Idézet: Kunó - Dátum: 2005. jan. 21., péntek - 11:01
Nem.
Be van dugva a 9PIN -es izebe az 5.1-es hangkartyabol a jel.
Ezel egyidoben ugye, be van dugva a 6 db RCA aljzatba a DVD-bol jovo 5.1 -es hang.
Ha be van kapcsolva a szgep (es miert ne lenne?), es en mellette akarok DVD-t nezni (5.1-ben, nem 2ch-ban!), akkor a DVD iszonyu halk, ha felerositem, akkor meg zug. Persze ha kozben megszolal valami miatt a szgep, az irto hangos.
Ha kihuzom a 9pin-es csatit, ami a szgep fele megy, akkor a hibajelenseg megszunik.
(a kapcsolgatas, amit te mondasz, az a 2ch-es cuccokra vonatkozik...)
Ezt szomorúan olvasom, mivel magam ajánlottam a Geniust (azaz válaszoltam a bemenetek számát illetően feltett kérdésedre).
Idézet: tutis
Értem amit mondasz. Nem értek a dolgokhoz,de szerintem két helyről érkező 5.1-es hangást nem hiszem hogy fel tudna dolgozni a hangfalszett. Mivel ugyanazt a "csatornát" használná a számítógép is meg a dvd is, így jóhogy összeakad a kettő! Szerintem!
Nem is az a cél, hogy mindkettő egyszerre szóljon (remélem). A Genius 2db 5.1-es bemenete belül gyakorlatilag ugyanaz, de a széleskörű

felhasználás miatt tettek a csatiból ilyet is - olyat is. Kunó leírása szerint ha megy a gép, nem használható a DVD. Ebből azt feltételezem (mivel a járó gép külön megemlítést kap), hogy kikapcsolt PC mellett megszűnik a probléma... Ezt kéne reprodukálni.
Megpróbálnám első körben a Master hangerőt elnémítani (pipával-csúszkával egyaránt), ekkor a hangkártya kimenetein nagy impedanciának kellene megjelennie (gondolom én, hogy miért, azt hagyjuk). Ilyenkor a hangkártyának illene "láthatatlannak" lennie a többi komponens számára. Ha ekkor sem javulna meg, érdemes lehet kipróbálni ideiglenesen letiltani a kártyát az Eszközkezelőben, hasonló eredmény reményében (esetleg ezután újraindítani, hogy a kártya alapértelmezésbe ugorjon).