home Theater - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (31 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Ozaki HM050 vs Genius Sw 5.1 Home Theater

#261 Felhasználó inaktív   Temes 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 08. 27. 09:31

Naize... szoval hogy egy kicsit belezavarjak en is :)
Nekem genius van, es mint irtam, kicsit tunigoltam rajta :D
Ezt a ket kis aprosagot is a Genius hajtja, szoval az erositojerol ennyit...
Mondjuk, ha megkuldom rendesen, akkor nyaron nem art egy ventillator a melynyomo moge (kb. 20x20x5 centis borda van rajta, de az is melegszik rendesen - igaz, a szobamban csak ejszaka van 40 foknal kevesebb) :D
Logitechet nem hallottam, de a Geniussal en nagyon elegedett vagyok. Es azert megiscsak teljesen fa az egesz... (csak a doboz, a hangszorok es kabelek, erosito stb nem :D) Igaz, nem THX.
Meretekrol: 27kg, ez azt hiszem sokat elmond...
Nagyjabol igy nez ki eletnagysagban, es ilyen a melynyomo hatulja.
Kicsit homalyosak, de a lenyeg azt hiszem, latszik.

Remelem sikerult elbizonytalanitani :D

Szerk.: meg annyit hozzatennek a melynyomo hatuljahoz, hogy ugy nezd a kepet, hogy a 6 csatornas AC+ az egyetlen kabelen megy (az RCA-k mellett jobbra, ami egy feher negyzetben van)

Es hogy rosszat is mondjak rola: a taviranyito eleg vacak, meltatlan egy ilyen szetthez, de legalabb van (Standby, mute, vol+-)

Szerkesztette: Temes 2004. 08. 27. 09:36 -kor

AMD Barton 2500+ || Abit AN7 || CooLink U1B2 || 512MB DDR400 || Gigabyte GV-R96128D [Radeon 9600] || Maxtor 80GB 7200 RPM || Samsung 60GB 7200 RPM || Samsung 160GB 7200 RPM SATA || Pioneer DVD-106 || NEC ND-2500A@2510A|| Pinnacle PCTV PRO || Turtle Beach Santa Cruz || Samsung SyncMaster 753DF || Logitech MX500 mouse || Samsung SEM-M2A keyboard || Genius SW-5.1 HT

#262 Felhasználó inaktív   sgery 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 27. 09:45

hát igen, ez is melegszik rendesen, rólam köztudott, hogy 90% alatt ritkán van a hangerő, és igy elég rendesen melegszik ám az erősitő rajta. Az a baj, hogy nemtom mekkora is ebben az erősitő, mondták hogy sokan túlhatották, szóval akkor igy kiszámolva több mint 300W-os. Majd én is gondolkozom hogy kipróbálom rendes hangfallal rákötve milyen is lehet, majd holnap talán lesz rá időm parádé elött.
Amúgy egy kérdésem lenne. Szóval indits el valami rap-et vagy R&B-t és nézd meg  hogy szól maxon a mélynyomó. Ültél már kocsiban, ahol lüktet ilyenkor a levegő? És a karosszéira majd szétesik? Nah, hát ugyan ez van a logitech mélynyomójánánál. persze nem esik szét a ház, de a testedet beremegteti rendesen...

Amúgy ha segit a döntésben hogy mit vegyél, és ráérsz nugyodtan gyere fel hozzám és próbáld ki, és utána menj el egy Génius-oshoz is, hogy megtudd a külöbséget. Komolyan mondtam.
Gigabyte GA-K8NF-9 I Athon64 3000+ I 1GB 400mhz dual I Club3D 6600GT 500/1000 I Audigy 2+Z5300 I Belinea 101920
Psp tulaj vagyok:)
-----
Ha Isten velünk van, akkor ki van az ellenséggel?

#263 Felhasználó inaktív   Temes 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 27. 11:10

Zart terben nem merem maxig felcsavarni, igy is vissza van fogva mint az allat (melynyomo 50%on, + az nvmixerben kb. 30%, es a foobar equalizereben is le van huzva a mely), de fel hangero korul a fal annyira remeg, hogy mikor filmet neztem nekitamaszkodva, megfajdult tole a fejem.
AMD Barton 2500+ || Abit AN7 || CooLink U1B2 || 512MB DDR400 || Gigabyte GV-R96128D [Radeon 9600] || Maxtor 80GB 7200 RPM || Samsung 60GB 7200 RPM || Samsung 160GB 7200 RPM SATA || Pioneer DVD-106 || NEC ND-2500A@2510A|| Pinnacle PCTV PRO || Turtle Beach Santa Cruz || Samsung SyncMaster 753DF || Logitech MX500 mouse || Samsung SEM-M2A keyboard || Genius SW-5.1 HT

#264 Felhasználó inaktív   Brudy 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 08. 27. 14:02

5.1 hangfalszett vásárlás előtt állok. Én is az Ozaki HM050 és a favorizált Genius között vacilláltam, és legnagyobb örömömre rátaláltam erre a fórumra. Ahogy olvastam és haladtam a vége felé teljesen eldöntöttem, hogy Geniust veszek. Boldog voltam hogy végre megvan az igazi. Viszont a végén bekavartatok ezzel a Logitceh z-5300-ával. És most megint elbizonytalanodtam. :confused:
Egy alaplapi 5.1-es hangkártyával szeretném használni egy kis szobában (2x4m panel, de az ember ilyesmit hosszútávra vesz). Nem a hangerő hanem a hangminőség számít. Eléggé árérzékeny vásárló vagyok, de ha egyértelműen a z5300 a jobb, és megér annyival többet, akkor kiizzadok még 5kHUF-ot.
Segítsetek eldönteni! (ismét)

#265 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 27. 14:18

Idézet: sgery - Dátum: 2004. aug. 27., péntek - 10:26

ok, de közelebb van hozzá mint pl. az Ozaki vagy a Genius, azt is el kell ismerned. nemde?

Persze... mind1ik Pc-s (sok nem pc-s is) mérföldekre van a THX-től. :D

A 300 wattos erősítőt meg kicsi (nagyon :D ) furcsállom. De mint mondtad, az a lényeg ,hogy _neked_ tetszik és _szerinted_ jól szól.

Szerkesztette: Boba 2004. 08. 27. 14:19 -kor

Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#266 Felhasználó inaktív   tdzs 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 08. 27. 17:14

Idézet: Brudy - Dátum: 2004. aug. 27., péntek - 13:02

5.1 hangfalszett vásárlás előtt állok. Én is az Ozaki HM050 és a favorizált Genius között vacilláltam, és legnagyobb örömömre rátaláltam erre a fórumra. Ahogy olvastam és haladtam a vége felé teljesen eldöntöttem, hogy Geniust veszek. Boldog voltam hogy végre megvan az igazi. Viszont a végén bekavartatok ezzel a Logitceh z-5300-ával. És most megint elbizonytalanodtam. :confused:
Egy alaplapi 5.1-es hangkártyával szeretném használni egy kis szobában (2x4m panel, de az ember ilyesmit hosszútávra vesz). Nem a hangerő hanem a hangminőség számít. Eléggé árérzékeny vásárló vagyok, de ha egyértelműen a z5300 a jobb, és megér annyival többet, akkor kiizzadok még 5kHUF-ot.

Én is pont ebbe a cipőbe járok, én a z5300-ast fogom venni utánaolvastam és tényleg jó,a thx es dologról meg annyit ha már ráirták csak nem lehet kamu,ennyi erővel az audigy2-es hangkarim is thx-es akkor az se igaz?Az ozakiról meg annyit ha az tetszik nyugodtan vedd meg,ma voltam a haveromnál akinek b5-ös e van és én nem hallotam a bugó hangot alatt amit a topic elején említettek.A kék halba most 31ezer,én azért veszem a z5300-ast mert annak nagyobb a teljesitménye és bizom benne hogy nem lehet olyan rossz  az a thx.

#267 Felhasználó inaktív   tdzs 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 08. 27. 18:29

Idézet: Brudy - Dátum: 2004. aug. 27., péntek - 13:02

Csak még 1 megjegyzés a genius 28ezer a logitech 38ezer szerintem egy 10-es közötte a külömbség,de a thx minősités szerintem megér ennyit.Én bizom benne hogy jó lesz, kedre meg is hozzák nekem,és utána beszámolok róla hogy milyen.

#268 Felhasználó inaktív   sgery 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 27. 20:15

hm, érdekelne most már hogy hogyan szólna itthon egy Genius is. De szerintem a z5300-as biztos jobb nála. A Gamer újság 2vel ezelötti számában volt benne pont mind a 3 hangfal tesztje. Ha ár/arányban nézzük a Genius nyert, ha a hangot nézzük akkor a logitech. Bár ők úgy nézték ráadásul hogy a logitech 50e ft. Szóval ők legalább hallották ugyan ott mind a három hangfalat. A logitech-hez azt irták hogy nem csak erősebben szól mint a többi, de tisztábban is, és nem csak hangosan de halkan is szépen szól. Mondjuk igaz is. Jah igen, és mindenképp vegyél szerintem egy audigy 1-est legalább, mert azzal bizony jóval szebben szól mint az alaplapival. Mármint nálam messze jobb volt pl. a mondani SB Live 5.1 mint amit vettem régen Genius 5.1-es, vagy az alaplapim...
A panel lakába szerintem nem kell valami nagy teljesitményü dolog, elég kisebb is. azt nem tudom, hogy mennyivel szól szebben a z5300-as a fadobozosnál.
A 300W nekem úgy jött ki, hogy 100W mélynyomó+4*35W*39W=279 és irták hogy túl lehet hajtani, szóval gondolom kicsit erősebb a dolog benne, igy kb 300w-ra saccolom. De tudom hogy ezek a kis hangfalak biztos nem 39W-osak, mert annyira egyáltalán nem szólnak. Viszont a mélynyomó 100W elég reális értéket mutat.

Szerkesztette: sgery 2004. 08. 27. 20:17 -kor

Gigabyte GA-K8NF-9 I Athon64 3000+ I 1GB 400mhz dual I Club3D 6600GT 500/1000 I Audigy 2+Z5300 I Belinea 101920
-----

#269 Felhasználó inaktív   Eiki 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 27. 20:28

Hello mindenkinek, vásárlási tanácsot szeretnék kérni tőletek:

Logitech X-230

Kép

# Frequency Directed Dual Driver (FDD2) satellite technology produces a uniform sound field for full, rich sound
# Dynamic, real-time bass equalization maximizes bass response while minimizing distortion
# Ported subwoofer design displaces more air for deeper bass
# Headphone jack enables private listening
# Master volume and subwoofer level controls placed for quick, convenient access
# Satellite speaker stands rotate for easy wall-mounting

Technical Specifications

* Total RMS power: 32 watts RMS
          o Satellites: 12 watts RMS (6 watts x 2)
          o Subwoofer: 20 watts RMS
    * Total peak power: 64 watts
    * Frequency response: 40Hz - 20kHz
    * Drivers:
          o Satellites: (2) 2" drivers per satellite
          o Subwoofer: 5.25" ported driver
    * Speaker dimensions (H x W x D):
          o Satellites: 8" x 2.5" x 3"
          o Subwoofer: 9" x 6" x 9.25"
    * Signal-to-noise ratio: >96dB

Logitech x-530

Kép

# Frequency Directed Dual Driver (FDD2) satellite technology produces a uniform sound field for full, rich sound
# Matching front & rear satellites deliver balanced surround sound
# Dedicated center channel makes dialogue clear and intelligible.
# Dynamic, real-time bass equalization maximizes bass response while minimizing distortion
# Ported subwoofer design displaces more air for deeper bass
# Headphone jack enables private listening
# Master volume and subwoofer level controls placed for quick, convenient access
# Satellite speaker stands rotate for easy wall mounting

Technical Specifications

* Total RMS power: 70 watts RMS
          o Satellites: 45 watts RMS (2 x 7.4 watts front, 15.5 watts center, 2 x 7.4 watts rear)
          o Subwoofer: 25 watts RMS
    * Total peak power: 140 watts
    * Frequency response: 40Hz - 20kHz
    * Drivers:
          o Satellites: (2) 2" drivers per satellite
          o Subwoofer: 5.25" ported driver
    * Speaker dimensions (H x W x D):
          o Satellites: 8" x 2.5" x 3"
          o Subwoofer: 9" x 6" x 9.25"
    * Signal-to-noise ratio: >96dB

Mivel nem értek a hangfalakhoz, ezek az értékek nem mondanak semmit, ezért kérném hozzáértők segítségét. A hangfalak átlagos igények kielégítésére kellenek, mp3, játékok, néha-néha DVD. A választásom azért erre a kettőre esett, mert 1. Logitech neve nekem elég :) 2. az első ára 49euro a másiké 79euro. Előre is köszi a segítséget!

szerk.: árak nem USD, hanem euro, bocsi :)

Szerkesztette: Eiki 2004. 08. 27. 20:52 -kor

#270 Felhasználó inaktív   sgery 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 27. 20:34

az első 2.1-es, a második 5.1-es. itt az első döntés, hogy melyik kell.
Az első nem annyira hangos mint a másik, vagyik kisebb a teljesitménye. Én a másodikat ajnálom, de az árat furállom. 16e-ért nem kapsz ilyet szerintem, Mo-n valszeg drágább lesz.

Amúgy pedig utána néztem a tesztnek az újságban. Nos, az Ozakit nagyon lehúzzák, mivel bár tényleg erőssen szól, de a többihez képest nagyon rondán. Főleg a mély és a közép hang.
A Geniust és a Logitech-et nagyjából hangminőségen ugyanolyanra itéli, a logitech egy picit szebb szerimtük, de lényegesen szebb ha hangosan hallgatod ahogy irták.
Egyszóval, nemtom megéri-e a +10e Ft. Szerintem bőven elég akkor a Genius a panel-lakába, csak akkor nem ha költözöl 1-2éven belül valami nagyobb lakába.
-----

#271 Felhasználó inaktív   n.drews 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 27. 20:42

Srácok. A THX logo _nem_ a hangminőséget minősíti. Hanem bizonyos műszaki paraméterek meglétét jelöli. A kettő nem ekvivalens. (nagyon nem) Ja és, leginkább arra van, hogy jobban fogyjon, mert van aki azt mondja:

Idézet

de a thx minősités szerintem megér ennyit

Meg

Idézet

a thx es dologról meg annyit ha már ráirták csak nem lehet kamu

És ők fáradnak a pénztárhoz is :) Bocsi :)
A processzorok füsttel működnek. Ha kijön belőlük a füst, nem működnek  tovább.

#272 Felhasználó inaktív   sgery 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 27. 22:14

én pl nem azért vettem mert rajta csüng a THX logó, hanem mert:
Sok jót olvastam róla
Látva teljesitményét és árát ennél jobbat nem találtam
és mert tetszik külsőre is
Ja, és mert Logitech, és márka...

De igazad van, tényleg sok ember a THX embléma ragad meg. Van egy haverom, aki ugyan úgy ilyet akar venni, és ő is monda, csak nem lehet rossz ha thx-es...
És bár messze van a thx-től megint csak azt tudom mondani, hogy az Ozaki és a Genius még meszebb van tőle.
-----

#273 Felhasználó inaktív   tdzs 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 08. 28. 06:44

Idézet: n.drews - Dátum: 2004. aug. 27., péntek - 19:42

Srácok. A THX logo _nem_ a hangminőséget minősíti. Hanem bizonyos műszaki paraméterek meglétét jelöli. A kettő nem ekvivalens. (nagyon nem) Ja és, leginkább arra van, hogy jobban fogyjon, mert van aki azt mondja:

Meg

És ők fáradnak a pénztárhoz is :) Bocsi :)

Én azért nem értek veled  teljesen eggyet,de mindegy.
A THX (Tomlinson Hoiman eXperiment)=A LucasFilm által szabadalmaztatott hitelesítési és minőségellenőrzési szabvány, szigorú előírásokat tartalmaz a térhatású hang előállítására vonatkozóan is. A THX emblémával ellátott erősítők, hangrendszerek tehát garantált és ellenőrzött minőséget nyújtanak.
Szóval nem hiszem hogy csak a több száz ezer Ft-os házimoziknak lehet THX minősitése, szerintem a THX "egy szabvány ami a garantált és ellenörzött minőséget jelenti "De erröl fölösleges tovább is vitázni én hiszem hogy, jó te nem.
Én is vásárlás elött álok az Ozaki és a Genius között vaciláltam,aztán irta sgery kolega hogy nézzem meg a Z5300-ast,és összehasonlítottam a többivel,és ha még nem nézzük a THX-et, akkor is jobbak a műszaki paraméterei(teljesitmény),és azt olvastam egy német fórumon hogy minőségi hangszórói vannak ( 6,35 cm-es alumínium phase plug driver ).Szóval én a z5300-ast ezek alapján választottam.
Itt van még két link 5.1 Configuration THX  Certified
Itt található a THX-el minősitett hangrendszerek listálya (hivatalos oldal)
Nekem ez bőven elég.

Szerkesztette: tdzs 2004. 08. 28. 06:49 -kor

#274 Felhasználó inaktív   n.drews 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 28. 15:03

A THX-től nem fogg jobban szólni. Lásd: kenwood (vagy sherwood.. :) ) egyik olcsó THX minősítésű házimozi erősítője, ami egy rakás ócskavas. Ha a hangminőségét nézzük. De jól mutat rajta a 3 betű.
Ha az otthoni házimozi hangszórókat nézzük, akkor a THX azt szabja meg, hogy hogyan kell
1, elhelyezni a dobozokat
2, hány sub legyen a rendszerben (2db a frontok alatt)
3, mekkora teljesítményt kell elviselniük
4, frekvenciamenet
5, hangszórók mérete, és elhelyezkedése

Ebben a kritériumrendszerben hol van szó a hangminőségről? Na csak ennyit akartam. /ON
A processzorok füsttel működnek. Ha kijön belőlük a füst, nem működnek  tovább.

#275 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 28. 21:21

tdzs:

Idézet

SW írta:
A Home THX speaker system. The loudspeaker requirements of the home THX system are tightly specified and include requirements for loudspeaker distortion, directional properties, frequency response, sensitivity, impedance and power handling. For example:

Idézet

ront Speakers: The three front speakers (left, center and right) must be identically matched, with a flat response over 80hz to 20kHz. They also should have identically focused dispersion patterns and be magnetically shielded to prevent distortion in nearby televisions.

Idézet

Surround Speakers: Home THX systems are required to utilize two dipole design surround speakers to prevent localization of the surround information.

Idézet

Subwoofers: THX systems are required to have at least one subwoofer to reproduce the bass range (20hz to 80Hz) of the three front channels. The crossover of the subwoofer and the front speakers must be electronically matched with 24 dB/octave slopes. THX subwoofers must be able of sustaining a 105 dB SPL, in a 3000 cubic foot room, in the farthest seating position.

Ez az, amin én pl röhögök, ha megtudja csinálni BÁRMELYIK pc-s cucc. (pl sub-okon is lehet röhögni.)

Idézet

Home THX amplifiers. THX amplifiers must provide at least 100 watts in order to drive the speakers to the upper limits of a film's sound tracks (105 dB). Furthermore, at all levels of amplification, the THX amplifiers must not produce audible distortion. Further, they must be able to deliver their rated power into a 3.2 Ohm load, all channels driven, on a continuos basis.

Idézet

EZT akarod te megvenni PC mellé...?  / Papírt+ceruzát és számold ki mibe fájna ez neked, majd nézz szembe a fájdalmas ténnyel milyen hülyének nézik a vásárlókat... /

-----------------------------------------------------------------------

Ezek mind mind technikai kritériumok. Egy szó nincsen MINŐSÉGRŐL.

Pár kiegészítés...
6.35centis membrán? Ez hol tud egyenletes frekiátmenetet 80 és 20khz közt? 80hz-ig tuti, hogy nem megy le kényelmesen. A pc-s subokat is felszokták engedni 100-120 hz-ig (ami ugye már rosz, mert így már halljuk az irányát. 2: 20-80hz közt szólhat csak a sub.)

Befejezésül... szólhat jól, szólhat jobban mint az azonos árú pc-s társai. De azt azért nemkell hírdetni, hogy ez teljesíteni tudja a THX szabvány álltal felállított követelményeket. Persze bármire lehet bármit ráírni. Pár napja láttam egy piros fiat bravan ferrari logót :D

utolsó:

Idézet

Szóval nem hiszem hogy csak a több száz ezer Ft-os házimoziknak lehet THX minősitése, szerintem a THX "egy szabvány ami a garantált és ellenörzött minőséget jelenti "

1: több száz ezer forintos házimozi cucc sem biztos, hogy tudja ezt teljesíteni.
2: ellenörzött minőséget nem jelent. Technikai specifikációk ellenörzését jelenti. Nem  minőséget.

#276 Felhasználó inaktív   tdzs 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 08. 28. 22:33

Idézet: Boba - Dátum: 2004. aug. 28., szombat - 20:21

tdzs:

Ez az, amin én pl röhögök, ha megtudja csinálni BÁRMELYIK pc-s cucc. (pl sub-okon is lehet röhögni.)

-----------------------------------------------------------------------

Ezek mind mind technikai kritériumok. Egy szó nincsen MINŐSÉGRŐL.

Pár kiegészítés...
6.35centis membrán? Ez hol tud egyenletes frekiátmenetet 80 és 20khz közt? 80hz-ig tuti, hogy nem megy le kényelmesen. A pc-s subokat is felszokták engedni 100-120 hz-ig (ami ugye már rosz, mert így már halljuk az irányát. 2: 20-80hz közt szólhat csak a sub.)

Befejezésül... szólhat jól, szólhat jobban mint az azonos árú pc-s társai. De azt azért nemkell hírdetni, hogy ez teljesíteni tudja a THX szabvány álltal felállított követelményeket. Persze bármire lehet bármit ráírni. Pár napja láttam egy piros fiat bravan ferrari logót :D

utolsó:
1: több száz ezer forintos házimozi cucc sem biztos, hogy tudja ezt teljesíteni.
2: ellenörzött minőséget nem jelent. Technikai specifikációk ellenörzését jelenti. Nem  minőséget.

Tényleg jobb ha lezárjuk ezt a vitát,ugyse erről szól ez a topic.És én csak azt tudom hirdetni amit a neten találtam róla.De végül én nem az a három betü miatt rendeltem meg a z5300-ast,hanem azért mert összehasonlítottam a másik két hangrendszerrel és ez nézett ki a legjobnak a három közül.

#277 Felhasználó inaktív   tdzs 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 08. 29. 08:05

Boba látom te nagyon ott vagy ebbe a témába akkor még1 kérdésem lenne hozzád,szóval szerinted a három hangrendszer közül melyik a legjobb,én már megrendeltem a z5300-ast,de vannak még akik választás elött álnak.

#278 Felhasználó inaktív   Moha 

• Újonc
  • Pipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 08. 29. 09:31

Na azért nem kell ennyire ledegradálni a THX-et!

Azt kijelenteni, hogy a házimozi technikában, nem jelent minőséget a THX, nagy botorság. :omg:

Ok-okozati összefüggés lelek felfedezni technikai specifikációk szigorú ellenőrzése, és a minőség között. Ti nem? Ugye itt elsősorban a mozi-audio reprodukciója van előtérbe helyezve.
Többek közt ezeket is tartalmazza, ahol kemény szabályokat kell mind betartani:

Az ergonómiai elhelyezéstől, a hangszórók homogenitásán át,
széles frekvenciatartomány, egészen a legalacsonyabbtól a legmagasabb hallható hangokig. Az egész tartományban jó frekvencia-visszaadás. A frekvencia menet 20-20Khz-ig max +3-5db eltérés megengedett.
Az egész dinamikus tartomány torzításmentes visszaadása - a leghalkabb suttogástól a leghangosabb robbanásig. Ajánlás THD 1 Khz max 0.1 %. A satelit frekvencia nem eshet 80 Hz alá, így egy THX-es rendszerben mindig van mélynyomó is.
Magába burkoló surround hangzás és hallás utáni helyzet-meghatározás, experient szövegérthetőség, mellyel az elhangzó dialógusokban a beszéd tökéletesen érthető, kell hogy legyen.
A THX minősítés csak úgy nyerhető el, ha az első és hátsó hangfalpár, valamint a center egyforma és bipoláris. A kibocsátott hangnak a hallgatóra kell irányulni, s nem szabad visszaverődnie sem a falakról, sem a padlóról. Olyan akusztikai paramétereknek kell megfelelniük a THX-nek, hogy  azt halljad a termekben, otthon, mint amit kikevertek a stúdióban. Ez egyfajta minőségi elismervényé nőtte ki magát az audio/video eszközök világában, amely azt garantálja, hogy az adott berendezés a megadott szabványokat többnyire túlteljesítő minőséggel felel meg a THX követelményeknek.
Mi ez, ha nem minőségre is utaló követelmény…
Mindenesetre, audiophile ügyekbe nem kéne bele menni, mert nem ide tartozik.
Mert előbb-utóbb az a "vita" alakul ki, hogy a gyémánttal kirakott kábeleknek van-e  jobb hangja vagy a rubinnal kirakottnak… :D

Akit bővebben érdekel:
http://www.thx.com/
"Egyetlen atombomba tönkreteheti a napodat"

#279 Felhasználó inaktív   sgery 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 29. 15:10

amúgy pedig ha nem is THX-es,akkor is van a Logitech-nek annyi pénze, hogy megvegye a THX logót rá.... és ezen tényleg kár vitázni. Amúgy pedig, a bazinagy hangfaldobozon extra kicsi betükkel van feltüntetve a THX embléma a doboz méretéhez képest.
-----

#280 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 29. 16:43

Idézet: tdzs - Dátum: 2004. aug. 28., szombat - 23:33

Tényleg jobb ha lezárjuk ezt a vitát,ugyse erről szól ez a topic.És én csak azt tudom hirdetni amit a neten találtam róla.De végül én nem az a három betü miatt rendeltem meg a z5300-ast,hanem azért mert összehasonlítottam a másik két hangrendszerrel és ez nézett ki a legjobnak a három közül.

Ez a lényeg. Hogy Te összehasonlítottad, és jobbnak vélted.

Engem nem is ez zavart, csupán esetleg mások álltal (elnézést, ha pl pont Te vetted fel) is magasztalt thx. Hogy ha már valami thx-es, akkor az minőségi. Pedíg messze nem...

És melyiket javasolnám? Sajnos nemtudok javasolni... Utolsó pc-s rendszerem egy Klipsch Promedia 5.1es rendszer volt. Az is THX-es volt, és szintén semmi köze a szabvány álltal állított kritériumokhoz. De a 3 betü ott van. Nem jogosan, inkább csak marketingből. Azóta számítógépről egy fejhallgatóval hallgazok bármit is (sennheiser 600hd). A zenét meg hifiről próbálom inkább. Nem mondom rá, hogy baromira drága, de azt sem hogy olcsó. De még az is nagyon nagyon messze van a thx szabányvtól. Kezdve azzal, hogy csak sztereó :D

Moha...

Idézet

Azt kijelenteni, hogy a házimozi technikában, nem jelent minőséget a THX, nagy botorság.

Légyszives... számadatokkal Te hogyan is tudsz minőséget ellenőrizni? (néhol ugye a számadatok is csalnak... lásd 300 wattos erősítő egy pc-s cuccban. ami szerény véleményem szerint képtelenség. némely 100ezer forint feletti házimozierősítőben nincs ekkora táp.)

Idézet

Ok-okozati összefüggés lelek felfedezni technikai specifikációk szigorú ellenőrzése, és a minőség között. Ti nem?

Ami nincs, azt nemtudom felfedezni.
Van egy kocsi... 17colos kerékkel és van egy másik. 18 colos kerékkel. A 18colos kerekes a jobb? THX-nél ez történik. A kerék minőségére ráse néznek. Megnézik a méretét, pár tulajdonságát és kész. Mitgondolsz, meghallgatják ezeket a rendszereket ellenőrzés közben? Meg... szarnak rá? Naná.

Idézet

Mert előbb-utóbb az a "vita" alakul ki, hogy a gyémánttal kirakott kábeleknek van-e  jobb hangja vagy a rubinnal kirakottnak?

rubinnal kirakott kábel nincs. ;)

Mi is árulunk papíron THX-es cumókat(és olyan cuccot is, ami teljesíti a thx követelményeket... de nembiztos, hogy rajta van az a bizonyos 3 betü. Így is párszáz ezer forint, hátha még azt a 3 betüt is megkéne fizettetni szegény vevóvel :))  (Nem pc-s cuccokról van szó, lényegesen komolyabb kategória), de bent az üzletben is mindenki csak jót röhög rajta. A vevőnek persze, kell az a 3 betü. Bármelyik eladó megpróbál magyarázni, mit mond? Media Marktban olyan van ami tudja a THX-et és csak 39.999 forintba kerül és kapsz mellé ingyen csokit is. :omg:

Bővebbi infó? Köszönöm... Ha mégbövebbi infó kell látogass el egy hifi galériába. És győződj meg magadtól milyen áron mérik a cuccokat, amik tudják azokat amik kellenek a fent említett szabványhoz. Ha utána is ilyen nagy örömmel fogsz ide írni, akkor gratulálok. Milliárdos lesz belőled, lévén a nagy cégeknek olcsón még nem sikerült. (Nagy cégeknél is igen vastagon fog a cerka... erősítő kerül 10-20szorosába annak minimum, mint amilyen rendszerekről ebben a topicban szó van.)

Zárszó... nem, nem fikázom ezeket a cuccokat. DE nemszeretem, ha hülyének néznek, és bárki is megakarja magyarázni, hogy ezen van téháiksz, ez jó. Nincs ezekkel a cuccokkal baj, de azért elájulni sem kell tőlük. Trabantba is lehet rakni kilóméter órát ami 380km/h-ig skálázódik...

Téma megosztása:

• (31 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.